Merhaba, yeni eve taşındık ve internet nakli yaptırdım. Modemi evin girişindeki elektrik panosuna bağladılar. "bilgisayarını odalardaki CAT6 prizlerine takarak kullanacaksın" dediler. Evde elektrik olmadığı için deneme şansımız olmadı fakat şu an denediğimde bilgisayarıma internet gelmiyor. Pano görüntülerini aşağı ekliyorum. (Kontrol ettiğimde panoda görünen CAT6 girişlerinin arkasından, diğer fotoğrafta görünen turuncu RJ kablo çıkıyor. Onu da modeme takmayı denedim fakat yine internet bilgisayara gelmedi.) Buraya ekstra bir şey mi eklemem gerekiyor veya ne yapmam lazım? Fikriniz varsa yardımlarınızı bekliyorum. |
TOKİ odalarındaki cat6 internet bağlantısı
-
-
Fotoğraflardan anlaşılmıyor ama onlar odalardan panoya gelen soketlerse o soketten modeme ethernet kablosu takman gerekecektir.
-
Panoyu tekrar atıyorum, Dediğiniz gibi odadan enthernet kablosu çektim fakat internet gelmiyor bilgisayara. sağ alttaki soketler odadaki soketlere gidiyor. Fotoğrafın ortasında bulunan turuncu kablonun nereden ve ne amaçla geldiğini anlamadım. Sorun bu kabloyu ait olduğu yere takınca düzelecekmiş gibi hissediyorum :D
-
Öncelikle modeme kablolu yada kablosuz bağlantı yaptığınızda Internet çalışıyor mu? Bunu denediniz mi?
Oda ile pano arasında veri iletişimi var mı? Her iki uca da birer bilgisayar takıp deneyebilirsin. Önce bu basit ağ iletişiminden emin olman gerekiyor.
-
Modeme direkt kablolu bağlantı yaptığımda internet çalışıyor. Sadece odalardaki girişleri kullanamıyorum. Pano ile odalar arasındaki iletim kontrolünü nasıl yapacağım? 2 bilgisayarı bağladıktan sonra ne yapmam gerek?
-
Odadaki ve panodaki portlara ethernet kablosu takıp bir ucunu router'ın ethernet portuna diğerini de bilgisayara bağladığında bir hareketlenme yoksa bağlantı yoktur. Kabloların sağlam olduğundan eminsindir diye düşünüyorum
-
İlk fotodaki RJ45 jak...
Kendiniz yapabilirseniz, olmazsa anlayan bir arkadaşınıza yaptırın.
Öyle 3 santim açık perli RJ45 sonlandırması, hele ki 230 V yakınında yapılmaz.
Sürekli başınız ağrır.
-
Selamlar, odalardan gelen kablolar 2.resimdeki gibi keystone jack lara girmiş durumda ancak karşılıkları boş. O keystone jackların her birini ya da kullanmak istediklerinizi modeme ethernet kablo ile gireceksiniz. Bu şekilde internet ve lan erişimin gelmesi gerekiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X