Bildirim
Ticari taksi dolmuş ve otobüsler aylık ne kazanır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
istanbulda taksilerin plaka kiraları 2500tl ye kadar düştü şu sıralar, devlet el koyacak dedikoduları ve krizin etkisi ile. kendilerine kalan kar da ortalama 1000tl civarında diğerleri hakkında fikrim yok. -
Yine burdan duymuştum brüt aylık 10000 civarı kazanıyorlarmış.
Ayda hiç yoktan 800 en kötü ihtimalle kalıyordur. -
Ümraniye-Üsküdar dolmuş hattı aylık 7 bin ytl kazanır, 3 bin ytl gibi kirası vardır.. -
quote:
Orjinalden alıntı: Otospot
Ticari taksi dolmuş ve otobüslerin aylık plaka kirasi nedir?yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler...
Antalya için konuşayım ticari taksi olarak müşterim var ama 2 tür ticari taksi var 1 otellerle ve çeşitli firmalarla anlaşmalı olanlar var turistleri alırlar büyük alış veriş merkezlerine götürürler örnek serik uygunlar tekstil ki kendisi müşterim olur :) hem ayak bastı parası alır taksici hemde satılan üründen prim bu tip taksiciler aylık en kötü ihtimal ile (yaz ayları) 5000 tl kazanır diğer tip taksiciler ise günlük 300 ile 500 tl arasında kazanır -
otobüslerde 500T iyi kazandırıyor sanırım.
-
istanbulda bu çok fazla değişiklik gösterir. hattının yolcu durumuna göre minibüsün aylık geliri 3000 liradan 10.000 liraya kadar değişir.
taksiler ise daha mütevazidir 3000-2500 lira arası geliri vardır. -
quote:
Orjinalden alıntı: _opeth
İnsanlar gerçekten istif halde.Yazık ya....
Bu arada afişe öldüm. -
Arkadaşımın babası halk otobüsü çekiyor. Günde yakıt parası hariç 400-500 atıyormuş. Çalıştığı zamanlarda 60 ytl arkadaşıma veriyor(otobüste biletçilik yapıyor bazen) 70-80 de babası alıyormuş geri kalan money'i otobüs sahibine teslim ediyorlarmış. -
quote:
Orjinalden alıntı: mâlênâ
Arkadaşımın babası halk otobüsü çekiyor. Günde yakıt parası hariç 400-500 atıyormuş. Çalıştığı zamanlarda 60 ytl arkadaşıma veriyor(otobüste biletçilik yapıyor bazen) 70-80 de babası alıyormuş geri kalan money'i otobüs sahibine teslim ediyorlarmış.
Otobüsçüler genelde komisyon gibi çalışıyor. Günlük kazançtan masraflar düştükten sonra kalan paradan atıyorum %20 alıyorlar.
Kimi de standart alıyor.
İstanbul'da Bayrampaşa tarafında önceden iyi iş varmıştı. Sonradan cezaevi kapatılınca işler kesatlaştı diyodu esnaf.
-
çok kazandıkları kesin.. -
şöyle söyleyeyim,
taksi plaka sahibi sadece plakadan ortalama 3000-3500 net alır.
kiralayan adam arabasına takar plakayı o da 90 ytl gündüz + 90 ytl gece yövmiye ye şöför e verir.
Şöför ortalama gündüz 150 ytl toplayıp 90ytl yövmiye+30 ytl yakıt masrafı yapıp günlük 30 ytl kar yapar.
Fazlası eksiği olur ama ortalama piyasa budur. -
Zaten bir taksi ya da dolmuş plakasının bedeli dünya kadar. -
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
quote:
Orjinalden alıntı: Otospot
Ticari taksi dolmuş ve otobüslerin aylık plaka kirasi nedir?yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler...
Antalya için konuşayım ticari taksi olarak müşterim var ama 2 tür ticari taksi var 1 otellerle ve çeşitli firmalarla anlaşmalı olanlar var turistleri alırlar büyük alış veriş merkezlerine götürürler örnek serik uygunlar tekstil ki kendisi müşterim olur :) hem ayak bastı parası alır taksici hemde satılan üründen prim bu tip taksiciler aylık en kötü ihtimal ile (yaz ayları) 5000 tl kazanır diğer tip taksiciler ise günlük 300 ile 500 tl arasında kazanır
Üstadım ticari plaka hakkında yardımına ihtiyacım var.Babam zamanında antalyadan plaka satın almıştı.Biz istanbulda ikamet ettiğimiz için antalyada yaşayan amcamın üstüne aldık plakayı.şimdi de amcam ben emekli olucam benim üzerimden alın artık plakayı diyor.Almasına alırızda önümüzde engel var. Tahsis belgesi diye birşey varmış.Bunuda almanın en önemli şartı ikametgahın antalyada olacak, ve en az 3 yıl orda yaşamış olma.Bizde bu şartları taşımıyoruz.Ne yapmamız lazım.Bilginiz varsa konu ile ilgili yardımlarınızı rica edicem.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _opeth
ben 500t çiyim masrafın çıkmazsa (otobüs modeline yakıt tüketimine şöförüne göre değişiyor) 5- 12 bin tl arası araban son model ise yakıt olarak az yakıyor vr yeni diye hat bedeli 3 bin tl devlet almıyor şöfor de iyi kullanıyorsa 12 bin tl kazanırsın -
quote:
Orijinalden alıntı: asves
quote:
Orijinalden alıntı: _opeth
ben 500t çiyim masrafın çıkmazsa (otobüs modeline yakıt tüketimine şöförüne göre değişiyor) 5- 12 bin tl arası araban son model ise yakıt olarak az yakıyor vr yeni diye hat bedeli 3 bin tl devlet almıyor şöfor de iyi kullanıyorsa 12 bin tl kazanırsın
nasıl bir hortlatma olmuş yav :)
-
Hort completed succesfully. -
2009 yılında yazılan yazı kriz çıkabilme ihtimali var demiş adam ileri görüşlü -
zor iş istanbulda
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: saveyourself
2009 yılında yazılan yazı kriz çıkabilme ihtimali var demiş adam ileri görüşlü
Bu bizim memleket için çok ileri görüşlülük sayılmaz aslında. Her 3-5 senede bir kriz. Ama bazıları teğet de geçiyor, yersen..
Benzer içerikler
- bluemotion nedir
- eski tarihli lastik alınır mı
- şarjlı araç kamerası
- en iyi kış lastiği
- continental 4 mevsim lastik yorumları
- en çok tutulan suv araçlar
- togg renkleri
- 2024 araç satış rakamları
- honda fiyat listesi 2025
- araç fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X