Şimdi Ara

Sony Z mi alayım yoksa X mi alayım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony Z mi alayım yoksa X mi alayım ? ( x 3500-x4500 veya z4500 ) veya bir başkası mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: asdas60

Sony Z mi alayım yoksa X mi alayım ? ( x 3500-x4500 veya z4500 ) veya bir başkası mı?

X4500 Alayımda lafmı(Z) Serisi resmen Fiyasko (SONY) Bayisinde gözlemledim 200Hz Tam bi Fiyasko Nerde Hareketli görüntüleri 4 Kat daha iyileştirmesi ...Ben olsam senin yerine X4500 Havada karada alırdım Çünkü (SONY) En büyük kozu ve En iyi ve en son İşlemciye sahip Modellerinden (OLED) Saymassak

Fiyatıda Baya var ama sen maddi yönden rahatsan dostum (X4500) Derimd başka bişey demem ben gördüm abi okadar detay renklerin başarısı ayırrt edimi ..Param olsa şu an ve (tv) Olmasa ........Otu zorlarX4500 ALIRDIM SAYGILAR

• Ya arkadaşım TV'lere böyle para bayılmak hoşunuza mı gidiyor anlamadım vallaha :)... Al güzelinden bir Plazma veya LCD otur aşağıya yav :)...
    Sony X serisi kesinlikle mükemmeldir... Hiç bir sözüm yok bu modellere karşı ama bildiğim kadarıyla fiyatları biraz uçuk... Z serisi ondan da uçuk... Normal bir insan gözü için W veya V 'ler gayet yeterlidir diye düşünüyor ve saygılarımı sunuyorum... Ama eğer bende para bol istediğimi alırım diyorsanız X serisini araştırmanızda fayda olduğunu düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichbinozan

Ya arkadaşım TV'lere böyle para bayılmak hoşunuza mı gidiyor anlamadım vallaha :)... Al güzelinden bir Plazma veya LCD otur aşağıya yav :)...
    Sony X serisi kesinlikle mükemmeldir... Hiç bir sözüm yok bu modellere karşı ama bildiğim kadarıyla fiyatları biraz uçuk... Z serisi ondan da uçuk... Normal bir insan gözü için W veya V 'ler gayet yeterlidir diye düşünüyor ve saygılarımı sunuyorum... Ama eğer bende para bol istediğimi alırım diyorsanız X serisini araştırmanızda fayda olduğunu düşünüyorum...
    X serisi uçuk ama Z serisi ondan uçuk değil :) şu anda çoğu yerde aynı fiyata.. tabi ki bu dediğim son modelleri için geçerli; x3000 veya x3500 bulmak şu anda oldukça zor. bulsan da bi sorunda değiştirmek daha da zor :) ama mali açıdan da avantajlı bu durum; örneğin 40x4500'ü alacağın paranın 200 ytl altına 46x3000 alabilme durumun var.
    X serisi az çok denenmiş ve beğenilmiş bir seri, Z serisi ise henüz daha yeni. açıkcası ben de bu iki modelden (40x4500 ve 40z4500) birisini tercih edeceğim sanırım yakın zamanda ama X serisine daha yakın gibiyim.. sebep derseniz, bu forumda da defalarca söylenen "işlemcisinin daha iyi olması" sebebi ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: sarper.unen

X serisi uçuk ama Z serisi ondan uçuk değil :) şu anda çoğu yerde aynı fiyata.. tabi ki bu dediğim son modelleri için geçerli; x3000 veya x3500 bulmak şu anda oldukça zor. bulsan da bi sorunda değiştirmek daha da zor :) ama mali açıdan da avantajlı bu durum; örneğin 40x4500'ü alacağın paranın 200 ytl altına 46x3000 alabilme durumun var.
    X serisi az çok denenmiş ve beğenilmiş bir seri, Z serisi ise henüz daha yeni. açıkcası ben de bu iki modelden (40x4500 ve 40z4500) birisini tercih edeceğim sanırım yakın zamanda ama X serisine daha yakın gibiyim.. sebep derseniz, bu forumda da defalarca söylenen "işlemcisinin daha iyi olması" sebebi ile..

Alıntıları Göster
    kesinlikle x4500 tavsiyem olur .daha önce 40v2000 kullanıyordum şimdi 40x4500kullanıyorum sonynin amirali şu an xserisi pro işlemciden kaynaklanıyor. çok araştırdım bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: proffesor

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Evet katiliyorum sinema-sd diye bir ayrim yok LCD de. Ayrica X serisi sony nin en iyi serisi. Bu seride film izlemek olsa olsa diger serilerinden daha iyi olur daha kotu olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: romeoclarks

Evet katiliyorum sinema-sd diye bir ayrim yok LCD de. Ayrica X serisi sony nin en iyi serisi. Bu seride film izlemek olsa olsa diger serilerinden daha iyi olur daha kotu olmaz

Alıntıları Göster
    İyi akşamlar

Sanırım bir başka başlıkta yazmıştım X/Z serilerinin A/V Proc.durumunda dolayı(lock-relesae chipset işlemleri sebebiyle)

-Yine bir yanlış anlatım veya yanlış anlama var,şöyleki;paneller özellikle USA FILM yapımları 23,...../24fps çekim yapıldığı için,genelde
    yeni nesil panellerde 24fps işleme özelliği vardır,ancak çoğu panel bunu adam gibi yapamaz ve şişer!!!

-Ancak High-End ve stabil+başarılı bir A/V Proc.burada kullanıcıya sorun çıkarmadan,24/25fps de çok temiz resim üretir ve klasik Motionhandling
    sıkıntılarını yaşatmaz(işin espriside buradadır!!!)
    Her ne kadar bütün yeni paneller 24fps özelliği varsada(siz bunu aktif-de-aktif edemezsiniz ve müdahale edemezsiniz,bunu Chipset işler)genelde
    FILM olayında sıkıntılar olur,A/V çok iyi ise zaten sorun olmaz!

-Bu arada yine bir yanlış uygulama yapılıyor kullanıcılar tarafından,özellikle FILM(Hollywood menşeli)izlemek için panel doğru set edilmelidir!
    24fps den dolayı!!!ancak bazı panellerde bazı özellikler eksiktir ve artık size ne verirse onunla yetinirsiniz,işte burada X/Z serisi öne çıkar,
    çünkü Chipsetleri burada o özellikleri sağladıkları için yine başarılı resim üretirler!

-Yine TV den SD>>FILM izlerkende bazı şeylere dikkat edeceksiniz,kafanıza göre set ederseniz yine skıntılı resim alabilirsiniz!

Böyle çok fazla örnekler verebilirim,kafanız karışmasın+

-X/Z ler Processor olarak zaten Sony High-End serileri oldukları için sorun yoktur,ben uzun süredir bu seriyi özellikle Processor konusunda(başka işleri
    beni ilgilendirmiyor çünkü!)yabancı uzman ve bazı kullanıcılardan takip ediyorum>>>Z için öne çıkan Fast-Motion ve X için öne çıkanda genel kullanım
    benzetmesi yapılıyor ve bu aslında doğrudur,bunuda şuradan anlıyoruz>>X zaten bilinen ve özellikleri ve stabilitesi ile en üst seviye paneldi,dolayısıyla
    Z de ise yine chipset;ama belliki chipsette oynama yapmışlar ve özellikle Hız konusunda farklı ilave yapılmış olduğunu anlıyoruz++

Burada aslında bu iki serinin salt FILM lerde nasıldır diye tartışılmasıda doğru değildir,çünkü FILM lerde zaten her ikiside başarılıdır!!
    FAST olarakta her iki panel aslında bana göre aman aman farklı değildir,bakınız dikkat ederseniz 200Hz hiç bahsetmiyorum,çünkü insanlar RR(refresh-rate)
    olayını hala bilmiyorlar,ve zannediyorlarki 400Hz olsa panel uçacak veya 1000Hz Aya gidecek

Bunlar chipsetlerdeki bir takım çok ince oynamalardır,burada kullanılan sistem,olayı belirliyor,hız arttıkça ona göre güç üretiyor v.s

-----------------
    Sonuç olarak Z/X OK dir++
    FILM/Fast/Game v.s diye boşuna kafanızı karıştırmayınız lütfen!
    Ama her zaman yazdığım üzere bir panelde temel kriter "Motionhandling" nasıl çalışıyor buna bakmak lazımdır!
    Yine bugün geldiğimiz panel teknolojisinde hala 100% çalışan ve hiç teklemeden giden bir Processor yoktur,mutlaka hatalar olmaktadır,
    işte bunada "stabilite" diyoruz,en yüksek oranda çalışan panele çok iyi diyoruz!dolayısıyla High-End bir panel alıpta Motion olayında
    sınıfta kalanlarda olmaktadır!!

-----------------
    2009 model olarak satılan bu seriler(2008 modeldir hepsi)Sony yine bildik kafa-karıştıran "Marketing-Tool" işlerini yapmaktadır!!
    Çünkü X serisine size sadece tek bir ebat seçeneği sunuyor o da 40"(CCFL sistem olarak)artık bu devirde 40"FULLHD ni bir esprisi
    kalmamıştır ve artık gelişmiş pazarlarda 40" bir panel aynı 32" gibi Monitör+Gamer v.s özellikli kullanılıyor!!!
    46" dahi FULLHD nin en alt sınırından çıkmak üzeredir!!artık FULLHD 50" ve üstüdür!

Dolayısıyla X-CCFL olarak 40" başkada seçeneğiniz yoktur,uyanık Sony burada aynı sistemi kullanarak size 46"/55" sunuyor ama LED li olarak vede
    çok pahalı olarak,yani size...adam gibi X istiyorsan 46"/55" al diyor...... çok net olarak!!!
    Ancak akabinde kullanıcıya aynı özellikleri barımdıran ama Marketing-Tool olayını işleten Sony Z den size bir panel satabiliyor,biraz ebatları-fiyatları-
    özellikleri dikkatle incelerseniz,ne demek istediğimi anlarsınız,bu işin bu üreticiler içindeki "Mimarı" ise zaten Sony dir,bütün ömürleri bu taktikle
    geçti Sony nin,tabi şimdilerde ardından Samy/Phil/LGE geliyor,diğerleride hemen-hemen aynı taktikle gidiyorlar!
    ------------------
    FILM olayı ile kapatırsam>>panelden dikkat ederseniz Cinema/Movie Mode seçeneği vardır her panelde>>>2/3 mode bile olsa palende mutlaka
    Cineme/Movie Mode vardır!

Genelde çoğu kullanıcı bunu ya hiç kullanmaz yada bunun Default değerlerini değiştirerek kullanırlar>Yanlış
    D65/DeltaError/Black&White level v.s ayarları,daha önceden Test edilerek set edilirler,sizler bunu çıplak gözle yapamazsınız,
    ISF ister bunu tam doğru değerlere getirmek için,bunuda teknik olarak zaten yapamazsınız!Test cihazları+Laptop+S/W v.s ister bunlar için
    ve "SM" den yapılır ayarlamalar tabiki!

TV den(SD/HD) FILM içerikler izlerken,uygun ayarı bulmanız gerekiyor>>User Mode ile doğru değerleri yakalamanız mümkün değildir!
    Ancak insanların elbette "göz zevki" denen olguyada karışamayız,tıpkı kimilerinin FILM leri "Dynamic" modda izlemesi gibi!!
    yada VIVID Mode ta v.s v.s

Dünyada FILM ler genel olarak çekim teknikleri v.s olarak oldukça farklı olabilir,ama dünya FILM piyasasıda neredeyse çok büyük çoğunluk
    Hollywood yağımları ile gider ve bunların çekimler dikkat ederseniz daha Cool/Soft/özellikle kullandıkları süper gelişmiş Cameralar ile
    tamane "yapay aydınlatma"(harici ışık kaynakları) olmadan çekerler ve film bu şekilde normal "Sinema" salonunda farklı bir resim vererek
    (çok daha Natural/kaliteli v.s)izlenir ama iş TV ye vede özellikle TFT-LCD/PDP TV lere gelince,naturallik oldukça zayıflar!!!
    +kullanıcıda kafasına göre filme ayar çeker(buda yanlış,ama bazı paneller kalitesiz ve özellikle FILM olayında başarısız olduğu içinde
    kullanıcı mecburen ayar çekmektedir)buda filmin orijinalliğini tamamen bozar ve yapay bir renk oluşur+Contrast/Brightness ve bütün değerler
    o filmin orijinalliğinin tamamen dışına çıkar.

Onun için özellikle FILM hastaları bütün dünyada,external kaynakları ne olursa olsun FILM olayını "Projector" sistemlerden izlerler!!!
    ama tabiki her Projector de aynı kaliteyi vermez,bu konuyu ve parasını geçiyorum tabiki

Kısaca FILM ler normal TV yayınlarını izlediğiniz gibi olan Mode+özelliklerden izlenmez!
    Bu işin profesyonel uzmanları panelde en belirleyici olarak FILM oalyına bakarlar(normal TV yayınındaki FILM ler değil!!)

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: romeoclarks

Alıntıları Göster
    Sinema-sd diye bir ayrımı ben de ilk kez görüyorum..

quote:

Orjinalden alıntı: romeoclarks

• quote:

Sony Z mi alayım yoksa X mi alayım ? ( x 3500-x4500 veya z4500 ) veya bir başkası mı?

sayın asdas60
    ben x3500 aldım.x4500 alabiliyorsan tabiki onu al.ama z4500 den uzak dur.o kadar para verme!!x3500 sıfır bulursan fiyatlarıda çok uygun,kaçırma benim gibi de pişman olmamış olursun..
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hdkara

quote:

sayın asdas60
    ben x3500 aldım.x4500 alabiliyorsan tabiki onu al.ama z4500 den uzak dur.o kadar para verme!!x3500 sıfır bulursan fiyatlarıda çok uygun,kaçırma benim gibi de pişman olmamış olursun..
    saygılar.
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110010771&CS_Category=_SBSHAD_853_1333_822_3&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_LCD_TV853

bu fiyata sıfır ürün olacağını sanmıyorum ama arayıp sormakta fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sn.Mozart

100/200Hz RR olayında,içeriğe göre netlik kazandırma/titreşim önleme/daha canlı resim işleme v.s olayı teknik olarak kağıt
    üzerinden anlatılabilir ama çıplak gözle izlemede insan gözü ne yazıkki çok keskin değildir!
    Ekran tazeleme hızını,işlemciden kaynaklan görüntü işleme ile karıştırmamak gerekiyor+hareketli sahnelerde ise asıl güç
    A/V Proc. tan geliyor ve bunu çok hızlı komut ile işliyorsa,panelde çok temiz/akıcı/net resim elde ediliyor+

Z lerde zaten görüntü hızlandırma/işleme/Driver ların çalışması v.s konusunda problem yoktur,200Hz farkını ise aslında kimse
    farkedemez!
    Kaldıki günümüzde 400Hz ler bile deneniyor ve sanırım LGE 400Hz ilk ticari panelini yakında çıkaracak ama demek değildirki,
    görüntü süper olacak v.s!!!! Processor un diğer katları+sistemin çalışması asıl önemli konudur,onun için zaman zaman şunu yazıyorum,
    şayet panelde A/V Proc.ta bir stabilite sıkıntısı veya hız işleme problemi veya işlenen komutların aktarımında sorun varsa ki olabilir
    bu durumda bende şunu ilave ediyorum....o zaman panelde 1000Hz RR olsa hikayedir.......
    RR den önce bir çok işlemden geçiyor sinyaller,oradan sağlıklı çıkmayan sinyaller,şsterse panelden 1000Hz ile tarsın yine hikayedir!

Siz her önüne gelen klasik üretici broşürlerine "bakarsanız" bunlar işi çoktan bitirmişler ama fiili uygulamada duurmun hiçte öyle
    olmadığını biliyoruz vede görüyoruz,kısaca Processor ve asıl işlevi göre Chipset,işini başarı ile yapamıyorsa RR nin çok yüksek olmasının
    hiç bir kıymeti yoktur!

Bir örnek;Sharp ilk 240Hz denemesini(kaldıki bu yüksek RR "Hz" olayını ilk bulan ve deneyende Sharp olmuştur)okuduğum ve bildiğim kadarıyla
    3 sene önce yapmıştı ve CES2005/2006 da ise bunu sergilemişti(240Hz olması USA version yayınların katsayısına uyması içindir,Avrupa 200Hz dir)
    Ancak bunu bugüne kadar kullanmadı,çünkü gerek görmedi,gerekçesi ise,zaten son derece başarılı,stabil bir Processor e sahip olmasıdır,ayrıca
    Sharp Firmısı aynı zamanda bütün LCD cilerin kullandığı(gerek Modül imal edenler ki bunların neredeyse tamamı Sharp teknikleri kullanmaktadırlar!!)
    TFT-LCD TV nin Modül dahil,bütün elemanlarının asıl çıkış yeridir ve bütün diğer üreticiler Sharp Lisanlarını onlarca adet olarak kullanıyorlar!!!

En son örneği ise Sharp buluşu olan LED tir!!!
    Samy/Phil/Sony de LED çıkardı,ama Sharp ta XS1 leri çıkardı,bunların hepsi LED,ama hepside Sharp buluşu LED,ancak arada ciddi fark var!!

Sony ise(aynı şekilde Phil de)RGB-LED kullandığı için,bu konuda tam Sharp LED sistemini kullanıyor ama gerek testlerde,gereksede ilk uzman
    yorumlarında Sharp hariç diğer 3 üreticinin LED leri ile ilgili özellikle doğru pixel açılıp/kapanması,pixel açıldığı zaman,bir sıra daha açılması!!
    arka ışık sistemi değiştiği için pixel çalışması,tam ve doğru olamıyor veya karanlık olması gereken sahne aydınlanıyor,ama bunu kullanıcı anlıyamıyor
    ve sahnenin çok net görüldüğünü söylüyor,halbuki bazı bölgelerde ışığın kapanması(pixellerin yanmaması gerekiyor!!) v.s v. bir çok sorunlar
    oluyor,ancak bunların hiç birisi XS1 de tesbit edilemedi!!

Konu yukarıda aynı zamanda X olduğu için(46" ve 55" lerde) bu kısa teknik açıklamayıda yaptım,ancak "bugün" için,her ne kadar LED TV sistemi
    çok yeni olmasına rağmen,CCFL sisteme göre oldukça ileridedir,sadece alınması için biraz erkendir ve en azından üzerinden bir nesil mutlaka geçmesi gerekiyor,
    kaldıki günümüzde nesil geçmesi ise en fazla 1 veya 1,5 sene sürmektedir!!!

Zaten 2010 dan başlayarak özellikle Sharp/Sony/Tosh(hatta Pio LCD ler,şayet çıkmaya devam ederse) çok daha gelişmiş gerek HCFL gereksede LED TV ler
    çıkaracaktır yeni Sharp Modüllü olarak!!!Phil ise şimdilik Sharp ile 32"FULLHD Modül anlaşması imzaladı,ama henüz bunların montajına başlamadı+akabinde
    bütün High-End TV lerinde kullanacağı Modüllerinide Sharp tan alacaktır bununda ayrıca anlaşması yapılmıştır+
    ------------------
    Samsung S-PVA lardan Sony/Tosh yakında kurtulacaktır!Phil ve Pio da zaten sırada++

-----------------

Samy LED ler ise White-LED sistemi kullandığı halde,Sony RGB kadar başarılı oldu!buda enteresan doğrusu!
    Bazı arkadaşlar Samy ucuz,Sony pahalı derken bu işin maliyet konusunun yapısını bilmedikleri için böyle bir eleştiri getiriyorlar ama elbette
    yanlış düşünüyorlar,çünkü Samy Modülünü "kendisi üretiyor",diğerleri(Sony dahil)daha pahalıya Modül alıyorlar!
    Modül fiyatıda en önemli maliyet olduğu için,zaten fiyat farkı buradan ortaya çıkıyor+White-LED ucuz maliyetli,RGB LED ise çok daha pahalı
    maliyetli elemanlardır,dolayısıyla ortaya fiyat farkı çıkması bundandır,aynı şekilde Tosh ve Phil de yüksek fiyatları bu sebebten oluşmaktadır!!!

Ancak bizde fiyatlar palavra/sallama fiyatlardır,bide global pazar ve gelişmiş özellikle USA/Canada/Avrupa standartları uygulanmıyor!!!
    Her Distribütör kendi yarattığı bir fiyat stratejisiyle gitmektedir,Samy/Sony LED ler USA kafa kafaya gidiyor,Avrupa da hemen hemen öyle!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Sn.Mozart

100/200Hz RR olayında,içeriğe göre netlik kazandırma/titreşim önleme/daha canlı resim işleme v.s olayı teknik olarak kağıt
    üzerinden anlatılabilir ama çıplak gözle izlemede insan gözü ne yazıkki çok keskin değildir!
    Ekran tazeleme hızını,işlemciden kaynaklan görüntü işleme ile karıştırmamak gerekiyor+hareketli sahnelerde ise asıl güç
    A/V Proc. tan geliyor ve bunu çok hızlı komut ile işliyorsa,panelde çok temiz/akıcı/net resim elde ediliyor+

Z lerde zaten görüntü hızlandırma/işleme/Driver ların çalışması v.s konusunda problem yoktur,200Hz farkını ise aslında kimse
    farkedemez!
    Kaldıki günümüzde 400Hz ler bile deneniyor ve sanırım LGE 400Hz ilk ticari panelini yakında çıkaracak ama demek değildirki,
    görüntü süper olacak v.s!!!! Processor un diğer katları+sistemin çalışması asıl önemli konudur,onun için zaman zaman şunu yazıyorum,
    şayet panelde A/V Proc.ta bir stabilite sıkıntısı veya hız işleme problemi veya işlenen komutların aktarımında sorun varsa ki olabilir
    bu durumda bende şunu ilave ediyorum....o zaman panelde 1000Hz RR olsa hikayedir.......
    RR den önce bir çok işlemden geçiyor sinyaller,oradan sağlıklı çıkmayan sinyaller,şsterse panelden 1000Hz ile tarsın yine hikayedir!

Siz her önüne gelen klasik üretici broşürlerine "bakarsanız" bunlar işi çoktan bitirmişler ama fiili uygulamada duurmun hiçte öyle
    olmadığını biliyoruz vede görüyoruz,kısaca Processor ve asıl işlevi göre Chipset,işini başarı ile yapamıyorsa RR nin çok yüksek olmasının
    hiç bir kıymeti yoktur!

Bir örnek;Sharp ilk 240Hz denemesini(kaldıki bu yüksek RR "Hz" olayını ilk bulan ve deneyende Sharp olmuştur)okuduğum ve bildiğim kadarıyla
    3 sene önce yapmıştı ve CES2005/2006 da ise bunu sergilemişti(240Hz olması USA version yayınların katsayısına uyması içindir,Avrupa 200Hz dir)
    Ancak bunu bugüne kadar kullanmadı,çünkü gerek görmedi,gerekçesi ise,zaten son derece başarılı,stabil bir Processor e sahip olmasıdır,ayrıca
    Sharp Firmısı aynı zamanda bütün LCD cilerin kullandığı(gerek Modül imal edenler ki bunların neredeyse tamamı Sharp teknikleri kullanmaktadırlar!!)
    TFT-LCD TV nin Modül dahil,bütün elemanlarının asıl çıkış yeridir ve bütün diğer üreticiler Sharp Lisanlarını onlarca adet olarak kullanıyorlar!!!

En son örneği ise Sharp buluşu olan LED tir!!!
    Samy/Phil/Sony de LED çıkardı,ama Sharp ta XS1 leri çıkardı,bunların hepsi LED,ama hepside Sharp buluşu LED,ancak arada ciddi fark var!!

Sony ise(aynı şekilde Phil de)RGB-LED kullandığı için,bu konuda tam Sharp LED sistemini kullanıyor ama gerek testlerde,gereksede ilk uzman
    yorumlarında Sharp hariç diğer 3 üreticinin LED leri ile ilgili özellikle doğru pixel açılıp/kapanması,pixel açıldığı zaman,bir sıra daha açılması!!
    arka ışık sistemi değiştiği için pixel çalışması,tam ve doğru olamıyor veya karanlık olması gereken sahne aydınlanıyor,ama bunu kullanıcı anlıyamıyor
    ve sahnenin çok net görüldüğünü söylüyor,halbuki bazı bölgelerde ışığın kapanması(pixellerin yanmaması gerekiyor!!) v.s v. bir çok sorunlar
    oluyor,ancak bunların hiç birisi XS1 de tesbit edilemedi!!

Konu yukarıda aynı zamanda X olduğu için(46" ve 55" lerde) bu kısa teknik açıklamayıda yaptım,ancak "bugün" için,her ne kadar LED TV sistemi
    çok yeni olmasına rağmen,CCFL sisteme göre oldukça ileridedir,sadece alınması için biraz erkendir ve en azından üzerinden bir nesil mutlaka geçmesi gerekiyor,
    kaldıki günümüzde nesil geçmesi ise en fazla 1 veya 1,5 sene sürmektedir!!!

Zaten 2010 dan başlayarak özellikle Sharp/Sony/Tosh(hatta Pio LCD ler,şayet çıkmaya devam ederse) çok daha gelişmiş gerek HCFL gereksede LED TV ler
    çıkaracaktır yeni Sharp Modüllü olarak!!!Phil ise şimdilik Sharp ile 32"FULLHD Modül anlaşması imzaladı,ama henüz bunların montajına başlamadı+akabinde
    bütün High-End TV lerinde kullanacağı Modüllerinide Sharp tan alacaktır bununda ayrıca anlaşması yapılmıştır+
    ------------------
    Samsung S-PVA lardan Sony/Tosh yakında kurtulacaktır!Phil ve Pio da zaten sırada++

-----------------

Samy LED ler ise White-LED sistemi kullandığı halde,Sony RGB kadar başarılı oldu!buda enteresan doğrusu!
    Bazı arkadaşlar Samy ucuz,Sony pahalı derken bu işin maliyet konusunun yapısını bilmedikleri için böyle bir eleştiri getiriyorlar ama elbette
    yanlış düşünüyorlar,çünkü Samy Modülünü "kendisi üretiyor",diğerleri(Sony dahil)daha pahalıya Modül alıyorlar!
    Modül fiyatıda en önemli maliyet olduğu için,zaten fiyat farkı buradan ortaya çıkıyor+White-LED ucuz maliyetli,RGB LED ise çok daha pahalı
    maliyetli elemanlardır,dolayısıyla ortaya fiyat farkı çıkması bundandır,aynı şekilde Tosh ve Phil de yüksek fiyatları bu sebebten oluşmaktadır!!!

Ancak bizde fiyatlar palavra/sallama fiyatlardır,bide global pazar ve gelişmiş özellikle USA/Canada/Avrupa standartları uygulanmıyor!!!
    Her Distribütör kendi yarattığı bir fiyat stratejisiyle gitmektedir,Samy/Sony LED ler USA kafa kafaya gidiyor,Avrupa da hemen hemen öyle!

++

Alıntıları Göster
    Hocam zahmet vermişim size , bilirsiniz sizin yazılarınızı dikkatli takip ederim , yukarda yazdığınız bir çok bilgide notebook kayıtlı
    Şahsen benim görüşüm 100hz bir işe yaramadığı İnsan gözü algılayamıyor Aksini savunanlar olsada
    Yukardaki mesajım ciddiye alınmasın sonuç'a ulaşılmıştır

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 9 Şubat 2009; 2:32:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Hocam zahmet vermişim size , bilirsiniz sizin yazılarınızı dikkatli takip ederim , yukarda yazdığınız bir çok bilgide notebook kayıtlı
    Şahsen benim görüşüm 100hz bir işe yaramadığı İnsan gözü algılayamıyor Aksini savunanlar olsada
    Yukardaki mesajım ciddiye alınmasın sonuç'a ulaşılmıştır

Selamlar...

Alıntıları Göster
    İyi günler herkese

Daha öncede yazmıştım,bu 100Hz olayınıda zamanında ilk bulupta uygulayan yine Sharp olmuştu,o zamanki CRT TV lerde kullanılmak üzere!
    72cm ve üstünde RR hızı artınca titreme azaltılıyor ve resim daha net hale geliyordu,hatta 72cm ler tam sınırdı ve bazı 72 ler 50Hz bazıları
    ise çok daha pahalı satılan 100Hz idi ve ben o zamanda iyi bir markada(Sony/Tosh/Sharp/Phil/Pany gibi)72cm de 100Hz gerekmediğini yazardım!!!
    Ama 84/86cm gibi ebatlarda gerekirdi.....

Ancak CRT lerin en büyük avantajı RT(tepkime) değerleri çok çok düşük olduğu için ve Contrast sorunları olmadığı için+resim işleme farklı bir sistemde
    olduğu için 100Hz o büyük ebatlı CRT lerde çok güzel iş görüyordu!!

Daha sonra panel teknolojisine geçilince ilk zamanlar yine 50Hz ki bugünden çoğu panel 50Hz dir,daha sonrada 100Hz RR uygulandı panellere,ancak
    CRT ile Panel teknolojileri tamane farklı olduğu içinde kısaca bu 100Hz gerçek manada bir işe yaramadı,örneğin bugün bazı panellerde kapatılıyor
    çünkü motion fazla oluyor buda Ghostng/Bluring/Smearing lere sebeb oluyor birde kullanıcı panelini doğru ayarlayamayıncada,......benim panelde
    100Hz de sorun var....diyor!!!

Halbuki hızlandırma işlemi CRT lerde tekniği itibarıyla hiç bir sıkıntıya sebeb olmazken,panellerdeki Processor ler öyle çok hızlı aksiyon gerçekleştiremiyor,
    dolayısıyla bugün 100Hz olayını sadece Sharp başarılı yapabiliyor yani bu sistemin bulucusu olarak,ancak diğer tüm panellerde ne işe yaradığı
    bile olmuyor,çünkü olay CRT mantığı gibi değil,birisi bunu uyguluyor diye(o birisi Sharp tır)diğerleride bunu uyguladı ama hikaye tabiki!!!
    Aynı şekilde "Local-diming" dediğimiz olayıda ilk Sharp buldu(Patentli üründür bu Sharp ın)diğer bütün TV cilerde bunu kiraladı ama diğer tüm
    panellerde bu sistem "kafasına göre çalışıyor"

Sonuç olarak Hz değerlerinin artması en azından netlik/hız konusunda gerçek manada işe yararsa OK+ama bugün için Processor ler çok üstün kalite değil,
    Chipset lerde hala sıkıntı var ve F/W ondan çıkıyor veya çok sofistike Processor ler aşırı pahalı olacağı içinde bunu uygulamıyorlar,aksine isteseler
    panelleri uçururlar ama işin birde "maliyet" meselesi vardır,şimdi Kriz de geldi bunların hepsine,korkarım gelişmeler ya gecikecek yada bir şekilde
    "ucuz malzemeye" kaçacaklar,çünkü panel içlerini kimse bilmediği için(Marka adı vermiyorum burada!)dış kasasına bakıp yorum yapıyor insanlar

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

İyi günler herkese

Daha öncede yazmıştım,bu 100Hz olayınıda zamanında ilk bulupta uygulayan yine Sharp olmuştu,o zamanki CRT TV lerde kullanılmak üzere!
    72cm ve üstünde RR hızı artınca titreme azaltılıyor ve resim daha net hale geliyordu,hatta 72cm ler tam sınırdı ve bazı 72 ler 50Hz bazıları
    ise çok daha pahalı satılan 100Hz idi ve ben o zamanda iyi bir markada(Sony/Tosh/Sharp/Phil/Pany gibi)72cm de 100Hz gerekmediğini yazardım!!!
    Ama 84/86cm gibi ebatlarda gerekirdi.....

Ancak CRT lerin en büyük avantajı RT(tepkime) değerleri çok çok düşük olduğu için ve Contrast sorunları olmadığı için+resim işleme farklı bir sistemde
    olduğu için 100Hz o büyük ebatlı CRT lerde çok güzel iş görüyordu!!

Daha sonra panel teknolojisine geçilince ilk zamanlar yine 50Hz ki bugünden çoğu panel 50Hz dir,daha sonrada 100Hz RR uygulandı panellere,ancak
    CRT ile Panel teknolojileri tamane farklı olduğu içinde kısaca bu 100Hz gerçek manada bir işe yaramadı,örneğin bugün bazı panellerde kapatılıyor
    çünkü motion fazla oluyor buda Ghostng/Bluring/Smearing lere sebeb oluyor birde kullanıcı panelini doğru ayarlayamayıncada,......benim panelde
    100Hz de sorun var....diyor!!!

Halbuki hızlandırma işlemi CRT lerde tekniği itibarıyla hiç bir sıkıntıya sebeb olmazken,panellerdeki Processor ler öyle çok hızlı aksiyon gerçekleştiremiyor,
    dolayısıyla bugün 100Hz olayını sadece Sharp başarılı yapabiliyor yani bu sistemin bulucusu olarak,ancak diğer tüm panellerde ne işe yaradığı
    bile olmuyor,çünkü olay CRT mantığı gibi değil,birisi bunu uyguluyor diye(o birisi Sharp tır)diğerleride bunu uyguladı ama hikaye tabiki!!!
    Aynı şekilde "Local-diming" dediğimiz olayıda ilk Sharp buldu(Patentli üründür bu Sharp ın)diğer bütün TV cilerde bunu kiraladı ama diğer tüm
    panellerde bu sistem "kafasına göre çalışıyor"

Sonuç olarak Hz değerlerinin artması en azından netlik/hız konusunda gerçek manada işe yararsa OK+ama bugün için Processor ler çok üstün kalite değil,
    Chipset lerde hala sıkıntı var ve F/W ondan çıkıyor veya çok sofistike Processor ler aşırı pahalı olacağı içinde bunu uygulamıyorlar,aksine isteseler
    panelleri uçururlar ama işin birde "maliyet" meselesi vardır,şimdi Kriz de geldi bunların hepsine,korkarım gelişmeler ya gecikecek yada bir şekilde
    "ucuz malzemeye" kaçacaklar,çünkü panel içlerini kimse bilmediği için(Marka adı vermiyorum burada!)dış kasasına bakıp yorum yapıyor insanlar

Selamlar

Alıntıları Göster
    SON YAZILANLAR DA ÖNERİ YOK AMA KARARIM X 4500 OLACAK GİBİ KAMERAM SR 11E ÇEKTİKLERİMLE SONUÇ ALABİLECEĞİMİ SANIYORUM.
    HERKESE TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orijinalden alıntı: asdas60

SON YAZILANLAR DA ÖNERİ YOK AMA KARARIM X 4500 OLACAK GİBİ KAMERAM SR 11E ÇEKTİKLERİMLE SONUÇ ALABİLECEĞİMİ SANIYORUM.
    HERKESE TEŞEKKÜRLER

Alıntıları Göster
    40 inç almayı planlyıorsun galiba dostum bende aynı tv yi almayı düşünüyorum da. . fiyat aldığın yerler oldu mu hiç??
    quote:

HERKESE TEŞEKKÜRLER

• quote:

Orijinalden alıntı: mac3560

40 inç almayı planlyıorsun galiba dostum bende aynı tv yi almayı düşünüyorum da. . fiyat aldığın yerler oldu mu hiç??
    quote:

HERKESE TEŞEKKÜRLER

Alıntıları Göster
    X serisi varken diğerlerinin adı okunmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanky

X serisi varken diğerlerinin adı okunmaz

Alıntıları Göster
    önerdiğim model x4500 serisi olacaktır. hele birde yerin ve bütçen müsait ise kesinlikle led olan 46x4500 modeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbzp

önerdiğim model x4500 serisi olacaktır. hele birde yerin ve bütçen müsait ise kesinlikle led olan 46x4500 modeli.

Alıntıları Göster
    4.200-4500 tl arasında fiyat verdiler ankarada
  • 46X4500 (LED) Fiyat Çok Yüksek Ve Ülkemizde Kullanan Yada Forumda Kulanan Varmı Muamma
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdas60

4.200-4500 tl arasında fiyat verdiler ankarada

Alıntıları Göster
    ankamall de sony de peşin 4000 fiyat verdıler bana dostum. .
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.