Şimdi Ara

Skoda Rapid- Seat Toledo Karşılaştırmalı Test Yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
8.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda genel olarak birbirine aynı olan Skoda Rapid ve Seat Toledo'yu farklı motor seçenekleriyle test ettim.

Skoda Rapid'i 1.4 TSI 122 beygirlik benzinli motor ve DSG şanzımana sahip bir modelle

Seat Toledo'yu ise 1.6 TDI dizel motora ve manuel şanzımana sahip bir model ile test ettim.

Bu sayede hem farklı motor seçenklerinin araçlardaki etkisini hemde araçlardaki detay farklılıklarını inceledim.

Ayrıca çok temel bir soru olan Skoda Rapid mi Seat Toledo mu sorusuna kendimce cevap aradım.

Yazı için buyrun lütfen : Bitirim İkili : Skoda Rapid - Seat Toledo

• Cok guzel bir inceleme yazısı olmuş. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğenmenize sevindim. Asıl ben ilginiz için teşekkür ederim :)
  • Çok güzel bir inceleme tek solukta okudum. Emeğinize sağlık.
  • Güzel bir paylaşım olmuş.Şu arabaların malzeme kalitesi biraz daha iyi olsa direk alıncak araçlar.
    Paylaştığınız için teşekkürler
  • Passenger kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :) Beğenmenize sevindim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

Güzel bir paylaşım olmuş.Şu arabaların malzeme kalitesi biraz daha iyi olsa direk alıncak araçlar.
    Paylaştığınız için teşekkürler

Asıl ben teşekkür ederim ilginiz için :) Beğenmenize sevindim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Skoda Rapid - Golf 6
    7 ay önce açıldı
    Yeni Kia Ceed test
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şu 1.4 122PS motor ve 1.6 TDI 105PS Polo'ya hala gelmedi ya en çok ona yanarım.

Bir de B sınıfı Sedan olarak Skoda daha önce Fabia Sedan ile pazara girmişti. Yazınızdaki o ifadeyi düzeltirseniz iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 16 Haziran 2013; 23:32:21 >
  • 1.4 TSI motorla birlikte 6 ileri manuel opsiyonu da getirmeliler.
  • Yazıyı baştan sona okudum ve başarılı buldum. Emeğinize sağlık diyelim. Yazıda birkaç yanlış tabir var tabi. Rapid, in Octavia' ya gönderme yapması için, Octavia' dan sonra çıkması gerekiyor. Octavia, Rapid' e gönderme yapıyor dersek daha doğru bir tabir olur. İkincisi ise, Seat daha çok satılıyor demişsiniz fakat Skoda Seat' dan daha fazla satıyor ve marka imajı daha yüksek. Hem ülkemizde hemde dünyada ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Yazıyı baştan sona okudum ve başarılı buldum. Emeğinize sağlık diyelim. Yazıda birkaç yanlış tabir var tabi. Rapid, in Octavia' ya gönderme yapması için, Octavia' dan sonra çıkması gerekiyor. Octavia, Rapid' e gönderme yapıyor dersek daha doğru bir tabir olur. İkincisi ise, Seat daha çok satılıyor demişsiniz fakat Skoda Seat' dan daha fazla satıyor ve marka imajı daha yüksek. Hem ülkemizde hemde dünyada ;)

Evet keşke resmi satış rakamlarına bakılarak bu cümleler kurulsaydı daha iyi olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 207m kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :) Hem ilginiz hemde hataları düzeltmeme yine yardımcı olduğunuz için. Burada satış Temsilcisinin oyununa geldim. Gönderme yaparken ki kastım Octavia'nın üst sınıf olması sebebiyle ona benzemeye çalışan bir yapı olarak dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanno -- 17 Haziran 2013; 0:46:24 >
  • senersongur kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :) Hemen düzelttim
  • Güzel bir karşılaştırma olmuş. Paylaşım için teşekkürler.
  • isnilgiz İ kullanıcısına yanıt
    Marka algısı konusunda yapılan genel araştırmalar üzerine bu cümleyi kurdum yoksa Seat'a özel bir ilgim yok yanlış anlaşılmasın. Skoda son zamanlarda yükselişte ancak uzun bir süre Skoda Yüce Motor sebebi ile az sattı. Ayrıca Seat yakın zamana kadar Skoda'ya kıyasla satışta daha başarılı modeller piyasaya sürdü. Bu sebeplerden ötürü dedim. Ayrıca yine sektör içindeki duyumlarıma da dayanarak.

Satış konusuna gelirsek son zamanlarda yine dediğim gibi ( son aylara değil son yıllara bakarsak ) Seat'ın üstünlüğü söz konusu daha başarılı modellerden ötürü. İllaki örnek verilmesi gerekirse Leon diyebiliriz. Ayrıca Ibıza satış olarak daha iyi haldeydi Fabia'ya kıyasla. Son aylarda Skoda fazla satıyor evet ancak marka algısı hemen değişen birşey değil o sebepten ötürü kullandım o cümleyi :)
  • Toledo bence de bu segmentte en doğru seçim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarunHoca -- 17 Haziran 2013; 12:04:37 >
  • paylaşım için teşekkürler.....
  • okanno O kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz son derece düzeyli, makul, mantıklı ve objektif olmuş. kasım ayından itibaren bu araçları inceliyorum ve ben de belirttiğiniz sonuçlara ulaşmış bulunuyorum. Bence de B segmentinde, donanım, teknik, güvenlik, bagaj kapasitesi, oturaklık, görünüm güzelliği ve yakıt tüketimi konusunda tartışmasız en önde iki araç. keşke 1.2 tsi motorun test sonuçları da olsaydı yazıda.Ancak motor zaten biline tsi motor. dolayısıyla önemli olan aracın yorumda belirtilen özellikleri. Yazıda gayet güzel belirtilmiş. Yorumlarınıza büyük oranda katılıyorum. keşke plastik malzeme kalitesi dediğiniz gibi daha iyi olsa idi ve fiyatı da 3 bin tl daha az olsa idi.Sonunda sorulduğu için söylüyorum; benim de tercihim şu an daha az satılıyor olmasına rağmen toledo olacak. Çünkü arka stoplar daha güzel görünüyor, direksiyon üç kollu daha güzel duruyor ve opsiyonları daha fazla.

• Rapidi bilmem ama toledo b sekmenti bir araba mı ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibiskom

Rapidi bilmem ama toledo b sekmenti bir araba mı ya ?

Evet, önceden C sınıfındaydı sonradan B'ye kaydı.

Büyük hacmine bakıp aldanmayın...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.