Şimdi Ara

Teğmen Ebru'ya tecavüz tehdidi soruşturmasında yeni gelişme!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gazeteci Barış Terkoğlu, Kara Harp Okulu'nda ettikleri yemin nedeniyle açığa alınan teğmenler hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. 

Kara Harp Okulu dönem birincisi Ebru Eroğlu, mezuniyet töreninin ardından arkadaşlarıyla birlikte geleneksel teğmen yemini etmiş, ardından 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı atmıştı.

Her yıl mezuniyet töreninde yapılan yemin nedeniyle Eroğlu ve arkadaşları, iktidar cephesi tarafından büyük bir tepkiyle karşılaşmış, ordudan ihraç edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet'teki köşesinde Teğmen Ebru Eroğlu'yla ilgili skandal bir yargı kararını paylaştı.

TECAVÜZ TEHDİDİ

Terkoğlu, aylardır hedef gösterilen Eroğlu'nun, iğrenç bir yoruma dayanamayıp savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ancak bunun 'suç' olarak görülmediğini yazdı.

Eroğlu'na gelen çirkin 'tecavüz' tehdidini ve yaşananları Terkoğlu şöyle anlattı:

"Ellerini kollarını bağlamışlar. Ağzına bez sıkıştırmışlar. Sürekli vuruyorlar. Buna da yargı diyorlar. Sadece 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' diye bağırdılar. Sadece yıllardır TSK’nin geleneği olan mezuniyet yeminini ettiler. Ardından günlerce hakarete uğradılar. Haklarında soruşturma açıldı. Öğrendik ki Kara Harp Okulu dönem birincisi Teğmen Ebru Eroğlu’nun da aralarında olduğu askerler ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş.

Önümde üç tane yargı dosyası duruyor. Üçünün de konusu hakaret. Neyle mücadele ettiğimizi, Teğmen Ebruları harcayan düzenin nasıl kurulduğunu, Cumhuriyet kurumlarının ne hale getirildiğini anlayın diye anlatacağım.

İlki Teğmen Ebru ile ilgili. Dedim ya, yemin töreninden sonra binlerce hakarete uğradılar diye. Baş etmek mümkün değildi. Ama fotoğrafının altına yazılanlardan bir tanesi Teğmen Ebru’ya 'Yeter artık' dedirtti. Genç bir kadın olarak savcılığa şikâyet etti. Bu köşede küfür görmezsiniz. Ama madem faili etmiş, madem savcı birazdan okuyacaklarınızı yazmış, ben de utanmadan yazayım, kızaran senin yüzün olsun okuyucu: 'Bunu insan s... bile, o kadar çirkin bir Kemalist kaşar ama Kemalist olduğu için tecavüz edebilirim buna.'

SAVCI, "İFADE HÜRRİYETİ" DEDİ

Savcı bu paylaşımda bir suç görmedi. Geçen 21 Ekim’de kovuşturmaya yer yok kararı verdi. Ebru’nun fotoğrafının altına yazılan bu küfrü, 'Ebru’nun adını yazmamış sonuçta' diyerek ifade hürriyeti saydı. Devlete göre 'Mustafa Kemal’in askeri' demek suç, 'Kemalist askere tecavüz edebilirim' demek ifade özgürlüğüydü!"

KARAR GERİ ALINDI

Gazeteci Barış Terkoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı kaynakları ile görüştüğünü ve Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği kovuşturmaya yer yok kararının geri çekildiğini bilidirdi.

Terkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"-Bugün Cumhuriyet gazetesindeki yazımda Teğmen Ebru Eroğlu’na edilen tecavüz içerikli küfür hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği kovuşturmaya yer yok kararını gündeme getirmiştim. Savcının verdiği karar, her görüşten yurttaşta tepkiye neden oldu.

-Az önce Adalet Bakanlığı kaynakları ile görüştüm… Bu yanlış kararın an itibariyle düzeltildiği, kovuşturmaya yer yok kararının kaldırıldığı bilgisini verdiler. Hem gazetecilik hem hukuk adına bu olumlu gelişmeyi duyurmuş olayım. Adalet uğruna elini taşın altına koyan herkesin bahtı açık olsun."

https://www.sozcu.com.tr/tegmen-ebru-ya-tecavuz-tehdidi-suc-sayilmadi-p105490

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 19 Kasım 2024; 19:51:26 >

• Ben buradakilerin listesini tutuyorum, benim Türk askerime tecavüz edeceğini söyleyen aşağılık yaratğın hesabını da başkası tutuyordur. Şurada tayyibe bir şey desek anında içeri alırlar Türk askerine tecavüz edeceğini söyleyen işgalciye ise “ Düşünce Özgürlüğü “

Ah şu işgalcilerin işgali bir bitsin..4 gözle bakliyorum

T.C. Millî Savunma Bakanlığıyoutube
    T.C. Millî Savunma Bakanlığı Resmi Youtube Kanalı / Official Youtube Channel of the Republic of Türkiye Ministry of National Defence İnternet Sitesi: https://www.msb.gov.tr/ Twitter: https://twitter.com/tcsavunma Facebook: https://www.facebook.com/tcsavunma/ Instagram: https://www.instagram.com/savunmabakanligi/?hl=tr #MillîSavunmaBakanlığı #TSK #MSB
    https://www.youtube.com/watch?v=OVIkMuiRgx8

Paralel dediğin yemini özel kuvvetlerde ediyor. Bunlar askerlikten bihaber yaşayan kumarbaz tipler. Spor bölümünde iddia kuponu paylaşandan hayır gelmez.  

• Bugünler Ellikinin bilerek kasti yanlış tercihlerinin sonucu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geleneksel teğmen yeminimi? gelenek olduğuna göre havaya he-men güç bende artık der gibi gibi kılıç sallamanın bir kaydı olmalı bence neredeymiş öyle gelenek.

kafanızdan element uydurmayın Türk askerinin yemini kılıç kalkan ekibi gibi öyle değil.

olay başlı başına askerin siyasete karışmasıdır,üstüne hayali süs koyup komik duruma düşmeyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Kasım 2024; 13:21:49 >
  • Ulan herkes sallıyor geneleneksel yemin ne ? Yemin bir tane

Stokocu zihniyet olacağına vatana faydalı ol ,

He Man misiniz güç bende artık gölgelerin gücü adına diyin olsun bitsin

Atatürk arkasına sığınarak artık sıra bizde muhabbeti sıktı

• Kahvede kafasından element uyduran sensin

okumamşın eğitimsiz bilgisiz kalmışın bu senin suçun

zoruna gidiyorsa gitsin Amerikayami bağlılık yeminimi edeceklerdi ?
    Atatürk bu ülkenin kurucusu halen kabullenmek istemiyorsunuz heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 19 Kasım 2024; 1:25:1 >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

senin dediğin olsun ben eğitimsiz,cahil bir kıroyum bana gösel ıspat sun cahilliğimi ıspatla hayatım nedersin? neredeymiş kılıç kalkan ekibi tarzı ortaçağ görseli gibi havaya kılıç sallamalı,siyasi konuşmalı yemin töreni Türkiyede nerede olmuş ha?

Türk askeri türk bayrağının üstüne g3 piyade tüfeği koyar ve yemin eder hiç bir siyasi laf olmaz, fetö petö akp Atatürk diyerek kılıç çekme yemin tarzı nerede görülmüş? Cahilliğimi ıspatlamakla yükümlüsün laf atıyorsun ıspatlıycan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Kasım 2024; 14:36:11 >

Ülkenin kurucusuna saygı sevgi ayrı şey, Atatürk ün avukatlığını yapıp kılıç kalkan ekibi gösterisi şeklinde siyasete karışmak ayrı şey sizin huyunuzdur o zaten adamın demagojisini ve sömürüsünü yapmak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlardan bir tanesinin attığı tweetler...

Ya Teğmen Ebru Eroğlu’nun subay olmasını herşeyi geçtim, Ulan Ahlaksız sen bir kadına bu sözleri nasıl kullanırsın senin annen, kız kardeşin, eşin yok mu? Attığın tweeti silerek herşeyi temizlediğini düşünüyorsun o küçük aklınla. @ilker_haliloglu

Şahsın diğer suç teşkil eden tweetlerini aşağı bırakacağım.

Şahsın hesabı’nın ID numarası: 1800585218014797824

Biraz da simit satsınlar. Ya da hayat kadınlığı yapsınlar.

Bayan polisimizi öldüren şahsa çöp poşeti giydirilmesinden de rahatsız olmuş, ve dalga geçerek görev şehit’i nedir diyor.

Aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk içinde iftira atıp hakaret ediyor.

Kafasına göre şehitlik veriyor, ve ikinci görselde sürekli yazdığı “Müslüman Kürtler le anlaştık sizi gömeceğiz” cümleleri kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 18 Kasım 2024; 14:49:14 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Buradaki konu bu değil. Habere konu olan esas olayı faili eleştiremiyor musun? Tecavüz tehdidinde sorun görmüyor musun?

• Ülkenin çivisi iyice çıktı, fetönün darbe kalkışması öncesi döneminden bile daha saçma şeyler yaşanmaya başladı bu ülkede....

O savcının karısı ve ailesine aynı şeyler söylenirse, o zaman da aynı rahatlıkla karşılar umarım...

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

oda yanlış,oyle bir geleneksel havaya kılıç çekmeli tören şekli filan yok ülkede, gayet kasti kaşımak amaçlı yapılmış bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Kasım 2024; 14:53:11 >

Kılıç çekmenin doğruluğu yanlışlığı başka bir konuda tartışılıyor. Burada konu o değil. Buradaki konu bu kadına yapılan iğrenç saldırı ve mahkemenin bunu ifade özgürlüğü olarak görmesi. Senin amacın başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 18 Kasım 2024; 15:32:44 >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

Gayet konuyla alakalı konuda geleneksel deniyor, sanki her zaman olan rutin bir şey miş gibi insanlara yutturulmaya pazarlanmaya çalışılıyor rutinde değil normalde değil.

Bu ülkede zaten darbeler öbür dünyaya bağlanılıp Atatürk adına onay alınıp yapılır Teğmen Ebru'ya tecavüz tehdidi soruşturmasında yeni gelişme! bu reenkarnasyon yönetim olayı şekli bir hindistanda filan vardır herhalde.

2016 da da fetöcüler yüce Atatürk adına yapıyordu fix değişmez yani gecesi savunan kemalist doluydu burası baktılar işin içinde fetö daha çok sustular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Kasım 2024; 15:45:10 >

Senin istediğin düzen atamm çok yaşa ( arkadan mali götürelim herkesi fisleyelim., her haltı yiyelim., herkese haraket küfür edelim )

Siyasal İslam düzeni diyorsun ya , eskiye gitmeye gerek yok şuan ki düzeni inşaa eden sizsiniz

99 post modern de yerlerde sürülen kadınların çocukları şuan ne diye bakıyor? Babaları? 80 darbesi görmüş işkence uğramış dedesinin anlattıkları ile nereden bakıyor?

Siz Atatürk bırakın siyasal da İslami bıraksın yemin ediyorum ülke düze çıkar

Burada konu bir kadına yapılan tecavüz tehdidi ve mahkemenin bunu ifade özgürlüğü olarak görmesi. Konuyu değiştirme amacının arkasında yatanı herkes biliyor. İyi niyetli bir insan değilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 18 Kasım 2024; 15:43:4 >

Bunlara göre her Atatürk atammmmmm diyen kusursuz varlık

Biri çıkar namaz kılıp çocuk öldürür biri çıkar bebekleri hasta edip Atatürk narasi atar

Yeminle bıktım ya bu ülke de bu iki zihniyet yok olsun ülke düzelir valla

Şimdi şunu yapsa and olsun ki Cumhur başkanı Erdoğan bağlılık yemini ediyorum baş komutan deseydi ne olurdu 🤣🤣 halbuki Cumhurbaşkanı aynı zamanda baş komutanTeğmen Ebru'ya tecavüz tehdidi soruşturmasında yeni gelişme! 

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.