Şimdi Ara

Tiguan mı 3008 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
0
Favori
20.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Piyasanın ateşli olduğu şu dönemde araç bulmak da zor karar vermek de. Bu 2 modelden hangisi tavsiye edilir acaba?
    Bugüne kadar kullanacağım ilk sedan dışı araç olacak. İşe gidiş geliş için kullanılacak(günlük 40km). Ana kriter güvenlik donanımı iyi olsun, otomatik şanzıman ve fazla servise sanayiye düşürmesin, uzun süre kullanalım şeklinde. Bu açılardan fiyat/performans olarak hangi model uygundur?

• 3008 o kadar abartılmaya değmez, zamanında fiyatı uygun iken millet aldı biraz popüler oldu. 308 de direksiyon ve gösterge paneline saydıranlar, piyasada biraz arz-talep oluşunca koşup 3008 aldı.
    AdBlue tank sorunu her yerde okunuyor.

Marka sürekli kırpılmış araç getiriyor; aynen marketten aldığımız gofretin sürekli gr. olarak küçülmesi ama bizim aynı fiyata alıp "yahu! iyiymiş" dediğimiz gibi.
    İlk geldiği gibi EAT/8 olsa eyvallah derdim de, o vites topuzlu EAT/6 ve kırpmalar ile bu iş yürümez! Bence eski cazibesini yitirdi, C5Air bence daha iyi bir seçenek.

Ben bu iki seçenek arasında Tiguan derim. En azından adamların ne dediği belli, araç belli, piyasadaki oturduğu yer belli.
    quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

3008 o kadar abartılmaya değmez, zamanında fiyatı uygun iken millet aldı biraz popüler oldu. 308 de direksiyon ve gösterge paneline saydıranlar, piyasada biraz arz-talep oluşunca koşup 3008 aldı.

Marka sürekli kırpılmış araç getiriyor; aynen marketten aldığımız gofretin sürekli gr. olarak küçülmesi ama bizim aynı fiyata alıp "yahu! iyiymiş" dediğimiz gibi.
    İlk geldiği gibi EAT/8 olsa eyvallah derdim de, o vites topuzlu EAT/6 ve kırpmalar ile bu iş yürümez! Bence eski cazibesini yitirdi, C5Air bence daha iyi bir seçenek.

Ben bu iki seçenek arasında Tiguan derim. En azından adamların ne dediği belli, araç belli, piyasadaki oturduğu yer belli.
    tiguen nin mi ne dediği belli

kronik arızalı bir şanzımanı diye başlayan bir arıza listesi var aynı şikayet listesini hem tiguen hem 3008 için yap bakalım kim ne kadar arıza veriyor.

burayada yazki herkes görsün

alman araçları belirli bir segment üstüne çıkmadığınız sürece size sadece amblem ve jant kapakları veriyorlar.

sattığım 1 serisi Bmw de hız sabitleme yoktu,ön park sensörü yoktu premium c segment bir araçtan bahsediyoruz.

tiguen için hak getire.

fransız araçları en azından yapamadığı ürünleri transfer etmeyi biliyorlar tam otomatik aısın şanzıman gibi.

diğerlerinin yaptıkları gibi porsche den beleş kalan DSG üzerinden arıza katliamına devam etmiyorlar.

ambleme para veririz diyorsanız onu bilemem.
    3008 almak gibi bir hataya dusme derim. Neticede VW bir Alman markasi, kalitesi belli. Ancak daha kaliteli bir tercih icin sana BMW oneririm. X5 al, eski olsun ama temiz olsun omurluk binersin.

Neden 3008 almamalisin, icerisinde bir ton elektronik var ki Fransizlar bu konuda cok becerisiz. Elektroniklerin buyuk bir kismi Cin den geliyor ve kaliteleri tahmin edersin ki cok yuksek degil. Bir sorun cikarma ihtimalleri yukseliyor, daha da kotusu short cut yapma ihtimalleri bile var. Internette kisa bir arastirma ile gorebilirsin zaten, 10 yasinda bir Fransiz aracina bak bir de 10 yasinda bir Alman aracina bak neden oldugunu daha iyi anlarsin zaten.
    Hocam onlar eskide kaldı artık sorunsuz, sağlam motorlu ve sağlam şanzımanlı bir peugeot var. Ayrıca yol tutuş konusunda da peugeot gayet iyi araç yapıyor. Hatta golf ve leon arasında kalmıştım fiyat olarak leon daha iyi geliyordu sonra sorunsuzluk, sağlam şanzıman ve yol tutuşu için 308in daha iyi olduğunu öğrendim ardından 308 aldım. 3008 de bir çok konu ve teknoloji bakımından tiguandan daha iyi.

Bu arada kesinlikle tiguanın dış görünüşü daha iyi görünüyor, komple cam tavan yok ama sunroof var, yokuş yukarı start stop çalışmaya devam ediyor, peugeot da dik yokuşta start stop çalışmıyor. Onun dışında tiguanın artısı yok.
    Niye hiddetleniyorsun ki?

Kronik şanzıman arızası kuru kavramada, daha önce yağlı kavrama ile sunuluyordu bende ondan bahsettim. Yorum yapmadan önce sonraki mesajımı da okuyun.

Konu ne, BMW1 ne alaka? Sende aldın hoşlanmadın diye sürekli aynı şeyi yazar oldun? Alırken öven ama satmaya yakın veya sattıktan sonra aracını kötüleyen kullanıcıları; sevmiyorum ben.
    Alırken var dediler de sonradan mı çıkmadı! Alıyorsunuz sonra bi ton bıdıbıdı, bakarsınız donanım listesine beğenmiyorsan almasınız. Zorla satmıyorlar ya!..

Ben önemsemiyorum, çünkü alırken baktım; "Bilerek aldım".

Daha hiç kimse bilmiyorken ben 308 1.6 BlueHDI ALLURE+PREMUM EAT/6 aldım tadına baktım.
    Ve her zaman her yerde yeri geldiğinde söylerim; o motor şanzımandan aldığım tad beni çoğu araçtan daha çok memnun etti, uyumu gayet iyi.
    Haa! araba da her şey var ve bu donanım kombinasyonunu gören kişi sayısı bile çok azdır, ona rağmen arabaya ısınamadım sattım geçtim o ayrı konu...
    tiguendeki yarı otomatik çift kavrama kronik sorunlu bir şanzıman,mekatronik ve kavrama arıza ve servis işlerine hazır olun

3008 deki tam otomatik tork konvertörlü bir şanzıman aısın marka japon malı.

sorun ve ve konfor adına size dert açmaz.

ben olsam bu ikilide direkt 3008 i alırdım.
    cafzafer2 c kullanıcısına yanıt
    C cafzafer2 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

3008 derler ama giderler vw alırlar
    Bu muhabbet VW'de Passat için geçerli.

İnsanlar 3008 diyorlar ve 3008 alıyorlar. 3008'in satışları Tiguan'ın 2 katından fazla.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Tiguan mı, 3008 mi: 2023 SUV Karşılaştırması

Tiguan ve 3008, günümüzün en popüler kompakt SUV'ları arasında yer almaktadır. İşte bu iki aracın kapsamlı bir karşılaştırması:

Tasarım

• Tiguan, daha geleneksel bir SUV görünümüne sahipken, 3008 daha modern ve şık bir tasarıma sahiptir.
    • 3008, çerçevesiz ızgarası ve LED gündüz farlarıyla öne çıkarken, Tiguan daha keskin hatlara ve daha büyük bir ızgaraya sahiptir.

İç Mekan

• İki araç da ferah ve iyi donanımlı iç mekanlar sunar.
    • 3008, dijital gösterge paneli ve i-Cockpit bilgi-eğlence sistemi ile daha yüksek teknolojik özelliklere sahiptir.
    • Tiguan ise daha geniş bir bagaj alanı ve isteğe bağlı üçüncü sıra oturma seçeneği sunar.

Motor ve Performans

• Tiguan, 150 ila 245 beygir gücü arasında değişen çeşitli motor seçenekleriyle gelir.
    • 3008, 130 ila 225 beygir gücü arasında değişen benzinli ve dizel motor seçenekleri sunar.
    • Her iki araç da dört tekerlekten çekiş seçeneğine sahiptir ve benzer performans seviyeleri sunar.

Özellikler

• Tiguan, sürüş asistanı sistemleri, adaptif hız sabitleyici ve kör nokta izleme gibi kapsamlı bir güvenlik özellikleri paketiyle donatılmıştır.
    • 3008, adaptif farlar, park asistanı ve gece görüş sistemi gibi daha fazla gelişmiş özellik sunar.

Fiyat

• Tiguan, 3008'den biraz daha düşük bir başlangıç fiyatına sahiptir.
    • Ancak 3008, üst düzey donanım seviyelerinde daha fazla özellik sunar.

Sonuç

Tiguan ve 3008, güçlü ve yetenekli kompakt SUV'lardır. Hangi aracın sizin için doğru olduğu, bireysel ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Tiguan, daha geleneksel bir tasarım, daha büyük bir bagaj alanı ve daha düşük bir başlangıç fiyatı arayanlar için iyi bir seçimdir. 3008 ise daha modern bir tasarım, daha fazla teknolojik özellik ve gelişmiş güvenlik özellikleri arayanlar için daha uygun olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3008

İç-dış çok daha güzel, dizel+otomatik seçeneği var.
  • 3008
  • 3008 almak gibi bir hataya dusme derim. Neticede VW bir Alman markasi, kalitesi belli. Ancak daha kaliteli bir tercih icin sana BMW oneririm. X5 al, eski olsun ama temiz olsun omurluk binersin.

Neden 3008 almamalisin, icerisinde bir ton elektronik var ki Fransizlar bu konuda cok becerisiz. Elektroniklerin buyuk bir kismi Cin den geliyor ve kaliteleri tahmin edersin ki cok yuksek degil. Bir sorun cikarma ihtimalleri yukseliyor, daha da kotusu short cut yapma ihtimalleri bile var. Internette kisa bir arastirma ile gorebilirsin zaten, 10 yasinda bir Fransiz aracina bak bir de 10 yasinda bir Alman aracina bak neden oldugunu daha iyi anlarsin zaten.
  • 3008 ezer
  • Kesinlikle 3008 harika bi makina test ettim kullanıcılar da memnun SORUNSUZ olnası da cabası al bin gez doya dıya
  • Tiguan
  • 3008, Tiguani 4e böler 5e katlar.

:)
  • 3008 o kadar abartılmaya değmez, zamanında fiyatı uygun iken millet aldı biraz popüler oldu. 308 de direksiyon ve gösterge paneline saydıranlar, piyasada biraz arz-talep oluşunca koşup 3008 aldı.

• Hangisinde 4x4 seçeneğini varsa onu al .
  • 3008 1.5 BlueHDİ GT Line
  • Hocam onlar eskide kaldı artık sorunsuz, sağlam motorlu ve sağlam şanzımanlı bir peugeot var. Ayrıca yol tutuş konusunda da peugeot gayet iyi araç yapıyor. Hatta golf ve leon arasında kalmıştım fiyat olarak leon daha iyi geliyordu sonra sorunsuzluk, sağlam şanzıman ve yol tutuşu için 308in daha iyi olduğunu öğrendim ardından 308 aldım. 3008 de bir çok konu ve teknoloji bakımından tiguandan daha iyi.

Bu arada kesinlikle tiguanın dış görünüşü daha iyi görünüyor, komple cam tavan yok ama sunroof var, yokuş yukarı start stop çalışmaya devam ediyor, peugeot da dik yokuşta start stop çalışmıyor. Onun dışında tiguanın artısı yok.
  • 3008 derim ama param olsa Tiguan alırım 😂😂
  • quote:

3008 o kadar abartılmaya değmez, zamanında fiyatı uygun iken millet aldı biraz popüler oldu. 308 de direksiyon ve gösterge paneline saydıranlar, piyasada biraz arz-talep oluşunca koşup 3008 aldı.

Doğru, şimdi pug 3008 fiyat listesine baktım da çoğu donanımda eat 6 yazıyor. Sebep maliyet mi? Şanzımanda sıkıntı olsa gtline da neden olsun? Garip. Pug böyle yaparsa ayağına sıkar.

• 3008’in arka koltuğu malesef bana şahin arka koltuğunu hatırlattı. Çok dar. Tiguan daha kaliteli, daha ferah, daha heybetli. Tek sorunu dizel dsg yok. Olsaydı zaten passat yerine tiguan alacaktım. Köşeli hatlarına ailecek hastayız. Yalnız 1.5 tsi güzel motor, alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Doğru, şimdi pug 3008 fiyat listesine baktım da çoğu donanımda eat 6 yazıyor. Sebep maliyet mi? Şanzımanda sıkıntı olsa gtline da neden olsun? Garip. Pug böyle yaparsa ayağına sıkar.

Alıntıları Göster
    Şanzımanda sorun yok tamamen maliyet odaklı. Ama 3008'in de albenisi joystick vites. her ne kadar eat/6 nın vites oranlarından dolayı performanslı olduğu lanse edilip alıcılara empoze edilmeye çalışılsa da, Eat/8 daha ekonomik odaklı hemde daha yeni ürün. Ve o 308 deki vites kolunu getirip o güzelim araca monte etmek, alıcıya hakaret gibi geliyor(bana).

Peugeot marka olarak biraz oynak, yani bu gün bir ürün getirir yarın o ürünün +1 donanımlısını sunar ve bu ilkinden ucuz olur. Netice de kullanıcıya olur her şey. Zamanında yapmadıkları şey değil. O yüzden markaya karşı pek güvenim yok.

edit. düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 6 Şubat 2020; 22:6:29 >

• tiguendeki yarı otomatik çift kavrama kronik sorunlu bir şanzıman,mekatronik ve kavrama arıza ve servis işlerine hazır olun

3008 deki tam otomatik tork konvertörlü bir şanzıman aısın marka japon malı.

sorun ve ve konfor adına size dert açmaz.

ben olsam bu ikilide direkt 3008 i alırdım.
  • quote:

tiguen nin mi ne dediği belli

kronik arızalı bir şanzımanı diye başlayan bir arıza listesi var aynı şikayet listesini hem tiguen hem 3008 için yap bakalım kim ne kadar arıza veriyor.

burayada yazki herkes görsün

alman araçları belirli bir segment üstüne çıkmadığınız sürece size sadece amblem ve jant kapakları veriyorlar.

sattığım 1 serisi Bmw de hız sabitleme yoktu,ön park sensörü yoktu premium c segment bir araçtan bahsediyoruz.

tiguen için hak getire.

fransız araçları en azından yapamadığı ürünleri transfer etmeyi biliyorlar tam otomatik aısın şanzıman gibi.

diğerlerinin yaptıkları gibi porsche den beleş kalan DSG üzerinden arıza katliamına devam etmiyorlar.

ambleme para veririz diyorsanız onu bilemem.

• TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Tiguan da ıslak tip dsg var ve gayet sağlamdır.

Benzinli tiguan tavsiye etmem. Benzinli 3008 alacaksanız o zaman tiguan derim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.