Şimdi Ara

Sol hemipleji (felç) eşim ve benim hikayemiz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
172
Cevap
7
Favori
18.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
653 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok geçmiş olsun hocam.Acil şifalar diliyorum.

• savcı963 kullanıcısına yanıt

şu an işiniz sadece fizik tedavi ise yılda 30 seansı medipol mega ücretsiz yapıyor. Fizik tedavi doktoru uzman ücretsizdi , doçent ücretliydi sanırım..hem fahrettin kocanın hastanesi, kardiyolog vs leride iyi ancak proflar baya pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Kasım 2020; 14:37:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoğun ve ısrarlı fizik tedavi ile normale yakın iyileşme olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6882984C7

Bu mesaj silindi.

aga senin alıntı yaptığın arkadaşla özel bir husumetin mi var ? gayet doğru yazmış, 6 sene okumak 5 sene bilmemne yapmak insanı o konuda kusursuz yapmaz. doktor yüzünden kesilen organlar, yarım kalan insanlar ameliyat masasından kalkamayan insanlar var. onlar da 6 sene okuyup 5 sene uzmanlık yapmış.

• Bol bol dua edin Rabbimin izniyle iyileşecektir.Duanın açamayacağı kapı yok. Rabbim iz birakmayan şifalar versin.

• Çok geçmiş olsun. Şifa diliyorum
  • Twitterdan haluk leventi ve ahbap platformunu etiketleyip kısaca yazın belki çaresi olur (en azından masraf kısmında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan457 -- 28 Kasım 2020; 17:21:44 >
  • Çok geçmiş olsun hocam. Bende sırt fıtığına bağlı spinal kord zedelenmesi nedeni ile belden aşağı felç geçirdim. Sağ ayağımın üstüne 3, sol ayağımın üstüne ise 6 ay sonra basabileceğim söylenmişti.

Opearasyondan 2 hafta sonra fizik tedavi için hastaneye başvurduk. Fizik tedavi bölümünde yer olmadığı için sıraya aldılar. Bu süreçte boş beklememek adına ne yapabilirm diye ilgili hastaneye gidip, muayene oldum. Bana günlük 3 tekrar 10-12 farklı yatak hareketi verdiler. Sizde en azından bu hususta bir fizyoterapi uzmanından görüş alın derim.

Ameliyattan 50 gün sonra hastaneye yatışım yapıldı. Ancak ben en kısa sürede ayağa kalkabilmek için evde kendimi çok zorladım. Bunun da yapılmaması gerektiğini (fıtığa sebep kalan disk parçasının tekrar aynı bölgede bası yapması nedeni ile yeni bir operasyonla temizlenmesi ve platin takılması gerekti) acı bir tecrübe ile öğrendim. Sonuçta ben 45 gün sonra ayaklarımın üzerine basabildim ve direk yürüme egzersizleri ile ayaktan tedavi oldum. Belli oranda kalıcı hasar oluştuğu için sol ayağımda %15-20, sağ ayağımda %5 gibi bir his kaybı ile hayatıma devam ediyorum.

Size tavsiyem dediğim gibi bir fizyoterapi uzmanı ile görüşüp, evde bile olsa ne yapabileceğiniz hakkında bilgi alın. Morali bozmamak mümkün değil. Ancak kendinizin ve özellikle eşinizin moralini yüksek tutmaya çalışın. Fizik tedavi sürecine geç kalmayın. Ama eskiye dönüş içinde aceleci olmayın ve tavsiye edilen günlük tedaviyi ölçüsünde uygulayın. Umarım eşiniz eski sağlığına kavuşur ya da bu süreci en az hasarla atlatır. Tekrar çok geçmiş olsun ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 29 Kasım 2020; 1:14:30 >

• tekrar yukarı.

• çok geçmiş olsun, umarım eşiniz sağlığına çabucak kavuşur.

Çocuklar bu dünyanın en güzel varlığı, umarım oğlunuz da bu süreçte çok etkilenmez.

• @SPaCeLoRD kalp ve akciğer kurul haftasından yeni çıktım. kalp kapak ameliyatlarını bir uzman kadar olmasa bile "fizyoterapistten " daha iyi biliyorum. emin ol ki kalp ameliyatı sonrası oluşabilecek endikasyonları -ben bile- biliyorum bu işin ameliyatına rutin olarak bile giren birisi nasıl bilmesin? onlar teorik olarak bu konuda kusursuzdurlar, hatasızdırlar. ama her ameliyatta olduğu gibi bir risk söz konusu. ve bu riskler ameliyat öncesi hastaya en ufak ayrıntısına kadar anlatılıp aydınlatılmış onam formu imzalatılıyor. olabilecekler dahilinde idi. pıhtı çok daha kötü yerleri tıkayabilirdi. direk ponsa giden damarların tıkanırsa solunumdan ötürü ölebilirsin. konu sahibine şifalar diliyorum.

@arabaci_takimi faydadan uzak da ne demek? konu başında hekimin ismi soyismi geçiyor ve 4 yıllık okuyan bir eleman umarım işini doğru yapmıştır, umarım biliyordur ne yaptığını diyor? bu karalamaktan başka değil de ne demektir? tıp fakültesi stajlarında bile 10larca staj bölümü var iken ; insan evladı konuyu en saçma sapan yere fizyoterapiye getiriyor. ben buna olan sitemimi yazıyorum ve bana dediğine bak. komiksin.

@Pweck5 herkes aydınlatılmış onam formunu imzalıyor. istersen ameliyat ettirme o senin bileceğin iş. diplomasız da insan keser isen hapse giriyorsun yani diploma şart.

• Mesejlarinizi okudukça huzurlaniyoruz ailece iyiki varsiniz arkadaşlar

• kardeşim allah şifa versin geçirdiğin süreç gerçekten çok zor allah herkesi başka başka şeylerle sınıyor ama bende düzeleceğine inanıyorum zamanla fiziktedaviyle umarım eskisi gibi olur allah yardımcın olsun allah sabır versin sana bu gece dua edecem elimden başka birşey gelmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Usta-74

Geçmiş olsun ameliyat sonrası bu durum olacağı söylendimi.

Masada kalma riski evet ama felç olma ile ilgili kimse bir şey söylememişti

• Allah acil şifalar versin bu zorlu sınavı sabır ve sağlıkla atlatabilmeyi nasip etsin.
    Okuduğum yorumlar kadarıyla düzeleceğine inanıyorum. İnşallah en kısa sürede iyileşir ve ailecek bu sıkıntılı günlerinizi geride bırakırsınız. Sizin bu konuda güçlü olmanız eşinize de moral verecektir. Tekrar çok geçmiş olsun.

• savcı963 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Annem kapalı ameliyat oldu. Ameliyattan önce anju yapıldı, damarlarında herhangi bir problem saptanmadığı için kapalı ameliyata karar verildi.

Annem 65 yaşında, bu yaştaki hastalara genelde organik kapak öneriyorlarmış. Metal kapak takılırsa hayatı boyunca kan sulandırıcı bir ilaç kullanması gerekecekti. Zaten halihazırda kronik hastalıkları için baya bir ilaç kullanıyor. Ayrıca bir de bu ilacı kullanmasını tavsiye etmedi doktor, uzun vadede ciddi yan etkileri oluyor çünkü özellikle 60 yaş üstü hastalarda.

Yalnız inek kalp kapakçığı ve domuz kalp kapakçığı diye 2 tür varmış, doktor bize bunlardan bahsetmemişti. Birkaç sene önce hastaya bunu da soruyorlarmış hangisini istersin diye, şuan direk inek kapakçığı takıyorlarmış hiç sormadan.. Domuz kapakçığının daha uzun süre dayandığına dair birkaç kişiden kesin olmayan bilgi aldık.

Allah şifa versin hocam, inşallah eşiniz kısa sürede sağlığına kavuşur, zor bir süreç gerçekten. Mental olarak da güçlü olmanız lazım, bu nedenle psikolojik yardım almanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 28 Kasım 2020; 23:50:58 >

• Gecmis olsun, umarim esiniz en kisa surede iyilesir.

• Geçmiş olsun, iyi haberlerinizi bekliyoruz.

• Şu konu içinde yardım eden, iyi dilekkerde bulunan herkesi arkadaş eklemek istiyorum. Hepiniz güzel insanlarsınız.

Allah şifa versin, umarım en kısa sürede eşiniz sağlığına kavuşur. Moral çok önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Soul

Teşekkürler hocam. Annem kapalı ameliyat oldu. Ameliyattan önce anju yapıldı, damarlarında herhangi bir problem saptanmadığı için kapalı ameliyata karar verildi.

Annem 65 yaşında, bu yaştaki hastalara genelde organik kapak öneriyorlarmış. Metal kapak takılırsa hayatı boyunca kan sulandırıcı bir ilaç kullanması gerekecekti. Zaten halihazırda kronik hastalıkları için baya bir ilaç kullanıyor. Ayrıca bir de bu ilacı kullanmasını tavsiye etmedi doktor, uzun vadede ciddi yan etkileri oluyor çünkü özellikle 60 yaş üstü hastalarda.

Yalnız inek kalp kapakçığı ve domuz kalp kapakçığı diye 2 tür varmış, doktor bize bunlardan bahsetmemişti. Birkaç sene önce hastaya bunu da soruyorlarmış hangisini istersin diye, şuan direk inek kapakçığı takıyorlarmış hiç sormadan.. Domuz kapakçığının daha uzun süre dayandığına dair birkaç kişiden kesin olmayan bilgi aldık.

Allah şifa versin hocam, inşallah eşiniz kısa sürede sağlığına kavuşur, zor bir süreç gerçekten. Mental olarak da güçlü olmanız lazım, bu nedenle psikolojik yardım almanızı tavsiye ederim.

65 yas ve üzerine kapali geçici yöntemi uyguluyorlar açık kalp ameliyati yüksek yaslarda daha riskli diye ve ayrica dikişleri tutma ihtimali az oluyor diye. Gecmis olsun bizimki 9 yil gitti domuz kapakti ama inek kapak ne kadar gider enin degilim o zaman bize en iyi bu demislerdi kapak olarak.

Tekrar gecmis olsun

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.