Şimdi Ara

SLI veya Crosfire Tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıdaki sistemi yeni topalmayı düşünüyorum kafaya koydum fakat bana uygun SLI veya Crosfire yapılabilecek ekran kartı önerisi bekliyorum teşekkür ederim.

Intel Core i5 2300 2.8Ghz 6Mb Cache Sandy Bridge İşlemci
    Asus P7P55D Deluxe P55 DDR3 2133MHz (o.c.) Core i5 Soket LG...
    Geil Value Plus 12GB 1600MHz DDR3 Low Voltage Triple Channe...

• Kartlar arası performansı sli yada cf soruyorsan google la anantech yaz orada gelen sayfada bench tıkla.mobil giriyorum fazla yardımcı olamıyorum kopyala yapıştır gibi.yada google okumadan gpu terfisi yapmayız yaz gelen ilk link tıkla oku anantech sitesine ordan link var
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Kartlar arası performansı sli yada cf soruyorsan google la anantech yaz orada gelen sayfada bench tıkla.mobil giriyorum fazla yardımcı olamıyorum kopyala yapıştır gibi.yada google okumadan gpu terfisi yapmayız yaz gelen ilk link tıkla oku anantech sitesine ordan link var

İnceledim henüz seçtiğim işlemci benchmark testi yapılmamış başlıkları i7 ve i5(2100-2500serisi) açıyo hep genede teşşekkür ederim.

Benim istediğimi örneklersem 5770mi alıp SLI yapayım yoksa GT465 mı alsak yapsak intel mi Ati seçsek kararsızım bu konularda yapan veya fikri olan varsa daha iyi karar vericem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merro66

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Kartlar arası performansı sli yada cf soruyorsan google la anantech yaz orada gelen sayfada bench tıkla.mobil giriyorum fazla yardımcı olamıyorum kopyala yapıştır gibi.yada google okumadan gpu terfisi yapmayız yaz gelen ilk link tıkla oku anantech sitesine ordan link var

İnceledim henüz seçtiğim işlemci benchmark testi yapılmamış başlıkları i7 ve i5(2100-2500serisi) açıyo hep genede teşşekkür ederim.

Benim istediğimi örneklersem 5770mi alıp SLI yapayım yoksa GT465 mı alsak yapsak intel mi Ati seçsek kararsızım bu konularda yapan veya fikri olan varsa daha iyi karar vericem.

i32300 almanı tavsiye etmem biraz daha verip i52500K alın 4.5 ghz civarında oc yapın..

5770 Cf yapılmaz çok zarar edersiniz Tek 5870 performansına zor gelir ve zaten 2 tane 5770 250x2den 500liradır 50lira fazlaya 6950 vardır.. 5870de 450liradır vs..

gtx465 alınmaz bu devirde Vtx3d 6850 alın 330liradır fiyatı ilerde 1 tane daha alır Cf yaparsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 7 Şubat 2011; 0:32:48 >

• gtx465 alınmaz bu devirde Vtx3d 6850 alın 330liradır fiyatı ilerde 1 tane daha alır Cf yaparsınız..

Evet bu mantıklı 6850 alınabilir bu durumda teşekürler.
  • Hocam sb islemciye triple channel ram yapmıssın , dual secmen gerekırdı
  • Bütçen fazlaysa modlu 6950 CF; azsa 6850 CF yapabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuF**

Hocam sb islemciye triple channel ram yapmıssın , dual secmen gerekırdı

Onu değiştirceğimden emin olabilirsin tşk.
  • İlk önce bütçeni açıkla.

i5 2300 yerine 2500k serisini almanı tavsiye ederim. Aradaki performans fazla ve fiyat az.

CF yada SLI düşünürsen masraf sadece ekran kartı olarak artmıycak. Hem powerı çok güçlü alman gerek hemde kasayı full tower alman gerek.

Dediğim gibi bütçe önemli burada.
  • hocam sli-crossfire'a gerek yok. tek 6950 herşeye yeter. seçtiğiniz anakart işlemci uyumsuz. ya i5 760 ve yazdığınız anakartı alın. ya da şuanki sandy bridge anakartlar hatalı, o yüzden bekleyebilirsiniz de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hocam sli-crossfire'a gerek yok. tek 6950 herşeye yeter. seçtiğiniz anakart işlemci uyumsuz. ya i5 760 ve yazdığınız anakartı alın. ya da şuanki sandy bridge anakartlar hatalı, o yüzden bekleyebilirsiniz de.

tek 6950 yetiyor aynı fiyata daha fazla performans niye almasın ? (çok fark var 6850cf 5970i geçiyor 6950 daha modlasanda gtx570 ayarında bir kart oluyor..)

bu arada anakartı bende görmemişim i52500k + p8p67pro alın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

hocam sli-crossfire'a gerek yok. tek 6950 herşeye yeter. seçtiğiniz anakart işlemci uyumsuz. ya i5 760 ve yazdığınız anakartı alın. ya da şuanki sandy bridge anakartlar hatalı, o yüzden bekleyebilirsiniz de.

tek 6950 yetiyor aynı fiyata daha fazla performans niye almasın ? (çok fark var 6850cf 5970i geçiyor 6950 daha modlasanda gtx570 ayarında bir kart oluyor..)

bu arada anakartı bende görmemişim i52500k + p8p67pro alın..

ben ileriyi düşünerek söylüyorum, 6870'in ömrü daha çabuk dolar satıp zarar edeceğine ileride bir tane 6950 alır. gerçi şimdilik oyun çıktığı yok ama ne olacağı hiç belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: merro66

Aşağıdaki sistemi yeni topalmayı düşünüyorum kafaya koydum fakat bana uygun SLI veya Crosfire yapılabilecek ekran kartı önerisi bekliyorum teşekkür ederim.

Intel Core i5 2300 2.8Ghz 6Mb Cache Sandy Bridge İşlemci
    Asus P7P55D Deluxe P55 DDR3 2133MHz (o.c.) Core i5 Soket LG...
    Geil Value Plus 12GB 1600MHz DDR3 Low Voltage Triple Channe...

Allahhalla? ???

Birincisi, merro66 yukarıda yazdığın işlemci, anakart ve ramler hiç bir türlü birbirine uymaz.!!!!

i5 2300 işlemci alacaksan, 1155 pin soketli, h67 - p67 chipset li anakart alcaksın!!!

Asus P7P55D alacaksan, anakart olarak 1156 soketli işlemci alacaksın, SB olmaz!! Örneğin, i5 7xx serisi i7 8xx serisi gibi.

Geil 12gb. ddr3 triple channel ram alıcaksan, zaten ne SB mimarisine Nede 1156 i5 - i7 anakartlara uymaz. çünkü her iki mimaride çift kanal bellek veri yolu destekler

Eğer triple channel ram alacaksan, x58 serisi anakart alıcaksın, çünkü sadece x58 3 kanal bellek veri yolu destekler. örneğin, Asus rampage 3 extreme, biraz üst bir örnek oldu ama en azından doğru

Neyse senin sistem, "DEVEYE SORMUŞLAR" hesabı olmuş biraz

Eğer oyun oynıyacaksan ve en üst performansta SLI veya CFX istiyorsan SB (SANDY BRIDGE veya x58 ) sistem toplayabilirsin.

Örnek 1 : Gigabyte X58 UD-7 + Core i7 950 cpu + Geil 12gb. ddr3 triple channel ram + GTX 560 Ti veya GTX570 veya GTX580 SLI için, yada HD 6950 , HD 6970 Cfx. Bu en tuzlusu olur.
    Örnek 2 : ASUS P8P67 DELUXE + 2600k + Geil 8gb dual chanel ddr3 ram + GTX 560 Ti veya GTX570 veya GTX580 SLI için, yada HD 6950 , HD 6970 Cfx. Bu aynı oranda tuzlu olup yukarıdaki sistemi döver.

Örnek 3 : ASUS P7P55D Deluxe + i7 860 + Geil 8gb dual chanel ddr3 ram + GTX 560 Ti veya GTX570 veya GTX580 SLI için, yada HD 6950 , HD 6970 Cfx Bu yukarıdaki her iki sistemden çok daha az tuzlu olup neredeyse her ikisi kadar oyun performansı sunar

Ama eğer amaç oyunsa sadece oyuna yönelikse benim şahsi tavsiyem: ( şu an için Sandy Bridge anakartlarda sorun olduğundan dolayı !!!!! )
    ASUS P7P55D Deluxe + i5 760 + Geil 4gb dual chanel ddr3 ram + GTX570 veya , yada HD 6950 Cfx Olacaktır. Her oyunu amiyane tabiri ile "öttürür" Üstelikte yukarıda yazdıklarımdan daha uygun bir bütçe ile
    Buna alternatif olarakta AMD platformunda bir sistemde kurulabilir ama ben bu konuda bilgi sahibi olsamda bir öneride bulunmayacağım. Kullanan arkadaşlar önerse daha doğru olur

Umarım yardımcı olabilmişimdir....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CESAJANS -- 7 Şubat 2011; 1:13:26 >

• Sandy bridge almanda sakınca yok dostum. Sadece Sata II problemi var Hdd'i Sata III alırsın oldu bitti. Sırf bu yüzden Sandy bridge sistem almaktan vazgeçilmemeli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.