Arkadaşlar resimlerde de gözüktüğü gibi ön tamponum çekiciye yükleme esnasında alt kısımlarından birden fazla yerinden kırılmıştı o zaman geçici çözüm olsun diye bir yere yaptırdım fakat hem ustalığı düzgün değildi hemde ucuz diye günü kurtarmıştım. zaman geçtikçe iyice dağıldı gitti. bende iyi bir ustaya götürdüğüm zaman 350 tl ve üzeri ücret talep ediyorlar. söküm onarım boyama. bende sıfır araştırdım. 200 tl sıfır yan sanayi ön tampon buldum. astarlı bir şekilde kutulu sıfır parçacılar satıyor.
Bunu alıp boyatıp taktırmayı düşündüm. 200 tampon+150 boya+ 100 işcilik =450 tl masraf olacaktır. Tamir yerine sıfır almak daha mantıklı geldi. tampon + boya cok para tutacagı ıcın. kendı el becerıme de guvendıgım ıcın. Bu boyama işini de ucuz yoldan halletmeyı dusundum ve kendım boyama yapabılır mıyım ?
Şimdi benim asıl sormak istediğim konu ise. bu sıfır alacağım tampon astarlı bir şekilde olduğu için, Youtube de tampon boyama videolarını seyrettim. çok zor olmadığını gördüm. önce astar sonra boya attığın zaman güzel birşey ortaya çıkıyor. zaten bu boyacılarda farklı bir uygulama zaten yapmıyor diye düşünüyorum. zımpara yada macun durum olmadığı için işim daha kolay olacağını düşünüyorum.
Aklıma takılan birkaç sorum olacak,
Tampon uygun astar ve boyayı aldıktan sonra aracımın renk beyaz olduğu için boyama esnasında oluşabılecek dalgalanmalar yada hatalar fazla gostermeyecegını dusunuyorum. bu benım ıcın bır avantaj olacaktır. ıkıncı olarak dıyelım guzelce boyadım taktım. ıkı gun sonra boya patır patır atar mı? yapan kısıler gayet mutlu ve en ufak atma falan olmadıgını soyluyor. bu tarz bır işe kalkışan oldu mu ? lutfen tecrübelerini paylaşabillir mi ?
Sökme takma kendim yaparım, sis farı, ızgara vs kendim monte ederim diyorsanız, yerim müsait boya tabancasi var diyorsanız yapın. Fırça ile boyarım diyorsanız unutun.
Beyaz olduğu için acemiligini ortebilir doğru.
quote:
Orijinalden alıntı: mr.big
Sökme takma kendim yaparım, sis farı, ızgara vs kendim monte ederim diyorsanız, yerim müsait boya tabancasi var diyorsanız yapın. Fırça ile boyarım diyorsanız unutun.
Beyaz olduğu için acemiligini ortebilir doğru.
Boyama konusunda, Aracının boya rengıne gore uretılen kalıtelı bır boya ve oncesı ıcınde astar alayım dıyorum. sprey ıle boyamayı dusunuyorum. boyama bıttı mı sokum takım kalacak. onu da gerekırse bır ustaya yaptırırım. bu sekılde bıle 150-200 tl boyaya vermek yerıne 50 tl boya ıle kendım yapabılırım gıbı geldı. sprey ıle olacagı ıcın ve beyaz renk oldugu ıcın dalgalanma yada kotu bır goruntu olur mu o konuda hıc fıkrım yok. aslında bu tarz bır boya yapan arkadaş yorum yaparsa en azından neyle karsılaşacagımı bılırım dıyorum.
Ne kadar iyi yapsanda kaportacılar gibi olmaz hocam çünkü fırın yok sende kendini yorma boşuna