Şimdi Ara

Sol hemipleji (felç) eşim ve benim hikayemiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
7
Favori
18.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
653 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eksisozluk linki : https://eksisozluk.com/sol-hemipleji-esim-ve-benim-hikayemiz--6746967

Edit: arkadaşlar yatili olarak verebileceğimiz istanbul içi iyi bir fiziktedavi merkezi ariyoruz yardimci olabilecek arkadaslardan yardim bekliyorum

edit 2 : yeni ameliyat oldugu icin coronadan dolayi sgk hastaneleri yer yok diyorlar ve cevap vermiyorlar maalesef özele yonlenmek zorunda kaldik yine

edit 3 :İstinye Üniversitesi Bahçeşehir liv hospital

Büyük ihtimal burada pazartesi baslayacagiz yatisli fizik tedaviye kendilerinden ucret bilgisi bekliyoruz gunluk ucreti nedir altindan kalkabilirmiyiz diye

edit4 : 30 kasım itibari ile hala istinye Üniversitesi bahcesehir liv hospital hastanesinde yatili olarak fizik tedavi görmekteyiz. İnşallah herşey çok güzel olacak

Merhabalar arkadaşlar çok canım sıkkın ama o kadar çok ki sizlerle paylaşmak istedim içim aciyor aglamadan duramiyorum

Eşim kalp aort kapak hastasi ve 2011 de protez kapak ve bypass oldu bental operasyon

Daha 2 yillik evliydik ve çocuk sahibi olmak istiyordu bu sebeple metal kapak tercih etmedi

Allaha şükürler olsun 2014 de oğlumuz dünyaya geldi

Eşimin nefes alışı yavaşladı ve 2 adım sonra hemen yorulmasi uzerine standart 6 ayda bir olan kontrolünü erkene aldik ve 10 kasim 2020 de doktorumuza gittik ve malesef her zaman aklimizda olan ama hep korktugumuz cümleleri doktorun ağzından duyduk evet protez kapak islemini yitirmisti ve acil bir şekilde ameliyat olmasi gerektiğini öğrendik.

Şoku atlattiktan sonra ayni gün arastirmalarimiza başladık hangi hastaneye gidip görüşsek doktorlar 2. Ameliyat olduğu icin masada kalma riskinin çok yüksek olduğunu bize anlattilar ameliyati yapmak istemeyip baska hekimlerede gösterin diyerek bizi gönderdiler.

İşin en sonunda profesör doktor Bingür Sönmez le randavu aldik ve görüştük kendisi bu ameliyati yapabilecegini söyledi

Çok sevindik tabiki ama Bingür hocada sgk veya başka birşey geçmiyordu bize maliyeti çıkardılar 160 bin tl ilk etapta nakit elden ödeme sonrasinda her ekstra yapilan işlem ve yoğun bakim yatislari icin ekstra maliyet oldugunu söylediler ve toplamda 250 bine yakin bir maliyet çıkardılar

Bir şekilde parayı ayarladık ve bu ameliyati başlattık

Sonrasinda 19.11.2020 de ( ayrica esimin dogum gunu) ameliyat gerçekleşti ve başarılı gectigini soylediler

Akabinde yoğun bakim süreci başladı ve daha ameliyatin basarili geçtiğine sevinemeden eşimin sol tarafinda sol hemipleji olduğunu öğrendik ayrica göz takibi zayiflamisti

Konusmasinda bilincinde bir sıkıntı yok ama sol kolu hareketsiz sol bacagi hareket ettirebiliyor ama çok güçsüz

dokundugunuzda hissediyor doktorlar bunun iyi bisey oldugunu söylüyorlar ama bu durum beni cok üzdü

12 yillik eşim ve sapa sağlam girdigimiz hastanede suan bu durumdayiz.

oğlum 7.5 yaşında oda ogrenicek illaki nasil olacak nasil devam edecek nasil düzelecekmi bilmiyorum

Arkadaslar bu rahatsizligi gecirip bizimle ayni durumda olan birileri varsa ne olur benimle iletişime geçsin iyi rahatlatici cümleler duymaya o kadar ihtiyacım var ki her gecem hastanede odadan çıkıp bir köşede ağlamaklı geçiyor.

yarin hastaneden çıkıyoruz ve sol hemipleji hastaligi icin tedavisini nerede yaptırabiliriz arastirmasina gecicez.

burada günlüğüne 5 bin tl minimum dediler yaptirmam imkansiz o sebeple sgk anlasmali bir yer bulmam lazim

ne olur bana bu rahatsizligi yasayip ve tedavisi nerede yaptirabilcegim ile ilgili bilgi verebilecek arkadaşlar varsa ne olur bana ulaşsın

hastane şişli memorial

ne olur konuyu güncel tutalım belki bu hastalığı geciren birileri gorur

şimdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savcı963 -- 11 Aralık 2020; 16:49:54 >

• Babam doktor hocam benim yanımdaydı okurken onun yorumunu yazıyorum

. Hemiplej ameliyat esnasında beyne pıhtı atmasından dolayı oluşuyor ( bu esnada kalp ameliyatı diye belirtim doğruluyor özellikle kalp sorunu olanlarda riski fazla) Tedavisi düzgün yapılırsa az biraz seker kalır ama hasta genel anlamda düzelir umutlarını kaybetmesinler diyor.

Geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun. Ben de fizyoterapist olarak birkaç kelime yazmak isterim. Öncelikle yukarıda bir yorumda da belirtildiği gibi ameliyatlardan sonra en büyük risk, halk arasında pıhtı atması olarak bilinen embolidir. Bu pıhtı damarlarda yol alırken nerede dar bir kılcala denk gelirse orayı tıkar. Beyin,akciğer en sık görülenleridir. Beynin farklı bölgelerindeki tıkanmalar farklı sonuçlar ortaya çıkartır. Sağ veya sol lob ağırlıklı olmasına bağlı olarak da vücudun sol ya da sağ bölgesini etkileyebiliyor. Hemipleji dediğimiz durum bundan kaynaklı ya da beyin kanaması, yüksek ateş gibi sebeplerden beyin hücrelerinin ölümüyle birlikte ortaya çıkar.

Embolinin ortaya çıkmaması için farklı yöntemler uygulanır. Çoğu zaman işe yarasa da bazen bu yöntemler bile yetersiz kalabiliyor. Bu yöntemlerin arasında erken mobilize etmek, kan sulandırıcı kullanmak gibi yöntemleri sıralayabiliriz. Umarım hekim bu konuda bilinçliydi ve elinden geleni yapmıştır.

Gelelim sonrasına. Eğer Emboli erken müdahale edildiyse çoğu zaman hemiplejik durum giderek azalır ve neredeyse hiç sekel kalmadan ortadan kalkar. Geçici felç deriz bu tip durumlara. Eğer ki hücreler zarar gördükten sonra müdahale edildiyse üzgünüm ki bazı şeyler için geç kalınmıştır. Bu demek değil ki artık hiçbir şey yapılamaz. Günümüzde fizik tedavi ile birçok felç hastası %100 olmasa da büyük ölçülerde becerilerini geri kazanmaktadır. Yaşının genç olduğunu tahmin ederek şansının daha yüksek olacağını düşünüyorum. Önemli bir nokta, fizik tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi çünkü bu tarz nörolojik yaralanmalarda ilk 6 ay çok çok önemlidir. İlerlemenin büyük bölümü bu dönemde sağlanmaktadır. Bir yorumda daha bahsedildiği gibi devlet hastanelerinde ücretsiz fizik tedavi imkanınız bulunmaktadır. Zaman kaybetmeden başvurun. Coronadan dolayı şuan durumlar nedir bilmiyorum fakat şansınızı denemenizde fayda var. Ya da maddi durumunuz elveriyorsa evde fizik tedavi hizmeti satın alabilirsiniz.

Şimdilik birkaç basit egzersiz önerebilirim durumun kötüye gitmesini engellemek adına. Eğer ayak ve elini hareket ettirebiliyorsa bol bol parmak bilek dirsek diz omuz ve kalça hareketini yapsın. Hareket ettiremiyorsa siz ona yardımcı olun. Parmaklarını bükün ve açın. Bileğini bükün ve açın aynı şeyleri diğer eklemlere de yapın. Fakat nazik olun eklemi zorlamayın. Sol tarafına oturun ve sol tarafından onunla iletişime geçmeye çalışın. Böylece sol tarafını ihmal etmemiş olur ve kullanmaya çalışır.

Ne zamandır forumu takip etmekteyim. Genelde yazan tarafta olmazdım. İlk defa yararlı olabileceğimi düşündüğüm bir konuda yazmak nasip oldu. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam çok geçmiş olsun.Eşiniz SGK anlaşmalı herhangi bir tıp merkezinde ( veya devlet hastanesinde) senede 30 + 30 + 30 olmak kaydıyla 90 seans fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetini ücretsiz alabilir bu hakkınızi unutmayınız.Ftr hekimi veya nöroloji uzmanı bir hekimin eşinize hemipleji tanısı koyması yeterli olur.Hangi ildesiniz belirtirseniz fizyoterapist arkadaşlarla irtibat kurmanızı sağlayabilirim.Her türlü destek için elimden geleni yapmaya hazırım egzersiz,genel bilgiler vs.

Kardeşim ben fizyoterapistim. İşim çoğunlukla Hemipleji parapleji quadripleji problemleriyle. Diyeceğim şu ki en kısa zamanda fizyoterapi seanslarına başlayın. Bu işte erken tedavinin etkisi çok çok çok fazla. hele ki bilinci açıksa ve mental durumu normalse bu çok büyük avantaj. Devlet hastanelerinden uzak dur. İyi fizyoterapistler var fakat aşırı hasta yoğunluğu ve zaman yetersizliğinden dolayı doğru düzgün ilgilenebilen olmaz. Mümkünse ilk etapta eve özel fizyoterapist çağır. Ama çağırdığın kişinin adını namını iyi araştır. Gün içinde hastanede koşturup yorgun argın akşamları 2 özel hasta alıp önemsemeden indir kaldır yaptırıp araba parasını çıkarmaya çalışan fizyoterapistler %95 gibi bir çoğunluğu oluşturuyor. Kendim bu işi yaptığım için biliyorum bir insanın tam zamanlı fizyoterapistlik yapıp akşamları da özel hasta alıp verimli zaman geçirmesinin İMKANI YOK. Özel hastanede çalışan (adını duyurmuş ve hastasını kendi seçen iyi fizyoterapistlerden bahsediyorum yeni mezun ve karınca gibi oradan oraya koşturanlar değil) veya kendi kliniği olan fizyoterapist için bu çok geçerli değil ama devlet hastanesinde çalışıp da akşamları özel hasta alan fizyoterapistlerden fayda göremezsin (belki hastanesinin yoğunluğu aşırı değilse olabilir. Bunu da iyi araştırmalısın.). En ideali sadece özel hasta ile ilgilenen fizyoterapistler olur.

Bunula birlikte mutlaka kendiniz de egzerszilere devam edin ve en önemlisi hastamızın kendi isteğiyle yaptığı hareketlerdir. Yani senin bin kere kaldırıp indirdiğin bacağı o bir kere kaldırsa senin yaptığından kat ve kat daha faydalı olur. Bu nedenle hasta katlımı çok çok önemli. Kendim sadece özel hasta ile ilgileniyorum. Bu nedenle hastalarıma maksimum özeni gösterebiliyorum. Onların en uygun ve kendini hazır hissettiği saatlerde rehabilitayona alıyorum. Böylece yüksek başarı oranını sağlayabiliyoruz

Yani kısacası çok çok acil olarak rehabilitasyona başlamalısınız.

• Çok çok geçmiş olsun hocam.

Elimden gelen konuyu öne çıkarmak.

Up...

• quote:

Orijinalden alıntı: fffiled1

Çok çok geçmiş olsun hocam.

Elimden gelen konuyu öne çıkarmak.

Up...

Teşekkür ederim çok sagolun

• Yokmu arkadaşlar bu rahatsızlığı geçiren birileri
  • Cok gecmis olsun cok uzuldum cidden
    Bence bu konuyi medyaya tasiyin
    Ne bileyim eksi sozlukte one cikiyor baya
    Haluk levente ulasmaya calisin siz yeterki medyaya tasiyin bizim gibiler öne cikarir zaten
    Sansinizi deneyin
    Allah yardimciniz olsun tekrardan
  • Çok geçmis olsun kendinizi üzmeyin . Felçli taraf dokunduğunuz da hissediyorsa bu iyi bir şey . Fizik tedavi ile eşinizin iyilesecegini düşünüyorum . Kötü düşünmeyin lütfen .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyrie2

Cok gecmis olsun cok uzuldum cidden
    Bence bu konuyi medyaya tasiyin
    Ne bileyim eksi sozlukte one cikiyor baya
    Haluk levente ulasmaya calisin siz yeterki medyaya tasiyin bizim gibiler öne cikarir zaten
    Sansinizi deneyin
    Allah yardimciniz olsun tekrardan

Ekşi sözlükte yazarlik muhabbeti filan mi ne var sanırım tam anlayamadim oradaki olayi konu açamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun. Konuyu yukarı çekelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Çok geçmis olsun kendinizi üzmeyin . Felçli taraf dokunduğunuz da hissediyorsa bu iyi bir şey . Fizik tedavi ile eşinizin iyilesecegini düşünüyorum . Kötü düşünmeyin lütfen .

ben de aynı şekilde düşünüyorum. bu tür tedavilerde moral çok önemli. enerjinizi yüksek tutun. geçmiş olsun

• Babam doktor hocam benim yanımdaydı okurken onun yorumunu yazıyorum

. Hemiplej ameliyat esnasında beyne pıhtı atmasından dolayı oluşuyor ( bu esnada kalp ameliyatı diye belirtim doğruluyor özellikle kalp sorunu olanlarda riski fazla) Tedavisi düzgün yapılırsa az biraz seker kalır ama hasta genel anlamda düzelir umutlarını kaybetmesinler diyor.

Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 26 Kasım 2020; 20:23:27 >
  • Geçmiş olsun hocam uplamış olayım. Bu kadar üzülmeyin elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz sonuçta hayat bu. Umarım ve düşünüyorum ki en yakın zamanda eşiniz sağlığına kavuşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 26 Kasım 2020; 20:40:49 >
  • Çok geçmiş olsun
  • savcı963 kullanıcısına yanıt
    Boyle olcagini tahmin etmistim
    Tek bir care kaldi yazarlara yazacaksiniz burda da vardir
    Tabi bunlar kesin seyler degil ama umit kapisi denemek gerek
  • Cok gecmis olsun kardesim.

Tez vakkite esin sifa bulur umarim.

• Umarım herşey yolun girer hocam, geçmiş olsun
  • Abi Allah şifa versin.. umarım en kısa zamanda atlatırsınız.

• up

acil geçmişler olsun

• Hepinizden Allahrazi olsun yarin eve geçiyoruz yeni açık kalp ameliyatı olduğu için ilk etapta ileri düzeyde bir fizikterapi zaten göremezmiş suan yattigi yerde fizik tedavi ve elektro cihazlarla kaslari calistirma islemleri yapilabilirmis 15 gün filan. Bir çözüm arıyoruz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.