Şimdi Ara

Dacia Duster - Sıfır Araçta Arıza - Sorunu Çözemeyen Firma - Dava Süreci (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
13
Favori
26.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam, açıkçası yaşananlar tam anlamıyla sinir harbi, önemli olanda bu sureci sakin atlatabilmekti. Bu durumu az çok kestirebiliyordum zaten. Fakat, asıl üzücü olan yüz yüze baktığınız servis çalışanlarının önceden "abi araç sorunlu, biz çözmeye çalışıyoruz, konu zaten Mais'e gitti, arabanı Renault Türkiye'de bilmeyen kalmadı, problemi çözemezsek seni mağdur etmeyiz" derken 30 gün sonunda hiç bir şey yaşanmamış gibi "ikame aracı geri getirin, aracınızı alın' demesiydi. Telefonda ve yüz yüze konuştuğumuzda da 'biz aracın üreticisi değiliz, Mais'le görüşün" diyorlar. Mais'ten hiç bir cevap gelmeyeceğini bile bile...

Ben ki tarafıma verilen ikame kiralık aracı bile büyük titizlikle kendi aracım gibi kullanmışım, milli servettir gözüyle bakıyorum. Karşınızdaki koskoca firma sizin hakkınızı elin Fransızına karşı zerre savunmuyor. Forumda da bu düşünce yapısında olan arkadaşları da görmüş olduk. Açıkçası beni üzen bu oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner91 -- 7 Mayıs 2017; 22:4:8 >

• İnşallah hakkınızı alabilirsiniz.Allah yardımcınız olsun...
  • zaten bugüne kadar nekadar kişilik sorunu yaşayan varsa benim canımı sıkan aynısı gelmiş sanada salça olmuş çok normal. onların hayatları bu şekilde. yerin 2 kat altında dehlizlerde yaşıyorlar sabahtan akşama kadar egzoz yutuyorlar böylesi insanlardan normal ve sağlıklı düşünceler üretmesini bekleyemezsin onlarında suçu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 7 Mayıs 2017; 17:40:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın daha önce aynı arızalarla ilgili bir konusu vardı sanırım servis süreci ile ilgili

Yada bu ikinci be benzer bir vaka

Geçmiş olsun inşallah en kısa sürede sonuca varırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreelci kullanıcısına yanıt
    Evet hocam o zaman da aynı arıza ile ilgili bırakmıştım, aracı aldığımda arka tampon ve arka bagaj yerine düzgün takılmamıştı, kapılar kilitlenmiyordu. Ayrıca 5. ve 6. viteslerdeki problem 3-4-5 ve 6. viteste duyulmaya başlamıştı. Başlı başına bir rezaletti diyebilirim. Yine de biz iş çözülsün diye tekrar götürdük ama sonuç ortada...
  • caner91 kullanıcısına yanıt
    Oradan hatırlarım

Aldığınız günden beri uğraşıyorsunuz

Ne şans

İnşallah bu kadar sıkıntı sonrası süreç en kısa sürede ve Leh'inize sonuçlanır

• caner91 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede sonuca ulaşırsınız. Biraz uğraşacaksınız ama yapacak birşey yok. Bu konularda biraz daha düzenleme gerekiyor. Sürecin uzun süreceğini bilen firmalar bırakın uğraşsın da biz öyle haklarını verelim zihniyetindeler. Bunlara adam akıllı ceza gelse mesela bariz kusurlu aracın değişimini yapmayıp, yargı sürecinin sonucuna göre hareket eden firmaya bir araba parası ceza gelse bak bir daha yapiyorlar mı. Muallak konular için yapacak birşey yok, işte o zaman yasal süreç devreye girmeli.

• en iyisini yapmışsınız avukat tutup mahkemeye vermekle. tek kötü tarafı 10. aya gün verilmesi.
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun. Samimi söylüyorum kendi malım gibi üzüldüm bunu bilin. Bu tarz şeyleri yaşamyan bilemez sizi anlamaz. Saçma sapan yorumlar yapanları atın bir kenara, onlar gerçekten boş konuşuyor. Yardımcı olacakları yerde piyasa yapıyorlar.

Bunlar seri üretim araçlar bu gibi şeyler olarabilir, eyvallah. Ama sonrası önemli ve markanın sizi mağdur etmemesi önemlidir. Bes belli üretimden kaynaklanan bir durum söz konusu. Hakkınızı sonuna kadar arayın derim hocam. Ne gerekiyorsa yaparız yardım, destek vs.. ne gerekiyorsa. Son olarak bir şey eklemek istiyorum, bu gelen ses / uğultu her neyse arka aks bilyası olabilir mi ? Bilyaları kontrol ettiler mi ?
  • https://forum.donanimhaber.com/mercedes-c-180-w205-pismanligi-cozulmeyen-sorunlar-yetkisiz-servis-yargi-sureci--110862690

Burda benzer bir konu var

10. Ay önemli değil zaten uzun sürecek önemli olan bu işe cesaret edip süreci sonuna kadar gitmek

Allah yardımcı olsun inşallah

Er yada geç haklı çıkmak önemli olan

• Samimiyetiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ses devamlı gelmiyor, belirli bir devir aralığında geliyor ve kesiliyor. Yazılımla oynadıklarında bu devir aralığı 1500-2000 iken 2500-3000 devir aralığına çıktı. Aks bilyesini kontrol ettiler mi bilemem ama bana oradan gelen bir ses gibi gelmedi. Bilye olsa devamlı bir uğultu olurdu. Aracımdaki ses belirli bir aralıkta gelip, kesiliyor. Ayrıca şaft söküldüğünde ses kesiliyor. Arka taraftaki aktarım organlarıyla alakalı bir sorun tahminimce... Pimi çekilmiş bomba misali ne zaman patlayacak diye bekliyoruz.
  • Şu konuya sestir, normaldir vs yazanlara gülmüyorum sadece acıyorum. Demekki size herşey müstehak. Ne yaparsan kabullenmiş bir zihniyet. Sen 50 bin, 60 bin, 100 bin ver, herşeyi geçtim 30 bin ver ama sorun olduğunda saf gibi olur böyle de. Yahu harbi böyle insanlara bu arabayı bu şekilde vermek bile hediye olur. Daha beter konuşacam da değmez.

Açıkçası bu konu için üzüldüm çünkü pek çözüm sağlayacak gibi gözükmüyor kısa zamanda. Uzun sürecek, kazanacaksınız ama aracınızın bedelini geri aldığınız da maalesef o para yeni araç almaya yeterli olmayacak. Eğer böyle bir durum ile karşı karşıya kalırsanız para almak yerine birebir aynı arabadan alıp, binmeden satmayı tercih edebilirsiniz.
  • Öncelikle geçmiş olsun umarım aracı iade edersiniz malesef ülkemizde adam akıllı yetişmiş eleman yok adamlar tamiratı bile elindeki şablonlara bakarak yapıyor çözüm üretme yok hep hazırcılar usta demeye bin şahit ister şahini bile tamir edemeyen usta gördüm daha ne beklersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner91

Samimiyetiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ses devamlı gelmiyor, belirli bir devir aralığında geliyor ve kesiliyor. Yazılımla oynadıklarında bu devir aralığı 1500-2000 iken 2500-3000 devir aralığına çıktı. Aks bilyesini kontrol ettiler mi bilemem ama bana oradan gelen bir ses gibi gelmedi. Bilye olsa devamlı bir uğultu olurdu. Aracımdaki ses belirli bir aralıkta gelip, kesiliyor. Ayrıca şaft söküldüğünde ses kesiliyor. Arka taraftaki aktarım organlarıyla alakalı bir sorun tahminimce... Pimi çekilmiş bomba misali ne zaman patlayacak diye bekliyoruz.

Hocam bazen porya bilyeleri bozulmadan da ses yapabiliyor ve dediğiniz gibi bazı hızlarda ses çıkarıyor. Bunun sebebi de bilye bozuk veya dağılmıyor, bilyenin içinde bulunduğu parça da çatlak veya kiriklik olabiliyor. Buda bazı hızlarda bilyanin catlaga deymesiyle ses çıkarabiliyor. Şahsi düşüncem, poryalara iyice bir baktirin derim hocam. İnşallah en kısa sürede sorunlariniza çözüm bulursunuz.

• Geçmiş olsun. Umarım mücadelenizin sonucunu alırsınız.Benim kafama aracı kullanmanız takıldı. Acaba bunu mahkemede aleyhinize kullanırlar mı?
  • "rezonans" ı bile düzgün yazamamışlar...
  • baştan sona okudum , geçmiş olsun ,inşallah lehinize bir sonuç elde edersiniz.

Ayrıca konudaki beyin fakiri kişilerle muhatap olmayın lütfen
  • Takip

• Geçmiş olsun hocam. Aynı olay yurt dışında gelişmiş ülkelerden birinde olsa arabayı değiştirmek için ellerinden geleni yaparlar.

Bazı araçlardaki üretim hataları için yetkili servisler araçları geri çağırıp gerekli düzeltmeleri yapıyorlar, ancak aynı marka modeller Türkiye de geri çağırılmıyor.

Tüketici olarak haklarımızı koruyan sert yasalar olsa böyle muamelelere maruz kalmazdık. İnşallah sağlam ceza/tazminat ödeyerek bu tip durumlara emsal teşkil edersiniz.

• Son durum nedir hocam?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.