Şimdi Ara

SSD'ye format zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı free-dos olarak aldım aldıktan sonrada düzgün bi sistem kurayımdiye bir hafta içinde neredeyse hergün formatladım fakat sistemi sadece ssd ye kurdum normal hdd yi ellemedim çok format atmak ssd ye zarar verir mi?

• Ssd'ye defrag zararlidir format niye zararli olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lvnt99 L kullanıcısına yanıt
    çok format atmassan bi zararı olmaz
  • Mekanik HDD'lerde çok format atmak sıkıntı yaratır kafa bile attırabilir . Fakat SSD'de böyle birşey olmaz diye biliyorum, chip bellekler kullanılıyor .
  • SSD'ler her bellek hücresinin oku yazma ömrü olduğu için tabikide zararı olacaktır.
    Ama 3-5 kere format atmakla da bir soruna yol açmaz.
  • Yazma-okuma omrunden gider,1 ay boyunca hergun format atarsan sorun olur ama 4-5 kere sorun olmaz.

• aklına gelmeyecek kadar çok format atmışımdır, rahat ol dediğim gibi haddinden fazla format attım bişey olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvnt99

Bilgisayarı free-dos olarak aldım aldıktan sonrada düzgün bi sistem kurayımdiye bir hafta içinde neredeyse hergün formatladım fakat sistemi sadece ssd ye kurdum normal hdd yi ellemedim çok format atmak ssd ye zarar verir mi?

ssd için genelde biçimlendirme yapmak daha doğrudur. ssd üreticileri de yılda bir kez en fazla 6 ayda bir low level format atılmasını tavsiye eder. sistemi doğru oturtmak için 3-5 format atılabilir. ama alışkanlık yapıp zevk olsun diye format atmak doğru değil. pahalı bir parça. nezaman arıza vereceği belli olmuyor. ve arızalandığı zaman da bilgi kurtarmak çok zor.
  • O değilde format atmak ne kadar zor olabilirki hergün atıyorsunuz?

Formatını atacaksın ilk iş 360 internet security ve tüm windows updateleri yapacaksın daha sonra tüm güncel sürücüleri kuracaksın en sonda istediğin yazılımları kurup 1sene 1.5 sene kullanıp gerekirse tekrar formatlayacaksın... bu süre zarfındada bilgisayarı ccleaner - advanced system care tarzı yazılımlarla haftada 1 temizlersin olur biter asla anlayamadım şu zart zurt format atma olayını... ben win 8.1'i biraz deniyim diye 1.5 senedir formatlamadıgım makinemi formatladm 1ay sonra alışamayınca win 7 ye geri donmek amacı formatladm o kadar... aksine bilgisayara ilk format attıgın zamandan nefret ediyorum bi kasıntı bi bişey 1 hafta sonra diyosun oh kendine geldi makine...
  • Haddinden fazla atma yeter.
  • Ssd lerin bildigim kadariyla yazma omurleri var yazma omurleri bitince at cope..onun icin ne kadar cok format atma demek omrunu kisaltmak demek..

• Okuduğum kadarıyla biçimlendirme yada formatlama işleminden ziyade düzenleme (Defrag) işlemi SSD bellekler için sorun çıkartabilirmiş.

Ardarda veya sıksık formatlama mantığını bende çözemedim. Düzgün bir kurulum yaptıktan sonra eğer işletim sistemi yükseltme işlemi yapmayacaksam yada sistem dosyalarına zarar vermedimse sittin sene formatlamam, düzenli bakım yaparım performans kaybı yaşamam. Arkadaşın da dediği gibi CCleaner, Advanced Systemcare, Tuneup Utulities yada benzeri optimizasyon programları dinç tutar sistemi, güvenlik içinse MS Security Essentials bana fazlasıyla yetiyor.

• Üstündeki bilgiler yazılıp siliniyor bunu sık sık yaparsan okuma/yazma hızı düşebilir.
  • Okuma yazma ömrü bir kaç formatla dolmaz.
  • SSD için low level format atmayı bilen varsa yazabilir mi ?
    Eğitim Dünyası
    Eğitim Materyalleri | Konu Anlatımları
    https://egitimslayt.com

• Selamıaleyküm arkadaşlar ben rahat 1.5 veya bilemediniz 1 senedir format atmıyordum ssd hdd ama son bir kaç gün önce bi drivereasy programını kontrol etmek için kurdum neredeyse tüm driver 'ı güncelledi ve içine etti koydu ondan sonrada sürekli mavi ekran verdi durdu tam ayarlayacam mavi ekran tam bişey yapacm mavi ekran hatası bundan sonra formatlamaya başladım

windows10 pro kurulumu yaptım ama çizim programını kurdum ama bi şey çakıştı mavi ekran verdi tekrar kurulum yaptım

tekrar çizim programı kurdum bu sefer de olmadı windows10 da mavi ekran verdi tekrar format attım

en sonra kurulumu yaptım 5 nci kez aynı hafta içinde

bu sefer tam oldu dedim kitlenmeler ve donma lar oldu mause mı sıkıntı var derken virüs çıktı

neyse ccleaner ile temizlik yaptım

şimdilik iyi gibi

peki arkadaşlar ssd bu şekildehata verir mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.