Şimdi Ara

SSD ve HDD'yi Bir Arada Kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Asus K555UB-XO066T bilgisayarıma yeni bir SSD aldım. SSD'nin markası Samsung 860 EVO 250GB. HDD yerine SSD'mi taktım. HDD'yi ise bir kızak alıp DVD-ROM yerine taktım fakat bilgisayarım açılırken Asus yazısı geldiğinde altındaki bar donuyor. HDD çıkartınca sorun düzeliyor ama ben HDD de kullanmak istiyorum. HDD'ye başka bir bilgisayar üzerinden biçimlendirme de yaptım. HDD'nin markası HGST 1TB 8MB Sata 5400RPM. Bunu nasıl düzeltebilirim?

• Biostan boot ayarlarını düzgünce yaptınız mı hocam?
  • HDD takınca Bios ayarlarına da girmiyor.
  • Rhtyme R kullanıcısına yanıt
    Fast boot açık sanırım.
    F2 tuşuna basılı tutarak laptopu açın.
    Direkt bios ekranı açılacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhentir

Fast boot açık sanırım.
    F2 tuşuna basılı tutarak laptopu açın.
    Direkt bios ekranı açılacaktır.
    Evet dediğiniz gibiydi ve biosa ulaşabilmiştim ama sorun nerden kaynaklı bilemiyorum. HDD’yi baktırdım, sağlam ve çalışıyor. Bilgisayar da bios ekranında görüyor HDD’yi fakat hala kitlenme devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rhtyme R kullanıcısına yanıt
    -BIOS'ta "Fast boot" ve "Secure boot" özellikleri "disable " seçerek kapat.
    -Launch CSM "Enable" yap
    -F10 tuşu ile BIOS ayarlarını kaydet.

PC yeniden başlayınca "ESC" tuşu bas."Boot menusu" çıkacak.Listede hem "HGST harddisk hemde samsung ssd olmalı.

-Eğer uefi windows kurulumu yaptıysan, listede Windows BOOT manager çıkar onu seç
    -Eğer listede Windows boot manager yok ise MBR tipi windows kurulumu yapmışsındır .Listeden Samsung ssd'yi seç.
  • Dediklerinizi harfi harfine yaptım ama maalesef yine kitlendi bilgisayar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhtyme -- 29 Ağustos 2019; 12:32:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, Aynı problemı ben de yaşıyorum biraz eskisede konu çözüme ulaşabildiniz mi ?
  • SSD ye klonlama mı yaptın. Ayrıca hdd üzerindeki windows partitionlarını da silerek biçimlendirdin mi? Eğer klonlama yaptıysan, sıfırdan ssd ye sistem kurmayı dene. 1-2 gün uğraşırsın ama belki sonuç alırsın. aksi halde sorun nerede bulmak zor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.