Şimdi Ara

Sol hemipleji (felç) eşim ve benim hikayemiz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
7
Favori
18.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
653 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam sizin işiniz nörologla bu saatten sonra, biraz şans işi tamamen iyileşebilirde sol tarafı azda olsa hasar kalmada olabilir.Tedavi nasıl ilerler onu zaman gösterir,hastaneden ziyade iyi bir nörolog bulun sgk geçen yerlerde.

Edit:112 de paramedik olarak çalışıyorum bir ablamız beyin kanaması geçirdi ve durumu ciddi kötüydü onada kesin hasar kalır dediler, başarılı tedaviyle mesleğine döndü ve yeni bir çocuk sahibi oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedic20 -- 27 Kasım 2020; 10:31:10 >
  • Çok geçmiş olsun. Ben de fizyoterapist olarak birkaç kelime yazmak isterim. Öncelikle yukarıda bir yorumda da belirtildiği gibi ameliyatlardan sonra en büyük risk, halk arasında pıhtı atması olarak bilinen embolidir. Bu pıhtı damarlarda yol alırken nerede dar bir kılcala denk gelirse orayı tıkar. Beyin,akciğer en sık görülenleridir. Beynin farklı bölgelerindeki tıkanmalar farklı sonuçlar ortaya çıkartır. Sağ veya sol lob ağırlıklı olmasına bağlı olarak da vücudun sol ya da sağ bölgesini etkileyebiliyor. Hemipleji dediğimiz durum bundan kaynaklı ya da beyin kanaması, yüksek ateş gibi sebeplerden beyin hücrelerinin ölümüyle birlikte ortaya çıkar.

Embolinin ortaya çıkmaması için farklı yöntemler uygulanır. Çoğu zaman işe yarasa da bazen bu yöntemler bile yetersiz kalabiliyor. Bu yöntemlerin arasında erken mobilize etmek, kan sulandırıcı kullanmak gibi yöntemleri sıralayabiliriz. Umarım hekim bu konuda bilinçliydi ve elinden geleni yapmıştır.

Gelelim sonrasına. Eğer Emboli erken müdahale edildiyse çoğu zaman hemiplejik durum giderek azalır ve neredeyse hiç sekel kalmadan ortadan kalkar. Geçici felç deriz bu tip durumlara. Eğer ki hücreler zarar gördükten sonra müdahale edildiyse üzgünüm ki bazı şeyler için geç kalınmıştır. Bu demek değil ki artık hiçbir şey yapılamaz. Günümüzde fizik tedavi ile birçok felç hastası %100 olmasa da büyük ölçülerde becerilerini geri kazanmaktadır. Yaşının genç olduğunu tahmin ederek şansının daha yüksek olacağını düşünüyorum. Önemli bir nokta, fizik tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi çünkü bu tarz nörolojik yaralanmalarda ilk 6 ay çok çok önemlidir. İlerlemenin büyük bölümü bu dönemde sağlanmaktadır. Bir yorumda daha bahsedildiği gibi devlet hastanelerinde ücretsiz fizik tedavi imkanınız bulunmaktadır. Zaman kaybetmeden başvurun. Coronadan dolayı şuan durumlar nedir bilmiyorum fakat şansınızı denemenizde fayda var. Ya da maddi durumunuz elveriyorsa evde fizik tedavi hizmeti satın alabilirsiniz.

Şimdilik birkaç basit egzersiz önerebilirim durumun kötüye gitmesini engellemek adına. Eğer ayak ve elini hareket ettirebiliyorsa bol bol parmak bilek dirsek diz omuz ve kalça hareketini yapsın. Hareket ettiremiyorsa siz ona yardımcı olun. Parmaklarını bükün ve açın. Bileğini bükün ve açın aynı şeyleri diğer eklemlere de yapın. Fakat nazik olun eklemi zorlamayın. Sol tarafına oturun ve sol tarafından onunla iletişime geçmeye çalışın. Böylece sol tarafını ihmal etmemiş olur ve kullanmaya çalışır.

Ne zamandır forumu takip etmekteyim. Genelde yazan tarafta olmazdım. İlk defa yararlı olabileceğimi düşündüğüm bir konuda yazmak nasip oldu. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

• Dostum geçmiş olsun, zor bir durum kesinlikle. Ama dibin dibi değil. 1 yıl gibi kısa bir sürede uygun fiziksel aktivite ve tedavi ile eski sağlığına kavuşabilir.

Benzer vakalara şahit oldum, hatta senin anlattığında daha kötü durumda olanlara şahit oldum medikal sektörde çalıştığım günlerde.
  • Rabbim şifa versin, geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok geçmiş olsun öncelikle. Sol hemipleji erken tedaviye başlanırsa iyileşme olasılığı çok yüksek. Bu konu ile ilgili olarak ta devlete gitmeni öneririm. Kız arkadaşım FTP onun ile paylaştım durumu ve bu durumda devlete gitmeni öneriyoruz bizde. Çünkü devlette hem ücretsiz olur bu durum hem de kısa sürede çözüme kavuşacaktır.

• Geçmiş olsun hocam, Allah sağlık sıhat uzun ömür versin

• Merhaba, özel bir hastanede yöneticiyim. Tedavinin inme ile, felç ile ilgisi var ise ( taburculuk sonrasi) bizim hastanemizde inme unitesi mevcut. Gerekenler için irtibata gecebiliriz. Bana hastanın sonuçları, radyoloji görüntüleri, epkriz vs evrakları isterim hekime iletirim.

Hekim uygun görürse gerekeni yapar fiyatta her şekilde yardımcı olurum

Hastane ismini burda veremem
  • Hekim ile görüştüm özel mesaj attim
  • Kardeşim ben fizyoterapistim. İşim çoğunlukla Hemipleji parapleji quadripleji problemleriyle. Diyeceğim şu ki en kısa zamanda fizyoterapi seanslarına başlayın. Bu işte erken tedavinin etkisi çok çok çok fazla. hele ki bilinci açıksa ve mental durumu normalse bu çok büyük avantaj. Devlet hastanelerinden uzak dur. İyi fizyoterapistler var fakat aşırı hasta yoğunluğu ve zaman yetersizliğinden dolayı doğru düzgün ilgilenebilen olmaz. Mümkünse ilk etapta eve özel fizyoterapist çağır. Ama çağırdığın kişinin adını namını iyi araştır. Gün içinde hastanede koşturup yorgun argın akşamları 2 özel hasta alıp önemsemeden indir kaldır yaptırıp araba parasını çıkarmaya çalışan fizyoterapistler %95 gibi bir çoğunluğu oluşturuyor. Kendim bu işi yaptığım için biliyorum bir insanın tam zamanlı fizyoterapistlik yapıp akşamları da özel hasta alıp verimli zaman geçirmesinin İMKANI YOK. Özel hastanede çalışan (adını duyurmuş ve hastasını kendi seçen iyi fizyoterapistlerden bahsediyorum yeni mezun ve karınca gibi oradan oraya koşturanlar değil) veya kendi kliniği olan fizyoterapist için bu çok geçerli değil ama devlet hastanesinde çalışıp da akşamları özel hasta alan fizyoterapistlerden fayda göremezsin (belki hastanesinin yoğunluğu aşırı değilse olabilir. Bunu da iyi araştırmalısın.). En ideali sadece özel hasta ile ilgilenen fizyoterapistler olur.

Bunula birlikte mutlaka kendiniz de egzerszilere devam edin ve en önemlisi hastamızın kendi isteğiyle yaptığı hareketlerdir. Yani senin bin kere kaldırıp indirdiğin bacağı o bir kere kaldırsa senin yaptığından kat ve kat daha faydalı olur. Bu nedenle hasta katlımı çok çok önemli. Kendim sadece özel hasta ile ilgileniyorum. Bu nedenle hastalarıma maksimum özeni gösterebiliyorum. Onların en uygun ve kendini hazır hissettiği saatlerde rehabilitayona alıyorum. Böylece yüksek başarı oranını sağlayabiliyoruz

Yani kısacası çok çok acil olarak rehabilitasyona başlamalısınız.

• Geçmiş olsun. Allah sağlıklı ömürler verir inşallah

• Öncelikle geçmiş olsun sizin hastalığınıza benzemiyor ama geçen senelerde dedemin beynine pıthı atması sonucu sol kısmı felç geçirmişti sol kolunu ve bacağını kullanmıyordu yaklaşık 1,5 ay devlette,evde 1 ay ben yaptırdım,1 ayda özel haataneye evden gelip gidiyordu o şekilde şuan ayaklarını çok rahat bir şekilde kullanabiliyor ama sol elini kısmı kullanabiliyor bunun en büyük nedeni sol elini çok fazla çalıştırmadığı içindi siz sakın bu hataya düşmeyin eşinizde aynı şekilde kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için ayağını mecbur kullanmak zorunda ama el kısmen olmasada olur gözüyle bakılabiliyor o yüzden sağ elinden ziyade solla herşeyi yapmaya çalışırsa kısa sürede toparlıycaktır inşallah.
    Bu arada devlet yılda 3 kez fizik tedavi verir bunların 1 tanesi devler,1tanesi sizin seçtiginiz özel bir hastanese raporsuz,1 taneside devletten alınan raporlar özel hastaneye gidebilmesi içindir.Raporlar 30 iş günü geçerlidir.

• Çok geçmiş olsun. Sıkıntını burada paylaşmak ile iyi etmişsin. Çünkü yardımın nereden geleceği belli olmaz.

Türkiye 'de hayat zor. Senin ve ailen için şimdi daha zor ama bir gün güzel günler göreceksiniz, umudunu hiç yitirme. Allah şifa versin.

• Hocam öncelikle çok çok geçmiş olsun. Eşiniz en kısa sürede eski sağlına geri kavuşur inşallah. Elimden tek gelen konuyu öne çıkarıp daha çok kişinin görmesini sağlayıp bir nebzede olsa gerekli yerlere duyurmak. Allahım kimseyi sağlık ile sınamasın amin.

• Allah'a şükür çare var gibi gözüküyor, çok sevindim bu duruma. İsterseniz biraz toplasın kendini, sonrasında yavaş yavaş başlayın. Elbette bir uzmana danışmak lazım ama.

Yorum yazmamdaki amaç şu; gerçi her dakika düşünüyorsunuzdur ama eşinizin de psikolojisini düşünün hep, ona destek olun, pozitif olun. Çok zor durum, dünyanın en zor şeyi moralin bozukken moral vermek, ama sen bunu başarırsın, eşin de felç kısmını atlatmayı başarır. Dualarım sizinle.

• Allah yardımcınız olsun.

• Allah şifa versin arkadaş

• Arkadaslar herkese dualari ve destekleri için teşekkür ediyor gelen butun özel mesajlara cevap veriyorum.
    Şuan istanbul da fiziktedavi için hastane arayisindayiz hemen bu hafta ici bulup yatirmayi dusunuyoruz.
    Yatili dusunuyoruz ayaga kalkana kadar varsa onerileriniz ne olur bana mesaj atiniz . Allah hepinizden razi olsun iyiki varsiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.