Şimdi Ara

Ssd harddiskler çabuk mu bozuluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar kolay gelsin konuyu buraya da acıyorum. Onümüzdeki hafta monster abra a5 alıyorum insallah. Bi arkadasım ekstra120 gb ssd taktiracagina 750gb satayi iptal edip onun yerine 240 yada 480gb ssd takmamı önerdi. Ssd harddiskler hassas oluyor diye biliyorum sorun yasarmiyim ne önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayarınıza dizi indirirsiniz, film indirirsiniz, sürekli bir şeyler yazılıp-silinmesi bildiğim kadarıyla ssdlerin hızına etki ediyor, 480 gb ssd yerine 240 gb ssd ve orta karar bir hdd yi birlikte kullanmak daha akıllıca olur, uzun süreli program ve oyunları ssd yi kurar hdd yide depo olarak kullanırsınız, bende samsung 840 pro ve vertex 3 ssd var, uzun süredir bu şekilde kullanıyorum sorunla karşılaşmadım.
  • Evet bana tek hardisk ssd kullanıp yormaktansa , 750 gb sata ile beraber kullanıp yükü bölmek mantıklı geliyor arada 12 tl gibi az bir fark var bu iki tercih arasında. Marka olarak sadece iki seçenek var ssd de mushkin ve kingston maalesef cok secim şansı yok

• Uhrevimen kullanıcısına yanıt
    hocam dışardan kendiniz de istediğiniz bir model ssd'yi de alıp takabilirsiniz cihaza garantiden çıkma gibi bir sıkıntısı olmuyor. KanKoKan arkadaşımızın dediği gibi ikisi bir arada çözüm çok daha verimlidir. Bir de Victor markasını da görmüşsünüzdür forumda ona da bakabilirsiniz 120gb ssd fiyatına 240gb ssd kampanyaları var.(tabi düşündüğünüz monster modeli abra a5 v1 ise çünkü clevo üretimli cihaz aynısını Victor da satmakta ancak v2 düşünüyorsanız aynısını bulamazsanız Victor'da)
  • Cevaplar için çok teşekkür ederim, bende ikisi bir arada tercih edicem mantıklı olan. Víctoru inceledim ama monster daha Köklü daha eski biraz daha güven verdi bana Hayırlısı olsun artık:)

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

Bilgisayarınıza dizi indirirsiniz, film indirirsiniz, sürekli bir şeyler yazılıp-silinmesi bildiğim kadarıyla ssdlerin hızına etki ediyor, 480 gb ssd yerine 240 gb ssd ve orta karar bir hdd yi birlikte kullanmak daha akıllıca olur, uzun süreli program ve oyunları ssd yi kurar hdd yide depo olarak kullanırsınız, bende samsung 840 pro ve vertex 3 ssd var, uzun süredir bu şekilde kullanıyorum sorunla karşılaşmadım.

+1
  • Iyi kullanirsan birsey olmaz. Ssdler hassastır. Kasaya tekme atarsin, ifersin, vurursun ssd bozulabilir. Dikkatli kullanirsan sikitni olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd ile aşırı yavaş açılma
    8 yıl önce açıldı
    hdd ler çok mu enerji tüketiyor?
    13 yıl önce açıldı
    HDD Sağlığım Normal Mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim mesaj için Ya tabiki darbe almaması lazım o konuda eski hdd lerden kötü tecrübelerim var .

• Rica ederim

hayır sadece kalitesiz olanları 4 5 ay sonra performans düşmesi yaşatır o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Iyi kullanirsan birsey olmaz. Ssdler hassastır. Kasaya tekme atarsin, ifersin, vurursun ssd bozulabilir. Dikkatli kullanirsan sikitni olmaz

O sata diskler için geçerli, ben çalışan ssd yi uzay montajdayken masa üstünden düşürdüm betona, sata kablosu uzundu yere kadar indi ssd, windows çalışmaya devam ediyordu. Standart sata disklerde ise haraketli parçalar olduğundan darbelere karşı daha dayanıksızdır.
  • Kingston Marka İçin Geçerli Olabilir Bu Dedikleriniz =)
  • Kingston ssd kötü mu yani? Alternatif olarak mushkin var farklı marka

Ben Samsung SSD öneririm.
  • SSD lerde hareketli parça yok, uçurumdan atsan bile bişi olmaz.
  • SSD'lerin bozulma oranı HDD'lere göre daha şans işi. Daha erken de bozulabilir, daha geç de. HDD'ler darbelere karşı daha dayanıksızdır. Gözlemlerime dayanarak OCZ marka SSD'lerin bozulma oranı daha fazla. Böyle bir bilgisayarda SSD+HDD kombini yapmak daha uygun kanımca.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Iyi kullanirsan birsey olmaz. Ssdler hassastır. Kasaya tekme atarsin, ifersin, vurursun ssd bozulabilir. Dikkatli kullanirsan sikitni olmaz

Hdd ile karıştırdın

• Arkadaslar cok teksekkur ederim cevaplara bugün satın aldım 750 gb + 120 gb ssd olarak aldım yorumları dikkate alarak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.