Şimdi Ara

TDA7384 Durmadan yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bugün tda7384 ile yaptığım oto anfiyi arabaya bağlamıştım. Teybi açtığımda 1 saniyeliğine ses gidip geliyordu.
    Arabaya takmadan önce evde gayet güzel çalışıyordu. Sonrasında arbadan çıkartıp eve getirdim 10dk çalıştı sonra cızzz diye trafo sesi gelmeye başladı. 5saniye sonrada güç kaynağı patladı . Korktum heemn fişleri çıkarttım ve güç kaynağında koku geldi
    sonra anfiyi çalıştırıdığımda daha aynı ses çıkıyordu bende bıraktım öyle anfiyi. ve boştayken bile 2.5 amper çekiyordu.

Geçen günde öyle olmuştu. tda7375 ile 2.1 anfi devresi yapıp arabaya taktım yukardaki aynı olay bundada olmuştu

teyb değiştirdim kablo değiştirdim ses kalbosu değiştridim hiç sorun düzelmedi
    Abimin arabasına taktığımda çalışıyor tüm yaptığım anfiler ama benim arabada aynı anfi çalışmıyor

Yardımlarınızı bekliyorum.

Artık Anfi Alcaz Başka Çare Yok

• Yanlış giden birşeyler olmalı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anfiyi arabaya bağlamadan önce arabadaki voltajı ölçün,,

Araç çalışınca voltajı ölçün, 14.4v u çok geçmemeli çalışırken, araç ışıkları rolantide cok pir pir edecek düzeyde ise , şarj dinamosu düzensiz veya diyotlardan birisi ac kaçırıyor olabilir,, gerçi o zaman teyp sesinde veya teypte sorun olmalı,,, anfinin ses sinyali girişini teybe değilde, başka cihaza telefona MP3 calara bağlayın, öyle deneyin.. teybin RCA out çıkışı sorunlu olabilir, belki RCA opampları bozuk, oda anfiyi bozuyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin kardeşimin dediği gibi RCA dan gerilim kaçağı olabilir, tda ya voltaj giriyordur.. Teybin amfi çıkışına kulaklık bağlayarak veya voltmetreyle ölçüm yaparak kontrol et bakalım.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    araba çalışınca 14.2v alıyorum ve sorunsuz çalıışyor eletrik sistemi .

ama böyle bir sorun daha var . teybi evde çalıştırınca rca'lardan çok iyi ses çıkıyor ama arabada bozuyor anfileri

ve arabada teyp rcalardan 1V kaçırıyormuş

Başka Teyb ile denediğimde çalışıyor
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Artık 4x150wattlık Oto Anfi Yapcaz Başka Çare yok

2 kanala faz tersleyici yapıp köprülerim 2.1 anfi hazır olur .

dün çok güzel bir smps dervesi buldum dışarda 2x35v 800watt smps devresi

anfide 800watt smpsde 800watt tam uygun bulmuşum
  • amp_master kullanıcısına yanıt
    Smps anfiden yüksek olmalı,,

800w smps, 600w anfi gibi

• Belki smps'yi 1000watt yapabilirim

Ek mosfet ve trafo sargılarını kalın yapabilirim.

Çünkü anfiyi daha önceden yapmıştım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.