Şimdi Ara

Telefonlara, Modemlere, Televizyonlara Ek Vergi 'Kültür Bakanlığı Vergisi' - Resmi Gazete !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cep telefonlarına, modemlere, routerlara, televizyonlara ve daha pek çok teknolojik alete %1 Kültür bakanlığı vergisi getirildi... O %1 ileride %5 %10 %15 diye gidecektir, daha önce defalarca kez örneğini gördüğümüz gibi.

Durmak yok yola devam.

Telefonlara, Modemlere, Televizyonlara Ek Vergi "Kültür Bakanlığı Vergisi" - Resmi Gazete !

2.000 tl'lik bir telefonun vergileri 1.913 tl'ye ulaşmış durumda. Yani aslı 2000 tl olan bir telefonu neredeyse 4000 tl'ye alıyoruz.

İşin içine Endonezya, Filipinler, Arjantin karşsında parası eriyen, kura karşı boynu eğik türk lirasını koymuyoruz tabi ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 5 Mart 2020; 10:50:16 >

• x bir firma yaptığı iş üzerinden kazanç elde ederse. Elde ettiği kazancın yüzde20 si kadar vergi öder.
    Bu x firma çalışanı y de kazandığı para ile harcama yaptığında yüzde18 kdv öder.

kısaca y çalışması sonucunda dolaylı olarak yüzde 38 vergi öder...

Şimdi soruyorum bu yüzde 38 vergi yetmiyor mu?

doymuyormu gözleri bunların

ötv yi falan hesaba dahi katmadım şu an

Herkes uyuyor ama 2000 senesinden beri bu millet neredeyse kazancının yarısını devlete veriyor ve ortada ne sağlık ne eğitim nede yol var...

şimdi yol yaptı diyecekler heryer paralı hocam neyin paralısı...
  • Ben ikinci el alıyorum telefonu bu vergi gümrükte sıfır telefonlara beni etkilemez.
  • bir 40 milyar dolar daha için bereketli keseleriniz hazır mı gençler.

sık sık telefon değiştirsiniz ha
  • x bir firma yaptığı iş üzerinden kazanç elde ederse. Elde ettiği kazancın yüzde20 si kadar vergi öder.
    Bu x firma çalışanı y de kazandığı para ile harcama yaptığında yüzde18 kdv öder.

kısaca y çalışması sonucunda dolaylı olarak yüzde 38 vergi öder...

Şimdi soruyorum bu yüzde 38 vergi yetmiyor mu?

doymuyormu gözleri bunların

ötv yi falan hesaba dahi katmadım şu an

Herkes uyuyor ama 2000 senesinden beri bu millet neredeyse kazancının yarısını devlete veriyor ve ortada ne sağlık ne eğitim nede yol var...

şimdi yol yaptı diyecekler heryer paralı hocam neyin paralısı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Ben ikinci el alıyorum telefonu bu vergi gümrükte sıfır telefonlara beni etkilemez.
    Aynen hocam zaten gelen vergilerden dolayı fiyatlar artsa da ikinci elde fiyatları halkımız hiç ama hiç arttırmayacaktır
  • Yakında verginin vergisini de çıkartıp alırlar.Savaş meraklısı çok olunca,sonuçları böyle geliyor.
  • Alıyorlar zaten. ÖTVnin KDVsi alınıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Her bakanlık için alsınlar %1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.000 tl'lik bir telefonun vergileri 1.913 tl'ye ulaşmış durumda.
  • Her yere vergi her yerde vergi. Daha çok vergi daha çok israf. İstanbul'un acısı daha çıkmamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon Kullanmayin dumanla haberlesin, havasini alirlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Mart 2020; 11:4:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.