Şimdi Ara

Sorun Ekran Kartından Olabilir Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. asağıda resmini ekliyeceğim sorunu 5 aydır yaşıyorum. başlarda haftada 1-2 kez olurken, son bir haftadır devamlı olmaya başladı. pc de her donanımı kontrol ettim, anakart kabloları, hdd ler vs. artık sorunun neredeyse ekran kartında olduğuna kanat getirdim ama genede bir sizlere danışayım dedim. ama bu sorun öle garip birşeyki bazen 2 saat call of duty oynuyorum olmuyor, bazende sadece facebook a veya word de çalısırken olabiliyor. sizlerde sorunla ilgili görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Ayrıca eğer ekran kartında ise sorun ekran kartı önerilerinizide bekliyorum. sistemi 3 sene önce toplamıştım. msi n8800gt şuan kullandıgım kart, bu karttan performans açısından geri olmıcak fiyatta da yormıcak bir kart arıyorum. birde sistem çok yeni olmadığı için üzerinde thermaltake toughpower 750 watt psu var sanırım şuan birçok kartı desteklemiyordur, psu göz önünde bulundurarak öneriler yaparsanız sevinirim.

Şimdiden sağolun...

• böyle bir konu görmüştüm eskiden.tam emin değilim ama ekran kartının üstündeki birşey yanmış/bozulmuş olabilir.bir arkadaşının ekran kartını alıp tak dene.sorun devam ediyorsa diğer bileşenleri de tek tek dene.
  • Fiyat belirlede ona göre tavsiye edelim

Ekran kartında'da olabilir, slot'tada olabilir... Öncelikle başka biryerden sağlam bir ekran kartı bulup denemeni öneririm..
  • cevaplar için teşekkürler. kardeşimin bilgisayarından 9500 gt ekran kartını alıp taktım, sabahtan beri kullanıyorum internet, oyun vs hiçbir sorun çıkmadı. fiyatı bilerek vermedim öncelikli amacım performan açısından 8800 gt den kalmıcak bir kart, 0-350 tl arası bütçem var. bu kart gözüme çarptı fiyatıda fena değil gibi ama redeon ekran kartlarından hiç kullanmadım, genelde herkes nvidia dan şaşma diyor ne kadar dogru bilemem. tabi birde psu sorunu var bende 750 watt oldugu için ona göre bir ürün seçmek lazım...

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/xfx-hd-679x-zrfc-hd6790-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=58808

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpYsiDER -- 2 Haziran 2012; 13:51:29 >

• 8800gt'den sonra nvidia'dan sasmamak icin gtx550ti alsan amd 5770'den zayif, gtx560 alsan 400 liradan basliyor.nasil bir psu sorunun var anlamadim bu tip kartlara 500w oneriliyor 750w diyorsun crossfire bile yaparsin.linkini verdigin kart yerine su kartlari alabilirsin bir ust model.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5167

http://www.netsiparis.com/detay/12833163033/VTX-HD6850-1GB-GDDR5-256BIT-DUAL-DVI-HDMI-DISPLAY-PORT

http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-550-ti-review-msi-cyclone-ii-oc/10

• anladım demek psu rahat rahat yeter... peki nvidia kartların oyunlarda daha iyi performans verdigi dogru mudur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpYsiDER

anladım demek psu rahat rahat yeter... peki nvidia kartların oyunlarda daha iyi performans verdigi dogru mudur...

Nvidia kartların duruşları sağlam olur fakat öyle aman aman fark yok . 6850 doğru tercih olur senın ıcın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

anladım demek psu rahat rahat yeter... peki nvidia kartların oyunlarda daha iyi performans verdigi dogru mudur...

nvidia'da parayi basarsan tabii ki guzel kartlari var ama 6850'nin rakibi olan gtx460'i kaldirdiklari icin su anda 6850'den biraz daha iyi kartlari 400 liradan basliyor.sonra da birden 700 800'lere firliyor.yani is gorur ve fiyati uygun pek kart cesidi yok 6850 rakipsiz 300 lira fiyat araliginda.oyunlar bence daha fazlasini istemiyor ariza bir iki oyun var onlarda da ayar dusurursun bir kademe olur biter.
  • sanırım 6850 veya uygun bulabilirsem gtx560 ı alıcam. 6850 nin güzel bir oldugu ortada alan bir çok kişi memnun ama net yaptıgım araştırmalarda insanların çoğu driver konusunda şikayetçi amd kartlardan. battlefield 3 ü oynayamadığını soyleyenler var 6850 ile. Belkide sistemlerinin yetersiz olması ile ilgili bir durumdur. aşağıya pc özelliklerimi yazıcam, donanım 6850 vede gtx560 için uygun mudur, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

E8400 @ 3,0 Cpu
    P43T-ES3G Anakart
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz Ram
    Thermaltake 750w Toughpower Psu
  • quote:

sanırım 6850 veya uygun bulabilirsem gtx560 ı alıcam. 6850 nin güzel bir oldugu ortada alan bir çok kişi memnun ama net yaptıgım araştırmalarda insanların çoğu driver konusunda şikayetçi amd kartlardan. battlefield 3 ü oynayamadığını soyleyenler var 6850 ile. Belkide sistemlerinin yetersiz olması ile ilgili bir durumdur. aşağıya pc özelliklerimi yazıcam, donanım 6850 vede gtx560 için uygun mudur, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

E8400 @ 3,0 Cpu
    P43T-ES3G Anakart

Gayet uygun . Sen bakma o yok driver falan filan bunlar karalama kampanyaları . Zaten böyle bir problem çıkarsa anında güncelleme yapıyorlar . HD 6850 yada GTX560ı gönül rahatlığıyla satın alabilirsin .

• quote:

sanırım 6850 veya uygun bulabilirsem gtx560 ı alıcam. 6850 nin güzel bir oldugu ortada alan bir çok kişi memnun ama net yaptıgım araştırmalarda insanların çoğu driver konusunda şikayetçi amd kartlardan. battlefield 3 ü oynayamadığını soyleyenler var 6850 ile. Belkide sistemlerinin yetersiz olması ile ilgili bir durumdur. aşağıya pc özelliklerimi yazıcam, donanım 6850 vede gtx560 için uygun mudur, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

E8400 @ 3,0 Cpu
    P43T-ES3G Anakart

bf3 oynayamadigini soyleyenler olabilir eger son ayarlara dayadilarsa tabi oynayamazlar.o oyunu son ayar oynayabilmek icin 1200 1300 liraya gtx680 veya 7970 almak gerekiyor.300 liralik kartla bf3'u ultra degil high oynamislar yine de oynayamiyoruz mu demisler ayiptir.sistemlerinin yetersiz olmasi ile de ilgili olabilir dedigin gibi.mesela o oyunda x2 islemciler kotu performans veriyor oyun x4 istiyor.netekim senin islemcin de x2 yani bf3 oynamayi dusunuyorsan islemci problem cikarir.islemciyi 4 ghz yaparsan bir nebze rahatlatirsin diger oyunlarda iyi olur ama illa x4 isterim diyen oyunlarda yapacak bir sey yok.gtx560'a dogru gitme bence 6850 bile tam performans calismayacak ama islemciyi degistirirsin karti kisa sure alir satarsin bunlari bilemedigim icin al alma diyemiyorum.
    amd'nin driver sorunu yok driver kurmayi bilmeyen kullanici var bir de eskiden oyun ciktiktan bir ay sonra surucusu cikiyordu simdi oyle bir sey yok.

• İşlemcin seni idare eder bence darboğaz yapmaz çünkü E8400 çift çekirdeklerde en iyilerden .
  • Yav virus olmasin bi :p bende ayni sorundan dolayi 2 gundur kart karincalanma yapip kitleniyor. Driver restore oluyor kitleniyor resetliyor. 8400 islemci ich9 anakart 4 gb ram var. Eski kart 9800 gto . Bu karti aratmayip dar bogaza sokmayacak bir kart onerebilirmisiniz lutfen...

• O/C nin zararları :D
  • valla ben için bırak O/C yi fanı fullde bıle kullanmam :D 2 senedir neredeyse sadece citywille oynandı :P

ama sanırım sorunu çözdüm kart boşta 63 derece. termal pastalar ömrünü bitirdi. yenilemem lazım :S
  • 8800gt iyi kart güzel kart da.. bir süre sonra böyle sorunlar çıkıyor.

benim eski 8800gt de aynı böyle olmuştu. oyun sırasında birden donup ekrandaki renkler aynen böyle karışıyordu.

Ekran kartının %100 bozulduğundan eminsen seni aşağıdaki konuya alalım

http://forum.donanimhaber.com/m_42907844/mpage_1/key_/tm.htm
  • Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Azcık paraya kıyıp MSI N560GTX Twin Frozr II/OC aldım geçen hafta, açıkcası bayada memnun kaldım karttan her oyunda ultra high da daha sorun yaşamadım...

quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP
    bf3 oynayamadigini soyleyenler olabilir eger son ayarlara dayadilarsa tabi oynayamazlar.o oyunu son ayar oynayabilmek icin 1200 1300 liraya gtx680 veya 7970 almak gerekiyor.300 liralik kartla bf3'u ultra degil high oynamislar yine de oynayamiyoruz mu demisler ayiptir.sistemlerinin yetersiz olmasi ile de ilgili olabilir dedigin gibi.mesela o oyunda x2 islemciler kotu performans veriyor oyun x4 istiyor.netekim senin islemcin de x2 yani bf3 oynamayi dusunuyorsan islemci problem cikarir.islemciyi 4 ghz yaparsan bir nebze rahatlatirsin diger oyunlarda iyi olur ama illa x4 isterim diyen oyunlarda yapacak bir sey yok.gtx560'a dogru gitme bence 6850 bile tam performans calismayacak ama islemciyi degistirirsin karti kisa sure alir satarsin bunlari bilemedigim icin al alma diyemiyorum.
    amd'nin driver sorunu yok driver kurmayi bilmeyen kullanici var bir de eskiden oyun ciktiktan bir ay sonra surucusu cikiyordu simdi oyle bir sey yok.

açıkcası işlemci benide düşündürüyordu ama bir sıkıntı yaratmadı bf3 de, herşey en sonunda hiçbir şekilde kasma yapmıyor pc.

quote:

Orijinalden alıntı: SkörtılReyiz

İşlemcin seni idare eder bence darboğaz yapmaz çünkü E8400 çift çekirdeklerde en iyilerden .

dediğiniz gibi oldu işlemci sorun çıkarmadı, en azından her oyunda en yüksek ayarlarda hiçbir takılma olmadan, full akıcılık ile çalışıyor...

quote:

Orijinalden alıntı: hogcada

O/C nin zararları :D

haklı olma ihtimaliniz yüksek bu kart a baya overclock yapmıştım...

quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

8800gt iyi kart güzel kart da.. bir süre sonra böyle sorunlar çıkıyor.

benim eski 8800gt de aynı böyle olmuştu. oyun sırasında birden donup ekrandaki renkler aynen böyle karışıyordu.

Ekran kartının %100 bozulduğundan eminsen seni aşağıdaki konuya alalım

http://forum.donanimhaber.com/m_42907844/mpage_1/key_/tm.htm

aynen 8800 gt ler de gtx lerde güzel kartlardı ikisinide kullandım. benim ki birazda olsa oc yüzündende olabilir, oc ile pek yormamak gerekiyor sanırım kartları. verdiginiz link i incelemeye başlıyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.