Şimdi Ara

TANIX TX6S , TX6 Allwinner H616&H6 4gb ram (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.783
Cevap
21
Favori
127.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Usb'ler 5V verir,buraya 12v ile çalışan fan baglayabilirsin,burdaki amaç fan 5v ile daha düşük rpm'de döner,ses yapmaz.
    Yada direk 5v fan alır baglarsin,tam rpm'sinde döner, büyük ihtimalle ses kafa ütüler...
    Bir diğer seçenek;5v fan alırsın,cihazdaki on/off ledinden güç alırsın, burasıda 3.3v çıkış veriyor,fan birazdaha yavaş döner,ses yapmaz...

Ben sadece heatsink ile yeterli soğukluğu saglamistim,fan kullanmaya gerek kalmadı...

Lakin bütün bu uğraşların boşa gidicektir çünkü 3-5 ay içinde cihazın romdisk'i uçucaktir zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    peki tr garantili cihaz almış olanlar hiçbir ek müdahelede bulunmazlarsa (içini açıp fan yada herhangi bir soğutucu) cihaz bozulduğunda garantisi devreye girmezmi nand chip uçtuğunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: endersson

peki tr garantili cihaz almış olanlar hiçbir ek müdahelede bulunmazlarsa (içini açıp fan yada herhangi bir soğutucu) cihaz bozulduğunda garantisi devreye girmezmi nand chip uçtuğunda
    tr garantili cihaz dediğin,HB'den bahsediyorsun sanırım.HB kendisi sattığı için,geri iadede hiç sorun çıkarmaz,hertürlü paranı alırsın.
    kaldıki HB'de satılan case4U marka,tanix değil.yani içindeki romdisk farklı olabilir,illaki oda uçar diye birşey yok.zaten tanix daha sonraki serilerde romdisk'i değiştirmiş,başka marka kullanmaya başlamış gibi bişeyler okumuştum 4pda'da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 4 Ocak 2020; 15:2:22 >
  • abyss_ati A kullanıcısına yanıt
    1 yıldan fazla süredir kullanıyorum rom hala yerinde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Case 4u tanix 4gb ram 32 rom hepsiburada com da 350₺ x96 mini 2 gb ram 16 gb rom dan geçiş yapacağım önerirmisiniz ?

• Arkadaşlar merhaba,
    Bu cihazı yeni aldım ve kurdum. Bir problemim var yardımcı olursanız çok sevinirim. Cihazı Ethernet ile kablolu internet bağladığımda hız 50Mbit gösteriyor. Youtube 1080p netflix 720p görüntü kalitesi alıyorum. Ancak cihazı wi-fi ile internete bağlandığımda hız 2Mbit e düşüyor. Tabi haliyle film izlerken donmalar oluyor. Modem ile cihaz arasında 2 metre mesafe ve bir duvar var. Tamam wi-fi bağladığımda hız kablolu kadar hızlı olmasın da bu kadar hız düşmesi normal mi? Sorunu modemden frekans değişikliği yada başka bir şey yaparak çözebiliirmiyim. Daha önce aynı sorunu mi box s te yaşayanlar olmuştu ve modem ayarlarıyla çözmüştü. Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ergincenk

Arkadaşlar merhaba,
    Bu cihazı yeni aldım ve kurdum. Bir problemim var yardımcı olursanız çok sevinirim. Cihazı Ethernet ile kablolu internet bağladığımda hız 50Mbit gösteriyor. Youtube 1080p netflix 720p görüntü kalitesi alıyorum. Ancak cihazı wi-fi ile internete bağlandığımda hız 2Mbit e düşüyor. Tabi haliyle film izlerken donmalar oluyor. Modem ile cihaz arasında 2 metre mesafe ve bir duvar var. Tamam wi-fi bağladığımda hız kablolu kadar hızlı olmasın da bu kadar hız düşmesi normal mi? Sorunu modemden frekans değişikliği yada başka bir şey yaparak çözebiliirmiyim. Daha önce aynı sorunu mi box s te yaşayanlar olmuştu ve modem ayarlarıyla çözmüştü. Şimdiden teşekkürler.
    Kanal ayarları ile oynayın modeminiz 5 ghz destekliyorsa kesinlikle 5ghz den bağlayın. Bende mi box var. Sizinle aynı durum arada bir duvar var. 35 mbps in hepsini alıyorum. 4k takılmadan oynuyor. Tabi 5 ghz üzerinden

• Arkadaşım cevap için teşekkürler. Modemim tek band 2.4ghz. Bu yüzden bu ayar sabit ancak kanal ayarlatıyla oynayarak 8Mbit hıza ulaşabişdim. 13 band var. 10da duruyordu. Deneme yanılma ile 13 ün en hızlı olduğunu tespit ettim orda da bıraktım. Şimdilik sorun yok. Teşekkürler.

• Arkadaşlar tx 3 mini vardı 2gb ramlı olan face instagram fotoğraflar gibi maç uygulamaları kodi gibi çok program yüklüydü ram ortalama 500 ila 900 arası oluyordu ram booster pro kullanıyorum otomatik şimdi daha iyi olsun diye tx6 32 gb 4 gb ramlıyi Hepsiburada dan bir hafta evvel aldım cihazda face inst vs yüklü de iki üç kez dpndu takıldı ramında 320 ye kadar düştüğünü gördüm 4gb ramdan böyle bir durum olması şaşırttı beni cihaz ilk geldiğinde türkçeydi belkide sorunlu diye geri gönderdiler o nuda bana yolladılar mı acaba diye düşündüm sırf ramı güçlü donma yapmaz diye aldım en son fabrika ayarına döndürüp deneyeceğim hafıza kartıda eklemedim dahili hafızayla kullanıyorum.Fikri olan var mı cihazı açtığımda otomatikman gb ramdan az uygulamada dahi 2gb ram la başlıyor çok uygulama ilede genelde 1.5 gb ram free olsada zamanla 500 civarınaa iniyor ayrıca cpu z programında 90 lara çıkan sıcaklığı mini vantilatörle 48 e kadar düşürdüm kullanırken fişi takıp açılınca fanda çalışıyor.Çözüm nedir sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olcaytoergun -- 22 Ocak 2020; 13:45:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

Arkadaşlar ufak bir canlandirma yapalım konuya.
    Öncelikle cihazdaki bazı anlar yavaşlama,duraklama gibi tepkilerin yazılımla pek alakası yok.en azından android 7 olan yazılımla yok.android 9 olan yazilimsa biraz sebep ama başlıca sebep işlemci sıcaklığı.normalde cihaz boşta duruyorken 70-75 derece bir sıcaklığa, işlemciye biraz yük binmeye başladımi 85-90 dereceye,full yük bindiği zamanda 95-98 dereceye çıkıyor...95 derceye ulaştığı zaman zaten cihaz sapitmaya başlıyor haliyle.
    Yazın havalar ısınınca bu değer tahminimce 110 dereceye kadar rahat çıkar ve cihazı elimize alırız
    İnşallah olmaz tabi öyle birşey
    Üzerinde takılı olan heatsink çok basit ve yetersiz.elimde olan daha büyük bir heatsink'i (bayağı büyüktü,dremel yardimiyla 1 cm keserek küçülttüm) taktım.takarken üzerinde gelen yapiskan pedide çıkartıp yerine normal ısı pedi koydum.elimde vardı zaten.cihaz üzerinde gelen, kapağa takılı olan düz metal sogutucuyuda çıkardım.baska türlü yeni taktigim heatsink sigmiyordu çünkü.zaten o metal plakaninda soğutmaya pek faydası yoktu...
    Sonuç: şuan bostaki sicakligim 55 derece.yuk altında 65-68 derece,full yük altında en fazla 75 derece.cihaz çok daha iyi ve akıcı oldu.kesinlikle olumlu yönde bir etkisi oldu.sitede sorun var heralde fotoğrafları yukliyemedim,en kısa zamanda yukliycem

Bende raspberry pi ve arduinio için kullanılan bakır heatsink aldım üzerine de yine yukarıdakiler için kullanılan bir fan bağladım ayrıca ne kadar chip bellek vs varsa üzerilerine heatsink yapıştırdım

Gayet sessiz ve serin oldu içi ama kapağı oturmadığı için şimdilik geçici bir kutu üzerine koydum, daha kalıcı bir çözüm bulacağım ilerleyen dönemde :

• Arkadaşlar bu cihazın ara yüzü varya alice au diye onunla ip tv m3u listemizi açabiliyormuyuz?

Açabiliyorsak----Nasıl beceriyoruz, bir video vs varmı veya yazı.
    Açamıyorsak---- önerebilceğiniz bir ip tv uygulaması var mı?(vlc hariç) gruplar vs görünsün m3u listesini güncellesin vs vs.

İkincisi bu eklentileri vs var ya onları nereden bulup nasıl yüklediğimizi anlatan video yazı vb paylaşırsanız sevinirim.

Üçüncüsü dsmart go da canlı yayına basınca program atıyor neden olabilir? Web üzerinden açınca sıkıntı yok ama.

Şimdiden teşekkürler.

• Bu ikisi arasında fark yok sanırım ama fiyatlar farklı..Karar veremedim yorumlar çok değişik Xiaomi Mi Box alacaktım ancak ram ve rom düşük.Ne önerirsiniz?

www.hepsiburada.com
    Case 4U Tanix TX6 4K HDR TV Box Android 9 - 4 GB Ram / 32 GB Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/case-4u-tanix-tx6-4k-hdr-tv-box-android-9-4-gb-ram-32-gb-hafiza-p-HBV00000JGIDZ

www.hepsiburada.com
    Wechip Tanix Tx6 Mini 4G/32G Android Tv Box Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/wechip-tanix-tx6-mini-4g-32g-android-tv-box-p-HBV00000MZ9IF

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüşke -- 4 Şubat 2020; 9:34:48 >

• armyoflovers kullanıcısına yanıt
    Hocam iptv için pixel smart iptv programı var googleda aratın sitesi var zaten. Programı indirip programdaki mac adresini sitedeki yere giriyorsun sonra m3u linkini de yazıp güncelliyorsunuz. Bütün liste yüklenmiş oluyor

• İlk sayfaya eklendi.

• Anteni değiştirebiliyor muyuz? Bu anten bağlantı hızını etkiler mi?
    www.hepsiburada.com
    TP-LINK TL-ANT2408CL 2.4 Ghz 8dBi İç Mekan Yönsüz Anten Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-ant2408cl-2-4-ghz-8dbi-ic-mekan-yonsuz-anten-p-BD100761
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüşke

Anteni değiştirebiliyor muyuz? Bu anten bağlantı hızını etkiler mi?
    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-ant2408cl-2-4-ghz-8dbi-ic-mekan-yonsuz-anten-p-BD100761
    Anteni çıkmıyor.

• Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüşke -- 8 Şubat 2020; 10:19:29 >
  • bitsede gitsek mi B kullanıcısına yanıt
    Çıkıyor, vidalı. İstersen içerideki iki basit lehimi alıp daha büyük takabilirainiz.

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.