Şimdi Ara

SSD dolu gösteriyor..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yaklaşık 10 gün önce Corsair marka 120 gb lık diskimin kapasitesi 60 gb doluyken birdenbire 100 gb dolu göstermeye başladı..c'ye girip bütün klasörleri seçerek özelliklere bastığım zaman doğru olarak 60 gb dolu gösteriyor ama ssd'nin özelliklerine girdiğim zaman 100 gb dolmuş olarak gösteriyor tekrar...klasör klasör dolaştım..deliler gibi arama tarama yaptım..virus taraması yaptırdım..diski test ettim bir sonuç yok...win 8 kullanıyordum..win 7 ye geçeyim hemde formatlayınca düzelir dedim..ama win 7 kurulumundan hemen sonra baktığımda diskin 55 gb'ı gene dolu olarak gösteriyor ki win 7 ultimate den başka bir şey yok o da güncelsiz hali 12 gb falan...

konuyu bilenler duyanlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim..yok olmassa geri götürüp değiştirin diyeceğim zaten..!!!

• hocam cevabın için tşk ederim lakin söylenen herşeyi yaptım gene sonuç aynı..son olarak hd tune ile tarama yaptırdım bir arıza yada bad sector görünmüyor..ssd de yanlızca win 7 olmasına rağmen diskin yüzde 58'i dolu diyor..gizli dosya taramasıda yaptık ıh ıh yemedi...
  • virüstür o virüs
    forn
    mat at geçer panpa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam valla ssd yi formatlamıştım sonuç gene aynı idi..bu sabah başka bir hardisk taktım win 7 ultimate yükledim ve inanılmaz bi şey c'de yeni kurulmuş win 7 12 gb tutması gerekirken 65 gb dolu görünüyor başka bir hardiskte..!!..bunun haricinde sistemde 2 farklı Hd var acaba bunlarda virusmü var diye ciddi ciddi düşünmeye başladım..kasperski ile tam tarama yaptım 2 saat bi şey bulamadı..biosta güncel..offf..off
  • firmware güncellemesi yapmayı denedin mi ?
  • Hocam onu denemedim tavsiyen üzerine yapacağım fakat bir sonuç çıkağını sanmıyorum...Bir arkadaşım bios'u silip yeni baştan yüklememi önerdi onu da yapabilirm..
    yani uzman donanımcı değilim ama genede iyi anlarım bu işlerden böyle bir şeyi ilk defa görüyorum..ssd nin yarısı neden doluyo heralde bozuldu yada virus derken sistemi başka hardiske kuruncada gene 65 gb dolu gösteriyor disk..çıldır ya..:)
    bu arada hem ssd hem öteki hardiske format atıp win 7 yüklerken diğer hardiskleri devre dışı bırakıyorum..son bir not..win 8 pro yükledim..win 7 yükleyince fazladan 45 gb gösteren ssd win 8 yükleyince disk 35 gb fazlalık gösterdi..10 gb karım oldu aman ne güzel..!!!!!...
  • Önbellek ve hazırda bekletme açık ise ona bir yer ayırıyor pc. genelde SSD disklerde sorun oluyor bu.
    aşağıdaki linkte tarifi var .

ssd

met1903.blogspot.com.tr
    HARDDISK BOŞ OLMASINA RAĞMEN DOLU GÖRÜNÜYOR
    http://met1903.blogspot.com.tr/2013/03/harddisk-bos-olmasina-ragmen-dolu.html

[Kunye=]@

• Ayni sorun bendede olustu tesadufi olarak 16 gb ramden 24 e gecince veya mainboard update mi sorunun kaynagi cozemiyorumm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerinden 5 sene geçmiş ama bu sorunun neden kaynaklandığını/çözüm yolunu bulan var mı? 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.