Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1885. sayfa)

10 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 23 Misafir (5 Mobil) - 25 Masaüstü8 Mobil
5 sn
37.969
Cevap
980
Favori
2.483.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
19. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 18831884188518861887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videoda LR için Haziran Temmuz teslimatı öngörüsü mevcut. TR'ye özel SR'nin gelmesinin sene sonunu bulabileceği söyleniyor.

• TESLA TR ekibinden bugün içerisinde gelen son güncelleme şu şekilde,

Yeni Model Y şu an sadece Çin pazarında satılacaktır.Sonradan adım adım ülkelerde satışa çıkması beklenmektedir.Türkiye satış'ı için yakın bir tarihte gelmesi planlanmamaktadır.

Araç Türkiye ye gelmiş olsa bile mevcut araçtan daha yüksek bir fiyatlandırma sağlanmıştır ve devlet matrah değiştirmez ise ÖTV si minimum %40 olarak geleceği ön görülmektedir.

Saygılarımla

• monolithic M kullanıcısına yanıt

Bana inanmayan oldu mu bilmiyorum ama Tesla'dakilerle konuştum diyorum bunu.

İlk etapta LR gelecek dediler, 2026 ortasını bulabilir SR denildi.

• spentime kullanıcısına yanıt
    Tesla TR ekibi eski kasalara talep düşmemesi için net bilgi vereceğini zannetmiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de Türkiye'ye geç geleceğini düşünüyorum ama yakın zamanda gelecek olsa bile mevcut araçların satışlarını baltalamamak için satışa yakın bir zamana kadar açıklayacaklarını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Tr ekibi doğru bilgi vermiyor. Yeni kasayı sorduğumda şu an yeni kasa araç yok dediler. 2 gün sonra yeni araç yayımlandı :) şuanki kasaları satmak için uğraşıyorlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • spentime kullanıcısına yanıt

Sen de inanmamışsın bak bana :) Bana da Tesla TR ekibi demişti aaaaa

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Hocam test süresi uzasa sorun yapıyorlar mı güzergahı biraz bozsanız

• Everyday Sandroyoutube
    Today's Mission, installing these custom build Solar Panels from MitoSolar on Beluga. How practical are they? I have been dreaming about putting Solar on my Tesla for a few months now! *Custom Solar Modules & Solutions - https://mitosolar.com *EcoFlow Battery I Recommend - https://amzn.to/40esqvI MY LINKS: Join my Patreon here - https://bit.ly/everydaysandropatreon 🏕️For Casual Updates -https://www.instagram.com/everydaysandro/ 🏦Where I Invest: https://bit.ly/sandrorobinhoodinvesting 🗺️My Travel Essentials: https://bit.ly/40Z3QgK Thank you to my Patreon's for Making this Story Possible: David B. Brad C. Paul S. Sam W. John C. Rich D. Drive Safe, Cheers! Beluga & Sandro
    https://www.youtube.com/watch?v=ssbnI35QLRA

Birileri güneş paneli takmış bedava olmuş araç  

• Wind. kullanıcısına yanıt

Yok hiç yapmadılar. Ben uzatmak durumunda kaldım biraz, açık otopark yerine kapalıya daldım, 2 tur fazladan attım gibi oldu hahahah

Ben sadece yeni update var mı ona baktım  

• Yeni kasada koltuk ve diğer güncellemeler çok güzel.Ama bence önü çok çirkin gündüz özellikle passat çakması gibi.Gece bir nebze şıktır.Ayrıca menzil güncellemeside çok yetersiz.Ben değişmeyi düşünmem şahsen.

• Kovid60 K kullanıcısına yanıt

Mevcut MY'si olan zaten değiştirme yaparsa saçma, bir arabanın menzili artarsa veyahut kasa komple(makyaj demiyorum) değişirse mantık ağır basar. Ama şuan ki aşamada değiştirme için tek artı koltuk mevzusu ve arka ekran(çocukları olanlar için) ama arka ekranın kullanışlılığı da biraz çok aşağıda sürekli kafayı eğerek bakmak zor olur sadece havalandırma kontrolü gibi kullanılabilir. Koltuk mevzusunda ise uzaktan yönetimle araç zaten soğutulabiliyor alternatif çözüm ile.

Bu çıkan yeni kasadan sonra bence menzil için çözümler olacak.

Şahsen şuan ki çıkan kasada SR için menzil artmış olsaydı mevcut modelin siparişini iptal ederdim gözünün yaşına bakmadan ÖTV'de göze alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spentime -- 13 Ocak 2025; 12:48:17 >
  • Tesla Model Y Deneyimim: Neden Geçtim ve Neler Yaşadım?

Merhaba arkadaşlar,

Tesla Model Y kullanıcısı olarak, bu aracı neden tercih ettiğimi, ne gibi deneyimler yaşadığımı ve avantajlarını/eksilerini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım Tesla ya da elektrikli araçlara geçiş yapmayı düşünenlere faydalı olur.

Neden Tesla Model Y?

Mercedes, BMW ve Audi gibi premium araçları uzun yıllar kullandım. Teknolojiye olan merakım ve yeni şeyler deneme isteğim beni Tesla'ya yönlendirdi. Elektrikli araçların geleceğin teknolojisi olduğunu düşündüğüm için Model Y’yi tercih ettim. Bu, geleneksel araçlardan farklı bir dünyaya adım atmak gibiydi.

Kullanım Deneyimlerim

Model Y ile hem şehir içinde hem de uzun yolculuklarda birçok deneyim yaşadım. İstanbul-Van, İstanbul-Viyana, İstanbul-Bodrum gibi farklı rotalarda bu aracı kullandım. Günlük kullanımda ise yaklaşık 50 km yol yapıyorum. Kapalı garajımda Tesla Wall Connector şarj cihazı bulunduğu için şarj konusu hiç sorun olmadı. Genelde 4-5 günde bir, şarj seviyesi %40'a düştüğünde aracı şarj ediyorum.

Şarj ve Uzun Yol Deneyimi

Şehir içinde DC hızlı şarja neredeyse hiç ihtiyaç duymadım. Evdeki şarj düzeni oldukça yeterliydi. Uzun yolculuklarda da şarj ağı sayesinde herhangi bir problemle karşılaşmadım. Ancak bayram yoğunluğu gibi dönemlerde şarj istasyonlarında sorun yaşanabileceği endişem var çünkü henüz bu tarz bir dönemde uzun yol yapmadım.

Araç Teknolojisi ve Kullanım Kolaylığı

Model Y’nin navigasyon sistemi mükemmel. Daha önce kullandığım araçlardaki (BMW ve Mercedes) navigasyon sistemleri genelde trafik verisi sunmadığı için pek kullanışlı değildi. Tesla’nın navigasyonu ise hem güncel trafik durumunu gösteriyor hem de şarj istasyonlarını planlamaya dahil ediyor.

Araçta yaşadığım en büyük yeniliklerden biri de telefonla entegrasyon ve uzaktan kontrol oldu. Aracın kapılarını açıp kapatmak, konumunu görmek, hatta kameralarını izlemek telefon üzerinden mümkün. Örneğin, vale modu sayesinde aracı bıraktığınız kişinin hız limitini ayarlayabiliyorsunuz. Şifreli torpido özelliği ise özel eşyalarınızı güvenle saklamanızı sağlıyor.

Konfor ve İç Mekan

Model Y’nin iç mekanı oldukça geniş ve ferah. Şaft tüneli olmaması, arka yolcular için ekstra rahatlık sağlıyor. Cam tavan yaz aylarında biraz ısı yapabiliyor, ancak güçlü klima sistemi bunu telafi ediyor. Yazın 40 derece sıcaklıklarda bile sorun yaşamadım. Klima sadece havayı değil, gerektiğinde direksiyon ve koltukları da otomatik olarak ısıtıyor.

Bagaj kapasitesi konusunda da oldukça memnunum. Araçta hem ön hem de arka bagaj bulunuyor, bu da aile seyahatlerinde büyük kolaylık sağlıyor.

Performans ve Sürüş Keyfi

Elektrikli motorun anlık torku, hızlanma ve sollama performansını inanılmaz bir seviyeye taşıyor. Bu araçla sollamak gerçekten keyifli bir deneyim. Ayrıca araç oldukça sessiz çalışıyor, bu da konforu artırıyor.

Bakım ve Servis Deneyimi

Model Y’nin bakım maliyetleri diğer araçlara kıyasla yok denecek kadar az. Şimdiye kadar sadece amortisörlerden gelen bir gıcırtı için servise gittim. Yazılım veya donanımla ilgili donma, takılma gibi bir sorun hiç yaşamadım.

Ekstra Özellikler

• Büyük Ekran Eğlencesi: Araçta film izleyebilir, oyun oynayabilir veya internete bağlanabilirsiniz.
    • Alarm ve Güvenlik: Araca dokunan birisi olduğunda telefonunuza uyarı geliyor.
    • Wall Connector Şarj Cihazı: Şarj cihazının ince ve hafif kablosu kullanımı çok kolaylaştırıyor.

Eksiler ve Endişeler

• Bayram Dönemleri: Şarj istasyonlarının yoğunluğunun artabileceği dönemlerde deneyimim olmadı, bu yüzden bu konuda endişeliyim.
    • Cam Tavan Isı Problemi: Güçlü klima bu sorunu çözse de bazı kullanıcılar için rahatsız edici olabilir.
    • İkinci El Değeri: Elektrikli araçların ikinci el piyasası henüz oturmuş değil, bu da uzun vadede bir belirsizlik yaratıyor.

Sonuç

Tesla Model Y, özellikle aile aracı olarak ideal bir seçenek. Geniş iç hacmi, teknolojik özellikleri ve düşük bakım maliyetleriyle beni fazlasıyla memnun etti. Şu anda yeni bir araç alacak olsam, alternatif olarak Model Y dışında başka bir aracı düşünmüyorum. Mercedes EQ serisi aklımdaydı, ancak bağlantı problemleri ve kararsız model yapısı nedeniyle vazgeçtim.

Eğer siz de Tesla veya elektrikli araçlara geçiş yapmayı düşünüyorsanız, Model Y’yi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.

• Kovid60 K kullanıcısına yanıt

Başıma bir şey gelmeyecekse herkesin sevmediği mevcutun önünü ben daha çok beğendim.

İkisini de arkası ayrı ayrı güzel bu arada. Şu daha güzel diyemedim ona.

Mevcut modelin ön tasarımı konusunda size katılıyorum. Seneye mevcut olacağı ÖTV dilimine ve ülkenin maddi şartlara göre yeni Y Juniper de düşünebilirim ama şu ön tasarımı hiç beğenmedim. Menzilde de bir değişiklik görünmüyor diyebiliriz. 3'ün ön tasarımı copy paste yapsalardı keşke.

• cetvel C kullanıcısına yanıt

Aradığım adamı buldum :))

Yorumlar nefis, bir çok konuda içimi rahatlattınız. Ben de sipariş verdim, beklemeye geçtim hayırlısıyla.

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt

Menzil uzun olsa benim fikrimi etkiler belki beklese miydim acaba derdim, ama şu an mevcuttan arka ekran hariç beni beklese miydim diye düşündüren bir şey yok.

• Wind. kullanıcısına yanıt

Merhaba , dün ankara armada da test sürüşü gerçekleştirdim , aracı size veriyorlar ve bir görevli olmuyor bana navigasyondan bir rota girdi ve oraya gidip gelmemi söylediler , ancak ben istediğim gibi manevra kabiliyetini deneyemeyince ara sokaklara saptım :) , bir kaç nizamiye önünde göbekten dönüş yaptım . Aracı geri getirdiğimde kimse birşeyde sormadı birşeyde demedi :).

Yeni aracın gelmesi konusu ciddi soru işareti oluşturdu bende , showroom'a gittiğimde benim gibi 3-4 kişi satış danışmanlarını sorularıyla bunaltıyordu :) , bir kısmı hatta sipariş etmiş bekleyen insanlardı , ancak satış danışmanları kendi ifadeleri ile yuvarlak laflar etmekten başka birşey yapamıyor kendi açılarından bence kesin bilgi verebilmelerinede imkan yok adeta bir kumar oynayıp sonucunu deneyimlemek lazım . Ya şimdi sipariş oluşturacaksınız ki belki bu siparişte bile ötv dilimi değişecek yada 2025 veya 2026 da ne zaman geleceği belli olmayan bir aracı bekleyeceksiniz ,gelince hangi vergi diliminde olacağını bilmeden. Doğrusu kafam çok karışık , ek olarakta bir arkadaşımın 1 ay önce aracı teslim aldığını ve montaj hatalarından dolayı şuan mahkemelik olduğunu öğrendim , bu sık yaşanan bir olay mı yoksa münferit mi bundanda emin olamıyorum. Bilenler yorumlasın lütfen :)

Matrah güncellenmez veya yeteri kadar güncellenmezse yeni versiyon %10 ÖTV dilimine giremez zaten. %30 ÖTV farkı nedeniyle daha fazla ödeme gerekecek yenilikler de mevcut değil. Bunu %50 ÖTV ile LR almış ve hala aracı keyifle kullanan birisi olarak söylüyorum. Belki Juniper geldiğinde mevcut olacağı ÖTV dilimi nedeniyle farklı bir motor gücü de karşımıza çıkabilir. %40 ÖTV'yle SR almak durumu oluşursa %50 ÖTV'yle LR ve P de yine daha cazip hale gelebilir. Mevcut koşullarda hala SR siparişi vermek bana mantıklı geliyor. Size de hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 18831884188518861887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.