Şimdi Ara

Tiguan mı 3008 mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
20.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tiguan daha heybetli ve daha konforlu bir araç. 3008 donanım, f/p, motor, şanzıman, yol tutuşta daha iyi. Bence kalite anlamında da 3008 daha iyi geliyor bana.

Not:Tiguan R-Line çok iyi duruyor. Alırım bir dal ☺️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 6 Şubat 2020; 23:17:45 >
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Yakıt farkı küsüratlar.Estetik derseniz ona birşey diyemem.Bendeki joystick ama 1,4 sn farka topuzu tercih ederdim.Elbette maliyet düşürmekle ilgili birşey ama matrahta tutmak fiyatı 230 bine çıkmaması için yapılan birşey.Kimsede joystick için 20 bin fazla vermek istemez.
  • Tiguan ile aradaki fiyat farkı çok değilse Tiguandan şaşma. Çok sağlam arabadır.. çevremdekilerden biliyorum. Ama 3008 daha yeni çıtır.. ilerde ne olur bilinmez. Riske girmeye değmez . Bi de peugeot çok sıkıntılı arıza verdi mi uğraş dur. Vw seçenek alternatif çok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Yakıt farkı küsüratlar.Estetik derseniz ona birşey diyemem.Bendeki joystick ama 1,4 sn farka topuzu tercih ederdim.Elbette maliyet düşürmekle ilgili birşey ama matrahta tutmak fiyatı 230 bine çıkmaması için yapılan birşey.Kimsede joystick için 20 bin fazla vermek istemez.
    Hocam matrahta tutmak için her seferinde biraz daha kırpsalar, kırpa kırpa kuş gibi kalsa ama 1.4 sn daha hızlı olan EAT/6 olsa, yine de tercihin mi olurdu?

Zaten matrah işi olmasa o vites kolu hiç gelmezdi mecburiyetten bu yolu seçtiler, yoksa 3008 Türkiye de başlamadan bitmiş olurdu.

Ben hız sınırlarından dolayı şehir için de 50km üzerine zor çıkabiliyorum, benim gibiler için 1.4sn hızlı olmuş hiç umursadığım birşey değil.

Mesela; Biri ekonomi/estetik diğeri performans sunuyor diye satsalar ve Joystick ile topuz arasında fiyat farkı pek olmasa kimse gidip 1.4 sn. bakmaz o topuzu almazdı, millet olmadığı için mecburiyetten alıyor. Alanların bazıları da öyle geleceğini bilmeden aldı ve bazı arabayla ilgili olmayan kişiler ne olduğunu bile bilmiyor halen.

Netice de araba işte, o kadar önemsemiyorum ben.
    İstediğim özellikler/donanımları sunmayıp beklentimi karşılamıyor ise, almam olur biter. Benim için cazibesini kaybetmiş bir araç, 3008. Konsol Joystick'e göre tasarlanmış, vites kolu düdük gibi duruyor, uyumsuz.

• Hoca tabi ki de Tiguan anlatılmaz yaşanır
    Matrah durduğu sürece yapacak birşey yok.2018 ortasında 200 bine satılıyordu bu araç.Tabi matrah yükselsede 6 ileri ile devam ederler gibi.Son 1 senedir aynı çıplak fiyatla satılıyor araç.Ekimde 109 a satılan Polo ya 143 bin fiyat veriliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

Standart değil evet. 3008 fiyatına göre daha donanımlı buna lafım yok almayın da demem. Ama tiguan dan üstün bir araç değil. 3008 gtline mı tiguan rline mı deseler tiguan alırım bana daha güzel görünüyor şahsen. Bende highline var şu anda keşke olsa dediğim arka koltuk ısıtma olsaymış.
    Bende bu klasmandaki araçları inceledikten sonra 3008 GT Line eat 8 dizel siparişi verdim. Ayrıca vw alacak olsam Passat benzinli otomatik alırdım herhalde. Tiguan ile Passat arasında malzeme kalitesi farkı var çünkü.
    kaç yıl 3008 kullandın..ad blue sorunu bir elin parmağını geçmez..o da servis ücretsiz değiştiriyor..varsa sorun söyle cevabını yazayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

kaç yıl 3008 kullandın..ad blue sorunu bir elin parmağını geçmez..o da servis ücretsiz değiştiriyor..varsa sorun söyle cevabını yazayım
    Garantisi bitenler için 4.000TL ler geçiyor, netten bak bakalım kaç elin parmakları kadarmış.

Google amcaya "Peugeot AdBlue sorunu"yazdım, birsürü çıktı. Sende bak,

buda sorunu yaşayan bir arkadaş, yardımcı olun bedavaya halletsinler.
    www.sikayetvar.com
    16000 Km De Peugeot 3008 Adblue Hatası!
    https://www.sikayetvar.com/peugeot/16000-km-de-peugeot-3008-adblue-hatasi

şurada da itiraz etmişsiniz cevap verilmiş size
    https://forum.donanimhaber.com/peuogeot-3008-308-serilerinde-adblue-sorunu-devam-ediyor-mu--141357410

Donanım haberde açılmış konuları
    https://www.google.com/search?q=peugeot+adblue+sorunu+site:forum.donanimhaber.com&sxsrf=ACYBGNShRwyoauADQaOm8qm9zhlronB8Rw:1581025216552&sa=X&ved=2ahUKEwjpg6fz8b3nAhWtyqYKHfwiDC4QrQIoBDADegQIAxAN&biw=1366&bih=635

Buyur, servis 4.500TL çekmiş sonra 800TL tırtıklamış.
    https://forum.donanimhaber.com/yeni-3008-adblue-hatasi-p20e8--138266142

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 7 Şubat 2020; 0:48:32 >

• SertyAdams kullanıcısına yanıt
    Bu bilgiyi internette teyit edebileceğimiz kaynak var mı? 1.5tsi ile tiguanda Dq200 var deniyor.
  • Neymiş Tiguan ıslak kavramaymış..sanki ıslak kavrama sorunsuz..sadece kuruya göre daha az arıza yapıyor deniliyor.. elimizde bunun doğru olduğunu gösteren bir istatistik yok sadece kulaktan dolma şeyler...ama diğer tarafta tam otomatik tork konvetörlü sorunsuz bir şanzıman.. PSA'nın en iyi yaptığı şey bence ödüllü motoru..daha ww servislerinde ki fahiş fiyatlara,ABD ve Avrupa'da 8-10 sene garanti verdiği araçlara TR'de nedene 2 sene veriyor (adamlar bizi kusura bakmayın ama yolunacak kaz gibi görüyor) başka hiçbir şeye bakmadan bu ikisi için bile 3008 derim..
  • yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    www.tiguanforums.co.uk
    7 Speed DSG - Wet or Dry Clutch? - VW Tiguan MK2 Forums
    https://www.tiguanforums.co.uk/viewtopic.php?f=8&t=4821
    burada yazılmış kendim bizzat görmedim ama akşam detaylı bakacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ibrahim Akca

3008 almak gibi bir hataya dusme derim. Neticede VW bir Alman markasi, kalitesi belli. Ancak daha kaliteli bir tercih icin sana BMW oneririm. X5 al, eski olsun ama temiz olsun omurluk binersin.

Neden 3008 almamalisin, icerisinde bir ton elektronik var ki Fransizlar bu konuda cok becerisiz. Elektroniklerin buyuk bir kismi Cin den geliyor ve kaliteleri tahmin edersin ki cok yuksek degil. Bir sorun cikarma ihtimalleri yukseliyor, daha da kotusu short cut yapma ihtimalleri bile var. Internette kisa bir arastirma ile gorebilirsin zaten, 10 yasinda bir Fransiz aracina bak bir de 10 yasinda bir Alman aracina bak neden oldugunu daha iyi anlarsin zaten.
    Renoyu diğer fransızlardan ayırın hem mekanik hem elektronik olarak bir kaç model dışında sorunlu aracı yok onlarda eskide kaldı bmw önermişsiniz ilk sahibi bmw'ye ikinci sahibine bmw biner diye bir söz var bmw'nin yeni modellerinde bile abudik kubudik sorunlar çıkabiliyor alman arabaları elektronik arıza konusunda en üst sıralarda bir araştırın isterseniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.