Şimdi Ara

SSD'im bozuldu mu? (Elektrik gitti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 saat önce bilgisayarım uyku modundayken elektrik gitti. Elektrikler tekrar geldiğinde bilgisayarımı açtım ve şöyle bir ekranla karşılaştım.

Bu ekrandan sonra bilgisayar açıldı ancak her şey çok yavaştı. Klasörler bile donarak açılıyordu. Sanırım SSD'm bozulmuştu. HD Tune Pro 5.60 ile Quick Scan yaptım, 2 kutu kırmızı çıktı. Health ise warning diyordu. Moralim çok bozulmuştu zira SSD sadece 2 aylıktı.

Ancak aradan 1 saat geçince tekrar Quick Scan yaptım. Bu sefer tüm kutular yeşil çıktı. Health maalesef halen warning diyor. Bir de detaylı tarama yapacağım, sanırım o daha net bir cevap verir.

Açıkçası bana elektrik kesintisinden dolayı olması mantıksız geliyor, zira regülatör takmıştık geçen sene. Ancak başka bir sebep de bulamıyorum.

Siz ne düşünüyorsunuz, SSD bozulmuş mudur? Bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirim?

• Yani psu saçmalamadıysa elektrikle biraz zor bozulur ssd. Ayrıca yeni diyorsunuz. Garantiye gönderin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Yani psu saçmalamadıysa elektrikle biraz zor bozulur ssd. Ayrıca yeni diyorsunuz. Garantiye gönderin bence.
    Garantiden geç dönecek olması biraz canımı sıkıyor. O yüzden kendim çözebilir miyim onla uğraşıyorum.

Bilgisayarım çok geç açılıyor artık. Max 10 saniyede açılan bilgisayar 1.5 dkda açılıyor şimdi. Klasörler arası geçişler donuyor.
  • HD Tune Pro 5.60 test sonuçlarım.. Yorum bekliyorum arkadaşlar.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    SU650 değil miydi kronik sorunlu olan? Sistemi teknobiyotikten aldım, bunun değişimini değil para iadesini isteyip farklı bir ssd isteyeceğim. Umarım kabul ederler.. Yoksa 3 ayda bir bozulmasını çekemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Dün yine çözüm ararken bilgisayarı sıfırlayayım dedim windows ayarlarından. Ancak tam o esnada bilgisayar dondu ve imleç 2 dakika boyunca hareket etmedi. Mecbur düğmesinden resetlemek zorunda kaldım. O da ne, bir baktım ki eski haline döndü :) Bilgisayar hızlıca açılıp eski haline döndü. Şu an sorunsuz, hıphızlı çalışıyor.
  • ssd'in her an bozulabilir , önemli dosyalarını tutma o ssd de , aynısı geldi başıma
  • bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SSD de Samsung'un üzerine yok. 4 senedir kullandığım Samsung 860 evolar varken bu süreç içinde 2 tane kingston hyperx ssd'im 2-3 ayda bozuldu, corsair marka olan ise 2 senede bozuldu.
  • 2 gün boyunca memnumdum. Ancak bugün ara ara kastı. Aslında genel işleyişte sorun yok. Ancak ara ara kasması içime kurt doğurdu. Çünkü bu normal değil. Windows Mail, Word gibi uygulamalar bile hafif de olsa donarak açıldı. Bugün Teknobiyotik'e mail atacağım bu testleri. SSD'nin başka bir modelle değişimini talep edeceğim. Buyrun siz de bakın.

CrystalDiskInfo testi:

Bunlar da güncel HD Tune Pro testleri:

Düzenli şekilde gün içinde takip ettim. Health kısmı bazen böyle:

Bazen de böyle:

Sanırım bir istikrarsızlık sorunu var SSD'de. Bazen warning, bazen ok diyor.

Bu da benchmark testi:

Sorunsuz gibi görünüyor. Özellikle 3 gün önce attığım benchmark ile kıyaslayınca arada dağlar kadar fark var. Ancak hep böyle çalışacak mı o meçhul.

Error scan testlerini atmaya gerek gerek duymadım. Full yeşil, hiç kırmızı yok. Tabii geçenlerde 2 kutu kırmızı çıkmıştı, orası ayrı. Aslında o bile SSD'nin istikrarsız çalıştığına bir delil.

@Arka Destroyer
    @matrix52

Pek dokunmak istemiyorum SSD'ye. Mailleşip arıza kaydı açtıracağım ve başka bir marka ile değişim talep edeceğim. @sasuta

Bakalım hocam, araştıracağım. Keşke bu SSD'nin arızasız olduğuna kanaat getirsem. O kadar şey kurmuşum, tekrar sar baştan uğraşmak istemiyorum. Ancak bu gidişle içim bir türlü rahat etmeyecek. Verilerimi buna emanet edemem. @berkbozkus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Guy -- 25 Kasım 2019; 23:0:43 >

• Uzun süren kopyalama yazma işlerinde benim SU630'da aşırı ısınıyor, performansı düşüyor .60 dereceye kadar çıktığını gördüm , kilitleniyor soğuyana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arka Destroyer

Uzun süren kopyalama yazma işlerinde benim SU630'da aşırı ısınıyor, performansı düşüyor .60 dereceye kadar çıktığını gördüm , kilitleniyor soğuyana kadar
    Demin bilgisayar aynı 2-3 gün önceki gibi çok ağır bir şekilde açıldı. Resmen 2 dk sürdü açılması.. Düğmesinden resetleyince tekrar düzeldi. Bıkkınlık geldi, bununla mı uğraşacağım ya. Acilen değiştirmem lazım başka bir marka ile.
  • berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Eylül 2014'te aldığım Kingston 240GB HyperX model SSD'yi sorunsuz bir şekilde aktif olarak kullanıyorum şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.