Şimdi Ara

Lastiğe çivi girmiş tamir ücreti normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
1.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Sabah arabanın lastiğini inmiş gördüm. Benziciye gidip şişiririm diye düşünüp hareket ettim. Yolda araba sallanmaya başladı. Tamamen inmişti lastik. Biraz daha ilerleyip (500 metre kadar) çektim. Yakındaki lastikçiye gittim. geldi lastiği söktü, yedek lastiği taktı. Sonra dükkana geçtik. lastikteki çiviyi söktü tamirini yaptı. Arabayı bir miktar yürüttüğüm için içinde de hasar olmuş mecbur değişecek lastik. Hasarı görünce geçici olarak arka ön değiştirdim. Çivi giren ön lastikti onu arkaya taktırdım.

Hepsi için toplam 1300 Tl ödedim. Usta servise gitsen 2000 lira ben ayar da yaptım falan dedi. Mecbur verdim. Sizce normal mi arkadaşlar ücret?

Artık ödendi gitti sadece merakımdan soruyorum.

Lastiğin içi ve dışını ekliyorum.

• 300 olsun 500 olsun 1300 nedir ya. araba ile ilgili iş yapmak lazımmış. ama biz çekemeyiz bu paraları vicdan var. böyle 100-200 liralık işe bu paralar yuh yani. bak arabacılara çoğu halen aç ve parasız gerçi. iki yakaları bi araya gelmez çoğunun. ona düdük buna düdük ne olacaktı. işini hakkıyla yapanlar hariç tabi onlar baş tacı.

Aynısı bana da oldu eleman çiviyi çıkardı yamasını yaptı lastiği geri taktı borcum ne kadar dedim 200 tl dedi ama mahcup söyledi yoksa sonra verirsin dedi çıkardım 400 tl verdim o da numarasını verdi normalde yola gitmiyorum ama nerede yolda kalırsan saat farketmez gelirim abi dedi, velhasıl 1300 çok azizim kafamda tarttım biçtim 600 TL uygundur. Adam gelmiş lastiği değiştirmiş dükkana çekmiş tekrar sökmüş yama yapmış, balans yapmış bir de arkayı söküp öne takmış. 750 max'tır.
  • Sadece fitil atmak 300tl,

• Siz yolda kaldınız ve o gelip sizi oradan kurtardı lastik değişerek sonra da dükkana geçtiniz doğru mudur? Bunun içerisinde servis ücreti de vardır eğer sizi gelip bir yerden kurtardı ise

Yani kurtarmak dediğim baska lastik takmıstır gelip

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Evet 200 metre kadar geride kaldım. Gelip stepneyi taktı. Aynen öyle yolda kurtardı.

fiyat bana anormal gelmedi. Dediğim gibi yine de merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bemanetoglu -- 22 Kasım 2024; 17:50:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bemanetoglu

Evet 200 metre kadar geride kaldım. Gelip stepneyi taktı. Aynen öyle yolda kurtardı.

fiyat bana anormal gelmedi. Dediğim gibi yine de merak ettim.

Gecmis olsun hocam

• Yavv bunlar hırsızz be , yaptığı işi ben 100 Tl ye yaptırıyorum. Hadi servis çekti onada 100 Tl.

200 Tlden sonrasıo haram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 22 Kasım 2024; 21:33:5 >
  • Dolandırılmışsın
  • Max 500 Lira.
  • Normal lastik tamiri 200-250. Ayar yaptım derken balans ayarı yaptıysa ona da 250 olabilir. Geri kalanı da yol yardıma saymış olabilir. Lastiğin içine bir şey yapmış da olabilir.

Servise gitsen muhabbeti sıktı. Lastikçi bile buna demeye başlamış.

• Lastik zaten bitik boşa mastaf yapmışsın.

• Aynısı bana da oldu eleman çiviyi çıkardı yamasını yaptı lastiği geri taktı borcum ne kadar dedim 200 tl dedi ama mahcup söyledi yoksa sonra verirsin dedi çıkardım 400 tl verdim o da numarasını verdi normalde yola gitmiyorum ama nerede yolda kalırsan saat farketmez gelirim abi dedi, velhasıl 1300 çok azizim kafamda tarttım biçtim 600 TL uygundur. Adam gelmiş lastiği değiştirmiş dükkana çekmiş tekrar sökmüş yama yapmış, balans yapmış bir de arkayı söküp öne takmış. 750 max'tır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIN757 -- 23 Kasım 2024; 0:20:0 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    El insaf 100 TL'ye lastikçi olsam yerimden kalkmam ev kirasını faturaları ödemek için 300 tane lastik söküp takmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GIN757 -- 23 Kasım 2024; 0:15:27 >
  • 300 olsun 500 olsun 1300 nedir ya. araba ile ilgili iş yapmak lazımmış. ama biz çekemeyiz bu paraları vicdan var. böyle 100-200 liralık işe bu paralar yuh yani. bak arabacılara çoğu halen aç ve parasız gerçi. iki yakaları bi araya gelmez çoğunun. ona düdük buna düdük ne olacaktı. işini hakkıyla yapanlar hariç tabi onlar baş tacı.

• Perşembe günüydü sanırım, V kayışı koptu sanayiye gittim. Gergi bozukmus.

V kayışı, gergisi ve bikac rulman değişti.
    Şarj dinamosunun kasnagini sökmek için abartmıyorum 1 saat uğraştı.
    Akıllı mühendis nasıl dusunduyse Nemonun farını sökmek için tamponu sokmek lazımmış.

Toplam 2 2,5 saatte topladı aracı.
    1000 Lira aldı. Alırken de açıklama gereği duydu.

1000 Lira çok gibi ama paranın değeri yok dedi.
    Buarada parçalar 2800 tuttu.
  • Ladtikçiye gittiğinizde sökmesi tamiri balansı takması vs. 250-300 arası değişiyor.
  • Bagajda hava kompresörü taşımak lazım. Japon arabaları fabrikasyon koyuyor araçlarına. Lastikçiler bijonları çok sıktığı için anahtarla sökülmüyor. Bir de zamanla bijonlar janta yapışıyor iyice. Bijon anahtarının üstüne çıkıp zıplasan bile bijon sökülmüyor. Bu tür durumlarda lastikçiye kadar götürmek için kompresör bulundurmak şart. Lastikçinin senin ayağına gelmesi pahalıya patlar.

• GIN757 kullanıcısına yanıt

"Yoksa sonra verirsin" mi dedi? Sen nerede yaşıyorsun? Bizde taşınalım oraya.

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Gençten bir çocuktu hocam, daha dişe kan değmemiş 😃 biraz büyüsün işin çakallıklarını o da öğrenir
  • Laflara bak birde servise falan gitsen şu kadar gider.. kafada kurulu adam hazır yolmaya. Kim kimi tutarsa gerçekten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.