Şimdi Ara

tipo elektrik sistemi problemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1.6 lpgli tipo kullanıyorum arabanın hemen hemen her gün bir elektrik aksamında sorun çıkıyor bazen arka stoplar çalışmıyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor...mesela 2 gün önce stoplar patladı dün uzun farlar yanmıyor bugün de silecekler deli gibi bir hızla çalışıyor...neden olabileceğini bilen varsa çok sevinirim...

• Lambaların sık sık patlaması veya sileceklerin hızlı çalışması konjektör arızasını akla getiriyor.

bunun dışında bir de sigorta tablasını gözden geçirtin derim, malumunuz bütün elektrik dağılımı bu tabla üzerinden yapılıyor, temassızlık veya sıvı temasından dolayı oksitlenme bu durumun sebebi olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: keyser

1.6 lpgli tipo kullanıyorum arabanın hemen hemen her gün bir elektrik aksamında sorun çıkıyor bazen arka stoplar çalışmıyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor...mesela 2 gün önce stoplar patladı dün uzun farlar yanmıyor bugün de silecekler deli gibi bir hızla çalışıyor...neden olabileceğini bilen varsa çok sevinirim...

büyük ihtimal aracınızın ön camından sigorta kutusuna su sızıyor sigorta kutusunu kontrol ettirin ön cam kenarına bakın sızıntı varmı yağmurlu havalarda falan

• Şarj sistemini kontrol ettirin sileceklerin çok hızlı çalışması ve lambaların patlaması alternatörün aküyü gereğinden fazla gerilimle şarj ettiğinin göstergesi olabilir.Sorununuz çok büyük değil elektrikçiye götürün halleder.
  • Sorununuz çözüldü mü?
  • yok şu an çözülmedi arkadaşların dediği gibi sigortalara baktırdım ama bir şey yok dendi...mesela bugün de sağ kısa far patladı...bir de alakalı mıdır bilmiyorum ama araba sık sık istop ediyor çok devir verdiğiniz de ya da uzun süre boşta kalınca falan
  • ilk mesajda yazdığım ihtimali değerlendirin o zaman yani konjektöre baktırın.

konjektörün görevi alternatörün ürettiği elektrik akımını 13.8 v seviyesinde sabitlemektir. arıza yaparsa gerilim arttığından sık sık lambalar patlar.

geçmiş olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Probleminiz şarj ile ilgili diğer arkadaşlarında dediği gibi konjektör olabilir.
  • teşekkürler....ne kadara mal olur acaba onu biliyor musunuz?? sanayiye gidip bir çok kez kazıklandığımdan bu sefer daha dengeli hareket etmeye çalışıyorum...
  • slm arkadaslar sıteye yenı uye oldum . tipo sigorta tablası yandı acaba pıyasa fıyatı hakkında bılgısı olan varmı? yandı dıyorlar ama benım farlarım calısıyor sadece arka stop lambamın bırısı yanmıyor. yardımcı olabılcek varsa smdıdden tskrler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.