Şimdi Ara

SSD ile ilgili sorular ve SSD önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar arkadaşlar ben birkaç ay önce laptop almıştım ve içerisinde 5400 rpm 1 tb hdd bulunuyor. Alırken çok önemsememiştim ssd yi falan (daha önce windows 7 kullanıyordum windows 10 tecrübem yoktu) ama kullandıkça hdd nin yavaşlığından disk kullanımı düşsün diye tüm ayarları kapatmaktan oyun oynarken her kasmada disk kullanımını kontrol etmekten bıktım ve ssd almaya karar verdim. Araştırırken tam anlamıyla yanıt bulamadığım bazı noktalar oldu ilk olarak hdd den dolayı oyunlarda kasmalar meydana gelir mi yani sıcaklık değerleri vs normalken ve yüksek performanslı ekran kartı aktifken hdd kaynaklı takılmalar yavaşlamalar meydana gelir mi (ben oyun oynarken bu tür sorunlar yaşıyorum ve şahsen kendi sorunumun hdd nin yavaşlığından kaynaklandığını düşünüyorum çünkü onun haricinde fanda sıcaklıkta başka herhangi birşeyde bir sorun yok) diğer bir nokta ise diyelim ki ben ssd aldım sistemi ssd ye kurdum ama oyunu hdd ye kurdum herhangi bir faydası olur mu yoksa bir fayda görebilmem için oyunu da mı ssd ye kurmam gerekir ona göre 250gb ya da 500gb lık bir ssd düşüneceğim. Son olarak da bende monster laptop var ve ''2 Adet Disk Desteği (1x M.2 SATA + 1x HDD & SSD)'' şeklinde bir bilgisi var yani ben ssd alırken sadece bağlantı türü M.2 SATA olanlardan mı almam gerekir daha doğrusu bir ssd de bağlantı türü M.2 SATA yazıyorsa kesinlikle benim laptopuma uyumlu mudur yoksa başka parametreleri de var mı ayrıca ikinci soruma verilecek cevaba göre ssd önerisinde bulunabilir misiniz bütçem 700-800 e kadar çıkabilir hatta biraz zorlamayla 1000 liraya dahi ulaşabilir yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler herkese iyi akşamlar.

• evet oyunlar hdd den donma yapıyor bende aynı şeyi PUBG de yaşıyorum ssd almayı düşünüyorum yakın zamanda.Oyunu SSD ye kurmanız gerekiyor farkı hissetmeniz için harddiskinizi dizi film gibi depolama olarak kullanın
  • Jokeriss kullanıcısına yanıt
    Peki sistem ssd ye yüklüyken oyunu hdd ye yüklersek yine hdd kaynaklı donma takılma vs gibi problemlerle karşılaşır mıyız yoksa tek fark oyun içi loadinglerin vs hızlanmaması mı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teveci T kullanıcısına yanıt
    kardeşim tekrar merhaba dün samsung 850 evo aldım. windowsu driverları programları steamı herşeyi ssd'ye kurdum pubg yide ssdye kurdum ki amacımda buydu zaten. Ve ben bukadarını beklemiyordum gerçekten şuan oyun okadar akıcı ve mükemmel ki bilgisayarı topladığımda hard diski eski bilgisayarımdakini kullanırım diyerek ordan bütçemi kısmıştım aylarcada sanki eski bilgisayarımı kullanıyormuş gibiydim ssd den sonra herşey gıcırında. Pubg deki sorunumu anlatayım sana önce uçaktan atladığımda evler dokular yüklenmiyordu aşırı donmalar oluyordu oynadıgım karakter birden 5metre ileri gitmiş oluyordu vesaire. Yani senin başta sorduğun soruya cevap olarak evet SSD oyunlarda aşırı derecede etkili.(oyunlar demeyim en azından pubg de benim sorunumu halletti)
  • Merhaba bende Samsung Evo aldık 250 GB 850 modeli

Okuma hızı 500 kusur MB yazma hizin470 MB normal midir

Normal HDD repack oyun 40 dakka da kuruluyordu

SSD de 7 dakika kurdu

Ama hellblade bir bölümde en düşük en dip ayarlarda bile fps1

HDD den dedim. SSD aldım yine aynı sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jokeriss

kardeşim tekrar merhaba dün samsung 850 evo aldım. windowsu driverları programları steamı herşeyi ssd'ye kurdum pubg yide ssdye kurdum ki amacımda buydu zaten. Ve ben bukadarını beklemiyordum gerçekten şuan oyun okadar akıcı ve mükemmel ki bilgisayarı topladığımda hard diski eski bilgisayarımdakini kullanırım diyerek ordan bütçemi kısmıştım aylarcada sanki eski bilgisayarımı kullanıyormuş gibiydim ssd den sonra herşey gıcırında. Pubg deki sorunumu anlatayım sana önce uçaktan atladığımda evler dokular yüklenmiyordu aşırı donmalar oluyordu oynadıgım karakter birden 5metre ileri gitmiş oluyordu vesaire. Yani senin başta sorduğun soruya cevap olarak evet SSD oyunlarda aşırı derecede etkili.(oyunlar demeyim en azından pubg de benim sorunumu halletti)

Hocam bende de pubgde senin sorunların aynısı var, hatta gta5te ve bf1de de donmalar oluyor.Ben önce ram mi diye düşündüm de sonuçta ssd almayı düşünyorum belki ssddir diye önce ssd almaya karar verdim.Yalnız 960evo mu alayım 850 evo mu? Arada 100-140 tl bir fark var ama teoride ki güç farklı çok fazla ne önerirsin? Birde ssdlerdne pek anlamıyorum ama 960 evonun bilgisayarıma uyması için nelere dikkat etmem gerekiyor ? nvme pci-e destekliyorsa oluyor mudur

• destan464 D kullanıcısına yanıt
    ne yalan söyleyim pci girişi falan pek bilmiyorum harddisk takar gibi sata3 kablosu psudanda gücü takıyoruz olup bitiyor benm bütçeme 850 evo yetti bütçen ne ise ona göre bişeyler yapmalısın 850evo gayet güzel tabi diğeri nasıldır bilmiyorum sonuçta ilkdefa ssd kullanıyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.