Şimdi Ara

SSD TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ASUS N53SN-SZ129v Laptobum var.
    1)Her ssd bilgisayarıma uyum sağlar mı ?
    2)120 gb ocz vertex 4 almayı düşünüyorum sizin tavsiyeniz var mı ?
    3)Hangi mağazadan yada dükkandan en uygun fiyata alabilirim?

Teşekkür ederim şimdiden üşenmeyip yorum yazan arkadaşlara

• Burada bircok farkli yorum yapilacaktir , Test sonuclarina ve garanti süresine bakilirsa su an icin alinabilecek en iyi SSD SAMSUNG 840 Pro

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=99490
  • öneriniz için teşekkür ederim.Ürünü şu an kullanıyor musunuz? Ocz ile samsung kıyaslarsanız sizce samsung almam için geçerli sebep nedir? Söylerseniz sevinirim.
  • Kendim 2 adet OCZ Agility 3 kullaniyorum . Asenkron oldugu icin pek tutulmuyor forumda , bu güne kadar 1 tek sikayetim olmadi ssdlerden .

Samsung lari kullanmadim ama özellikle alman test sitelerinde ön siralarda ( not 1,2 ) yer aldigi icin önerdim .
    Alinabilecek bircok farkli ssd var tabiki .
    Performans + fiyat + garanti süresi olarak SAMSUNG 840 Pro dikkat cekiyor .
    son karari tabiki siz vereceksiniz . Belkide aralarindaki farki bile hissetmezsiniz .
    Normal günlük kullanilan bir PC de hangi ssd yi aldiginiz fark etmez .
  • tesekkür ederim önerinizi dikkate alıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theangeldie -- 20 Ağustos 2013; 21:32:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theangeldie

öneriniz için teşekkür ederim.Ürünü şu an kullanıyor musunuz? Ocz ile samsung kıyaslarsanız sizce samsung almam için geçerli sebep nedir? Söylerseniz sevinirim.

Samsung almak için en geçerli sebep "Reliability"

840 Pro hem en hızlı SSD'lerden (üst segment SSD'lerin az miktarda hız farkları kullanırken kolay kolay hissedilmez), diğer SSD'lere göre az hata vermesiyle ünlüdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeronautist

quote:

öneriniz için teşekkür ederim.Ürünü şu an kullanıyor musunuz? Ocz ile samsung kıyaslarsanız sizce samsung almam için geçerli sebep nedir? Söylerseniz sevinirim.

Samsung almak için en geçerli sebep "Reliability"

840 Pro hem en hızlı SSD'lerden (üst segment SSD'lerin az miktarda hız farkları kullanırken kolay kolay hissedilmez), diğer SSD'lere göre az hata vermesiyle ünlüdür

:) ibre bir anda aklımın ucundan geçmeyen bir marka ve modele döndü.Tavsiyeniz üzerine ürün hakkında araştırma yapıyorum.Önerileriniz için teşekkür ederim.Zaten dediğiniz gibi çok bilgisayarda profesyonel kullanıcı değilim incik boncuk hız farkını farkedicek iş yapmıyorum.Fiyatıda cazip geldi açıkçası.Teşekkür ederim öneri için.

• birde son olarak bir sorum olcaktı ssdler mmorg tarzı oyunlarda oyun girişinde hızlandırıyor diye biliyorum.Karakter ve dataların yüklendiği kısımda.Oyun içindede fark eder mi sizce?
    Çünkü yeni karakterler görürken datada olmayan birşeyi belleğe alıyor.Ee okuma hızı daha iyi olcağından bir farkı olur mu oyunda yardımcı olursanız sevinirim.
  • Harita yüklenmesi gereken tüm mmo larda çok daha hızlı oyuna girersin . BF3 gibi shooterlarda diğer oyunculardan önce haritada olursun .

• anladım hocamda.Benim merak ettiğim diğer konuda.Mesela mmorg tarzı oyunlarda internet hızı düşükse topluluk arasına girince oyunda kasma değilde böyle takılma tarzı birşey oluyor.SSD ler daha hızlı okuma hızı olması demek topluluğun arasına girince takılmadan bir anda bütün oyuncuları görmek demek mi?Hani nasıl ki 256mbit internetle 8mbit internet arası fark olursa mmorg oynarken.O fark yaşanır mı ssdyle oyun içi performans farkeder mi demek istiyorum.Çok karışık anlattım k.bakmayın
  • quote:

anladım hocamda.Benim merak ettiğim diğer konuda.Mesela mmorg tarzı oyunlarda internet hızı düşükse topluluk arasına girince oyunda kasma değilde böyle takılma tarzı birşey oluyor.SSD ler daha hızlı okuma hızı olması demek topluluğun arasına girince takılmadan bir anda bütün oyuncuları görmek demek mi?Hani nasıl ki 256mbit internetle 8mbit internet arası fark olursa mmorg oynarken.O fark yaşanır mı ssdyle oyun içi performans farkeder mi demek istiyorum.Çok karışık anlattım k.bakmayın

Oyuharitaları cografya yüklenirken Hızlı yükenir fakat farklı oyuncuların bilgileri internet üzerinden yükleneceği için Senin sınırın internet hızın olur yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hepinize.Seviyorum bu siteyi ya :)
  • Ben de SSD bakıyorum sabahtan beri araştırıyorum bunlara bakabilirsin eğer fiyatı uygunsa senin için ya da aynı markaların 120 gb olanına da bakabilirsin;

CORSAIR Force GS CSSD-F240GBGS

SANDISK Extreme (SDSSDX-240G-G25)

KINGSTON SH103S3/240G HyperX

Bunları önerebilirim..!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: exellanss

Ben de SSD bakıyorum sabahtan beri araştırıyorum bunlara bakabilirsin eğer fiyatı uygunsa senin için ya da aynı markaların 120 gb olanına da bakabilirsin;

Bunları önerebilirim..!!

teşekkür ederim.Hocam 840 proda karar kıldım.Fakat yazma hızı neden 130mb diyor farklı model mi bu acaba?

http://www.hizlial.com/samsung-120gb-840-serisi-sata3-25-530mb-okuma-130mb-yazma-85k-iops-ssd-disk/30.010.1271.0001

Sitesinden alsam sizce sorun çıkar mı ? Ne kadar güvenilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theangeldie -- 21 Ağustos 2013; 7:45:50 >

• quote:

Merhabalar

ASUS N53SN-SZ129v Laptobum var.
    1)Her ssd bilgisayarıma uyum sağlar mı ?
    2)120 gb ocz vertex 4 almayı düşünüyorum sizin tavsiyeniz var mı ?
    3)Hangi mağazadan yada dükkandan en uygun fiyata alabilirim?

Teşekkür ederim şimdiden üşenmeyip yorum yazan arkadaşlara

1-2) Her SSD laptop'unuza uymaz. Corsair Neutron gibi incecik SSD ler bakmanız lazım ki bu incecik SSD ler arasında en iyisi ve kaliteli+garantili :http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/corsair-cssd-n240gbgtxb-bk-240gb-neutron-gtx-serisi-sata-30-ssd%28550mb-okuma470mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=65730
    3) Şu an en ucuz Vatan'da. Öbür sitelere bakmayın onlar paralel ithlalat.

• Turbocore daha önce forumda hatrı sayılır en az 10 kişiye sorduğumda farketmez dediler.Tam alıcakken kararsız kaldım şimdi.Samsung 840 proda mı uymaz?
    Tavsiye ettiğiniz ürün biraz pahalı geldi açıkcası.840 proyla kıyaslar mısınız + sını .Teşekkürler
  • quote:

Turbocore daha önce forumda hatrı sayılır en az 10 kişiye sorduğumda farketmez dediler.Tam alıcakken kararsız kaldım şimdi.Samsung 840 proda mı uymaz?
    Tavsiye ettiğiniz ürün biraz pahalı geldi açıkcası.840 proyla kıyaslar mısınız + sını .Teşekkürler

sığar-sığmaz olayı var. siz onun ölçüsünü büyüklüğünü alın kendi pc nizle kıyaslayın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exellanss

Ben de SSD bakıyorum sabahtan beri araştırıyorum bunlara bakabilirsin eğer fiyatı uygunsa senin için ya da aynı markaların 120 gb olanına da bakabilirsin;

Bunları önerebilirim..!!

teşekkür ederim.Hocam 840 proda karar kıldım.Fakat yazma hızı neden 130mb diyor farklı model mi bu acaba?

http://www.hizlial.com/samsung-120gb-840-serisi-sata3-25-530mb-okuma-130mb-yazma-85k-iops-ssd-disk/30.010.1271.0001

Sitesinden alsam sizce sorun çıkar mı ? Ne kadar güvenilir?

linkde ki ssd alt model olan düz 840. 840 pro değil. laptop a sığıp sığmama konusunda piyasada kalınlığı 7 mm ve 9,5 mm olan iki farklı ssd modelleri var. ben 9.5 mm model kullanıyorum. bir problem oluşturmuyor. takılı hdd niz ile ölçüm yaparak bir kıyaslama yapabilirsiniz.

samsung 840 pro performans olarak iyi bir ssd. fiyat olarak diğer rakipleri ile kıyaslandığında gayet uygun. alternatif olarak şunları önerebilirim.

http://www.gold.com.tr/crucial-256gb-m4-sata-6gb-s-2-5-inch-9-5mm-ct256m4ssd2-ssd-disk_u 256 gblıklar için 400 TL fiyatıyla alınası en makul ssd. 128 gb 400 TL SSD ler olduğunu düşünürsek.

http://www.hizlial.com/toshiba-128gb-sata-30-534mb-okuma-471mb-yazma-ssd-harddisk-thnsnh128gbst4paga/30.010.1379.0008 9.5 mm modeli.

http://www.hizlial.com/toshiba-128gb-25-sata-7mm-ssd-disk-thnsnh128gcst4p/30.010.1379.0010 7 mm modeli. bir de bunların 256 gb lık modellerini önerebilirim. toshiba da performans olarak iyi bir sdd dir. kullanmadım ama incelemeler bu şekilde.

site olarak ben genelde bu sitelerden alış veriş yapıyorum. ürün çeşitliliği daha fazla ve ufak tefek şeyler dışında bir problem yaşamadım. onlarda halledildi zaten. siz kendiniz fiyat konusunda araştırma yaparak daha farklı yerlerden alış veriş yapmayı tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x biri -- 21 Ağustos 2013; 13:41:21 >

• Özür dilerim anca gordum site güvenilirdir büyük meblalarla alışveriş yaptım sıkıntı cekmezsin, simdi ya da daha sonra her türlü güvenilir sitedir hizlial.com

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.