Merhaba, Turkcell superonline ve kablonet arasında gidip geliyorum. Fakat ikisinde de çekincelerim var onlarda şöyle; İkisi de altyapı için 1000mbps için uygunluk gösteriyor lakin ikisinin de müşteri hizmetleri ilişkisi problem çözme odakları nasıldır? Sorun yaşadığımızda teknik ekip ne kadarlık bir süre içerisinde geçiş sağlıyor bunlar hakkında fikirlerinize ihtiyacım bulunuyor. |
Superonline'mı? KabloNet'mi?
-
-
İkiside kötü ama kablonet sansüronline göre 1 tık önde diyebilirim fakat ikisinde online oyun oynayamazsın ikisininde routing peer çok kötü online oyunda ping önem veriyosan ikiside kötü kablonet sansüronline kadar sansür yok .
sansüronline son geçeceğin servis olsun VDSL kullansan daha iyi yani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarlack -- 9 Ağustos 2024; 23:13:15 > -
dostum hali hazırda 100mbps fiber kullanıyorum çokta sıkıntı yok oyunlarda vs. ben sadece teknik açıdan nasıllar diye öğrenmek istedim ki 1000mbps de nasıl vdsl kullanacam merak ettim
-
Teknik açıdan dediğin nedir tam olarak ?
bu konu zaten yeterli
sansüronline kullanacağınına Turk telekom üzerinden VDSL ile diğer firmalardan kullanırsan comnet-turknet gibi daha özgür bir internet kullanmış olursun demek istediğim bu
-
Bende ayni ikilemdeyim binada ikiside var ikiside fttb evet cat kablo verenlerden max 100mbit
Su an sonlinedayim az kaldi gelen teklif 350x6 450x6 ay tv plusli
Kablonetse 100mbit 359x3 429x9 modem dahil diyor
Ilk iki ay bedava yani aslinda 359x1 429x9
Sonline son gunlerde bolca bolge arizasi adi altinda net kesintisi yapti bu arada idare eder ama cgnattan sansüründende gına geldi ek olacak ama tvplus hic izlemiyoruz
Sizce risk almadan devammi edeyim daha uygun bisi derlerse yoksa kablonete mi geceyim bide kablonet modem wifi performasi nasil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gzegen -- 11 Ağustos 2024; 21:13:20 > -
Oyunlarda kablonet daha stabil. Evet ping değerleri biraz fazla, kutuya kadar fiber, eve kadar coax olanlarda, SOL'den daha fazla ping alıyorum.
Ancak iş ping ile bitmiyor. SOL düşük ping gösterse bile yalan yani, bağlantı stabil değil, milisaniyelik kayıplar o kadar fazla ki. Bu da sansürden kaynaklı.
Fiber SOL diğer konularda daha başarılı sayılır ancak günü gününü tutmuyor diyebilirim.
Kablo ile video izlemek falan sorun yaşatmıyor, SOL biraz şansınıza. Siteye göre hangi sansürü uyguladıklarına göre değişiyor.
Ben olsam aynı hız ve eve kadar fiber opsiyonunda her zaman KabloNeti seçerdim. MH bile daha ilgili.
-
Yakın zamanda 100mbit Kablonet'ten 1000mbit Superonline'a geçtim. Sansür vs. kısmına girmeyeceğim. Düz internet olarak Superonline'dan şimdilik gayet memnunum. Sunucuların anlık izin verdiği hızı tam olarak kullanabiliyorum. Bu da her serviste her an için 1000mbit olmadığı anlamına geliyor ama bu zaten altyapıdan bağımsız, sunucunun anlık trafiğiyle ilgili bir şey. Havuz ip'si olmasına rağmen Kablonet'e göre ping sürelerinde iyileşme mevcut.
İnternet işi biraz da şansa kalıyor. Kablonet'ten çok memnun olan da var, çok şikayet eden de. Aynı şey Superonline için de geçerli. Örneğin ben 10 seneden fazla Kablonet kullandım ve sonradan artmaya başlayan pingler dışında genel internet kullanımı açısından gayet memnundum. Yaklaşık 1 haftadır da Superonline kullanıyorum, Gpon - FTTH altyapıyla. Kurulumda biraz çıldırttılar, 2 haftaya yakın sürdü bayi ile ilgili bir durum yüzünden ama kullanım açısından şimdilik gayet memnunum. Yalnızca bir defa o da bölgesel arızaya bağlı olarak yaklaşık 20 dakikalık bir kesinti dışında paket kaybı vs. olmadan kullanıyorum.
Bu arada Kablonet için özellikle Wifi'da mesh, repeater, access point vb. bir ekstra aparat şart. Superonline modemleri bir tık daha iyi ama evin özelliklerine göre o da yetersiz kalabiliyor. Örneğin Kablonet'te asla çekmeyen yerde bile çekmesine rağmen doğru düzgün kullanım için kullandığım mesh sistemini yine kullanmak durumunda kaldım küçük sayılabilecek bir ev olmasına rağmen.
Açıkçası ben fiyat olarak hangisi avantajlı ise onu seçerdim. Örneğin ben 100mbit'i Kablotv ile birlikte 400 liranın üzerinde bir fiyatla kullanacaktım sözleşmeyi yenileseydim. Superonline 1000mbit'i 330 lira gibi şu an için rakipsiz bir fiyattan kullanıyorum, haliyle benim için şu 1 sene boyunca bulunmaz nimet eğer ileride saçma sapan sorunlar yaşatmazsa.
Servis olayı ise ikisinde de standart. Siz sorun için arıyorsunuz, kayıt bırakıyorsunuz ve gerisi artık sizin bölgenize bakan ekiplere kalmış durumda. Eğer bölgenize bakan bayi iyi ise Superonline'da servis açısından daha rahat edersiniz, eski bir çalışan olarak söyleyebilirim. Ayrıca bayiyle ilgili bariz bir sorun varsa farklı bir bayi de talep edebiliyor olmanız lazım ama tabii bölgeye bakabilen başka bir bayi varsa geçerli bu durum. Kablonet ise yarı özel yarı memuriyet gibi işliyor. Kaç defa kayıt bıraktığımda haber bile vermeden gelip kendi kendilerine işlem yapıp gittiklerini, bazen de sorunu çözmeden gittiklerini hatırlamıyorum bile. Ayrıca Kablonet'te şöyle aptalca bir olay var. Müşteri hizmetlerine bir konuda şikayette bulunduğunuzda size sormadan çat diye modeminizi sıfırlıyorlar. Bunu en az 4 defa falan yaşayıp her defasında 2 saate yakın evdeki mesh ve sunucu yapılandırmasını tekrar yapmak durumunda kaldım. İlk seferden sonra haber vermeden böyle bir şey yapmayın demememe rağmen her seferinde aynı saçmalığı yaptılar. En sonunda her arızayı dava açma uyarısıyla yaparak durumu çözdük. Başka türlü laftan anlamıyorlar zira. Ulan yapmayın işte şunu habersiz, her seferinde en az 2 saatim gidiyor demememe rağmen ısrar ve inatla aynı şeyi yapıp duruyorlar. Niye yapıyorsun dediğimde de üste çıkmaya kalkıyorlar.
Umarım fikir vermesi açısından yardımcı olabilmiştir.
-
Türknet 50 mbit için 400 ödeyeceğim ya da binama yeni gelen superonline fibere 1000 mbit için 580 ödeyeceğim. Bana türkcell daha mantıklı geliyor ama sansür kafamı karıştırdı. Standart kullanıcı için sansür çok etkili mi ? Oyun oynanmayacak
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetbayram5Türknet 50 mbit için 400 ödeyeceğim ya da binama yeni gelen superonline fibere 1000 mbit için 580 ödeyeceğim. Bana türkcell daha mantıklı geliyor ama sansür kafamı karıştırdı. Standart kullanıcı için sansür çok etkili mi ? Oyun oynanmayacak
Rahatlıkla Superonline alabilirsin. Standart bir kullanıcının hissedeceği bir sorun veya problem yok.
DSL almak tamamen enayilik olur, at varken eşeğe binmenin anlamı yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetbayram5Türknet 50 mbit için 400 ödeyeceğim ya da binama yeni gelen superonline fibere 1000 mbit için 580 ödeyeceğim. Bana türkcell daha mantıklı geliyor ama sansür kafamı karıştırdı. Standart kullanıcı için sansür çok etkili mi ? Oyun oynanmayacak
Böyle bir durumda tartışmasız Superonline tabii ki. Kullanımı etkileyen falan bir şey yok ortada. Sansür muhabbeti BTK vb. kurumlarca verilen kararları en önce ve doğrudan uygulamasıyla ilgili daha ziyade. Dns kullanmak yasaklı olmasa da yasaklı sitelere girilemiyor, vpn gerekiyor vs. Günlük kullanımı etkileyen bir durum yok yani.
-
Bir şey önermiyorum ama şunu çok iyi biliyorum ve biliyoruz bundan emin olabilirsin yani Superonline önermiyorum
mutlaka bir şekilde rahatsız edecektir kaçınılmaz
tüplü ferrari den farı yok Superonline nın
-
4 yıldır kablonet kullanıyorum,kablo tv modülünün kumandasının pilinin erken bitmesini daha yeni çözdüler,kayıt açtım defalarca gelinmedi bile,şansa kadere biri geldi çözdü,
kablotvde internet gidince 1-2 gün gelmediğide oldu sene içinde,superonline geçmeyi düşünüyorum binam 100 mgbit üstü fiberi desteklemiyormuş,kablotvdede 100 mgbit kullanıyorum ama memnuniyetsizliğim online oyunlarda drop yaşatıyor ki 4060lı pc'm var,sizce superonline geçmelimiyim ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 15 Ağustos 2024; 19:31:55 > -
Kablonet eski abonelerine makul fiyat verirken, yeni abonelerine iyi teklif sunmuyor. Superonline'ın altyapısı varsa bölgesel kampanya geçerliyse makul fiyata gigabit internet kullanabilirsiniz. Merak ettiğiniz sorular olursa bana yazabilirsiniz. -
Bir kaç gündür Kablonet bağlantım oyunlarda kötü. SOL bağlantım nispeten iyi.
Ama yılın 365 gününü ele alırsam, KabloNet herhülakarda SOL'ü katlıyor ve daha stabil. SOL yalandan hız-ping. Derinlerde gözükmeyen dünya kadar paket kaybı var. DPI yüzünden, routeun inanılmaz fazla oluşundan kaynaklı olarak SOL hiçbir şekilde oyunlarda Kablonetten başarılı değil benim tarafımda.
SOL pingleri 10-15ms düşük gösterse bile inandırıcılığı yok. Tamamen göz boyama o iş.
-
teşekkür ederim geri dönüş için,
peki internet sağlayacı olarak ne tavsiye ederseniz ?
-
Oyun oynuyorsanız, telekom alacaksınız. Başka da alternatif yok bence.
Gerekirse 50/10 hızlı bile yeter oyuncuya. Hatta 25/10 falan da olur.
-
aynen oyun oynuyorum genelde günün stresini öyle çıkartıyoruz :)
peki 2500 tl'ye kadar ne modem tavsiye edersiniz ?
-
Ethernet bağlantısıyla bağlanıyorsanız, çok önemi yok. Keenetic'e boşuna para vermeyin derim :)
Ama Wireless ise Keenetic alabilirsiniz.
-
Bağlantı olarak Ethernet kullanıyorum ama genel olarak evdekiler wlan kullanıyor telefon ve tabletlerde şu modemlerden sizce hangisini almalıyım ?
https://www.hepsiburada.com/tp-link-tp-link-vc15-11ax-fiber-guclu-premium-modem-pm-HBC000038TMK9
https://www.hepsiburada.com/tp-link-aginet-vx18-modem-pm-HBC000059KDIE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltimateRs -- 1 Eylül 2024; 6:39:52 >
-
Keenetic'in ayarları gayet kullanışlı. Öneririm.
Benzer içerikler
- 24 mbps internet hızı nasıl
- superonline wifi 6 modem
- status: unable to connect error reason: failed dns lookup check error code: cf_dns_lookup_failure error description: could not connect because of dns lookup failure. learn more: https://cfl.re/cf_dns_lookup_failure
- superonline altyapı başvurusu
- 10 mbps internet hızı nasıl
- internetim çok yavaş
- mobil veri çekmiyor
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
- statik ip
- zyxel modem kurulumu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X