Şimdi Ara

Süratle bilerek kalabalığa dalan motorcu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kadına bilerek çarpmış. haklı ya da haksız demiyorum ama kadını görerek bildiğin çarpmış kasıtlı. kaçmaya çalıştı kaçamadı gibi bi durum yok.

herif belli ki bıkmış yayalardan ama biz de kuryelerden bıktık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırmızıda birine çarpınca suç olmaması için sana yeşil yanması yetmez... duramayacak durumda olman lazım. forumdaki bazı tiplerin hayalini süslediğini biliyorum ama kırmızıda geçen insanların üstüne süremezsin yani  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 13 Haziran 2024; 21:21:16 >
  • Her iki tarafta hatalı birisi hayvan gibi sürüyor yavaşlamıyor diğerleride ışıkta geçiyor,

• Bu güzergah üzerinde 12 yıl araç kullandım, ışıklarda trafik kurallarına uyarak bekleyen yaya sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Özellikle araba trafiği anlık olarak az olduğunda herkes yola atlar ve araç geliyor mu diye bakmaz. Motosiklet sürücüsü ile sol şeritte giden bir araç var, bu kaza da o anlardan birisi yaşanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 13 Haziran 2024; 21:56:38 >
  • Nerden çıkacakları belli olmuyor aynı görüşteyim.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Karşısında yayalar kaynıyor. Hızını gram yavaşlatmadan ilerliyor adam. Olan olmuş yayalar kırmızda geçmiş, hızını yavaşlatırsın, en kötü el kol hareketi yapar geçersin. Daha da hızlanarak üzerlerine sürmek nedir.

• Videoyu yavaşlatıp dikkatlice izledim, videonun başında sol direkte motorcuya kırmızı yanıyor gibi. Ayrıca orada 50 tane insan yolun karşısına geçiyorsa yol verilir. Işığın bir önemi yok. Örnek veriyorum insanlar maçtan çıkmış yığın halinde geliyor, ne yapacaksın ışık yanıyor bekleyin diyip ezip geçecek misin. Bu mahlükat yüzünden forumda ban yemek istemiyorum.

• geçmeseymis kirmizi isikta

• Işık var mı burada? Ve burada yeşil kime yanıyor?

Kuryelerin bile bir çoğunda ehliyet yok bu turuncu leş firma dahil çoğu işe alırken ehliyeti var mı bakmıyor sanırım

Motorculara büyük cezalar gelmeli kaldırımda gideni , kırmızıda geçeni vs vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herif kasıtlı yapmış bunu. Yaptığı yanlış tabii ama muhtemelen kırmızı ışıkta ve sallana sallana geçen yayalardan bıktığı için illallah edip çarpmış yayaya. Bunu daha hafif olanını bizzat otomobilde gördüm. Kızlar sallana sallana geçiyorda yoldan, trafik ışığı filan yok bu arada. Herif beklerken aniden gaza basıp kıza kalçasından hafif çarptı, dürttü diyelim. Hadi seni mi bekleyeceğiz gibisinden bir çarpmaydı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 14 Haziran 2024; 1:11:10 >
  • Bunu çalıştığım şirketin şöförü de yapmıştı. 2005 yada 2006 falandı, Selçuk adındaki hoyrat serseri kadıköy ziraatin orada ışık yeşil olduğu için

kızın üstüne gazlamıştı, kız geri atlayınca kurtulmuştu sonra şirkette elemanla konuşuldu ama bir yaptırım uygulamadılar.

Bu olayda şahıs araba kullanıyordu, karakterde olgunluk ve görüp geçirmişlik yoksa bu hoyrat denyolar böyle daha çok devam eder.

Motormuş arabaymış fark etmiyor.

• Yurtdışında da korna çalıp üzerine gidebiliyorlar ama bu kadar hızlı değil tabi.

Hoş, burada ilk defa "motorcu haklı" diyebiliriz herhalde  

Toplum olarak her türlü mallığı yanlışlığı hukuksuzluğu savunmayı çok sevdiğimiz için "olmaması gereken"i savunmaya çalışanlar yazıyor, adam üzerine sürdü diye  

Burada motorcunun mallığı, kalabalığa göre hızlı gelmiş olması ve diğer yayalara sövecem diye dikkatinin dağılması sonucu yayanın diğerine çarpması... Başka yöne bakıyor o sırada. Kadına da çarpması ile durması bir oldu, çok hızlı değil yani.

Zamanında arabayla benzerini yaptım, Kadıköy'de aynı davarlıkla geçiyordu millet sallamadan ışık yeşil yanarken.

Debriyaja basıp gazı kökledim, çil yavrusu gibi dağılırlarken dallamanın biri "ananı... ananı..." diye bağırdı.

İnip anasını gösterdim kendisine. Diğer yayalar da böyle bulaşamamıştı  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 14 Haziran 2024; 9:27:46 >

• Trafik kuralı derki;

Işıklı trafik işaretleri izin verse bile yaya geçidi bulunan kavşaklara yaklaşırken kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak bir unsurla karşılaşan sürücünün hızını azaltmasında zorunluluk vardır. Karayollarında yüksek tehlikeyi yaratan motorlu araç sürücülerinin daha özenli davranmaları, yayaların ve bisiklet sürücülerinin ise daha az tehlike yaratmaları nedeniyle, daha az özen göstermeleri normal karşılanmalıdır.

Yani araçlara yeşil yansa bile trafik ışıklarına ve yaya geçitlerine yaklaşırken hızınızı azaltmalısınız. Motorcunun hatası hız azaltmayıp aksine hızlanması.

Kadın yaşlı. Işığa dikkat etmemiş, sürü psikolojisiyle yola atlamış olabilir.

Kadına iyi olmuş diyenlere de sevgiler.

Birazcık empati.

Bu olay Annenizin başına gelseydi buradaki yorumunuz aynı mı olurdu?

Annem kırmızı ışıkta geçmiş motorcu cezasını vermiş... merak ettim. Ne yazardınız acaba?

• Navi kullanıcısına yanıt

Evet normali bu. Ülkenin ruh sağlığı yerinde olsa, kırmızıda geçen yayalara da ceza verilir.

Mesela kırmızıda geçen yayaya çarpmamak için frene abanıp direksiyonu kıran kamyon yandaki arabanın üstüne devrilip içindeki ailenin ölümüne sebep olsa ne olacak? Yayadır, kırmızıda geçebilir mi denecek? Kamyon sürücüsünün zihninden "keşke frene basmasaydım, suçsuz 4 kişi yerine 1 şuursuz yaya ezilirdi" diye geçmez mi o zaman?

Senaryo fantastik geldiyse de, çok sefer benzeri kazalar olmuştur. Mesela Amerika'da böyle bir durumda o yayaya göz açtırmaz kazada zarar görenlerin avukatları.

Trafik tabela ve ışıkları hem arabalar hem de yayalar için tavsiye niteliğinde değildir, zorlayıcıdır. Bunu öğrenemeyene ilkokul diploması verilmemelidir.

• Işık var, motora yeşil, yayalara kırmızı yanıyor.

Yayalara yeşil yansa tartışmalı hiç bir durum olmazdı zaten.

• O mal ordusu aynı hızla kamyon gelirken veya bir araba gelirken aynı şekilde atlayabilecekler miydi böyle?

Anneniz yapsa ne yaparsınız demiş biri, yanlışı normalleştirmeyin arkadaşlar. Anneme kızardım tabi ki, geçmeyeydin diye...

Ceza ise ceza. Telkin, mantık ile öğrenilemiyorsa yaşayarak öğrenilecek.

Arkadaşın annesi bakmadan yola atlardı hep, arkadaş 100 defa söylemiştir, ezilecen bi gün diye, bi gün kalıyormuş aracın altında. Akıllanmış. Bizim insanlarımıza ilkokul seviye ceza gerekiyor illa ki. Öyle telkinle, kurala uy demekle falan olmuyor. Yaşayarak öğretecek göstereceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 14 Haziran 2024; 11:9:16 >
  • Motorcu haklı ne anlatıyorsunuz siz? Her yaya geçidinde sandığınız gibi yaya haklı değil. Adam yaya geçidi koymuş bir de lamba koymuş. O lamba yayalara kırmızı yanarken yola atlayan mallara çarpılır.

Hele hele karşıdan motor gelirken yola atlayanlar var sanki çarpınca birşey olmayacak.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    yayanın mağduriyet joker kartı var. İstanbul'da hiçbir yaya kurallara uymuyor hatta kırmızıda geçerken araç korna çalınca çoğu yaya elini kaldırıp araç sürücüsüne atarlanıyo ne korna çalıyon diye. birşey olunca futbolcu gibi yerde kıvranır ben mağdurum diye.

bu kurye bıkmış oldan gidip kasıtlı çarpmış fren yapmayarak ama biz de kuryelerden bıktık, onlar da ayrı umursamaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Kuryelerden kurtulmanın yolu belli. Eskisi gibi insanlar kendileri alacak. Herşeyi sipariş verirlerse kurye işi bitmez. Kuryelerde paket hesabı çalıştığından böyle motor kullanıyor.

• enizam E kullanıcısına yanıt

Kural konusunda ben de katı insanım. Bu yüzden bu ülkede mutlu olamıyorum. Ben de istiyorum, her yerde kamera olsun, ihlallere ceza yazılsın.

Polisin gözünün önünde yayalar akan trafikte kırmızıda yola atlıyor, polis kafasını çeviriyor. Bu ülkede kuralsızlık hakimdir.

Ama burada mesele farklı. Cana kasıt var. Çok kolay kaçınılabilecek bir kazadan bilerek isteyerek kaçmamak var. Bilinçli, taksirli bir suç. Cezayı sürücü kesemez.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.