Şimdi Ara

Süratle bilerek kalabalığa dalan motorcu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kadıköy’de, ışıkta geçen yayaya motosikletin çarptığı anlar…

Bu adamın ehliyetinin iptal edilmesi gerekiyor acilen. Ben de kuryelik yapıyorum, yaptığım en büyük kuralsızlık o da nadiren trafik çok sıkıştıysa kaldırıma çıkıyorum ama insanlarla aynı hızda çok yavaşça ilerliyorum yola çıkmak için. Bu adamın ne kadar kötü bir insan olduğunu anlamanız için kadına çarptıktan sonra panik yapmamasından anlayabilirsiniz. İnsan bir panik yapar bir şeyin var mı, ambulans çağıralım filan der. Böyle şerefsizlerin başını ezmek gerekiyor.

• Trafik kuralı derki;

Işıklı trafik işaretleri izin verse bile yaya geçidi bulunan kavşaklara yaklaşırken kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak bir unsurla karşılaşan sürücünün hızını azaltmasında zorunluluk vardır. Karayollarında yüksek tehlikeyi yaratan motorlu araç sürücülerinin daha özenli davranmaları, yayaların ve bisiklet sürücülerinin ise daha az tehlike yaratmaları nedeniyle, daha az özen göstermeleri normal karşılanmalıdır.

Yani araçlara yeşil yansa bile trafik ışıklarına ve yaya geçitlerine yaklaşırken hızınızı azaltmalısınız. Motorcunun hatası hız azaltmayıp aksine hızlanması.

Kadın yaşlı. Işığa dikkat etmemiş, sürü psikolojisiyle yola atlamış olabilir.

Kadına iyi olmuş diyenlere de sevgiler.

Birazcık empati.

Bu olay Annenizin başına gelseydi buradaki yorumunuz aynı mı olurdu?

Annem kırmızı ışıkta geçmiş motorcu cezasını vermiş... merak ettim. Ne yazardınız acaba?

• Sürücü değil asansör motoru. Işık yanıyormuş... Aferin, sensörler çalışıyor demek.

• Normalde ehliyetinin alınıp cinayete teşebbüsten yargılanması gerek ama savcının çayını içerken biraz kulağını çekip serbest bırakırlar kesin.Yol senin olsa bile o kalabalığın arasına hız kesmeden girmek psikopatlık göstergesi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Adam hem suçlu hem güçlü mod.

• Motorların acilen toplanması lazım trafik leş gibi oldu.

• Yayalar hatalı, sen de kör değilsen yavaşla ne diye bilerek üstlerine sürüyorsun motoru.

• Bir araba alıp bunu kırmızıda geçirip çaat diye vuracaksın. Sonra da geçmeseydin diyip yürüyüp gideceksin. Vicdansız herif.

• Jack! kullanıcısına yanıt

Bu durumda kırmızıda geçmeyip paşa paşa yeşili bekleyen yayalar keriz mi oluyor yani?

Bana kalsa suçun yarıdan fazlası kırmızıda lemming gibi kendini yola atan yayada.

Tamam, motor kolaylıkla durabilirdi, ama akabinde o yayanın sülalesinin hatrını sormak da hakkıydı.

Herkes kendi kafasını kullanmalı, koyun sürüsü gibi yola atlamanın cezası hızlı gelebilir bazen...

• Yayalara kırmızı yanarken geçip çarptıysa suçlu değil.

• Yayalara kırmızı yaniyor sanırım o yüzden suçlu olmayacaktır ama artniyet var bilerek hızlanıp gaz veriyor. Motorcular scooterlar falan valla trafiğin anası ağladı. Acilen düzenleme gelmesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettiğim orada yaya yerine bir kamyon olsaydı yine yol benim deyip altına girer miydi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ekşi'den oldugu gibi taşımış başlıgı. Nereye bilerek çarpıyor olm gözünüzle mi izlediniz videoyu? Adam çarpmadan önce 4-5 tane yaya kafilesinden saglaya, sollaya kaçıyor, en sonunda da önüne pat diye yalnız kalmış bir yaya çıkıyor.

• Çok iyi yapmış bir de motorcu haksızmış gibi konu açmışlar

• Yaptığını savunmuyorum çünkü Türkiye'de ışık kavramına en çok uymayanlardan biri motorcular ancak ben haklıyım ışık bana yeşil yanıyor diye de insanların arasına dalmam.İlk başta sinirle dalıyor ancak manevra yapıyor sonrasında da o sinirle kurtaramayacağı bir durumda (yaya hatalı) yayaya çarpıyor.Yani şöyle düşünebiliriz ilk kadraja giren yayaların üstüne bile bile sürüp ilk onlara bile isteye çarpsaydı tam anlamıyla suçlardım ancak bu videoda tam anlamıyla motorcuyu suçlayamıyorum.

• yayalara kırmızı ve yeşilin ne anlama geldiğine dair eğitim verilmeli

• enizam E kullanıcısına yanıt

Hepimiz araç kullanırken yolda yaya görürüz, biraz söyleniriz, yavaşlar sonra devam ederiz. Bu bir hayat meselesidir. Ruh sağlığı yerinde biri böyle davranmaz.

• Yayalar kusurlu en başta, resmen yolu komple kapamışlar, motor değil de başka araçta gelebilirdi.

Motorlunun da kabahati, yolda bir mevzu var, gözle görünür bir kalabalık var, haklıda olsa insan yavaşlar, içinde kaçamayan, hatta engelli sandalyesiyle yolda bile olan olabilirdi. Nitekim kalabalığın en sonundaki motorun geldiğini kalabalıktan göremeyene patladı.

Biraz sağ duyulu olmak lazım, orada yayalar kabahatli olduğunu bilsen de yapacak birşey yok yavaşlayıp kornayla küfürü basabilirdin.

• Sırf sinirli biri olduğum için motosiklet falan kullanmam muhtemelen kalan hayatımda ama yaya olarak da zor günler beni bekliyor. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip olaylarda, tasitini kasten kalabaligin uzerine surup, yavaslamayan ve kalabaligi tehdit eden tehlikeye atan durumlarda kullanilan arac silah olarak nitelendirilip, araci kullanani omur boyu trafikten men edip, silahina (aracina) el koyup, once akil sagligi raporu ( kisinin cebinden odenir) akil sagligindan gecerse mahkemeye cikarilip en az 6 ay olmak sartiyla hapis cezasi verilmelidir.

Kurallari bilmeyen adamlar trafikte geziyorlar. Bana yesil istedigime carparim diye bir olay yok. Cocuklar heran yola atlayabilir, onlari trafik kurallari disinda tutar, bunadam ise hizini kesmeden kalabaligin ustune surup lambalarin ilersinde baska bir bayana carpiyor. Kalabalik yerlerde yayalar lambadan cabuk gecemez, hizini azaltmaliydi.

• Yayalar hatalı olsa da kimsenin üstüne süremezsin. Bu teröristliktir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.