Şimdi Ara

SSD takarken HDD'yi de CD rom yerine takmak zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
2.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eski laptopa 256 gb SSD aldım bilgisayarcı arkadaş 1 tb HDDyi de cd rom yerine monte ederiz dedi ama başka arkadaş hem hdd bir süre sonra tamir edilemeyecek şekilde bozulur hem de sisteme de zarar verir arada reset atmalar olur dedi.

Böyle bir sorun yaşanır mı?

• SATA bağlantılı hard disk daha hızlı çalışacaktır. Harici daha yavaş aktarım yapar. Bozulur diyen sallamış. CDROM sökülüp, cdrom gibi gözüken plastik yuvalar var, oraya hdd takıyorsun o kadar. Ne zararı olacakmış? O zaman çantada da taşıma, masadan da kaldırma.

• Bilgi verebilecek yok mu? HHD yi harici olarak mı kullansam daha iyi olur?

• SATA bağlantılı hard disk daha hızlı çalışacaktır. Harici daha yavaş aktarım yapar. Bozulur diyen sallamış. CDROM sökülüp, cdrom gibi gözüken plastik yuvalar var, oraya hdd takıyorsun o kadar. Ne zararı olacakmış? O zaman çantada da taşıma, masadan da kaldırma.

• bir şey olmaz takın kullanın

• sadece sata hızında fark yaşama ihtimaliniz vardır o da modelden modele göre değişir. o bozulan harddiskler zaten eskidiği için kendi yerinde dursa da bozulur.

laptop dvd girişine takılan hdd yuvalarının çoğu en düşük kalitede üretilen markasız ürünler. harddiskinizi bozmaz ama performansı düşürebilir. 7/7,5/9 mm ayrımına dikkat edin, 7 isteyen girişe 7,5 takarsınız ama kasanızda hasar ve yamulma gerçekleşebilir.

harddiskte depolayacağınız dosyalara her gün erişecekseniz taktırın. arşiv amaçlıysa usb şeklinde kullanın. usb aktarım hızı daha düşük olacaktır ama işletim sistemi ssd'ye yüklense bile windows kullandığınız sürece o harddisk sistemi yavaşlatacaktır. linux kullanırsanız bu yavaşlama yaşanmaz

• 2 laptopa da bu şekilde sistem kurup HDD'leri SSD ile değiştirdim, HDD'leri de adaptörle optik sürücü yuvasına taktım. En ufak bir şikayetim olmadı kaç senedir.

• Father Torque kullanıcısına yanıt

Markası lenovo ideapad510 ıkb.

Biz de cd rom sürücüsü yerine takacağız zaten başka alternatif yok sanırım.

Zarar diyen arkadaşlar zamanla hdd bozulur dedi, çakışırmış , bazem Os reset atarmış.sizde böyle sorunlar olmadı demek ki.

Hangi marka aparat kullandınız, ya da markanın önemi var mı? 50 tlye 3 çeşit getirecek arkadaş hangisi uyarsa takılacak.

O zaman ben de içten taktırayım , sürekli lazım bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 13 Aralık 2021; 12:28:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • U011E kullanıcısına yanıt

Bilgisayarcı arkadaşım takacak, teknik detayları öğrendim sadece hız düşecekse sorun yok ama son yazdığınızdan sanki ben ssd taktırsam bile beklediğim hızı alamayacağım gibi anladım, doğru mu?

Açılış hızı 1 dakika hatta hemen chrome açacak olsam bir siteye girmem toplamda 2 dakika sürüyor. Kapanış 30 saniye, Film açsam , word açsam 30 saniyeye yaklaşıyor bazen.

Win 10 var, orijinal.

Oyun yok laptopta, internet ve film bir de office programlarını kullanıyorum.

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

Zarar diyen arkadaşlar zamanla hdd bozulur dedi, çakışırmış , bazem Os reset atarmış.

• rewkdark R kullanıcısına yanıt

bilgisayarın yavaşlığının sebebi işletim sisteminin harddiske kurulu olması. ssd'ye geçtiğinizde düzelecek.

sata bağlantı hızları eski laptoplarda farklı olabiliyor. bağlantı hızında azalma olmayabilir.

ama iyi bir öneride bulunuyor. windows, sisteme takılı olduğu sürece eski hantal harddiski sürekli onarımdır, dosya dizine eklemedir, virüs taramadır çeşitli sebeplerle sürekli kullanıp durur. harddisk yanıt vermediğinde bilgisayarınızda donma olur. hiç dosya kullanmasanız, silmeseniz, eklemeseniz bile windows bunu düzenli olarak yapar. ayarlardan devre dışı bıraksanız bir update ile tekrar etkinleşir. uğraşır durursunuz.

ssd ile beklediğinizi alırsınız ama rastgele gerçekleşen donmalar yaşarsınız. işlemci, mevcut hdd modeli ve sağlığı paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabiliriz.

zamanla hdd bozulur ancak arkadaşınız yanlış biliyor ya da uğraşmak istemiyor. çakışma gibi bir durum söz konusu olmaz. siz bios'a ssd'den boot edin derseniz ssd'den eder. ssd bozulursa ikinci sıraya geçer. ancak ikinci sıradaki hdd'de işletim sistemi yoksa asla başlamaz.

harddiskin sağlığına bakın, iyi durumdaysa ve kesinlikle günlük kullanımda ssd yeterli olmayıp hdd içeriğine erişilecekse içine taktırın.

• Komik ya, gülüyorum sadece. Hiçbir mantığı ve dayanağı olmayan mahalle bilgisayarcısı sözleri bunlar. Aldırış etmeyin, o arkadaşla da bir daha teknoloji, elektronik, bilgisayar vb. konularda hiç münakaşaya girmeyin derim. :)

Bu gibi arkadaşlardan biri bana Sapphire RX 570'im için "Sapphire kötü kanki, hiç bulaşmamak lazım. Fan yaprakları yetersiz olduğu için ısınma yapar, yakarsın kartı" demişti, hiç unutmam. Hala gülerim. Al birini vur ötekine. Bu veletler sağda solda forumlarda millete tavsiye veriyor bir de...

Yardımınız için teşekkürler.

Product ideapad 510-15IKB Region USMachine Type 80SV

ProcessorCore i7-7500U (2C, 2.7 / 3.5GHz, 4MB)

Graphics NVIDIA GeForce 940MX

4GBMemory4GB Soldered + 8GB DIMMDisplay15.6" FHD (1920x1080) IPS

Storage1TB 5400rpm

bu HDDyi devre dışı bırakma işini yaparsak kullanacağım zaman tekrar aktif etmem mi gerekir yoksa windows sürekli görmesin diye mi devre dışı bırakıyoruz? Düzenli şekilde kontrol edip devre dışı bıraksam biraz daha güvenli olur mu donmalara karşı?

SSD takarken HDD'yi de CD rom yerine takmak zararlı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 13 Aralık 2021; 22:56:27 >

• Bazı laptop modellerinde hdd optik sürücünün yerine takıldığında çalışmayabiliyor, lakin sizde sorun olmamış sanırım, sistem diski olarak kullanırken yavaşlık dışında ek sorunlar yaşamadıysanız ssd+hdd şeklinde pek sorun hissetmezsiniz. Ek tedbirlerle uğraşmayın.

• https://www.userbenchmark.com/page/captcha?dest=https%3A%2F%2Fwww.userbenchmark.com%2F%3FredirFrom%3Duserbenchmark.com&

burada free download kısmına tıklayarak bilgisayarı boştayken test edebilir misiniz? bittiğinde açılan sayfayı burada paylaşabileceğiniz gibi sadece hdd ve ram bölümlerinin ekran görüntüsünü de atabilirsiniz.

gördüğüm kadarıyla hem hdd hem de ssd 6gbit sata destekliyor

12gb ram takmışsınız performansını hiç test ettiniz mi?

• Fena fikir deil ama cd rom ile hdd girisleri cok farklinasil oluyor ki?
    Cd rom'da 1 giris varken,hdd'de iki giris var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kardeş hiçbir şey olmaz kullan gitsin. CD-ROM'da sonuçta Sata arayüzü üzerinden bağlanıyor senin yaptığın ise bir adaptör alarak HDD'yi CD-ROM yuvasına takmak. Gönül rahatlığı ile kullan. Yalnızca biraz düşük hız alabilirsin onun haricinde hiçbir şey olmaz. Her lafa kafa takmamak lazım. Bana da zamanında bilgisayarcı İntel kart ile Nvidia, AMD ile AMD kart kullanman lazım yoksa sorun yaşarsın sürekli demişti. 6 yıldır AMD işlemci ve Nvidia kart kullanıyorum :)

İlginiz için teşekkürler.

Dediğinizi yapmaya çalışacağım akşam eve gidince. Resimleri de atarım nasip olursa.

Bazı arkadaşlar yanlış anlamış sanırım şuanda SSD yok laptop aldığım haliyle duruyor ama SSD sipariş ettim, Kargoda, 240 gb ONY sc900 modeli. Buradaki yorumlardan sonra da HDDYi de içine takmak için arkadaşım 3 ayrı aparat getirecek, test edecek sorun olmazsa kullanırım.

"12gb ram takmışsınız performansını hiç test ettiniz mi? " Bu cümlenizi pek anlamadım, laptopta 8 gb ram var sadece ama dün size resim atarken bir kaç program kullandım oralarda da 2 slot olduğunu yazıyordu ama batarya takmak için içini açan bilgisayarcı tek slot var 8lik dedi yanına 8 takacak yer yok dedi, ben de anlamadım bu durumu.

Şöyle bir durum var laptop ayda en az 1 bazen 2 memory" hatası verip maiv ekran veriyor resetleyince düzeliyor. RAM de mi bozuk bilmiyorum garantisi bitmeden Lenovonun kendi programı ile tarattım ( 4 yıl önce) program ram bozuk deyince gönderdim " değiştirdik" deyip yine yolladılar birkaç ay sonra yine aynısını yaptı, program yine bozuk dedi ama bu sefer lenovo "sağlam" deyip işlkem yapmadı. Yani son 4 yıldır ayda 1-2 mavi ekran alarak devam ediyorum, stopcode falan yazıyor ama altta da memory diyor.

Benim de niyetim o kadar olmuşken 400 liraya da 8 gb daha alıyım kullanayım diyordum, arkadaş tek slot deyince 8i atıp da 16 almak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rewkdark -- 14 Aralık 2021; 12:13:25 >

• Bir aparat var onu takıyorlar içine de HDDyi yerleştiriyorlar.

• pilotaFerrari kullanıcısına yanıt

TEşekkürler

Buradaki mesajlardan sonra hdd yi dediğiniz şekilde içinde kalarak kullanmaya karar verdim zira SSD 240 gb, en fazla 140 kalıyor bana ama HDD zaten şuanda 400 gb dolu ve hergün kullanıyorum.

Ücreti ne kadar?bende icinde win7 yüklü 500gb'lik hdd var.laptopta ise 120'lik ssd var.laptopta win10 1909 yüklü.

aparatı alsam taksam pc görür mü?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.