Şimdi Ara

Sonradan hız sabitleyici taktırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
25.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Boşline bir fiesta var bende.

Arabada benim için en temel eksiklik hız sabitleyici olmaması. Cidden büyük eksiklik (hız sabitleyici olanı alsaydın demesin kimse, aracı pederden aldım 4 senedir bizde nasıl temiz kullanıldığını bakıldılını biliyorum).

Diğer ihtiyacım Bluetooth bağlantısıydı aliden 40 liraya çözdüm ve harika çalışıyor

https://m.facebook.com/fiestatrendiumcom/

Şimdi bu arkadaş ile bir kaç kez konuştuk, söylediği şey şu.

Trend araçlarda fiziki altyapı var ve bu yazılım ile kapatılmış.
    Trend x çıtası ve hız kontrol düğmesi alındığı zaman, hız sabitleyici cayır cayır çalışıyormuş. Total maliyeti de 750 TL oluyor, gizli özellik mi ne zıkkımsa onu da açıyormuş da çok umrumda değil onlar.

Deneyimleyen, daha önce araştıran var mıdır, yapılır mı yoksa hiç maceraya girmeye gerek yok mu?

Konu güncelleme. En baştan söyleyeyim, konuda geçen isimler ile hiç bir alakam yoktur, konu reklam temelli değildir.

Parçayı ( hız sabitleyici tuş ve kablosu , cournier direksiyon çıtası - gri olan parça -) oto sefaköy Ford yedek parçacıdan kredi kartına taksit ile toplamda 650 TL ye aldım. Fiyat fahiş ama tek bir üretici varmış ve geçen yıl 350tl istediği parçaya bu yıl 650tl çekiyorlar.

Daha sonra montajı yapacak arkadaşa gittim. Obd ile araca bağlandı. Elm değil farklı bir aparat. Gizli özellik dediği şeyleri de açtı hız sabitleyiciyi de aktif hale getirdi.

Airbag ve direksiyon çıtasını söktü. Cournier direksiyon çıtası alındığı için çıtanın tırnaklarını kırdı.

Montajı yaptı, nasıl yaptığını anlatamam dikkat etmedim zira. Rahat bir arkadaş, isterseniz video çekin dedi

Montajı tamamladı kapattı. Bunun için de arkadaşa 100 TL ödedim.

Totalde 650 tl 5 taksit, 100 TL nakit olmak üzere 750 TL para ödemiş oluyorum. Aldıklarım ise

1- hız sabitleyici. Çok temiz ve kararlı çalışıyor, ana amaç buydu zaten.

2-kumandadan ön camları kapatma. Araçtan indiniz ön camlar açık. Kilitleme tuşuna bastınız araç kilitlendi. Kilitleme tuşuna basılı tuttunuz, ön camlar kapanıyor. Güzel özellik.

3- araç hareket ettiğinde kapılar otomatik kilitleniyor.

4- araçtaki tüm soketlere elektrik verdi. Sis farı taktırmak istersem direkt çalışacakmış. Torpidoda Led soketine elektrik verdi. Uyduruk bir Led bağlantısı varmış. Pedal ışıklarında da t10 dipsiz Led soketi varmış. Onlara da elektrik verdi. Takınca direkt yanacakmış. Ivır zıvır.

Bunları yapan arkadaşa 100 lira ödedim. Uyduruk bir tuşa 650.

Temde ufaktan denedim. Çok verimli çalışıyor hız sabitleyici.

Tekrar söylüyorum, iki isim ile de ilk kez görüştüm bugün. Tanımam. Rica ediyorum kimse ithamda bulunmasın.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dış kapının iç mandalı -- 4 Temmuz 2019; 22:20:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde vw, ford, seat gibi firmalarin satis stratejesinden dolayi eksik biraktigi donanimdir. Bir kol ve yazilim ile cok rahat cozersiniz. Ben almanyada yasiyorum ve burdakiler direk sifir alirken, donanimi eksik alip, sonra ucuza kendileri taktiriyorlar. Yani tamamen insanlari sifir alirken daha üst donanima zorlayan bir stratejidir. Bence hic vakit kaybetmeden isini iyi yapan bir serviste taktirabilirsiniz. Zaten dedigim gibi arabada aslinda var ama eksik birakiyorlar. O yüzden cok uzun sürmez.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sonradan Hız Sabitleyici Tattırma: Bilmeniz Gerekenler

Sonradan hız sabitleyici taktırmak, araç sürüş deneyimini iyileştirerek uzun yolculukları rahatlatabilir. Hız sabitleyicin yoksa ve taktırmayı düşünüyorsan, bilmen gereken bazı önemli hususlar var.

Hız Sabitleyici Tattırma Fiyatları

Hız sabitleyici taktırma fiyatları, aracının modeline, gerekli parçalara ve işçiliğin karmaşıklığına bağlı olarak değişir. Genel olarak, sonradan hız sabitleyici taktırmak için 200 TL ile 1.000 TL arasında bir ücret ödemen gerekebilir.

Hız Sabitleyici Tattırma Ne Kadar Sürer?

Hız sabitleyici taktırma işlemi, aracının modeline ve işin karmaşıklığına bağlı olarak birkaç saat ile birkaç gün arasında sürebilir. İşlem tipik olarak aşağıdaki adımları içerir:

• Aracının elektrik sistemine bir kontrol modülü takılması
    • Gaz pedalına bir aktüatör takılması
    • Direksiyona bir kumanda kolu eklenmesi
    • Yazılımın programlanması

Hız Sabitleyici Tattırmanın Avantajları

• Uzun yolculuklarda sürücü yorgunluğunu azaltır
    • Yakıt verimliliğini artırabilir
    • Aracının hızını sabit tutmaya yardımcı olur, bu da güvenliği artırabilir

Hız Sabitleyici Tattırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Aracının Uyumlu Olup Olmadığını Kontrol Et: Tüm araçlar hız sabitleyici taktırmaya uygun değildir. Aracının uyumlu olup olmadığını üreticinin web sitesinden veya bir yetkili servisten öğrenebilirsin.
    • Kaliteli Parçalar ve İşçilik Tercih Et: Ucuz parçalar veya kalitesiz işçilik, hız sabitleyicinin düzgün çalışmamasına neden olabilir. Saygın bir servisten hizmet almayı ve garantili parçalar kullanmayı tercih et.
    • Yasal Yönetmeliklere Uygunluk: Bazı ülkelerde, sonradan hız sabitleyici taktırmak için yasal düzenlemeler olabilir. Bu düzenlemelere uygun olduğundan emin ol.

Sonradan hız sabitleyici taktırmak, sürüş deneyimini iyileştirmek ve yolculukları daha rahat hale getirmek için harika bir yoldur. Yukarıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak, aracına hız sabitleyici taktırıp taktırmama konusunda bilinçli bir karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2012 trend fiesta var bende. Başta baya istemiştim yaptırmayı ama güvenip sanayide yaptıramadım. Yarın bir gün bozulur, sürekli gaz verir ne bileyim hız düşürtmez falan korktum açıkçası. Sağ ayağımı yorarım en azından bu yüzden kaza yapıp ölmem.
  • Genelde vw, ford, seat gibi firmalarin satis stratejesinden dolayi eksik biraktigi donanimdir. Bir kol ve yazilim ile cok rahat cozersiniz. Ben almanyada yasiyorum ve burdakiler direk sifir alirken, donanimi eksik alip, sonra ucuza kendileri taktiriyorlar. Yani tamamen insanlari sifir alirken daha üst donanima zorlayan bir stratejidir. Bence hic vakit kaybetmeden isini iyi yapan bir serviste taktirabilirsiniz. Zaten dedigim gibi arabada aslinda var ama eksik birakiyorlar. O yüzden cok uzun sürmez.
  • Doğrudur.

Fiat Linea, Punto vs modellerde de durum böyle. Punto için orjinal kol + işçilik toplam fiyatı 1000 liraya yakındı. Sizin fiyat da normal.
  • Bende 2 ay önce Renault Fluence aracımda hız sabitleyiciyi aktif ettim. Direksiyon simidini söküp, çıkma olarak düğmelisini alıp kendim taktım. Orta konsolda düğmesi yoktu onu alıp taktım. Hız sabitlemenin soketi vites körüğünün orada duruyordu ek yapıp soketi uzattım. Son olarak da can clip cihazıyla aktif edildi.

• Günümüz Bir çok araca takılıyor. aktifleştirme butonu-tesisatı ve aktivasyonu gerekiyor.

hatta corolla da sabitleyici kolunu alıp takmak dahi yeterli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Günümüz Bir çok araca takılıyor. aktifleştirme butonu-tesisatı ve aktivasyonu gerekiyor.

hatta corolla da sabitleyici kolunu alıp takmak dahi yeterli.
    Hocam fiestada da tesisat kablo ıvır zıvır hazırmış. Düğme ve yazılım yeterli oluyormuş. Bakalım şu sıra ciddi düşünüyorum, yapan arkadaş çıta+düğme +işçilik ve yazılım için 750 lira dedi.

Sadece düğmeyi çıkma bulsam çok tatlı olacak da zıkkım bulunmuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hız Sabitleyici Taktırmak
    14 yıl önce açıldı
    honda hız sabitleyici
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: fastmustaine

Ben de zamanında benim c3 için araştırma yapmıştım aliexpreste kontrol ünitesini bulmuştum. Belki sizin araca uyumlu olan da vardır Aliexpress'e bir bakın.
    TRY 88.96 16%OFF | Çok fonksiyonlu direksiyon düğmesi cruise kontrol anahtarı ses ses düğmesi Ford Fiesta için MK7 MK8 ST Ecosport 2013
    s.click.aliexpress.com
    TRY 88.96 16%OFF | Çok fonksiyonlu direksiyon düğmesi cruise kontrol anahtarı ses ses düğmesi Ford Fiesta için MK7 MK8 ST Ecosport 2013
    https://s.click.aliexpress.com/e/fewtR5Tvt

Hocam aliye bayılırım, bunu buldum. 220 lira, çıtası yok. Buna vergi çakacak devletim %20, 265 lira olacak. Piyasada çıta 100 lira, 365 lira etti. Bozuk çıkarsa muhatabın yok.

650 liraya karta taksit yapıyor parçacı, daha mantıklı geliyor bana. En azından bozuk çıkarsa muhatabın var.

• fransız araçlara çok güzel oluyor civic dream olmuyor sonradan fiat grubu çok sıkıntılı oluyor hyundaide kia da ve toyotada sıkıntı yok sanayide beyin tamiri yapan yerlede gerekli ekipman mevcut açma kapamayı orda yapabilirsiniz ama önce bir danışın

• Eğer gerçekten altyapısı varsa ve uygun orijinal parça kullanırsanız çalışır.

Eski Peugeot 307 aracımda taktırmıştım, direksiyon arkasındaki döşemeyi kaldırdığımızda hız sabitleme kolunun takılacağı soket mevcuttu.

Kolu yerine takıp, OBD’den araca bağlanarak gerekli yazılım ayarlarını yapmıştık ve iş bitmişti. Araç hala ailede ve sonradan eklenen hız sabitleme sorunsuz çalışıyor, takılalı nereden baksanız 7 yıl olmuştur.

• günümüzde pek çok araçta altyapı var, sadece cruise control tuşları yok. tuşları takıp çalıştırabiliyorsunuz.

mesela toyota corolla'ların en boşunda tesisat var, sadece cruise control kolu yok. direksiyonu söküp, cc soketini bağlayıp kullanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 28 Haziran 2019; 17:47:58 >

• Arkadaşlar, golf 7 için yaptıran ve ya bilen var mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit3735

Arkadaşlar, golf 7 için yaptıran ve ya bilen var mı ?
    2018 Golf 7.5 dsg için Ankara'da yaptırdım , 2500 TL fiyatı var .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yigit3735 kullanıcısına yanıt
    maltepe ender elektronik
  • landmoon L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum cevap için. Bu yetkili servis fiyatı mı ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit3735

Teşekkür ederim dostum cevap için. Bu yetkili servis fiyatı mı ?
    Evet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende land rover defender icin ingiltereden cruise control siparisi verdim haftaya takacagiz

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.