< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1884. sayfa)
-
-
bu fiyat kategorisinde en iyi iç mekan togg'da.
indirim yaparlarsa togg güçlenir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesla faturayı onceden kesip fiyat sabitleme yapmiyor mu hala? Benim bildiğim bir hafta içinde fatura kesilebiliyordu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu "iyi" tabirinin göreceli olduğunu ben Tesla test ettikten sonra bir kez daha gözlemledim.
Ben Tesla'nın iç mekanını Togg'dan çok sevdim. İkisi de güzel bu arada. Uzun yazdığımda belirttiğim gibi Togg darbe emişi dışında Tesla'dan hiçbir konuda önde değil.
-
Sordum bunu, devlet yasaklamış maalesef.
30 Aralık sonmuş. Yoksa aracımı sattığım gibi ödemeyi yapacaktım ben.
-
Sizin adınıza gerçekten çok sevindim. Ben hâlâ ikilemdeyim, yeni kasa mı eski kasa mı karar veremiyorum ama sizin adınıza mutlu oldum. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bu arada biliyorsunuz, her Tesla alanın YouTube kanalı açması neredeyse bir zorunluluk! Açarsanız, lütfen bizimle de paylaşın. 😊
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wind. -- 13 Ocak 2025; 8:31:23 > -
Yaaa son dediğinizi ben de gözlemledim hahahahah
Ama öyle bir vaktim yok, çekim yapacağız, edit yapacağız derken zor o iş :)
Youtube kanalım var ama çok aktifleştiremedim 2-3 uyduruktan videom var kutu açılışı falan :)
Çok teşekkürler, siz de gönlünüze sinene en kısa zamanda erişirsiniz inşallah. Bakalım, bizim süreç daha yeni başladı, sorunsuz bir şekilde teslim alırız inşallah.
-
model y 2 ilk görüntüler. x (formerly twitter)Tesla Newswire (@TeslaNewswire) on Xhttps://x.com/teslanewswire/status/1878669391438708917
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
evet ama devlet otv yi degistirirse satin alinan aracin fiyati artar, fiyat sabitleme otv disindaki dolar/euro kuru artislarindan sizi korur
-
Yeni yasa izin vermiyor 7 günden az kalana kadar paranın tamamını alamaz 15 gün kalınca isterse kdv+ötv alabiliyor yani 15 gün teslimata kaldığında vergileri sabitleyebilirsiniz. Oda firma isterse diyelim.
-
MOTORLU KARA TAŞITLARININ TİCARETİ HAKKINDA YÖNETMELİK
Yetkili satıcıların sipariş usulü satışları
MADDE 13- (1) Alıcının tescilsiz motorlu kara taşıtının satış bedelinin bir kısmını önceden ödemeyi, satıcının da bedelin kısmen veya tamamen ödenmesinden sonra taşıtı alıcıya devir ve teslim etmeyi üstlendiği sipariş usulü satışlarda yazılı olarak veya elektronik ortamda sipariş formu düzenlenir ve aynı gün alıcıya teslim edilir. Bu form düzenlenmeden alıcıdan herhangi bir ödeme veya alıcıyı borç altına sokan belge alınamaz.
(2) Sipariş edilen taşıtın, kırk beş günden fazla olmayacak şekilde formda belirtilen süre içinde alıcıya teslimi zorunludur. Bu süre, formun düzenlendiği veya kısmi ödemenin yapıldığı tarihlerden hangisi önce ise o tarih esas alınarak hesaplanır.
(3) Taşıt yedi gün içinde alıcıya teslim edilebilir duruma gelinceye kadar alıcıdan en fazla nihai satış fiyatının yüzde onu oranında kısmi ödeme veya alıcıyı borç altına sokan belge alınabilir.
(4) Alıcı, sipariş formunun düzenlendiği tarihten itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişi iptal edebilir. Siparişin iptal edildiğine dair bildirimin bu süre içinde satıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Mevcut donanım listesinde yer almayan özelliklerle kişiselleştirilmiş siparişler ile özel tertibatlı taşıtlar için bu hüküm uygulanmaz.
(5) Yetkili satıcı, sipariş iptali konusunda alıcıyı yazılı olarak bilgilendirmekle yükümlüdür. Bilgilendirmenin yapıldığına dair ispat yükü yetkili satıcıya aittir.
(6) Siparişin iptal edilmesi durumunda, alıcı tarafından yapılan tüm ödemeler ile alıcıyı borç altına sokan her türlü belge iptal bildiriminin yetkili satıcıya ulaştığı tarihten itibaren on gün içinde iade edilir.
MADDE 33- (1) Bu Yönetmeliğin;
a) 12 nci, 13 üncü, 14 üncü, 23 üncü ve 24 üncü maddeleri 1/1/2025 tarihinde,
b) 26 ncı maddesi işletmeler için yayımı tarihinde, diğer gerçek veya tüzel kişiler bakımından yayımı tarihinden bir ay sonra,
c) Diğer maddeleri yayımı tarihinde,
yürürlüğe girer.
Bu maddeye rağmen Tesla nasıl olur da alıcının siparişi 14 gün içinde iptal etmesine rağmen parayı vermeyebiliyor?
-
Maalesef bu durum Türkiye'ye özgü bir sorun. Diğer ülkelerde Tesla, kaporaları geri veriyor. Bu tür bir sorunla karşılaşanların, tüketici hakem heyetine ya da CİMER’e başvurarak şikayetçi olması gerekiyor. Zaten Tesla, adeta peynir ekmek gibi satılan bir araç, böyle sorunların yaşanmaması gerekir.
-
Tr de her şey sorun. Başka markada problem yaşayan arkadaş dava yoluna gitti farklı bir durumda. Adamların yap tığı açıklama Tr de dava süreçleri çok uzun sürüyor Allah yardımcınız olsun :)) tüketici korunmadıktan sonra olan bizlere oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladiator947 -- 13 Ocak 2025; 10:23:2 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben de bu kapora iadesi olmamasını çok yadırgıyorum.
Ülkeye getirip, satamama ihtimali sıfır.
-
2023’te ilk pazara girişlerinde 10.000 tl şartsız kaparo almışlardı. Buna istinaden imkanı olan olmayan, aklına esen herkes kredi kartından çektirip sipariş verdi. Daha sonra bir kısmı siparişi iptal etti ve kaparolarını iade aldı. İşin kötüsü iadeler nedeniyle sipariş geçilen araçlar Tesla Türkiye’nin elinde kaldı. Bu araçları fiyat kırarak envanterden satmak zorunda kaldılar. Bu da imajı zedeledi. Adamlar aynı duruma düşmemek için bu tedbiri aldılar bence.
İşte böyle sebeplerle dünya markaları böyle çözümlere gidiyorlar.
Yine bir kısım g.rizekalının ceremesini biz çekiyoruz.
Çoğu o angutların kesin al satçıdır. Yüksek fiyata satmak için sipariş girip, sonra akılları ermemiştir elektrikli otomobile.
Millete yolda kalma durumunu vs. anlatmaya, şarj istasyonunun sürekli arttığı ve yeterli olduğunu anlatmaktan yoruldum.
Bu adamlar tabii verip geçer siparişi.
-
Maalesef böyle. Ben de çevremdekilere anlatmaktan yoruldum. Artık gülüp geçiyorum.
Ben de öyle olacağım gibi geliş gidiş.
Hiç milletin lafına bakmam, çok bıdı bıdı yapana da gel bakalım derim, bir 0-100 yaparız uğurlarım hahahah
-
x (formerly twitter)Dr Tr ⚡️ (@DrElectrick) on Xhttps://x.com/drelectrick/status/1878715475615465874?s=46&t=kf26CB9gEUE3utkK6GyoSA
Gigaberlin ilk siparişleri açıldı!
Model Y Juniper için ilk siparişler Taiwan’da açıldı!
Türkiye ile aynı fabrikadan tedarik sağlayan Taiwan’da öngörülen teslimat süresi 6 ay!
Çin ile arasındaki politik gerilim sebebiyle Taiwan siparişleri Avrupadan veriliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 13 Ocak 2025; 11:35:31 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Haziran - Temmuz ise iyiymiş yine.
Bu sıralar Türkiye için de açarlar o zaman.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X