Şimdi Ara

Süratle bilerek kalabalığa dalan motorcu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yol hakkı sende, yayalar suçlu tamam ama be kardeşim insanları görüyorsun niye hala frene basmadan ilerliyorsun? Bir de sola doğru bakarak gittiği için kadını görmeyip çarpıyor. İnsanlara kızıp kornaya basıyor kırmızıda geçiyorlar diye. İmkanı olsa daha fazlasına da çarpacak. Bu arada tepki gösteren insanlara, özellikle arkadan gelen beyaz tişörtlü adama helal olsun. Naif bir dille çok hızlı geldiğini söylüyor.

• Navi kullanıcısına yanıt

Hocam doğru ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ancak bir de soruyu şöyle tekrar soralım, kamera aracı motosiklet değil de, aynı hızla gelen kamyon, otomobil falan olsa böyle atlayabilecekler miydi?

Evet, motorcuların alayında bi "cezalandırma, uyarma" muhabbeti var. Ben sadece gidip uyaracaktım, ben sadece bilmemne yaptım, kurala uyacaksın bilmemne diye sürücülere bulaşıyorlar. Sen trafik polisi misin, senin böyle bi görevin mi var, yok... Ben de bazen trafikte böyle davranabiliyorum, niye, adam gibi denetim yok diye... Sonra aklıma geliyor, banane, cezasını ben mi keseceğim, anlayacak mı, anlamayacak... Ama burada motorcunun haklılık payını silmiyorum ben inatla. Yayalar çok salak salak hareketler yapıyor bizde. Dediğim gibi, tek salaklığı, sola bakarken kadını fark etmemesi. Ki zırt diye de duruyor, çok acayip hızlı değil bence.

• Motorcular bu sıralar alemin kralı biziz kafasında takılıyorlar kimi zaman yayaları ve trafiği hiçe sayıyorlar kimi zaman polisle dalga geçip bunu videoya alıyorlar kimi zaman çete olup sürücülere saldırıyorlar kimi zaman yoldan geçerken araçların aynasını kırıp kaçıyorlar kısaca gidişat hiç iyi değil motorculara yeni yaptırımlar ve cezalar şart yoksa bu tip olaylar ve daha kötülerini her zaman yaşarız.

• İkiside suçlu bence.Yaya 1. Yaya geçidinden geçmiyor hiçbir hak iddea edemez.Motorcuda Tarafiği tehlikeye atacak şekilde araç kullanıyor Yani ikiside suçlu Adaletli bir Ülkede ikisinede ceza verilmesi gerek.İkiside suç işliyor kurallara uymuyor.Yurdum insanı hep kendince haklı zaten hiç demez acaba ben nerede hata yaptım die.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 14 Haziran 2024; 11:27:24 >
  • Motorcu yanlış yapmış, en az 4 5 kişiye daha çarpması lazımmış, belki böyle böyle trafik kurallarını öğrenirler

Sürekli denk geliyorum kırmızı ışıkta yolu geçmeye çalışan yayalara, hem kendilerini hem trafiği tehlikeye atıyorlar özellikle acemi şoförler bu durumlarda çok heyecan yapıp anı fren yapıyorlar, kaç kere gördüm yola atlayan yaya yüzünden kaza yaşandığını
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    yani kurtulma şansımız yok.

ben paket servis almıyorum yani 3 ayda bir belki alıyorumdur ama sonuçta genel insanlık paket servisi bırakmaz.
  • Bebeler toplanmış. Yaya hatalı. Adam haklı. Kırmızıda geçmeyeceksin bukadar net. Koyun sürüsü gibi geçiyorlar. Eşek gibi kırmızıda bekleyeceksiniz. Savcı mavcı hiçbir işlem yapamaz. Yayaya kırmızıda geçmekten para cezası çıkar. Bu ülkedeki koyunlara ilkokulda trafik dersi vermek lazım
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Yayanın geçiş üstünlüğü var eğer otoyol değilse.

Orada bir hız limiti vardır 50'dir, ışıklarda bu limit yarıya düşer yani 25km/h.

Bu arkadaş kasten adam yaralamaktan adam oldurmeye tesebbusten yargilanabilir.

Amerika da olsa ve hakim o videoyu izlese çok ciddi sikinti olurdu

• Kamu vicdanı tatmin olması için ibewtlik bir ceza verirler inşallah
  • 1 dk önce orada başka bir olay yaşandığı için değişik bir hal olabilir,

kaza olmuş olabilir.

Karar;

Bilerek yavaşlamamaktan, ehliyetin süresiz iptali ve kısa süre hapis

Yola atlayan tüm yayalara eşit bir ceza

• Tamam motorucuda suclu yayada hatalidirda kardeşim insanbu hızla girermi oraya yazık günah değil mi

Bende araç kulllaniyorum ve yıllardır motorda kulllaniyorum ama böyle dangalak lar çok piyasada insan ziyanligi

• Polis olan yerde tüm levha ve ışaretçiler geçersizdir polisin yönledirmelerine uyulur,

Polis yoksa, trafik ışıkları önceliklidir,

Işık yoksa, levha ve işaretçiler,

Hiç biri yoksa trafik kanununda geçerli olan geçiş kuralına göre hareket edilir.

Bir kavşakta trafik ışığı var ise yayaya kırmızı yanıyorsa yaya o yaya geçitinden yine de kendine yeşil yanmasını bekleyerek geçmeli. Böyle yapmayan yayalara ceza bile yazıldı, yaza dabilir polis.

Işık yok ve sadece yaya geçiti var ise yaya önceliklidir. Eşek gibi duracaktır motorlu motorsuz taşıtlar.

Yaya geçiti yok, yolda yol çizgisi var meskun mahal değil, ana yol cadde kavramı ile yine araç sürücüsü önceliklidir, yaya yaya geçitinden geçecek. Araba yol vermezse lak lak etmeyecek yine cezası var.

Hep motorculara kızar söverim saçma sapan videoları yüzünden. Çünkü hep haksız şeyleri haklı gibi paylaşırlar, bir tane videoda gerçekten kurala uyan motorcu var onda da millet tersini söylüyor. Vallahi trafik kanunun, kurallarının K 'sini bilmiyor bu millet.

Motorcuya normalde ceza falan yazılmaz şu halde ama milletin gazını almak için iki uydurma bir ceza yazar geçerler.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

tamam empati yapalım o zaman. motoru kullanan kişinin yaptığının aynısını, bir otomobil sürücüsü yapıyor ve sana çarpıyor. düşüncelerini alalım..  aslında bu örneği çoğaltabiliriz. örneğin yol hakkı otomobilin ama motorsikletliyi sıkıştırıyor ve onu yoldan dışarı atıyor. başka örnek verelim mi? motoru kullanan kişi, psikolojik vaka bence. ehliyeti iptal edilir, payına düşen ceza da yazılır. ha %10 olur %20 olur bilmem ama ehliyeti kesinlikle bir sonraki sınavına kadar rafa kaldırılır. hadi bir empati yapalım yine. senin çocuğuna çarptı diyelim. milletin gazını alırlar ama senin gazını alamazlar.. insanın vicdanı, bu yapılanı kabul etmez ve etmemeli de.  

• Arkadaş , yolda yaya nın Y sini görürsen duracaksın.

Bu kurye Osmanlı çocuğu oldupu için güçlü suçlu modunda
  • "yaya yoldaysa duracaksın yoksa yayaya kırmızı yanıyor bile olsa sen suçlusun" araçlara ve motorlulara hitaben söylenen bu söze bi şartla katılırım:

kırmızıda geçen yayalar izlenip ceza uygulansın. en azından 18+ reşit olanlara uygulansın.

bunu yaparsanız zaten motorlu kişiyi delirten durum gerçekleşmez

motorlu delirmiş çünkü adamın ömrü boyunca yaya hep ama hep yola dalıyo. çoğu kırmızıda geçen yaya kabadayı gibi oluyo. bakıyosun 50 kilo kadın kendisine korna çalan araç şoförüne bağırıyo "frene bas ulan görmüyon mu yaya var" diye. kadın bunu yaparken kendisine kırmızı yandığını, araca yeşil yandığını görüyor.

burası orta doğu. burda yayaya pozitif ayrımcılık tanırsan yaya kendisini yarı tanrı zanneder.
  • Ben de cimer’e şikayet ettim.

Değerli yetkili, İlgili videoda, kayıt yapan şahsın trafik rejimine dikkat etmeden kırmızı ışıkta geçen yayaları cezalandırmayı hak görerek gerçekleştirdiği fiilleri, yayaların üzerine kasten araç sürmek, halkı yersiz telaşa sevk etmek ve kaos’a neden olmak, kasten bir veya birden çok kişiyi yaralamaya teşebbüs, kasten araç ile yaralama ile sonuçlanan olayın, bu olayı hala kendini haklı görerek internet ortamına yaymasını, diğer insanları suça teşvik etmesini kamu davası olarak değerlendirilmesini ve ilgili makamların ceza hakkında gereğini yapmasını rica ederim.

Siz de yapın.
    Yapın ki adalet yerini bulsun, burası mahkeme değil, olan olay ortada, madem burası Ortadoğu değil, kimse kimseyi yargı olmadan cezalandıramayacağını bilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 15 Haziran 2024; 11:5:7 >
  • Sürücüyü destekleyen müsveddeleri blok konusu
  • Araba sürücüsü olduğum kadar motosiklet binicisi de olarak,

Motorcu kasten cezalandırmaya (öldürmek, yaralama veya sakat bırakmaya) çalışıyor, “ kaza” dediği vukuat sonrası hiçbir şekilde üzülmüyor ve pişmanlık duymuyor , yardım da etmiyor.

Bu duruma bakılırsa motorcu trafik kurallarını suça kılıf uydurmak ile kullanıyor.

Kalabalığın arasına motor ile dalmak suçtur, toplu katliama teşebbüstür. Kalabalıktaki insanların içerisinde sakat, kadın , çocuk olabilir, bunu yapan motorcu motorlu araç kullandığını ve diğerlerinden üstün olduğunun farkında, bu üstünlüğü kötü niyetine alet edemez.

Şunu değerlendirelim, bir otobüs ya da araba kullanıyorsunuz, yola çocuk atlıyor,
    Yola çocuk atlaması suç mu ? Trafik Kanununa göre suç.
    Meskün mahalde yola çocuk çıkabilir mi evet çıkabilir.
    Otobüs sürücüsü yola çıkanları cezalandırmaya niyet ederek fren yapmadan korna ile çocuğun üzerine sürüyor. Ve kaza oluyor.

Bu durumda yargı devreye girer.

Motosikletli Topluluğun üzerine araç sürüyor, gece kör karanlığında kırmızıda geçen bir yaya ile çarpışmak, Topluluğun üzerine araç sürerek “kaza” yapmak aynı değildir.

Bu konuda yargı devreye girer.

• 50-60 kişi var orada ışık yanıyor diyor adam iyiki kamyon sürmüyor bu tip

• haykoatmaca kullanıcısına yanıt

Empati niye yapayım ki ? Ben yaya geçiti olmayan yerden geçmem geçeceksem de araçların geçmesini beklerim. Yaya geçiti olan yerde de araç ile mesafeyi kestirip direkt atlarım yola öncelik benim mecbur duracak ha durmazsa kendi bilir ya bana çarpar ya manevra yapar kendisi kaza yapar.

Işıklı yerde millet angut gibi yola atlarken ben yayaya yeşil yanmasını beklerim.

Araba kullanırken de tam tersi yine yayaya yol verilmesi gereken yerde yol veririm geçmemesi gereken yerde önüme atlarsa da kornaya basar yolumu vermem. Empatilik bir durum yok yani. Aileme yakınlarıma da bunu tembihlerim hep.

Empati değil yani senin dediğin iltimas. İltimas geçmek ise zamanla kural tanımamazlığı doğurur herkes kafasına göre davranır kural yazar. Motorcular en sağ şeritten gidip sivri sinek gibi yanımızdan bir anda geçince bu nasıl kural dışı ama onlara göre kuralcı bir davranış gibi oluyorsa senin dediğin de aynı kapıya çıkıyor.

Aynı zamanda bisikletsever biriyimdir. Deli gibi de sürerim kural ihlali de yaparım bisikletle nadiren :D ama hiç bir zaman haksızken üste çıkmam, pardon hocam kusura bakmayın derim karşıdakine. Bu videoda da kadın yaptığı hatanın farkında zaten. ama çevredekiler saçmalamış.

Eskişehir'de bu durum çok olur, millet bekler bekler bekler sonra yola atlar trafik akarken. Yanda polis dururken bile kornaya basarak devam ettim yoluma. Ve dikiz aynasından baktıktan sonra yola atlayan 4 5 kişiyi durdururp bir şeyler diyordu polis. Kanun belli kural belli. Motorcu aralarından geçerim diye bastırıp gidiyor. Yok kamyon olaydı yok otobüs olaydı adamları ezerdi demeye de gerek yok. Öyle bir durumda insan mecbur durur zaten, kornaya da basarsın ama mecbur yavaşlarsın. Motorcu dediğim gibi aradan geçme hayali ile hız kesmeden gidiyor.

Yani herkes dalgın olabilir. Ben de dalgınlıkla belki ileride yola atlarım kim bilebilir. Ama gelip araba dibimde durur ya da çarpasa da ulan şerefsiz nasıl çarparsın bana demem. Hatamın farkında olurum çünkü. Ama insanlık namına yavaşlamasını da beklerim. Motorcunun burada yapmadığı şey insanlık. Biraz hız kesip, yine de kornasını çalala çala yanlarından geçse problem olmayacak. Kanun kural yazmamın nedeni konuda herkesin yok yaya yolda oldu mu duracaksın modunda olması. Yok öyle bir kanun kural. Mahalle arası değil çünkü ana cadde ve yayaların geçişi için de araçların geçişi içinde kanunlar çerçevesinde işaret ve levhalar bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 15 Haziran 2024; 15:38:23 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.