Merhaba arkadaşlar elimde eski model bir pc var. Geçenlerde birden görüntü gitti ve bende yeni bir ekran kartı taktım. Ama buda sadece 3 gün dayandı üç gün sonra tekrar görüntü gitti. Şimdi yeni takınca hiç bişi göstermiyor pc.
Bu arada bios'a virüs bulaşmış olması ihtimaline karşı anakartın pilini taktım çıkarttım 5 dakka beklettim ama yine çalışmadı.
Cevapları bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Sorun büyük ihtimalle anakarttandır diye düşünüyorum.
Anakartının modelini , aslında tüm pc'nin özelliklerini yazarsan daha iyi olur.
vallahi pc elime bozulduktan sonra geçti ve üzerinde resmen hiç bişi yazmıyor.
Söküpte bakabildiğim tek şey işlemci oldu. oda AMD 642 pin
Umarım fikir sahibi olursunuz çünkü daha fazla bilgi esinemeyeceğim
psu olarak ne kullandınız?
ilk aldığım zamanki psu duruyor hala. Fakat ben power tuşuna bastığım zaman fanlar dönüyor içindekiğ ışıklar yanıyor. Yani psu da tahminim bir problem yok.
Psu dan olma ihtimali ne kadardır?? Değiştirmeyi bir deneyeyim mi??
quote:
Orjinalden alıntı: nefretten
ilk aldığım zamanki psu duruyor hala. Fakat ben power tuşuna bastığım zaman fanlar dönüyor içindekiğ ışıklar yanıyor. Yani psu da tahminim bir problem yok.
Psu dan olma ihtimali ne kadardır?? Değiştirmeyi bir deneyeyim mi??
Sorun büyük ihtimalle ya PSU'dan yada anakarttan kaynaklanıyor.
Düşük bir ihtimal ancak kullandığınız priz topraklı mı?
sorun kesinlikle prizde değil:)
psu ihtimalini değerlendirip bir değiştirmeyi deneyeceğim FAKAT sizi bulmuşken bişiler sorayım:)
Diyelimki ben bu anakart yerine 2. el bir tane alacağım(ki sıfırını bulma ihtimalim varsa ve yardımcı olursanız süper olur) bana alırken ekran kartı konusunda nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilirmisiniz??
Yada size ekran kartımı birde bir örnek göstereyim bana uyup uymayacağnı söyleyebilirmisiiz??
ekran kartının üzerinde aynen şunlar yazıyor: GF FX 5500 VER:I(AGP) 256 MB 128 BIT. DDR TV/DVI