nelerdir |
Tahammül edemeyeceğiniz oda arkadaşı davranışları
-
-
tuvaleti boklu sidikli bırakması, aşırı dağınık olması.
-
Oda arkadaşı = problem
-
neden hocam düzgün gelmiyor mu
-
sadece kendi işine yarayacak şeyleri bile ortak alalım beraber kullanırız diye darlaması
bir zaman sonra başkalarının eşyalarını haber bile vermeden kendi malı gibi kullanması
bu tiplere ilk günden itibaren sınır çizmezseniz durumu kolay kolay tersine çeviremiyorsunuz
o yüzden tavsiyem odaya alınan rulo peçeteye bile ortak olmayın
(ben fen lisesi yurdundayım kyk'yı pek bilemiyorum ama orda da durumlar pek farklı değildir muhtemelen)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F12523A8A -- 20 Eylül 2023; 13:14:47 > -
sınır çizmek ile ilgili biraz daha açar mısınıx hocam sizden güzel tavsiyeler aldım
-
Ben daha oda arkadışıyla yaşamadım ama düzenli banyo yapmaması, deodorant falan kullanmaması çok can sıkar. -
Okulun yurdunda mi kalcan la
-
kyk -
Her şeyi konuşma
Cıvıtma
Mesafeli dur
Ortak bir şey alıp almamak sana kalmış odadakiler düzgün insanlarsa sorun olmaz
-
hijyenik olmamasi. Ayni zamanda ısıklari gec kapatilmasi. Kapiyi hizli carpmak vb.
-
çok konuşması
kendi o saatte uyumadığı için ışıkları kapattırmaması
koku
-
yurtta hayatta kalmayı kolaylaştıracak genel tavsiyeler vereyim o zaman yazmaya başlamışken
- ilk zamanlar özellikle ilk gün kibar olmak için bu seferlik böyle olsun diyerek herhangi bir davranışta bulunmayın. iyi niyeti suistimal edenler çok fazla bulunuyor.
- bu kendi fikrim katılan katılmayan olabilir oda arkadaş/arkadaşlarınızla yakınlık kurmayın. evet bir süre eğlenceli oluyor ama aranız bozulursa her şeyinizden şikayetçi olmaya başlıyorlar (aynı şekilde onun her davranışı da size batıyor) ve çekilmez bir hal alıyor.
- oda arkadaşınızla veya onunla ilgili herhangi bir sorununuz varsa zamanla düzelir veya biraz daha bekliyim diyerek ertelemeden direkt ona söyleyin çünkü süre geçtikçe oda arkadaşınızla böyle şeyler hakkında konuşmak çok daha zorlayıcı oluyor.
- iyi bir fen lisesi olmasına rağmen çok garip şeylerimin çalındığı oldu o yüzden boşluğunuza gelip hiçbir şeyinizi ortada bırakmayın çalan kişiyi ve eşyanızı kolay kolay bulamıyorsunuz, benim çalınan hiç bir şeyim bana geri dönmedi. eğer dolaplarınızda yer varsa kitap ve defterleriniz de buna dahil, zamanında bir kaç test kitabımın çalındığı olmuştu.
- odada olun veya olmayın zaman farketmeksizin dolabınız kitli, eşyalarınız da içinde olsun. hırsızlık dışında eşyalarınızın diğer insanların ulaşabileceği konumda olması onlarda (neden çözemedim ama) bunu kullanabilirim hissiyatı oluşturuyor ve kullanıyorlar.
- son olarak dediğim gibi abartısız şekilde alınan peçeteye bile ortak olmayın, olursanız bir süre sonra neden dediğimi anlayacaksınız.
farkedersiniz ki hırsızlık ve eşyalarımın kullanılmasından çok çektim o yüzden daha çok o yönde tavsiyeler oldu hocam, dikkatli olmak lazım.
-
Osurukçular ve beleşçilet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bertuqwerty -- 20 Eylül 2023; 14:38:49 > -
Osurukcu mu
-
çok teşekkür ederim hocam özellikle ilk ikisi çok önemli.
bu arada dershanede bizim arkadaşın 3d ayt matematiğini çalmışlardı siz diyince aklıma geldi
-
Odayı sadece uyumajpk icin kullan. Esyalarina sahip ol ozetle.
-
ders çalışmak , kitap okumak , dinlenmek?
-
Ders kutuphanede calis. Dinlenirken de zaten telefonla oynuyon yine muhattap olmuyon
-
Kaç kisilik
sadece kendi işine yarayacak şeyleri bile ortak alalım beraber kullanırız diye darlaması
bir zaman sonra başkalarının eşyalarını haber bile vermeden kendi malı gibi kullanması bu tiplere ilk günden itibaren sınır çizmezseniz durumu kolay kolay tersine çeviremiyorsunuz o yüzden tavsiyem odaya alınan rulo peçeteye bile ortak olmayın (ben fen lisesi yurdundayım kyk'yı pek bilemiyorum ama orda da durumlar pek farklı değildir muhtemelen) |
tuvaleti boklu sidikli bırakması, aşırı dağınık olması. |
yurtta hayatta kalmayı kolaylaştıracak genel tavsiyeler vereyim o zaman yazmaya başlamışken
- ilk zamanlar özellikle ilk gün kibar olmak için bu seferlik böyle olsun diyerek herhangi bir davranışta bulunmayın. iyi niyeti suistimal edenler çok fazla bulunuyor. - bu kendi fikrim katılan katılmayan olabilir oda arkadaş/arkadaşlarınızla yakınlık kurmayın. evet bir süre eğlenceli oluyor ama aranız bozulursa her şeyinizden şikayetçi olmaya başlıyorlar (aynı şekilde onun her davranışı da size batıyor) ve çekilmez bir hal alıyor. - oda arkadaşınızla veya onunla ilgili herhangi bir sorununuz varsa zamanla düzelir veya biraz daha bekliyim diyerek ertelemeden direkt ona söyleyin çünkü süre geçtikçe oda arkadaşınızla böyle şeyler hakkında konuşmak çok daha zorlayıcı oluyor. - iyi bir fen lisesi olmasına rağmen çok garip şeylerimin çalındığı oldu o yüzden boşluğunuza gelip hiçbir şeyinizi ortada bırakmayın çalan kişiyi ve eşyanızı kolay kolay bulamıyorsunuz, benim çalınan hiç bir şeyim bana geri dönmedi. eğer dolaplarınızda yer varsa kitap ve defterleriniz de buna dahil, zamanında bir kaç test kitabımın çalındığı olmuştu. - odada olun veya olmayın zaman farketmeksizin dolabınız kitli, eşyalarınız da içinde olsun. hırsızlık dışında eşyalarınızın diğer insanların ulaşabileceği konumda olması onlarda (neden çözemedim ama) bunu kullanabilirim hissiyatı oluşturuyor ve kullanıyorlar. - son olarak dediğim gibi abartısız şekilde alınan peçeteye bile ortak olmayın, olursanız bir süre sonra neden dediğimi anlayacaksınız. farkedersiniz ki hırsızlık ve eşyalarımın kullanılmasından çok çektim o yüzden daha çok o yönde tavsiyeler oldu hocam, dikkatli olmak lazım. |
Oda arkadaşı = problem |
Kulaklık kullanmaması. Yani sürekli kulaklık kullanmayı ben de sevmiyorum ama kulaklıksız bir şey dinlerken insanlar nedense aynı ses performansını almak için telefonu son seste kullanma gibi bir eğilimleri var, çok rahatsız edici. Çok dağınık olması. Oda ortak kullanım alanıdır, ben böyle seviyorum deyip her şeyi ortada dağınık bırakamazsınız. Tüm özelini seninle paylaşması ve senden de aynı performansı beklemesi. Eşyalarına ortak olduğunu düşünmesi. Odaya sürekli olarak yabancı insanları davet etmesi. |
Din siyaset özel hayat dert anlatma bunlara girersen mesafeyi koruyamazsın ya cok iyi anlasirsin ya da kavga edersin. Sürekli bir arada olacağından kavga etmen senin açından kötü olur. Dert anlatırsan din konuşursan siyaset konuşursan özel hayatını anlatırsan rezil de olabilirsin vezir de karar senin |
hijyenik olmamasi. Ayni zamanda ısıklari gec kapatilmasi. Kapiyi hizli carpmak vb. |
Benzer içerikler
- e devlette kayıt bulunamadi ne demek
- hazırlığı en zor olan üniversiteler
- diş hekimliği yatay geçiş
- tyt türkçe nasıl fullenir
- derece yapmak ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X