Merhabalar, Superonline'ın fiberde verdiği HG8245X6 model modemde gizlenen ISS kullanıcı şifresini nasıl öğreniriz bunu adım adım anlatacağım. Cihazlarınızda oluşacak hiçbir sorumluluğu kabul etmiyorum. Tüm sorumluluk size ait. 1- İlk önce vereceğim linkten Hashcat adında password recovery uygulaması indireceğiz. Bu uygulama birkaç yöntemle şifrelenmiş şifrenizi çözmenizi sağlıyacak. Hashcat üzerinden "hashcat binaries" son sürümünü indirelim. 2- İndirdiğmiz dosyayı masaüstüne çıkaralım. 3- Şimdi iste modem arayüzümüze girip HG8245X6 için Gelişmiş-> Wan -> Wan Internet' e tıklayalım Burada birkaç işlem yapacağız şifreye sağ tıklayıp incele yapalım. Ardından sağ tarafta açılan pencerede input içerisinde type="password" yazan yerde password'a çift tıklayıp text yazalım yani type="text" olarak güncelleyelim. Şifre kısmı artık görünür olacak burada sha256+md5 şifrelenmiş şifreniz görünüyor. Bunu bir yere kopyalayalım. Örnek şifre "6060673f39a3babebaf850383484e828557b6371391e6928eb1d8e357458a31b" 4- Windows + R tuşuna basıp çalıştır üzerinden cmd çalıştıralım. Masaüstüne çıkardığımız hashcat klasörünü açıp klasör yolunu kopyalayalım. cmd penceresini açıp cd dosya_yolu yazıp klasöre erişelim. Örnek: "cd C:\Users\RYZEN\Desktop\hashcat-6.2.5" 5- klasöre giriş yaptıktan sonra hashcat --help yazarak neler erişebileceğimize isteğe bağlı göz gezdirelin. 6- cmd ekranında şimdi ise şifrelenmiş kodu çözmesi için komut gireceğiz. Buradaki işlem bilgisayarınızın gücüne göre değişiklik gösterebilir. Komut: hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -D 2 -O şifrelenmişkod Örnek: hashcat -m 20800 -a 3 -w 4 -D 2 -O 6060673f39a3babebaf850383484e828557b6371391e6928eb1d8e357458a31b -m hangi formatta çözeceğini belirtiyoruz -a çözme modu (örnek brute force) -w bilgisayar tarafından kullanılacak güç (4 en yüksek seviye tavsiyem 3 de kullanmanız.) -D kullanılacak cihaz (default olarak cpu veya gpu değişiklik gösterebilir ben gpu kullanıyorum) -O optimize şekilde daha hızlı çözmesini sağlar. Not: -m 20800 sha256+md5 şifresi çözeceğini belirttiğimiz koddur hashcat uygulamasının güncellenmesi halinde kod değişiklik gösterebilir. Lütfen bu işlemi yapmadan önce kontrol edin. Bu komutu girdikten sonra şifreyi çözmesini bekleyin. 7- İşlem bittikten sonra şifreyi çözdüğünü görüyoruz. Eğer bu ekran size karışık geldiyse yazdığımız kodun sonuna --show ekleyelim. Görmüş olduğunuz gibi şifremizi çözdü :' da sonra şifremizi görebiliyoruz. Ben güvenlik nedeniyle deneme kelimesini şifreleyip sizlere örnek olarak gösterdim. Kendim şifremi çözdüm ve modeme tekrar ekledim. İnternetim hala var. Şifeyi başarıyla çözmüş olduk. Artık şifrenizle neler yapacağınız sizlere kalmış. Başka bir rehberde görüşmek üzere. NOT: Forum üzerinden başka bir konuda, bu durumun illegal olmadığına dair açıklama yapılmış. Bu bilgiler dolayısıyla adminler ve yöneticiler tarafından yapılacak herhangi bir işlemi kabul etmiyorum. Konu linki: https://forum.donanimhaber.com/huawei-hg8245x6-superonline-kullanici-sifre--150164458 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcangoktas -- 21 Aralık 2021; 19:22:55 > |
Superonline HG8245X6 Fiber Şifre Öğrenme Rehberi
Superonline HG8245X6 Fiber modeminiz için varsayılan şifreyi öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte adım adım bir rehber:
- Yöntem 1: Modeme Bakın:
Modeminizin arkasına bakın. "LG8245X6-50" veya "HG8245X6-10" gibi bir model numarası göreceksiniz. Bu modellerin varsayılan şifreleri genellikle model numarasının son iki hanesinde belirtilir.
-
Yöntem 2: Web Arayüzünü Kullanın:
-
Bir web tarayıcısı açın ve adres çubuğuna "192.168.1.1" yazın.
- Varsayılan kullanıcı adı "admin" ve şifre "admin"dir.
- Oturum açtıktan sonra, "Yönetim" sekmesine gidin ve ardından "Şifre" altında "WAN Şifresi"ni bulun.
Önemli Notlar:
- Varsayılan şifreyi değiştirmeniz şiddetle tavsiye edilir.
- Şifre, Wi-Fi ağınızın güvenliğini sağlamak için kullanılır.
- Güçlü ve benzersiz bir şifre kullanarak cihazlarınızı yetkisiz erişime karşı koruyun.