Bildirim
Tiger da elektrik problemi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
dostum akun 90 olmus 30 ytl ye mutlu aku al babalar gibi kullan sakın yine cinli aku alma !.......... -
3. akü değişimi
Tamam Mutlu Akü almadım ama bence şarjıyla ilgili bir problemi var.
Buradaki tamircilerin elinde oyuncak oldum zaten bir türlü halledemediler problemimi -
Hocam selamlar ben elektronikçiyim. Şans eseri gözüme takıldın yardımcı olayım. İlk Olarak akü kaç AH değerinde.
Tahminim 12Ah dir. Farları açtığında akü zayıflıyor ise muhtemelen şarj dinamonda problem vardır.
Tabiki motorun orjinal farlarında değişiklik yapmadıysan. Mesela 30W far yerine 50-60W bir far yada xeon far varsa bu ister istemez şarj dinamosunun kapasitesini aşacak ve aküden akım harcayacak.
2. problerm ise motor çalışır vaziyette iken farların bir süre sonra kısılıyor ise bu da direk olarak şarj dinamosunda bir problem olduğunu gösterir. motorlarda röleli bir sistem var. Motor çalışınca akü devreden çıkıyor. Sistem elektrik ihtiyacını şarj dinamosundan gideriyor. Akü ise sadece şarj oluyor.
Yani çok büyük ihtimal problem şarj dinamosu. Motor ile arasındaki aktarmada olabilir kayış falan gibi gevşemiş olabilir. Şarj dinamosunun kömürleri aşınmış olabilir. Oto elektrikçide yaptıra bilirsin.
Şimdiden kolay gelsin umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X