Şimdi Ara

SSD üzerinde sanal disk (vhd) oluşturmak TRIM özelliğini bozar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • NVME SSD disklerde TRIM özelliği var, bu sayede veri tüm hücrelere eşit şekilde dağıtılıyor, siliniyor ve ssd hücrelerinin ömrü korunmuş oluyor. Peki ama diskim üzerinde virtual box ile oluşturduğum işletim sistemimde var. Neredeyse iki yıldır bu şekilde kullanıyorum ve bu durum hiç aklıma gelmemişti açıkçası. Taki ssd sağlık durumu %98'e ininceye kadar. Bugüne kadar toplam sadece 12TB veri yazılmış olan ssd diskim, şimdi %98 iyi görünüyor diyor. Diğer ssdlerim %100 iyi durumda. Oysaki 150 TB yazma garantisi vardı. Neden disk sağlığı %98 oldu ? Sizce 40GB lık sanal disk (Windows7.vhd) bu süreci baltalamış olabilir mi ? Bilgisayarı kullandığım süre boyunca sanal makinede herzaman açıktı.

SSD üzerinde oluşturulan sanal diskler TRIM özelliğinin kullanılmasını engelliyor olabilir mi ?

• enterprise sınıf ssd'ler bu yüzden üretiliyor.

hyper-v kullanıyorsanız haftada bir disk kompaktlayarak trim ihtiyacını azaltabilirsiniz. normal koşullarda host işletim sistemi sanal makine işletim sistemi dosyalarını trim kapsamına dahil etmeyecektir.

işletim sistemleriniz ve sanallaştırma için kullandığınız çözümle ilgili daha fazla bilgi vermeden (hyper-v, linux, vmware vs.) yanıt vermek doğru olmaz.

sanal disk için en sağlıklı yöntemde DDA ile tek bir nvme diski misafir işletim sistemine atamaktır. bu sayede misafir sistem, donanımı olabildiğince yakından ve doğrudan yönetir emin olmamakla birlikte TRIM işlevini fiziksel makine gibi yapabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.