Bu ülkede çok tuhaf şeyler oluyor. Öyle ki, Tesla model y elektrik ile değilde, 1 damacana suyla çalışsa daha pahalıya geliyordu. Bunu size söyle anlatacağım. Evden 62 kW elektrik yüklemesi yaptım aracıma. Buda yaklaşık %90 doldurdu bataryamı, bunun bana maliyeti herşey dahil 92 lira oldu. ![]() 200 km yol geldim. 120 ile 140 km hızlar arası, klima açık ve 4 kişiydik arabada. Bu yolculuk bataryanın yaklaşık %45 eksiltti. Yani ben 45 liraya 200 km yolculuk yaptım. Şimdi 1 damaca erikli su 72 lira, orta halli bir benzinli araba 200 km de 1 damacana benzin yakar. Benim arabam 1 damacana suyla çalışsaydı 72 lira verecektim. 45 lira vermiş oldum . ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tesla model y 200 km yolculuk maliyeti. Sudan ucuza geldi

-
-
Bu fatura detayına nereden ulaşıyorsunuz? Yani aracın çektiği elektriğin fatura detayını tam olarak nasıl görüyorsunuz? Evdeki sayaçtan geçmiyor mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu aracın MTV si aylık 50 bin TL . Yani yakıta vereceğiniz parayı fazlası ile MTV ye veriyorsunuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
orta halli bir benzinli araba 200 km de 1 damacana benzin yakar.
Hangi orta halli araba uzun yolda 200 km de 19L yakıyormuş merak ettim. orta halli bir v6 felan sanırım
Mtv hesaba katınca benzinli araç 100 km de 1 damacana yaksa daha ucuz^^
-
Batarya yıpranma maliyetiniz?
-
Cihan hava yolları hangi aracı aldıysa en iyi odur, taa satana kadar!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vergiler, araç batarya yıpranma payı ve kasko - sigorta bedellerini hesaplayınca kendinizi ne denli kandırdığınızın farkına varacağınızı düşünüyorum. Ayrıca araç fiyatını unutmamak lazım. Kısacası şu an elektrikli arabaları alıp kullananlar bir nevi kobay oluyor malesef…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkeriscan -- 23 Temmuz 2023; 20:18:34 >
Kilometre 1 lira yakıyor dışarıda şarj ederseniz , tabii bunun şarj sırası beklemesi vs var
46 bin mtv yaklaşık 30 da kasko, evde sarj imkanı da yoksa tam servet düşmanı araba.
Ekonomi için değil keyif için alınacak bir araç. Cihan övmeyi de yanlış yerden yapıyor :D
Bu araç keyif aracı değil ki . Ne konforlu bir araç nede sürüşü zevkli değil . Yurt dışında milletin markete gitmek için kullandığı ikinci araç bu . Dünyanın en çok satan modellerinden biri oldu zaten .
Peki 1 damacana su tüketim değeri için 4 damacana şubesi parayı bağladığın sermayeni ne yapalım
Ya sizin hakkaten kafanız güzel :)
50 bin lira mtv ver sonrada arabam sudan ucuz yaktı diye sağda solda sevin :)
İşiniz zor, Allah sabır versin.
Elektrikli araçlar içerisinde Renault Zoe evde şarj imkanı varsa ve ikinci araç olarak alınacaksa çok mantıklı. Geri kalanları bizdeki durumlar sebebiyle bana da macera geliyor
100 km 8 lt yaksanız ki biraz tempolu giderseniz kesin olur. 200 km de 19 lt kabaca yakarsınız. 1.3 dizel ile 80-90 kö sabitleyip gitmemiş zaten mesele.
Evdeki elektrigide 1.3 tlden hesaplamis. Bir dahaki dodurmaya 2.5tlden hesaplamasi gerekecek
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
540hp’lik aracı 1.6 dizel ile kıyaslamayın. 500hp’lik hangi araç ne kadar yakıyor onun kıstasını yapın.
ayrıca MTV 1 senelik 23 bin ₺
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirSupport -- 24 Temmuz 2023; 23:12:4 >
tempolu dediğiniz 150-160 gitse evet yakar. Hız limitlerinde bagaj full dolu 4 kişi 6-6.5 yakar
Hız limitlerinde 1.6 tdi bagaj full dolu 4 kişi 5 L yakar.
Kendimden biliyorum
-
1.6 d Araç 540 hp değil işte kıyaslama yanlış. 19 lt olmaz da 15 lt olsun :) ayrıca ayağınızın altında 100-130 hp bir araç var…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu aracın MTV si aylık 50 bin TL . Yani yakıta vereceğiniz parayı fazlası ile MTV ye veriyorsunuz.
|
Cihan hava yolları hangi aracı aldıysa en iyi odur, taa satana kadar!
![]() |
orta halli bir benzinli araba 200 km de 1 damacana benzin yakar.
Hangi orta halli araba uzun yolda 200 km de 19L yakıyormuş merak ettim. orta halli bir v6 felan sanırım |
Mtv hesaba katınca benzinli araç 100 km de 1 damacana yaksa daha ucuz^^ |
Vergiler, araç batarya yıpranma payı ve kasko - sigorta bedellerini hesaplayınca kendinizi ne denli kandırdığınızın farkına varacağınızı düşünüyorum. Ayrıca araç fiyatını unutmamak lazım. Kısacası şu an elektrikli arabaları alıp kullananlar bir nevi kobay oluyor malesef…
|
Ekonomi için değil keyif için alınacak bir araç. Cihan övmeyi de yanlış yerden yapıyor :D |
46 bin mtv yaklaşık 30 da kasko, evde sarj imkanı da yoksa tam servet düşmanı araba. |
Benzer içerikler
- replika jant
- komple pasta cila fiyat
- toyota corolla cross flame x-pack ile passion arasındaki fark
- acemi bayan arabası
- porya bilyası neden bozulur
- huawei aito m9 türkiye fiyatı
- ford transit elektrikli
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- audi q7 2024
- 2008 peugeot 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X