Şimdi Ara

Skolyoz Biri İçin Vücut Geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
21.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce doktora gittim 26.5 derece skolyoz olduğumu öğrendim.bana hergün yüzmemi önerdi ama şuan okuduğum ilde havuz yok malesef uygun.yüzme olmayınca hergün barfiks çekmemi istedi bende kapı barfiksi aldım 2 haftadır barfiks çekiyorum.şubatın 1 i itibarı ile salona yazılmayı düşünüyorum,doktor ayakta ağırlık kaldırmamam gerektiğini söyledi.bana bu yazılanları dikkate alarak program önerebilir misiniz?

bu arada 21 yaşındayım 4 sene kadar judo güreşle uğraştım ufakken.180 boy 75 kilo.biraz göbek var zayıflamak da istiyorum beslenme programı da önerebilirseniz sevinirim.herkese iyi çalışmalar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Skolyozlu Bireyler için Vücut Geliştirme

Skolyoz, omurganın anormal şekilde eğrilmesine neden olan bir omurga rahatsızlığıdır. Vücut geliştirme, kasları güçlendirmek ve geliştirmek için tasarlanmış bir fitness aktivitesidir. Skolyozlu bireyler için vücut geliştirmenin faydalı olup olmadığı konusunda bazı tartışmalar bulunmaktadır.

Fitness Skolyoza İyi Gelir mi?

Bazı araştırmalar, skolyozlu bireylerin vücut geliştirme yapmasının omurga eğriliğini azaltmaya ve duruşu iyileştirmeye yardımcı olabileceğini öne sürmüştür. Bunun nedeni, vücut geliştirmenin kasları güçlendirmesi ve omurgayı desteklemesine yardımcı olmasıdır.

Skolyoz ve Fitness

Skolyozu olan bireyler, vücut geliştirme yapmadan önce bir sağlık uzmanına danışmalıdır. Sağlık uzmanınız, senin için uygun olan egzersizleri ve egzersiz yaparken nelere dikkat etmen gerektiğini belirleyebilir.

Skolyoz Fitness Programı

Skolyozlu bireyler için uygun bir vücut geliştirme programı, omurgayı güçlendiren ve destekleyen egzersizleri içerir. Bu egzersizler şunları içerebilir:

• Plank
    • Yan plank
    • Köprü
    • Sırt uzatma

Skolyoz Fitness

Skolyozlu bireyler, vücut geliştirme yaparken aşırı zorlamaktan kaçınmalıdır. Ağrı hissederseniz egzersizi bırakmalısın. Ayrıca, egzersizler sırasında düzgün duruşa dikkat etmelisin.

Skolyozu Olan Biri Fitness Yapabilir mi?

Evet, skolyozu olan bireyler uygun önlemleri alarak vücut geliştirme yapabilirler. Bir sağlık uzmanına danışmak, uygun bir egzersiz programı geliştirmek ve egzersiz yaparken dikkat edilmesi gereken hususlara uymak önemlidir.

Fitness Skolyoza Zararlı mı?

Uygun şekilde yapıldığında, vücut geliştirme skolyoza zararlı değildir. Ancak, aşırı zorlama veya yanlış teknik kullanımı skolyozu daha da kötüleştirebilir.

Skolyoz Hastaları Fitness Yapabilir mi?

Skolyoz hastaları, doktorlarına danışarak ve uygun önlemleri alarak vücut geliştirme yapabilirler. Vücut geliştirme, omurga eğriliğini azaltmaya ve duruşu iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bendede vardı ama 8 dereceydi ve spor yapa yapa düzeldi.ama 26 küsür derece skolyoz için fitness riskli olablir.yüzme ve barfiksle düzeltebildiğin kadar devam et,doktoruna danışmadan spor yapma.benim tavsiyem bu
  • barfixle nasıl düzeltilecek anlayamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

bendede vardı ama 8 dereceydi ve spor yapa yapa düzeldi.ama 26 küsür derece skolyoz için fitness riskli olablir.yüzme ve barfiksle düzeltebildiğin kadar devam et,doktoruna danışmadan spor yapma.benim tavsiyem bu

hocam doktorla konuştum bu saatten sonra max 2 derece düzelir dedi.barfiks ve yüzmeyide düzelsin diye değil ileride ağrı çekmeyim diye verdi
  • zaman alır ancak geirlme sıraısnda vücut dengeyi bulaiblir.bendede biraz var.bu hastalık genetik ve yaşam tarzı ile oluşuyor.dışardan pek belli olmuyor ancak soyununca belli oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

zaman alır ancak geirlme sıraısnda vücut dengeyi bulaiblir.bendede biraz var.bu hastalık genetik ve yaşam tarzı ile oluşuyor.dışardan pek belli olmuyor ancak soyununca belli oluyor.

bende de var gibi hissediyorum ama cok cok
    fakat barfix diregi misal verirsek düz bir şekilde monte etmezsek daha kötü olmaz mı ?

cünkü bende var ve düz olmadıgını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

zaman alır ancak geirlme sıraısnda vücut dengeyi bulaiblir.bendede biraz var.bu hastalık genetik ve yaşam tarzı ile oluşuyor.dışardan pek belli olmuyor ancak soyununca belli oluyor.

bende de var gibi hissediyorum ama cok cok
    fakat barfix diregi misal verirsek düz bir şekilde monte etmezsek daha kötü olmaz mı ?

cünkü bende var ve düz olmadıgını düşünüyorum

hocam sırt kaslarını geliştirmemi söyledi doktor.ama omurgaya baskı yapcak hareketleri kesinlikle yapmamam gerekiyor.bir program çıkartabilirsem burdan vgye başlamayı çok istiyorum kendimi çok saldım artık yaşamımı spora göre düzenlemem lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ozaman inşaat ustalarının kullandığı cetvellerden alıp kontrol etmeli.benim moralim bozuldu biraz.ama yarın gider bacak çalışırm moralim yerine gelir.geçri manken değiliz anasını satayım ne oalcak.
  • bel neredeyse tüm hareketlerden etkilenir.birleşme noktası diyebiliriz.hafif kilolarla çalışırsın zamanla ağırlaşır.ben deadlift hiç yapamazdım şimdi kilom kadar ağırlığı alıyorum.askerde fıtık sahibi oldum sanırım.
  • hocam özellikle yapmamam gereken hareketleri yazar mısınız?

bir de yardımcı olayım diye söylüyorum.bende omuz ve trapezlerde biraz belli oluyor eğer şüpheniz varsa bir ortopedi uzmanına görünün 2-3 röntgen çekiliyorsunuz o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

barfixle nasıl düzeltilecek anlayamadım

sırt kaslarını geliştirerek düzeltebilir ?
  • Skolyoz bizim sülalade kronik olduğu için ailemde akrabalarımda çok var bu konuda baya bilgiliyim. Eğer omurgaya baskı yapacak şekilde ağırlık kaldırsan omurgadaki eğriliğe skolyoza yaylanma yaparak eğriliği arttıra bilir. Omurgası normal bir birey gibi ağırlık çalışamazsın ki eğer yaparsan antrenmandan sonra eğriliğin ağrıdığını hissedeceksin tecrübeye sabit. Konu üzerinden çok geçmiş olsada sonradan görücek arkadaşları bilgilendirmek isterim. Birincisi hiçbir skolyoz yüzme ile barfiks ile düzelmez burada kalçamdan değil Türkiye'de ki kemik hastalıkları konusunda en donanımlı insanların şehirdışından hatta gurbetçilerin bile geldiği hastanede ki doktorumla danıştıklarıma istinaden bahsediyorum tıpta yüzmenin iyi geldiği vesaire şeylerin iyi geldiğinin bir kanıtı delili yoktur. Yüzme sadece sırtı kaslandırır eğri bir kemiği düzeltmez. Eğer dereceniz size sorun çıkartıcak bir seviyedeyse örn: 20 derece doktorunuzun yüz düzelir demesine uyup sadece yüzmekle yetinmeyin. Aynısını seneler önce kuzenim yaptı tanı koyulduğunda 14 civarındaydı yüz dediler sonraki kontrole gittiğinde derece 20 leri çoktan aşmıltı. Bunu diyen Türkiyede ki isimli en pahalı hastanelerden biri. Yaşını aldı gitti bu yaştan sonra ameliyattan başka şekilde düzelmez derecesi 35 mi neydi sınırda. Demek istediğim böyle ezberle vakit kayb etmeyin skolyozda vakit çok önenli ikinicisi tek doktora bağlı kalmayın tedavi konusunda anya ile konya kadar farklı düşünün doktorlar var. Bana ilk tehşis konduğunda 30 derceydi doktor kemik gelişimin bitene kadar tlso korse kullanıcaksın demişti bir yandan ameliyatlık olmadığına sevindim bir yandan senelerce korse kullanıcağım içinüzüldüm 4 seneye yakın günde 1 saat çıkarma hakkım vardı eğriğe kişiye özel üretilen tlsockorse kullandım kemik gelişimim bittiğinde derece 20 nin altındaydı yanlış hatırlamıyorsam artık dışarıdan bakınca eğrilik fark edilmiyor bile insanların çevremin aklına uysaydım çıkar o korse takma yüzme yap geçer diyorlardı yüzme yapıp derecesi ameliyat olanlarıda gördük. Çok zorlandım korse kullanırken okulda dalga geçiyorlardı arkamdan gülüyorlardı o kötü günleri hatırlamak bile istemiyorum. Olsun bu günlerede geldik şükür sağlığım hiçbir şeyden önemli değil, Uzun lafın kısası iyi bir doktora gidin ve tek doktora bağlı kalmayın iyi doktordan kastım parayı basacağınız değil bu konuda kendini alanıyla geliştirmiş bir doktor. Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unkn -- 1 Mayıs 2022; 15:28:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.