Şimdi Ara

Sol hemipleji (felç) eşim ve benim hikayemiz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
7
Favori
18.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
653 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ssk neyi karşılıyor bilemiyor artik

Sma hastası çocukların ilacinda yok ,kalp ameliyatında yok neyde var ?

Kol alcisinda mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah yardımcınız olsun şifa versin

• Geçmiş olsun, bende bugün bağırsak kanseri olduğumu öğrendim, daha gencim be nerden buldu beni
  • Merhaba bir fizyoterapist olarak özelden mesaj attıgınız takdirde kafanızdaki bütün sorulara cevap vermek isterim ilerleyiş ve yol gösterme acısından , çok geçmiş olsun diliyorum

• Çok geçmiş olsun. Ameliyatın komplilkasyonlarından birini yaşamışsınız malesef. Fizik tedavi ile eşiniz iyileşir arkadaşım. Bu zor günler geçer. Moralinizi yüksek tutun. Acil şifalar diliyorum.
  • Geçmiş olsun,fizik tedavi ile belirgin ilerleme gösteren çok inme hastası gördüm,özellikle genç hastalarda

• Allah şifa versin.Oğlunuz ve eşiniz için güçlü olmanız lazım.Onlar sizden güç almalı bu dönemde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rabbim şifa versin eşinize 🤲
  • Allah şifa versin kardeşim
  • Acil şifalar diliyorum umarım istediğinizi bulursunuz.

• Allah acil şifalar versin
  • Allah yardımcınız olsun. Allah evladına bağışlasın. Acil şifalar diliyorum. Sabır ve sebatla üstesinden gelirsiniz inşallah. Sağlam durun.

• quote:

Orijinalden alıntı: MCNEK

Çok geçmiş olsun. Ben de fizyoterapist olarak birkaç kelime yazmak isterim. Öncelikle yukarıda bir yorumda da belirtildiği gibi ameliyatlardan sonra en büyük risk, halk arasında pıhtı atması olarak bilinen embolidir. Bu pıhtı damarlarda yol alırken nerede dar bir kılcala denk gelirse orayı tıkar. Beyin,akciğer en sık görülenleridir. Beynin farklı bölgelerindeki tıkanmalar farklı sonuçlar ortaya çıkartır. Sağ veya sol lob ağırlıklı olmasına bağlı olarak da vücudun sol ya da sağ bölgesini etkileyebiliyor. Hemipleji dediğimiz durum bundan kaynaklı ya da beyin kanaması, yüksek ateş gibi sebeplerden beyin hücrelerinin ölümüyle birlikte ortaya çıkar.

Embolinin ortaya çıkmaması için farklı yöntemler uygulanır. Çoğu zaman işe yarasa da bazen bu yöntemler bile yetersiz kalabiliyor. Bu yöntemlerin arasında erken mobilize etmek, kan sulandırıcı kullanmak gibi yöntemleri sıralayabiliriz. Umarım hekim bu konuda bilinçliydi ve elinden geleni yapmıştır.

Gelelim sonrasına. Eğer Emboli erken müdahale edildiyse çoğu zaman hemiplejik durum giderek azalır ve neredeyse hiç sekel kalmadan ortadan kalkar. Geçici felç deriz bu tip durumlara. Eğer ki hücreler zarar gördükten sonra müdahale edildiyse üzgünüm ki bazı şeyler için geç kalınmıştır. Bu demek değil ki artık hiçbir şey yapılamaz. Günümüzde fizik tedavi ile birçok felç hastası %100 olmasa da büyük ölçülerde becerilerini geri kazanmaktadır. Yaşının genç olduğunu tahmin ederek şansının daha yüksek olacağını düşünüyorum. Önemli bir nokta, fizik tedaviye ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi çünkü bu tarz nörolojik yaralanmalarda ilk 6 ay çok çok önemlidir. İlerlemenin büyük bölümü bu dönemde sağlanmaktadır. Bir yorumda daha bahsedildiği gibi devlet hastanelerinde ücretsiz fizik tedavi imkanınız bulunmaktadır. Zaman kaybetmeden başvurun. Coronadan dolayı şuan durumlar nedir bilmiyorum fakat şansınızı denemenizde fayda var. Ya da maddi durumunuz elveriyorsa evde fizik tedavi hizmeti satın alabilirsiniz.

Şimdilik birkaç basit egzersiz önerebilirim durumun kötüye gitmesini engellemek adına. Eğer ayak ve elini hareket ettirebiliyorsa bol bol parmak bilek dirsek diz omuz ve kalça hareketini yapsın. Hareket ettiremiyorsa siz ona yardımcı olun. Parmaklarını bükün ve açın. Bileğini bükün ve açın aynı şeyleri diğer eklemlere de yapın. Fakat nazik olun eklemi zorlamayın. Sol tarafına oturun ve sol tarafından onunla iletişime geçmeye çalışın. Böylece sol tarafını ihmal etmemiş olur ve kullanmaya çalışır.

Ne zamandır forumu takip etmekteyim. Genelde yazan tarafta olmazdım. İlk defa yararlı olabileceğimi düşündüğüm bir konuda yazmak nasip oldu. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arkadaşın yazdığına ek olarak: maddi imkanınız yeterliyse özel e başvurmanız daha iyi. Çünkü devlette bürokrasi-prosedür hatalarından dolayı bazen o yararlanılması gerekilen zaman sarkmış oluyor ve verimli değerlendiremiyorlar. O zamanın geri dönüşü de olmuyor. Ben fizyoterapist değilim bir sağlıkçıyım ve o yüzden bir miktar bilgim var bu konu hakkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6882984C7

Bu mesaj silindi.

Bu mesaji nefret dolu ve saldirgan mesaj olarak sikayet ettim. @MCNEK bey, lutfen boyle seviyesiz, saldirgan, ve faydadan uzak cevaplara aldirmadan, faydali olabileceginizi dusundugunuz konularda yazmaktan geri durmayin. Konu sahibi arkadasin esine gecmis olsun, kendisine guc ve sabir ve cozumler diliyorum, umarim aradigi tedaviyi bulur, umdugundan guzel sonuclar alirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 28 Kasım 2020; 3:13:14 >
  • semihoviç S kullanıcısına yanıt

Gecmis olsun, genc oldugunuz icin yenmeniz de umarim cok kolay olur. Vakit kaybetmeden, gereken tedaviye baslayabilmenizi dilerim.

• Hocam öncelikle çok geçmiş olsun bir beyin cerrahı olarak ben de konuya müdahil olmak istedim. Umudunuzu kaybetmemek adına başıma gelen bi vakadan bahsedeyim. 12 yaşında çocuk hasta boynundan vurulmuş ve kurşun omuriliği yırtarak ensede deri altına saplanmış. Hasta quadroplejik. Sadece el parmak uçlarını minimal oynatabiliyordu. Hastayla 1 ay uğraştık. Toplamda 2 kez ameliyata aldık. Hasta taburcu oldu annesi çok ilgiliydi. Fizik tedaviye göstericem diye tutturdu. Aradan 6 ay geçti sadece 6 ay,3 hafta önce polikliniğe geldi hasta ve yürüyerek :) he bizim boyun kırığı hastalarımız da çok oluyor. Bazısı hiç düzelmiyor umut tacirliği yapmanın da bir anlamı yok diye düşünüyorum. Gerçekçi konuşmak lazım. Ama hemiplejilerde iyi takiple düzelme sık gözleniyor. Yaralar iyileşir iyileşmez fizik tedaviye başlamakta fayda var. İnşallah eski sıhhatine kavuşur.

Bu ödediğiniz rakamla ilgili de çook fazla rakam vermişsiniz. İnsanların buralarda yaptığı hata çözümü sadece istanbul içinde aramak oluyor siz nasıl yaptınız bilmiyorum. Perifer illerde hala üniversitede kalmış çok sağlam hocalar var ki. Çalıştığım hastanede bunu yapacak 3 tane kvc hocası var. İstanbulda özel hastaneler evi arabayı sattırır öyle bir piyasası vardır. He üniversitede asistanlar ameliyatı yapıyor diye de bir algı vardır ki doğrudur ama şunu da unutmamak lazım ameliyata 2 asistan 1 hoca girer üniversitede. Büyük bölümünü asistanlar yapar kritik noktaları hocalar yapar. Ama özellerden her halilarda kat kat iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu ah edin vah edin diye söylemiyorum kesinlike ancak forumdaki arkadaşlara genel kültür olsun diye söylüyorum. Çünkü eşinizin hemiplejik kalması ameliyat kompilasyonudur nerde yaptırırsanız yaptırın bu risk gene olacaktı.

• Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.

• savcı963 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam Allah şifa versin . İnşallah herşey iyi olur
  • Geçmiş olsun hocam dua etmekten başka bir şey yapamıyorum maalesef
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.