s.a arkadaşlar linkteki devreyi yapmak istiyorum ama şeması pdf formatında payaşılmış çizen arkadaş kendi ismini felan yazmış bunu nasıl sileriz acaba yada elinde aynı dverenin ares şeması olan varmıdır ?? https://320volt.com/tda7375-ile-lm1036n-ton-kontrollu-amfi-devresi/ |
TDA7375 anfi devresi
-
-
Baskılı devreyi çizenin ismini yazması "hakkıdır" ve kullanmak isteyen de, bu haliyle kullanmalıdır diye düşünürüm.
Yine de; İsmi silmek isterseniz. Toneri PCB ye aktardığınız da asite atmadan önce düz tornavida ile düzeltmek istediğiniz kısımların tonerini kaldırıp asite atın.
İstemediğiniz yerler asit işleminden sonra, bakır da görünmeyecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Mart 2024; 22:13:1 > -
pdften silinebileceği gibi, @muhsin kamer in taktiği tornavida ile kazımak yerine aseton ya da selülozik tinerle tonerin kaldırılması ile de yapılabilir.
Çıktıyı alıp istenmeyen kısmı beyazlatıp tekrar fotokopilemek gibi işsiz hamleler de mevzudur.
-
eyvallah anlaşıldı arkadaşlar...
-
Başka bir yöntem baskıyı alduğın kuşe kağıdı ütüyle plakete aktarmadan önce yazıların olduğu kısmı maket bıçağı ile keserek kuşe kağıttan ayırabilirsin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
evet arkadaşlar devreyi bastım sonuç bu bu 66 elektronik baskı dvere kağıdını tecrübe eden oldumu hiç ??
-
zımparayı kalın atmışsınız, zımparadan dolayı çözelti aralara sızmış.
zımparayı plaketi deldikten sonra lehim öncesi yapın .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim bildiğim zımpara işi ütü yapmadan önce yapılır ??
-
bu devrede bahsi geçen 6 amper diyotun ismi nedir ?
-
6A diyot , normalde 4 adet olması gerekir, veya 1 adet + girış ve eksiye ters paralel olur, ters bağlantıyı önlemek için
evet açıklamalrda o şekilde okudum ters bağlamayı önlemek için koyulmuş 6 amper diyot şemada ki gibi 2 adet koysak sıkıntı olur mu peki ??
-
+ hattına seri sadece 1 adet yeterli.
beyaz cizgili yeri devreye gidecek.
çünkü her diyot 0.7v kayıp demektir.
2 diyot 1 5v eder, buda anfiden alacağınız watt değerini düşürür.
+ ve eksiye paralel diyot kullanılır genelde ama devre çok güç cekmediginden gerek yok, paralel diyot, ters bağlantıda poweri de kısa devreye düşürür , sigorta yoksa power yanar. Seri diyot uygun.
peki ustam bu devre maksimum kaç amper akım çeker ??
-
Tda 7377 veya 7375 ,,, çekeceği max akım 5A .
eyvallah saolasın...
-
benim pek sevdigim ton kontrolden degil ,, belkide ben öyle düşýnüyorum.
bas tiz ayrı ayrı devresi olacak , volumle balansı zaten kendinde yaparsın veya 5 band ekolayzer stereo.
60 hz 1 khz 12 khz ,,, 3 band da yeterli .
ustam bu balans ayarı dediği ney oluyor onu anlamadım ??
-
sağ ve sol ses dengesi.
olurda hoparlörün birisi az ses verirse, sesi az ses verene kaydırarak, sağ sol eşitlemeyi sağlıyor, genelde kullanılmaZ
hımmm eyvallah...
-
Hocam elinize edding M kalem alın ve o silik çıkan baskı devre yollarının bir güzel üzerinden geçin ve asitli karışıma atın ve sudan çözün ok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Baskılı devreyi çizenin ismini yazması "hakkıdır" ve kullanmak isteyen de, bu haliyle kullanmalıdır diye düşünürüm. Yine de; İsmi silmek isterseniz. Toneri PCB ye aktardığınız da asite atmadan önce düz tornavida ile düzeltmek istediğiniz kısımların tonerini kaldırıp asite atın. İstemediğiniz yerler asit işleminden sonra, bakır da görünmeyecektir. |
Benzer içerikler
- aida64 key
- en iyi havya markası
- tansiyon aleti tamirini kim yapar
- elektrikli şofben şalter attırıyor
- mini buzdolabı kaç watt
- lehim nasıl yapılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X