Şimdi Ara

Smartmedia HD VISION / Dark Mini Mania / veya Orjinal Adıyla Noontec A6 Media Player (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
476
Cevap
2
Favori
73.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr.power

quote:

Orijinalden alıntı: nocnoc

quote:

quote:

clonedvd

http://ho+file.com/dl/48848700/dbe42c9/ClD2.9.2.8.rar.html
    + yı t ile değiştirin

Programla DVD ISO seçeneğiyle yaptım cihaz dosyayı hiç görmedi.. Ya cihazın desteği yok yada ben yapamadım..

benim tüm dvd iso larım bu programla yapıldı. ve hepsini cihaz görüyor !.
    cihaza neyle aktarıyorsunuz? harici hdd? flash? wifi?
    ben wifi den bağlanıyorum. tüm dvd iso ları açıyor.
    wifi den bağlanıyorsanız yeni yaptığınız iso yu paylaştığınız klasöre atmayı unutmayın.

ISO dosyası veri dosyası olarak görülüyor bilgisayarda.. Bu doğru herhalde... Copy DVD title 'den yapıyorum.. Diğer seçeneklerde de ISO var .. Herhalde cihaz desteği yok..

copy dvd title dan değil de ikinci den (zaten üç tane seçenek var sağda) "clone dvd" den iso yaparsanız smartmedia menülü olarak dvd yi açıyor. yani chapter falan varsa ya da başka seçenek onları seçebiliyorsunuz. orjinal dvd takılmış gibi yani. ama Clone Dvd seçmeniz gerek .

• Bugün, Vatan Bilgisayar'dan Smart Media Player ve 1tb Smartdisk aldım. Bu gibi konularda tarihe not düşmek adına alış fiyatlarımızı da belirtmek gerektiğinden SmartMedia Hd Vision için 201TL, Smartdisk 1tb 125TL olmak üzere toplamda 326TL ödediğimi belirtmek isterim. Media player ı daha denemedim zira işyerimdeyim. Şu an için sadece bilgisayarımdaki bazı 480p avi taşıyıcılı filmler ile mkv taşıyıcılı 720p, 1080p vs gibi filmleri harici smratdiske atmakla meşgulüm... Ha bir de mpeg, wmv, flv ve mp4 uzantılı bazı klipleri atıyorum denemek maksatlı... Gece işyerini kapatınca hemen iki kat üstteki evimde gerekli kurulum ve denemeleri yapacağım... Umarım sorunsuz bir deneme olur gece vakti... :-)))
  • Tekrar merhaba. Cihazı elimdeki video, ses ve fotoğraflar ile test ettim biraz. Cihazın ısınma durumu olduğu doğru ama uzun süre açık kaldığı halde, bu süre dahilinde çeşitli videoları test amaçlı açmak, ileri geri sarmak bilimum fonksiyonlarını denemek falan amaçlı kullandığım halde performansında herhangi bir aksamaya veya garip tepkilere şahit olmadım. Her şey olması gerektiği gibiydi... Yani sıcaklık sorun değil...

Öncelikle 720p ve 1080p mkv performansını test etmek için farklı popüler gruplara ait ripleri denedim.

Mercury.Rising.1998.BluRay.1080p.x264.DTS-MySiLU

A.Clockwork.Orange.1971.Bluray.1080p.DTS.Audio.x264-CHD

Spy.Game.2001.720p.Bluray.x264.DTS.PRoDJi

Painted.Skin.2008.720p.Blu-ray.x264.AC3-CHD

The.Rookie.1990.1080p.BluRay.X264-MySiLU

Hepsi de gayet sorunsuz açıldı. İleri - geri sarma fonksiyonları ve istenilen süreye atlamada herhangi bir sorun yaşamadım.

Yine arşivimden attığım, geneli youtubedan indirilmiş olan tüm " flv " uzantılı videoları sorunsuzca izledim...

Wmv uzantılı dosyalarda ise sadece wmv9 ile kodlanmış olanlar açıldı. Wmv7 ve Wmv8 ile kodlanmış videolar açılmadı... Zaten destek listesinde Wmv9 olarak belirtildiği için bir sorun yok... Wmv9 kodlu tüm videoları sorunsuz açtı... ;-)

Yine çoğunu youtubedan indirdiğim mp4 uzantılı tüm videolar sorunsuz...

480p avi taşıyıcılı film arşivimden ise Callioped, Prodji , Dz0n3, C00ldude, Unseen gibi gruplara ait ripler ile kendim riplediğim bazı filmleri denedim hepsi de sorunsuz ve gayet yeterli kalitede gösterime sahiptiler...

---------------------------------------

Kumanda fonksiyonlarına gelecek olursak çok çabuk alıştım diyebilirim... En hoşuma giden şey go to özelliği oldu... Go to tuşuna bastığınızda rakam tuşlarını kullanmadan yön tuşları ile sürenin üstüne gelip yukarı aşağı yaparak dilediğiniz süreye ayarlayıp "ok" tuşu ile o süreye gidiyorsunuz... Yani karanlıkta go to yapmak için rakamları aramanıza gerek yok... :-)

---------------------------------------

Ha bu arada benim makinanın kutusundan Crea marka bir kablosuz adaptörü çıktı... Yapısı sebebi ile cihazın kıç tarafındaki usb girişi ile bütünleşemediğinden yan taraftaki usb girişine bağladım.

Wireless hizmeti ile iki kat altta, işyerimdeki bilgisayarıma bağlandım. Dosyaları sorunsuz görüyorum ama bir içerik oynatmaya kalktığım vakit makina yanıt vermiyor... Kumandadan geri tuşu ile çıkmak zorunda kalıyorum. Hızı ölçtüğümde 258kb/s çıkıyor... Acaba Smartmedia nın kendi kablosuz adaptörü ile nasıl performans alıdırm diye merak ediyorum ve kıllanmadım değil hani bu Crea nın çıkışına...

--------------------------------------

İnternet hizmetlerine gelecek olursak pek bir hoşuma gitmedi... Youtube videolarını görüntülemiyor... Arama yapıp bir video seçtiğimde olumsuz yanıt aldım... Flickr resim aratma ve görüntülemede sorun yok ama ben youtube videolarını izlemeyi tercih ederdim...

--------------------------------------

Altyazı mevzusuna girmedim zira denemeyi unuttum... :))) Şimdilik deneyimlerim bu kadar, daha doğrusu aklımda kalanlar bunlar... Genel anlamda cihazdan memnun kaldım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

clonedvd

http://ho+file.com/dl/48848700/dbe42c9/ClD2.9.2.8.rar.html
    + yı t ile değiştirin

Programla DVD ISO seçeneğiyle yaptım cihaz dosyayı hiç görmedi.. Ya cihazın desteği yok yada ben yapamadım..

benim tüm dvd iso larım bu programla yapıldı. ve hepsini cihaz görüyor !.
    cihaza neyle aktarıyorsunuz? harici hdd? flash? wifi?
    ben wifi den bağlanıyorum. tüm dvd iso ları açıyor.
    wifi den bağlanıyorsanız yeni yaptığınız iso yu paylaştığınız klasöre atmayı unutmayın.

ISO dosyası veri dosyası olarak görülüyor bilgisayarda.. Bu doğru herhalde... Copy DVD title 'den yapıyorum.. Diğer seçeneklerde de ISO var .. Herhalde cihaz desteği yok..

copy dvd title dan değil de ikinci den (zaten üç tane seçenek var sağda) "clone dvd" den iso yaparsanız smartmedia menülü olarak dvd yi açıyor. yani chapter falan varsa ya da başka seçenek onları seçebiliyorsunuz. orjinal dvd takılmış gibi yani. ama Clone Dvd seçmeniz gerek .

Evet... Bugün denediğim tüm filmleri (ISO) menülü olarak açtı.. Sorun ya o filmde yada bendeymiş.. Genelde realtek çipli oynatılar iso dosyalarını oynatıyor ..demekki...

• mysterious_man
    Yeni cihazın hayırlı olsun
    Rica etsem şöyle bir deneme yapar mısın?

Kasa veya Notebook ta 720p veya 1080P MKV filmi aç, LCD tv ye bağla
    Görüntü kalitesine bak

Sonra da aynı filmi smartmedia cihazında oynat
    aynı monitör veya LCD tv ye bağla arasında görüntü kalitesi olarak fark var mı?
    Mümkünse aynı tür bağlantı yap ( HDMi, composit vs, )
  • Dostum görüntü kalitesi olarak memnun olduğumu söyleyebilirim... Hatta öyle ki değil 480p dvdripler bile gayet doygun kalitede... Hani aslında arşivimden kaldırmak istemiştim bazılarını, zira brrip falan indirip onlarla yer değiştiririm diyordum ama hdmi aktarımı öyle iyiki bu fikrim değişti :-)

Ha bu arada cihazın kendi üzerinde gelen yazılımı ile altyazı görüntülenmiyordu. Bu yüzden smartmedia.com.tr adresinden indirdiğim güncel yazılımı flash belleğe attım ve cihazı güncelledim. Bu güncellemeden sonra altyazılar aktif hale geldi... Tabi ama yine de dosya seçiminde görüntülenmiyor. Filmi oynattığımızda kendisi altyazı dosyasını algılıyor ve bu şekilde devreye giriyor... Eskli voxline divx playerimda altyazı dosyalarını görüntüleyip seçebiliyordum. Açıkçası yine o şekilde olsaydı güzel olurdu ama bu şekilde de sorun değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özger -- 21 Kasım 2010; 23:24:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

...Sonra da aynı filmi smartmedia cihazında oynat
    aynı monitör veya LCD tv ye ...

Bu cihazlara monitör bağlanabiliyor mu ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcmb

Bu cihazlara monitör bağlanabiliyor mu ki?

Eğer monitörde HDMi giriş veya DVi giriş var ise çevirici ara adaptörlerle bağlanabilir.
  • mysterious_man
    Hayırlı olsun güle güle kullanın...

FLV Dosyalarını açabiliyormuyuz bu smartmediayla ?
  • bende smart media hd vision aldım bayramdan önce, bayramda %20 indirime girdi vatan ama olsun dedim,üzülmedim fiyatının hakkını veriyor çünkü. bayramdan beri 720p ler 1080p indirmekten internete giremez oldum:). cihaz bence çok güzel, yazılımı biraz eskiydi smart media nın sitesine bakarken forumda bu cihazın noontech a6 ile aynı cihaz olduğunu öğrendim oradan indirdim son yazılımını. her nekadar sadece 1003 ile başlayan seriler için olduğunu söylesede (benimkisi 1005) hiç bir sorun çıkarmadan yükledim ve çalışmakta.

alt yazılar daha okunaklı oldu, beyaz yazı bazen okunmuyordu onu biraz sarıya çekmişler tam parlak beyaz değil , güzel olmuş.
    menu daha hızlanmış ve tek bir sayfaya sığmış,
    usb HD yi daha çabul tanımaya başlamış.
    oynatamadığım 1080p avatar(niye bilmiyorum, diğer 1080p lerde sorun yoktu) güncellemeden sonra sorunsuz birşekilde oynattı.
    kurulumu yaptıktan sonra dil seçmek gerekiyor, Türkçe'yide unutmamışlar
    wireless da film izlerken takılmalar yapıyorsu arasıra, oda biraz düzelmiş, avi falan izleniyor ama 720p ve 1080p mkvler gene takılıyor

0- desibel olması güzel, gece az sesile izlerken fan sesi duymak hiç istemediğim birşey
    cihaz biraz ısınıyor ama kendine bir zarar vereceğini düşünmüyorum, zaten nekadar süre kullanacağzki 2-3 sene gitsin yeter sonra zaten değiştirmek gerekir.

birtek wireless performansını beğenmiyorum, eğer bu HD filimlerde wireless tan rahat bir şekilde izleyebilen varsa adaptörü nedir acaba söyleyebilirmi , bende crea nınkini koymuşlar, başka bir adaptörle daha iyi sonuç alınabilirmi acaba?

• Bendeki adaptör crea değil N sınıfı olduğu yazıyor aslında hızlı. Ama modemim ve bilgisayarım G sınıfı olduğu için yeterli performansı alamıyorum. Sizde de sorun aynı bence. Yoksa sorunsuz oynatır videoları.

Smartmedia HD VISION / Dark Mini Mania / veya Orjinal Adıyla Noontec A6 Media Player

Smartmedia HD VISION / Dark Mini Mania / veya Orjinal Adıyla Noontec A6 Media Player

Resimdende anlaşılacağı üzere hd video için Wireless N gerekiyor. Sadece adaptör değil modem ve bilgisararınızda da Wireless N olmalı çözümü bu.
    ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiamen -- 24 Kasım 2010; 18:07:39 >

• evet bilgisayarda var 802.11n fakat modem 802.11 g. bu yüzden oluyordur büyük ihtimal. teşekkürler bilgi için
  • İki sorum olacak arkadaşlar,

1. Torrent indirirken illaha ki torrent dosyasının bilgisayarda olması gerek mi yoksa torrentin url adresi yeterli mi?
    2. SmartMedia'ya USB'den disk bağladığımızda diğer bilgisayarlardan bu diske ulaşabiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknbjk

mysterious_man
    Hayırlı olsun güle güle kullanın...

FLV Dosyalarını açabiliyormuyuz bu smartmediayla ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknbjk -- 29 Kasım 2010; 11:14:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsnaki

İki sorum olacak arkadaşlar,

1. Torrent indirirken illaha ki torrent dosyasının bilgisayarda olması gerek mi yoksa torrentin url adresi yeterli mi?
    2. SmartMedia'ya USB'den disk bağladığımızda diğer bilgisayarlardan bu diske ulaşabiliyor muyuz?

1.sorunu bilmiorm ancak 2.sorunu cevaplıyım evet gore biliorsun nas cihazları gibi diski paylaşıma acıor ama inan hiç tahammül edemiceğin bi hızla okuyup yazıyor 32 mblık bir dosyayı tam 50 kusur dk da yazdı gerisini sen düşün
  • bikaç gün öncesine kadar çalışan kablosuz bağlantı artık çalışmıyor..
    workgroup klasörü yok oldu..
    kablosuz bağlantı kuruyorum..
    youtube vs açıyor
    ama smart media vision artık pc yi görmüyor..
    pc deki media dosyalarını izleyemiyorum..
    cihaza format attım yine düzelmedi..
    benzer sorun yaşayıpta çözen..çözüm önerecek verecek kimse var mı..
  • Ayarlarda bir sorun olmasın. Ben her zaman açtığımda hemen görüyor.
  • cihazı eternet kablosuyla pc ye bağlayıp pc deki filmleri doğrudan izleyebilir miyiz smartmedia da? Bir de şunu öğrenmek isterim. 1080p film izlerken cihazın işlemcisi bu iş için yapılmış olsa da cihaza taktığımız harici diskin hızı oynatımda takılma ya da zorlanma gibi durumlarda etkili olmaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

mysterious_man
    Yeni cihazın hayırlı olsun
    Rica etsem şöyle bir deneme yapar mısın?

Kasa veya Notebook ta 720p veya 1080P MKV filmi aç, LCD tv ye bağla
    Görüntü kalitesine bak

Sonra da aynı filmi smartmedia cihazında oynat
    aynı monitör veya LCD tv ye bağla arasında görüntü kalitesi olarak fark var mı?
    Mümkünse aynı tür bağlantı yap ( HDMi, composit vs, )

cihazı (smart hd) dun aldım ( vatan bılgısayar 186 tl) ve aksam biraz kurcaladım, dosyaları acıp acmadıgına baktım. oncelıkle sorunun cevabı tam olurmu bılmıyorum ama daha once laptopu tv ye baglıyordum (82 lcd) fılmler bıraz karanlık gelıyordu bana mesela kurtlar vadısının basındakı catısma sahnesı adamların sadece yuzu bellı oluyordu, denemek ıcın ılk bu fılmı actım ve goruntu yabana atılmayacak derecede farklı ve belırgın, karanlık değil. daha oncedende yazıldıgı gıbı butun formatları hatta ve hatta download helper ile indirdıgım klipleri bile actı. sadece bırkac wmv acmadı. ve benım ıcın cok onemlı olan foto makınemle cektıgım hd videoları cok rahat actı sadece seste bı cızıldama vardı. sanırım oda ses ayarlarından duzelır. aklıma gelmısken evet cıhaz ısınıyor ama bunun ne zararı olabılır zaten garantılı adamlar bunu test etmeden satmazlar. arıza yaparsa yenısını ısterız. vatan sağolsun.... bırde kumandayla sorun yasadım gec tepkı verıyor. sabah denedım sınırlenme noktasına geldım... altyazı ya gelınce bı sorun yasamadım. rengını boyutunu değistire bılıyorsunuz... bu arada daha denemedım (evde net yok) youtube sanırım acılıyormus. samrtmedia sitesınden guncel yazılımı ındırırken bu sekılde bı mesaj okudum... herkese iyi seyirler....

• Açılmayan wmv ler büyük ihtimal wmv9 ile kodlanmadığındandır, zira cihaz wmv9 desteği sunuyor. Wmv8 ve wmv7 zaten destek listesinde yok. Bu arada youtubedan indirdiğim mp4 ve flv leri sorunsuz açmasına rağmen ve youtube a bağlanıp arama yapmasına rağmen videoları tıkladığımda desteklenmediği yazıyor... Diğer arkadaşlarda durum nasıl acaba?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.