Şimdi Ara

Sonradan Çeki Demiri Yaptırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
30.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir tane römork aldım,bunu arabayla çekmem lazım. Pazartesi işlemlere başlayacam arabama çeki demiri taktırmak için ancak sorularım var:

1-Daha önce taktıran var mı ? Maliyeti sıkıntı değil yüksekte çıksa takılacak ancak yinede meraktan soruyorum ne kadara mal olur ?
    2-Yapmam gereken işlemler?
    3-Ruhsat yaprağı değişecek sanırsam yetki belgesi yada imza sirküsü isterler mi değiştirmek için ?
    4-Arabanın garantisini bozar mı ?

Sorularım bu kadar. Tüm malzemeleri bagazda taşıyordum ama bagajı temizletince malzemeleri boşaltınca karşıma çıkan manzara sonucu artık bagajda inşaat malzemesi taşımamaya karar verdim. Döşemeye,tamponun hemen üstündeki kilidin olduğu yere zarar gelmiş. Mengerler otoda değiştirecem orayı artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ruhsata işletmeden, çeki demiri taktırmak çok riskli, neden derseniz; normalde prosedür gereği çeki demiri için plan proje yapılması-onaylanması daha sonrada standartlara uygun bu ürünün araca olması gerektiği gibi montaj edilmesi ve ruhsata işlenmesi gerekir. Bu işi profesyonelce yapan firmalarda zaten bu ürünlerin sizin aracınıza uygun planları vs. CE belgelerine kadar tamdır. Fakat sanayide bazı iş bilmeyen ustalar kafalarına göre "bişey olmaz mantığıyla" şasede sağlam gördükleri yere ellerindeki çeki demirini uydurup oldu diyolar. Sorun şu, işçiliği nekadar iyi oldu ustamızın? Yarın öbürgün kopar mı? Ani bir kasiste vs. yükünde etkisiyle düşüp gider mi? Veya bir kaza esnasında Allah göstermesin diğer tarafta ölümcül bir yaralanmaya sebebiyet verir mi? Bunlar çok önemli, onun dışında yasakmış para cezasıymış falan ufak şeyler bunlar. Önemli olan sizin veya karşınızdakilerin tehlikede olmaması. Önerim pahalıda olsa bu işi profesyonel olarak yapan yerlerle çalışmanız. Saygılar.
  • Ben aracı sıfır alırken bayii`de yaptırmıştım. Muayene,proje ve montaj 1700tl tuttu. Ben çeki demiri üstü kargo taşımak için yaptırdım. Römork ve karavan çekmek için ehliyetinde değişmesi gerekiyor diye biliyorum yanlışda olabilir. Çeki demiri yaptıran yerlere sormak lazım.

• redloves kullanıcısına yanıt
    Anladım. Peki garantiyi bozuyor mu ? Ehliyet duymamıştım değişmesi gerektiğini, B sınıfı ehliyet iş görmez mi ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD82B0187 -- 23 Ekim 2016; 0:45:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Augsburg

Anladım. Peki garantiyi bozuyor mu ? Ehliyet duymamıştım değişmesi gerektiğini, B sınıfı ehliyet iş görmez mi ki ?

Garantiyi bozmaz yetkili serviste yaptırırsan montajını. Ehliyet konusunda tam bilgim yok fakat römork,karavan için yeni tip ehliyetlerde b sınıfı ve bölüm kodu farklı BE diye geçer araştırmak lazım.

Anladım. Yetkili servis inşallah uçuk bir fiyat çıkarmaz.

Aklıma takılan bir nokta var çeki demiri sökülüp takılabiliyor mu kullanmadığımız zamanlarda falan ?

• Sökülebilir 3 büyük vida ile sabitleniyor kanca, onları söküp kancayı çıkarabiliyorsun.

Anladım. Yetkili servis her zamanki gibi uçuk fiyat çıkartacaktır. Sanayide daha ucuzsa sanayide yaptırırım,servise götürceğim zamanda sökerim garantim etkilenmez bu şekilde. Anlaşılmıyor dimi hocam sökünce ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araçtan Çeki DEmiri Sildirme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kayın pederin transporter Çeki demiri yaptırdık. Muayene zamanı söküyoruz.

Sıkıntı olmuyor. Ama demir ile yakalanırsanız ne olur bilemem.

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Yasak mı hocam çeki demirini sonradan yaptırtmak ?

• Hocam yasak değil ama yaptırıp muayeneden geçirip işletmek gerekli ruhsata.

Ruhsata işletmeden araçta bazı değişiklikleri yapmak yasak.

Araç yılda 3 bin km yol yapıyor en fazla. Ava gidiliyor. Yaylaya gidiliyor o kadar. O yüzden işlemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozak07 -- 23 Ekim 2016; 1:53:24 >
  • Ruhsata işletmeden, çeki demiri taktırmak çok riskli, neden derseniz; normalde prosedür gereği çeki demiri için plan proje yapılması-onaylanması daha sonrada standartlara uygun bu ürünün araca olması gerektiği gibi montaj edilmesi ve ruhsata işlenmesi gerekir. Bu işi profesyonelce yapan firmalarda zaten bu ürünlerin sizin aracınıza uygun planları vs. CE belgelerine kadar tamdır. Fakat sanayide bazı iş bilmeyen ustalar kafalarına göre "bişey olmaz mantığıyla" şasede sağlam gördükleri yere ellerindeki çeki demirini uydurup oldu diyolar. Sorun şu, işçiliği nekadar iyi oldu ustamızın? Yarın öbürgün kopar mı? Ani bir kasiste vs. yükünde etkisiyle düşüp gider mi? Veya bir kaza esnasında Allah göstermesin diğer tarafta ölümcül bir yaralanmaya sebebiyet verir mi? Bunlar çok önemli, onun dışında yasakmış para cezasıymış falan ufak şeyler bunlar. Önemli olan sizin veya karşınızdakilerin tehlikede olmaması. Önerim pahalıda olsa bu işi profesyonel olarak yapan yerlerle çalışmanız. Saygılar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Projeyi yaptırıp onaylatmanız gerekli sonra ruhsata işletmeniz

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Ruhsata işletmek sıkıntı değil işletirim. Benim merak ettiğim servise giderken söksem anlaşılır mı yine

• caner91 kullanıcısına yanıt
    O zaman hiç riske atmayayım mengerler takıyorsa orda taktırayım ?

• Profesyonel firmaları internet üzerinden araştırıp fiyat teklifi almanız sizin yararınıza olacaktır. Ona göre servisle pazarlığınızı yapar bir karar verirsiniz.

• caner91 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sağolasın.

• bende ssangyong korando sports var. yetkili servis çeki demiri için çok yüksek bi mebla istedi. istanbul maltepede handy trailers diye bi yere taktırdım. garantide bi sıkıntı olmuyomuş uygun şekilde takıldığı sürece, bazı şartları var garantiden çıkmamasının. öğleden sonra gittim demir takıldı dosya hazırlandı sonra tse ye gittim muayene yapıldı noterde ruhsata işlettim akşama kadar hallettim bütün işlerimi. peynirciyim ben kamyonet alıp src belgesi k belgesi ehliyetle uğraşmaktansa römork bağlayıp taşıma işlerimi kendim yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dmaug7

bende ssangyong korando sports var. yetkili servis çeki demiri için çok yüksek bi mebla istedi. istanbul maltepede handy trailers diye bi yere taktırdım. garantide bi sıkıntı olmuyomuş uygun şekilde takıldığı sürece, bazı şartları var garantiden çıkmamasının. öğleden sonra gittim demir takıldı dosya hazırlandı sonra tse ye gittim muayene yapıldı noterde ruhsata işlettim akşama kadar hallettim bütün işlerimi. peynirciyim ben kamyonet alıp src belgesi k belgesi ehliyetle uğraşmaktansa römork bağlayıp taşıma işlerimi kendim yapıyorum.
    Aman diyeyim uyandırma milleti :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehliyet kısmına cevap vereyim.çeki demiri olan araçları kullanmak çekici kullanmak gibidir.çekici ehliyeti almalısınız. bulunduğum yerde bir çok araçta çeki demiri var ve çekici ehliyetine yoğun talep var.sorduğumuzda bu tip araçları kullanmak için aldıklarını söylüyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: fluminense

ehliyet kısmına cevap vereyim.çeki demiri olan araçları kullanmak çekici kullanmak gibidir.çekici ehliyeti almalısınız. bulunduğum yerde bir çok araçta çeki demiri var ve çekici ehliyetine yoğun talep var.sorduğumuzda bu tip araçları kullanmak için aldıklarını söylüyorlar..
    çekilen römork 750 kg altıysa ehliyete gerek yok yasal olarak böyle ama yeri geliyo ben 1200 kg yüklüyom bişey olmuyo polis yolda beni durdurup römorku mu tartacak. allah korusun kaza olursa fazla yük yüklemekten ben suçlu olurum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.