Aynen öyle... olay yeni togg fiyatlandırmasında bitecek. Yanlış bilmiyorsam eğer 1 yıldır togg un fiyatı değişmedi. Yeni yılda her şeye zam geldi togg a neden gelmesin? Yakında 200-300 artırırlar matrahı olay biter. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1882. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: monolithicben de geçen hafta kaporasını verip sipariş geçtim. neredeyse aynı durumdayız. ben %51 kapora yakma eğilimindeyim ama sonuna kadar bekleyeceğim, illa ki tatmin edici veya kesin karar vermemizi sağlayacak bir açıklama gelecektir. sizin önümüzdeki süreçte ne yapacağınızı merak edeceğim için takipte olacağım. :)
Kapıda 2 araç var. Şahsen hiç acelem yok..yazın alabilirsem alırım alamazsam hiç sıkıntı değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ek olarak bir hap bilgi daha vereyim :)
1. Adım: Fiyat Artışı Oranı
34.6878 19 nisan 2024 aracın fiyatı 1.352.160 TL
37.6609 8 ekim 2024 aracın yeni fiyatı 1.408.790
Tesla, aracın fiyatını artırmak için döviz kuru artışını dikkate almış gibi görünüyor. Ancak fiyat artışı kuru artış oranından (yaklaşık %4.19) daha düşük kalmış (%8.59'luk döviz kuru artışına karşı). Bu, Tesla'nın fiyat artışını kısmi olarak sübvanse etmiş olduğunu ve aracın fiyatını döviz kuru artışına göre daha az artırmış olabileceğini gösteriyor.
Bu durumda, Tesla'nın gelecekteki fiyat artışını yapmak için döviz kuru artışını dikkate alması beklenebilir. Eğer şu anki döviz kuru 36.4527 TL/EUR iken, Tesla'nın fiyat artışını sürdürebilmesi için döviz kuru artışını dengelemek amacıyla, muhtemelen %8 civarında bir artış daha beklemesi gerekebilir.
Eğer Tesla, fiyat artışını döviz kuru artışına paralel bir şekilde yapmak istiyorsa, 2025 yılı için hedef döviz kuru şu şekilde hesaplanabilir:
Ekim 2024'teki 37.6609 kuru üzerine %8.59'luk bir artış eklersek: Tesla'nın fiyat artışı yapmak için döviz kuru 40.88 TL/EUR civarına gelirse, geçmişteki döviz kuru ve fiyat artışı oranlarına paralel olarak yeni bir zam yapması muhtemel olabilir.
Ek olarak şuanda Almanya'da baz fiyatı aracın 1.639.965,03 TL(vergisiz fiyatı) TR özel 1.408.790 TL şuan ki durumda görüyoruz ki Tesla Türkiye kazancından feragat ederek bir fiyatlandırma sağlamış dilimi arttırmamak için.
Eğer yeni SR geldiğinde matrah güncellenirse bence bu durumu devam ettirebilirler gibi duruyor eğer ki EURO birden fırlamazsa Yani buradaki yol haritası yine TOGG kalıyor kısa ve net öz budur :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spentime -- 12 Ocak 2025; 15:23:52 >
-
Trifaze var mı yok mu nasıl baktırcaz onu bilmiyorum, ona göre adım atabilirim ben de. Bir de kaç metre acaba Wall connector
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tesla aracı Berlin'de üretse de, araç fiyatlarını dolar kuru ile belirliyor zira ana market Amerika. Firma menşei de Amerika. O sebeple fiyatlara dolar kuru ile bakmak daha mantıklı diye düşünüyorum.
Geçmiş zamlara dolar kuru ile baktığınızda, her %5 artışta, Tesla'nın da %5 zam yaptığı görülüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 12 Ocak 2025; 15:28:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla öyleymiş ya, ayda 1-2 dışarda kalanı sizin gibi de yapabilirim. Kredi bitince de yorucu gelirse Wall connector geçerim.
Görüşemedim onu ya ama ilk etapta düşünmüyorum gibi.
Bir kaç kişi Berlin'den gelen araçlar için Dolar bazını alınmadığını Euro bazını aldığını belirttiler ama dediğiniz gibi Dolar bazını da baz alabilir olabilirler. Ama şuan ki tabloya baktığımızda zaten Tesla yapabileceğinin de fazlasını yapmış, Matrah değişmezse işler çok zor gözüküyor gibi. Gözler TOGG'da
-
Mevcut Tesla işin Euro kurunda ekstra bir dalgalanma olmadığı sürece zam gelmez dediler. Zaten 38 civarında zam yapmıştı, şu an zam için sebep yok. Juniper için ise %10’da mevcut matrahta kalmayacağına eminler. 2.4 gibi gelir tahminleri.
Kesinlikle, T10x artık %10 dilimde kalamaz. Ama fiyatını da 2.4milyonlara artırmak istemeyecektir hükümet. O sebeple %20lik bir barem bekliyorum. T10F ise %10da kalacak. Dolayısı ile Togg yine satışlara devam edebilecek. Rakiplerde %20 ye çıkacağı için Togg hanesine bir vergi avantajı yazılacak.
Tahminim bu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence yine konu her türlü Matrah mevzusuna çıkıyor TOGG için matrahta oynama yaparlarsa %40 girmeyebilir %10'dan devam edebilir. Ama eğer Matrahta derlerse ki yerli türkiye de üretilen arabaya şu matraha sokuyoruz diğerleri şu matrahta derlerse durum değişir. Türkiye de yaşamak çölde su aramak gibi durumdayız Aynı şekilde banada matrahta kalmama ihtimali olduğunu belirtmişlerdi.
-
Bence geçebilir Herkes için hayırlısı olsun ama şuan benim yeni kasadan daha çok korktuğum olay matrah güncellemesi olursa Tesla'da şaak diye zam geçerse biz şubatçılara ne gülerim Zaten yapabildikleri kadar sübvanse yapmışlar ama Şubata kadarda dayansınlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spentime -- 12 Ocak 2025; 15:49:58 > -
Hocam ben aracı 2. El aldım (17000 km. deydi) da birşey merak ediyorum, full şarzda ekranda kaç km gösteriyor? Benim 390 küsur gösteriyor, hepsinde aynı mı?
Yukarıda yazan bir arkadaş gümrük birliğine üye olduğumuz için AB den gelen araçlara çinliler gibi ek vergi getirilemeyeceğinden bahsetmişti. Olay teknik bir konu. Bende tam bilmiyorum ama umarım bu şekildedir. Bu konuyu bilen arkadaşlar açıklarsa memnun olurum.
ÖTV oranında yapılacak artış togg u baltalar. Bunu yapmayacaklarına göre matrahı 200-300 artırıp geçerler..Benim tahminim bu şekilde ama bunlar tahmin elbette. Her an her şey olabilir.
Anlık değişiyor o veri hocam anlık kullandığı kw ve önceki sürüş profiline göre analiz yapıyor, takılmayın o konuya pek SR ise zaten LFP batarya var araçta %20 altına kadar kullanın, NMC bataryalar gibi %20-80 mevzusu yok bu olayda.
-
Hayır değil Tesla tek parçaya aracın önü ve arkası Tek parça üretilip montajlanıyor sadece şuanlık üç parça diyebilir şimdilik
-
Evet bu konu doğru, şuan ki araçların matrahını ellemeyebilir ama Tr de üretilen araçlar için ek bir kararname ile 1 gecede iş çözülür, TOGG fabrikası ne zaman üretime başlayacak ki onuda çok merak ediyorum ben.
-
Ben daha almadım ya yani ön siparişi verdim anca 😅
Togg zam yapmaz. Herkes zam bekliyor ama o kredi faizlerinin aradaki farkını düşünmüyor. Şu sıfır faize inananları anlamıyorum ben. Sıfır faiz deyip araçların fiyatı artıyor, bunu da farkedemiyor kimse. Togg şu an fabrika bakımından dolayı beklemede, 15’inde açılacak siparişler diyor.
Valla biz bir alalım harbi sonrasına bakarız ama olumsuz bir şey yaşayacağımızı düşünmüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X