Şimdi Ara

TEKNOFEMONİAC PROJESİ 2015 YGS'de Hedeflerini Gerçekleştirmek İsteyenlere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
6
Favori
1.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar size benim yapamadığım ve YGS 2014 e 2.5 hafta kala aklıma gelen ve uyguladıktan sonra puanlarımı 290-300lerden 360-370 lere çekmeme yardımcı olan ve programa uyduğunuz taktirde 450+ puanı rahatlıkla yapmanızı sağlayacak bu konuyu açmış bulunuyorum :) Ben mezunum ve şu 1.5 hafta gibi bir sürede bütün konuları bitirdim gerçi geceli gündüzlü çalışarak :) tabi soru çözmediğim için 360-370lerdeyim deneme sınavlarında bütün sorular hakkında yorum yapabiliyorum ancak sorunun tamamını çözemiyorum SORU HERŞEYDİR..Dedim ki Emre arkanda Femin Bu Teknolojisi olduğu sürece neden bu uygulamayı diğer arkadaşlarımız tüm sene çalışarak çok iyi sonuçlar almasın ? Tttnet Reklamına da bir gönderme yapalım :) Ben Lys için bu konunun lys uyarlamasını yapıp ona çalışacağım..Hayatımızda hiçbir değeri olmayan ve sadece zaman kaybı olan şeyler bizi derslerimizden alıkoymaz inşallah ve gönlümüzden geçen ve bizim için en hayırlı olan yeri kazanırız diyerek yöntemimize geçiyorum..

Gerçi önce Hedef Belirlemeliyiz !! Çalışmamamızın en büyük sebebi kesinlikle bir hedefimiz olmamasıdır..öncelikle giriyoruz bölümleri araştırıyoruz ardından istediğimiz bölümün ünivlerini araştırıyoruz..Burda bölümü seçtikten sonra kendine sor neden bu bölümü seçtim ? Mümkünse 10bin-20binden daha iyi dereceleri hedef koyun
    Ardından A4 kağıdına yazdırıp tuvalete kadar bir çok yere asıyoruz çünkü moraliniz bozulduğunda denemelerinizde istediğinizi yapamadğınzda yırtacaksınız o kağıtları :D Sonra girin puan hesaplamalarına , basarı sıralamalarına puan hesaplayın ne kadar kolay olduğunu görün bunlar sizi hem gaza getirir hem de gerçeği gösterir. HEDEFSİZ SAKIN AMA SAKIN BAŞLAMAYIN !!!!!!!!!! Yöntemimize geçiyoruz;

Yöntemimizin adı TEKNOFEMONİAC

Neden bu isim çünkü Fem'le yatıp kalkıcaz :) Sürekli fizikçinin kibar konuşmasını duyacağız , geometricinin soruyu çözdükten sonra 5-10 saniye kameraya masum bakış atışını izleyeceğiz :D Doğal olarakta manyağa bağlayacağız...

Teknofem kullanacağımız için Teknofem kullanan arkadaşlarınızdan şifrelerini isteyin :) Bu yüzden Fem Dershanesine gitmeyin bir sene geçmez giden arkadaşlarımız pek memnun değil orda ilgi hep hazır öğrenciye ki hazır öğrenciysen bu konuyu okumana gerek bile yok :) Tamam diyelim Feme gitmiyorsun ve bütün arkadaşların ben çalışacağım diyip (ki sene sonunda bakın 1 ya da 2 video izlemiştir :D Genel olarak aç gözlüyüz yapacak birşey yok :D ) vermezse Plan B ye geçiyoruz hemen...teknofem üyeliği açıyoruz ama kredileri kullanmıyoruz. ordan video isimlerine bakıyoruz ve youtube da bulup izliyoruz youtube da da bazı videolar olmayabiliyor işte o olmayan videolar için krediyi kullanırsın kredi biterse de yeni bir üyelik açarsın :D

YGS Matematik: Ygs matı izliyoruz çok seri şekilde konulardaki soruları kağıda yazıp çözmeye çalışmayın anlatanı dinleyin pür dikkat dinleyin..Ve soruları ezberlemeyin mantığını öğrenin :) 9-10 güne rahat biter hepsi (Femset sorularıyla beraber 9-10 gün) tabi yinede video saatlerine bakın ve kendinize göre en iyi çalışma programını hazırlayın.( ..Sonra sol tarafta sanal ofis var..Orda Femset var.. Bütün matematik konularının sorularını çözün ordan ..Yapamadığın olursa çözümü var :) Neden femset çünkü bir konuya çalıştıktan sonra soru çözmeye başladığında 20soruya 40-50 dk gider yapabilirsin ama uzun sürer..Femsetten soruları çözünce yapamayacagını hissettiğin sorunun direk çözümüne bakabilirsin..Ardından kimyaya geç kimya basittir.. Yine matematik gibi çalışacaksın... Kimya da 5-6 güne rahat biter yine :D Matematik ve kimyayı gerçekten düzenli çalışıp bitirdiysen artık derslere alıştın bağlandın demektir :D sonra Ygs fizikten ardından geometriden daha önceki yöntemlerle devam edeceksin.. Bu çıkmaz diyip hiçbir konuyu ayırma hiçbir soruyu ayırma..Anlamadığını tekrar dinle..Ve her konunun mutlaka ama mutlaka Femsetteki sorularını çöz...

Buraya kadar Matematik , kimya , fizik ve geometriyi bitirmiş olduk ...
    Geriye kalan derslerimiz Türkçe , Tarih , Coğ , Felsefe , Din

TÜRKÇE : Bilindiği üzere Türkçe paragraf ve dilbilgisini kapsıyor. Çoğu arkadaş Türkçe için paragraf mı okusam kitap mı okusam ikileminde kalıyor. Bana kalırsa paragraf çözmenizde yarar var.. Çünkü paragraftaki yazıların çoğu romanlardan , denemelerden zaten.. Ayrıca soru tarzlarını,pratikllikleri,kısayolları daha iyi kavramış olacaksın. Söylediğim kitapları çözersen çok rahat 35-40 aralığında gezersin :) Bu aralık sana bağlı ne kadar iyi çalıştığın ve yorumlayabildiğine bağlı :)

Şiddetle tavsiye edebileceğim kitaplar : Celal Aydin Paragraf
    Sıradışı Paragraf (2 paragraftan birini al )
    Sıradışı Dilbilgisi
    SOSYAL : YGS Sosyale Tarihi Damga ! Sosyal Fullemeyen Kalmayacak-Kitap Alma Derdine Son konusundaki arkadaşın paylaşımı gerçekten çok iyi özellikle sayısallar için malum sosyale çalışmak için fazla zamanımız kalmıyor...
    Soru Bankası : Bana kalırsa Fem Sosyal tablet , kapsül var ve bence yeterli gibi duruyor..
    Biyoloji : Biyoloji çok NANKÖR bir derstir..Şimdi çalışırsın 2 ay sonra unutursun.. Ya da konuya hayvan gibi çalışırsın öyle bir soru gelir ki karıştırırsın ya da daha önce hiç görmemişsindir :) gerçi son denemelerden dolayı önyargımda yok değil :D Bu yüzden sizin biyolojiyle ilgili bir çalışma planınız varsa öncelikli olarak bunu uygulayın.. Eğer yoksa da şunu öneririm Palme alın derim :) çok iyi öğretir..Simetri fem de alabilirsiniz....... Aldığınız kitaptaki soruları çözün yeter..

Şu zaman kadar yazdığım yerleri çalışma ve algılayabilmenize göre 1.5-3 ay aralığında bitireceksinizdir..Ve geriye sadece soru çözümleri kalacaktır....

Not 1: Çalışırken mutlaka ama mutlaka NOT ÇIKARTIN...Çünkü çok normal bir şekilde unuttuğunuz yerler...Hatırlayamadığınız formüller olacaktır..Konuya tekrar çalışmak zorunda kalmazsınız..
    Not 2: Aralarda ister istemez yeter diyip çalışmamazlık yapabilirsiniz bu çok normal..İşte o anda Hedefinizi Aklına Getirin !!!!!!!!!! Hayatta herşey para olmuş ne yazık ki :S Para kazanmanın yolu da iyi bir ünivde iyi bir bölüm okumak...Kötü bir yerde okuyup şu kadar dolar kazanan var falan diyebilirsiniz..Ama onların o yerlere gelebilmek için ne kadar calıştığını biliyor musunuz ? bizim ki sadece 5-6 ay düzenli çalışmayı ölçen bir sınav...Öss ya hem de zorlayıcı birşey de yok :D Hayatta herşey para olmuş ne yazık ki sözümü tekrarlıyor birşey daha eklemek istiyorum :D abi zengin mankenler bile milyoner,milyarder tipsiz adamlarla evleniyorken gerisini siz düşünün :) bunu neden mi söylüyorum feci gaza getirir :)
    Samsung Galaxy Note 3: Telefondan ve bilgisayardan mümkün olduğunca uzaklaşmalısınız.Eğer telefondan ve bilgisayardan kopamayacağınızı düşünüyorsanız Dh'de kurulan Whatsapp soru çözüm gruplarına girin ya da ne yaparsanız artık çözüm üretin mutlaka es geçmeyin:)

Sorularınız olursa burdan yazarsanız cevaplarım :) Hepinize ben giremeyecek olsam bile bu büyük maratonda başarılar :) Malum bu sene kurtuluyorum sınavdan :D
    LYS'de görüşmek dileğiyle Umarım hedeflerinizi gerçekleştirirsiniz..Hepinize iyi çalışmalar :)

• kesnek kullanıcısına yanıt
    Yazın simetri mat bitir,dönem içinde soru bankası bitir bide sınava 2 ay kala 30+ yaparsın.Unutuyorum diye dert etme bana da oluyordu.Ama yazın mat1 simetri öneririm.
  • Bende bu yöntemi uyguluyorum lysdede aynı şekil devam
    Hocam konular çabuk bitiyor sıkıntı yok :) Soru çözdüğün sürece konuyu unutmazsın ve kalıcı olur.. Öbür türlü sadece konuyu ezberlemiş olursun.
    Hemen arkasına femset çöz dememin sebebi konuyu dinlerken öğreniyorsun güzel ama pratik olmuyor femseti çözünce o pratikliği birazcık kazanmış oluyorsun :) Ayrıca ekran karsısında cok sıkıntı olmuyor ya sadece biraz daha yoruyor :) femsetleri bulabilirseniz cok iyi olur :) Türkçecisini beğenmedim ya hem gerek yok gibi geldi bayağı da uzun uzun anlatmış :) Ayrıca teknofem+femset bitirsen bile çok işe yaramaz ama tatmin edici puanlar alırsın..Sonrasında dediğim gibi sürekli soru çözeceksin bu sayede konularıda unutmuyorsun kalıcı belleğe atıyorsun...
  • 0x888 0 kullanıcısına yanıt
    Senin netler ne alemde hocam
  • Sen bombasın o zaman.Yazın türev limit bakmanı öneririm ön yargı ile yaklaşma çünkü cidden çalışınca kolay,sene ortasında bir de sınavlara uğraşma :D
  • Hedef nedir bu arada ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

şuan behzat rasuli dinliyom arada ygs konusunu peşine simetriden konuyu çalışıyorum. Şimdi formülleri de çıkarıcam her konunun peşine sonra arada sırada 9dan kalan soru bankalarını çözerim. Teknofeme bakmama gerek var mı bir daha ? Belki B.R olmayanlara bakarım. Ama 2.ye izlemek hiç cazip gelmiyor.

paragraf için hangisini daha bi şiddetle önerirsin ya da illa kitap almak mı gerekir yaklaşık 30 yapıyorum türkçede. ama paragraflar çok vakit kaybettiriyor.kitap almayıp hergün 10-20 paragraf sorusunu zamana karşı çözsem faydalı olur mu ? Evde 10 soruluk pargrafı 5dk da çözdüğüm oluyor ama sınavda türkçe 1 saatte bitiyor yanlış yayını mı çözüyorum acaba. Çünkü 9dan kalan türkçe kitaplarından çözüyorum. Bitirip atıcam boşa almış olmayayım diye. Mat falan iyi oluyo 9 kitapları da.

Aynen B.R de olmayan varsa izlersin Teknodan :)
    Mutlaka Sıradışı'nın Dilbilgisini al...Paragraf için de Sıradışı - Celal farketmez olsa iyi olur kendi kitaplarından da çözebilirsin.. :)
    Türkçe 30 az iyi diyip bırakma :)

• quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Hedef nedir bu arada ?

Odtü Makine
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresenosun

quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Hedef nedir bu arada ?

Odtü Makine

Mezuna mı kalacaksın anlamadım bu ne çelişki ? 400'ü geçemedim yazmışsın

evet detaylı ama sağlam öğretir :)
  • Teknofem şifresi olan PM den gönderebilir mi?Matematik çalışmam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RebirthS

Senin netler ne alemde hocam

Bilmiyorum valla ygs çıkışı belli olcak
  • evet doğru.. 1.5 hafta önce verdim bu kararı.. Ve lysde hedefimi gerçekleştirmek için herşeyi yapıcam...Olduğu kadar olmadığı kader :)
  • hocam youtubedan bulabilirsin yöntemleri yazmıstım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresenosun

hocam youtubedan bulabilirsin yöntemleri yazmıstım :)

youtube da olanlar güncel olanlar mı?
  • evet var kardeşim
  • Eyvallah
  • Torrenti var nette bulursunuz (istemeyiniz)

• Bu arada Fizik ve Bio ygs-lys cok güzel özet var isteyen varsa atarım :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.