Şimdi Ara

Tofaş Şahin ani devir yükselmesi hk. (vay corsam benim seni arıyorum :( )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar hemen konuya dalıyorum,

2000 model 1.6 i.e şahin araç aldım ama almaz olaydım baya bi masraf yaptım. İki gün önce sabahları zor çalıştırmam şikayeti nedeni ile (5-6 kere 7-10 saniye süre ile) gittiğim karbüratör enjeksiyon ustası durumu incelerken, rölanti motorunun soketini takılmamış vaziyette buldu, soketi taktıktan sonra marş yaptık tabi tek marşta aldı motor sıcak diye sonra devir saati 3000-4000'lere çıktı ve 1500 - 2000 lere falan düştü ve devamında sürekli alçalıp yükselmeye başladı, usta dedi rölanti motoru değişmesi lazım neyse gittik aldık 60 lira (yan sanayi) taktı usta marş yaptık durum yine aynı devir yüksek ve sürekli yükselip alçalıyor, sonra beyin dedi söktük beyni beyinciye götürdük 100 lira program atarım ama düzelmezse sorumluluk kabul etmem dedi bizde beyni başka araçta denemek üzere aldık çıktık dükkandan sonra usta bujilerden yapabilir dedi bujileri değişti sonuç yine aynı, sonra biraz daha incelerken kara kutu diye tabir edilen hava yakıt karışımını ayarlayan parçadan bir hortum çekti motor durması lazım dedi tamamdır dedi arızayı bulduk bu parcadan al dedi gittim aldım 80 lira (yan sanayi) geldik taktık yine aynı sonra bu bişiler yaptı falan ayarladı düzeldi ama yine benim içime sinmemişti çünkü bir tuaflık vardı marş yapıyoruz motor çalışıyor biraz devir yükseliyor sonra 900 lere düşüyor yani en azından orda öyleydi bugün su almak için evden cıktım market önünde durdum boşa aldım ayağımı gaz pedalından cektim başladı devir 5000-6000 lere doğru gitmeye hemen kontağı kapattım başka türlü durduramadım çünkü, sonra tekrar çalıştırdım bir sorun yoktu ama devir saati motor sıcak olduğu halde alçalıp yükseliyordu 900-1500 arası bir süre sonra tekrar 900 lere düşüyordu.

60+80 parçalar işçilik olarakta adam 100 lira aldı toplam 240 lira masraf yaptık ama hiç bişi düzelmedi sabahları gene zor çalışıyor, ustayı aradım arabayı getir beyni baska aracta denicem dedi kalması lazım dedi nasıl güvenip bırakayım ki arabayı offff offff arkadaşlar bıkınlık geldi lütfen bilenler sorunu yaşayanlar yardımcı olsun

• Hangi şehirdesin hocam ?
  • i.e ler genelde böyle sorunlar nedeniyle tutulmaz hocam.Doğru düzgün ustasıda yoktur.Bence satabilirseniz satıp tempra motor slx alın
  • Neden oto elektrikçiye göstermediniz?
    Bana ateşleme sisteminde sorun var gibi geldi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaz kelebeği veya oksijen sensöründen yapabilir.
  • arkadaşlar sorun hala devam ediyor, ayrıca 30 tl lik lpg ile şehir içi (yollar çok bozuk) 73 km yol gitti 41 krs yapar oha yani bu kadar olmaması benzinde gezmiyoryz ya keşke brodway alsaydım.
  • Ustanızı değiştirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence aracı satıp bir japona geçiş yapın derim
  • Eğer ustanız gerçekten de bu dediklerinizi tek tek diyerek yaptı ise ustayı değişmenizi tavsiye ederim.. Hangi şehirdesiniz?
  • Hocam ayni mevzu unom da da vardi her yer o deiscek bu deiscek diyip duruyordu kendim buldum elektronik ateşlemeye beyni büyük ihtimal seninkide ayni üstünden bi şase kablosu çek şase alçak biyere bağla ne sorun kalir ne birşey ihtiyacin olan bi kablo usta muşta bos muhendis hatasi var bu araçlarda ateşleme beyni alti lastik kaplamislar şase almiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir an önce satmaya bakın bence

• Arkadaşlar sorunumu videoya aldim buyrun daha detaylı gitmemiz icin [DHTUBE=www.izlesene.com/video/7468090#]
    www.izlesene.com/video/7468090#

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWin -- 21 Mayıs 2014; 8:26:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Bence aracı satıp bir japona geçiş yapın derim

Hocam satacagim adamada ayıp olur yaptirmam lazim bunu öyle arkamdan sovmesin, fazla masraf yapmadan beni parcalamasini istemiyorm usytalarin tek sorun bu ve fazla yakmasi onun disinda içi dişi temiz hic curuk yok kasasinda bi gorsen cok begenirsin garajda var beni idare eder o yuzden konu açtım belki biri direk nokta atisi yapar da gider sorunu cozerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzDURSUN

Hocam ayni mevzu unom da da vardi her yer o deiscek bu deiscek diyip duruyordu kendim buldum elektronik ateşlemeye beyni büyük ihtimal seninkide ayni üstünden bi şase kablosu çek şase alçak biyere bağla ne sorun kalir ne birşey ihtiyacin olan bi kablo usta muşta bos muhendis hatasi var bu araçlarda ateşleme beyni alti lastik kaplamislar şase almiyor

[simage][/simage]hocam tam olarak anlamdim dediginizi yapmak istiyorumda bi catlama patlama olmasın tam tarif eder misiniz

• @stones
    Hocam kırklareli yakinsaniz yada trakya bölgesinde ikamet ediyrsaniz onerebileceginiz usta var mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.