Şimdi Ara

Spora basladım sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorularım ve içimin rahat etmediği bir durum var ondan bahsetmek istiyorum. 40 gün civarında kendi evimdeki sehpa 5kg ve 7. 5kg dumbeller ile çalıştım. Hergün de az cok arastırıyordum. Sıkılınca salona yazıldım 2 3 gündür oraya gidiyorum fakat emin olamadığım şeyler var. Öncelikle bende ufak bel ağrıları var bel fıtığı baslangıc sanırım beli zorladıgımda 1 hafta falan rahatsızlık veriyor ama zorlamassam 0a yaklasıyor sıkıntı olmuyor. Ben ısınma olarak temel birkaç ısınma hareketi(boynu sağa sola döndürme omuzları döndürme vs) yapıyordum. Üstüne şu zıplayıp kolları ve bacakları sağa sola açtığımız hareketi 1 2 dk yapıp ufak agırlıklara baslayıp ağırlık arttırıyordum.ısınmamın verimliği olduğunu düşünüyordum. Fakat salonda adam bisiklet mekik ve yarım mekik yap dedi. 2 gündür böyle deniyorum bel ağrım basladı yine ve 15dakika verimsiz bir ısınma oluyor gibi geliyor. Konustum hocayla diyor böyle yapmalısın alısırsın bendede bel fıtığı var ama sıkıntı olmuyor dedi. Napmalıyım antrenmanlarda hiç bir sıkıntı yok fakat ısınmayı mekikle yapmak fazla mantıksız değilmi. Dedi mekiği yerde yapsan zararlı fakat alette ayagım yere bile değmiyor vs. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bel ağrın varsa ilk yapman gereken bel egzersizleri yapmak.
    Karın kaslarıni çalıştırmak ama tam mekik kesinlikle yasak.
    Lower Back hareketleri. Yarım Mekik.

Isınma hareketleri Elipse bisiklete bin yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 9 Haziran 2019; 4:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Bel ağrın varsa ilk yapman gereken bel egzersizleri yapmak.
    Karın kaslarıni çalıştırmak ama tam mekik kesinlikle yasak.
    Lower Back hareketleri. Yarım Mekik.

Isınma hareketleri Elipse bisiklete bin yeterli.
    Merhaba öncelikle teşekkür ederim dediklerinizi yapmaya calıscagım
    Şöyle bir şey var bunu yap diyor yarım mekik bu oluyor değilmi

• realexile R kullanıcısına yanıt
    degil. tam mekik o . bel disklerine baya yük bindiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=5GypzEYlBwY

Videodaki gibi. bendede yillardir bel sorunu vardi. spor ile daha iyi oldu. ama yanlis harektler yaparsan yine basliyor agri. Deadlift , Squat gibi hareketlerden uzak dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

degil. tam mekik o . bel disklerine baya yük bindiriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=5GypzEYlBwY

Videodaki gibi. bendede yillardir bel sorunu vardi. spor ile daha iyi oldu. ama yanlis harektler yaparsan yine basliyor agri. Deadlift , Squat gibi hareketlerden uzak dur.
    Bugun hyperextension ve yarım mekik yaptım iyi oldu cidden cok zorlanmadı belim. Zevk aldım spordan teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.