Şimdi Ara

Top Tier Universitelerde İyi Eğitim Alacağını Sanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
7
Favori
5.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hahahahahah. Tabi çok çalıştın yks’ye, yüksek bir puan aldın ve şimdi de gideceğin universitede herkesin kolayca ulaşamayacağı özel bilgileri öğreneceğine inanmak istiyorsun. Çünkü yıllardır televizyon reklamlarıyla hipnoz olmuş, algılama şeklin değiştirilmiş, eğer bir malın alıcısı çoksa o mal kalitelidir diye düşünüyorsun değil mi? Peki ya malı satan tüm reklam kanallarının sahibiyse? Ya da malı satan adam malının kalitesine yatırım yapmak yerine reklamlara yatırım yapıp manipulasyon yarattıysa?(Akademik çalışmalarda dönen torpiller, parayla yükseltilen sıralamalar) Sen, ceng isteyen arkadaşım: bilkentte, boğaziçinde, odtüde, itüde sıradışı öğrenim metotlarıyla işlenen derslerde paylaşılması kesinlikle yasak olan derin programlama bilgilerini öğreneceğini mi zannediyorsun? İçin çok mu rahat? Mezun olunca çok kaliteli bir mühendis olacağını mı zannediyorsun? Ne ile karşılaşacağını söyleyeyim mi?:

Her universitede olduğu gibi Thomas Calculus kitabından aldığı pdflerle aynı şeyleri anlatmaktan robota bağlamış bir hocadan türev-integral vs. göreceksin. Hiç öyle yaratıcı sınavlar falan olmayacak, klasik lise mantığı kitaptan çözdüğü örneklerin sayıları değiştirilmiş hallerini soracak sınavda. Sen de sınavdan yüksek almak için o soruların benzerlerinden 100-200 tane çözüp kısaca ezberleyip sınava gireceksin.

Aynı şekilde programlamaya giriş dersinde koskoca 1 dönem boyunca udemy-coursera gibi platformlardan “para kazanabilmesi için daha kaliteli yapması gerekliliğinden ve sadece 1 defa anlatacak olmasından dolayı” mükemmel bir şekilde hazırlanmış hocaların kurslarından 3-4 haftada öğrenebileceğin bütün bilgileri calculus dersinde olduğu gibi 100lerce kez aynı şeyleri anlatmaktan bunalmış bir hocadan “hebelüp bübelüp” tarzı bir anlatımla hızlı hızlı geçilen şeylerin verilen ödevlerini yapabilmek, sınavlarından geçebilmek için ironik bir şekilde sınavı geçmek için udemy coursera- youtube gibi platformlardan kendi başına öğreneceksin.

Aynı şekilde veri yapıları dersi de %99 sizin çabalarınızla, kendi başınıza kendinizi geliştirerek öğreneceğiniz ders.

Bu liste uzar gider, anlatılanları bütün derslere uyarlayabilirsiniz. İNANMIYOR MUSUN? Peki al o zaman sana Tr’deki 0 yatırımlı, yürüyen ceset hocaları barındıran universitelerden, hatta tüm Avrupada ve Ortadoğudaki universitelerden KAT KAT daha kaliteli, Amerikada en prestijli universitelerinden birinin bedava yayınladıkları derslerini, derste verilen ödevlerini, sınavlarda sorulan sorularıni barındıran bir platform. Al universite çok önemliyse buradan çalış, belki yerli elon musk olursun:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiroDiMarzio -- 7 Ağustos 2021; 1:32:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• üniversitelerin asıl amacı öğrenciye bir şeyler öğretmek değil ki. şu an zaten ogrenebilecegin milyonlarca kaynak var. kitaplar, kurslar bilmem neler. üniversitelerin asıl amacı bilim üretmek aslında, öğrencilere ise sağlayacağı şey network, kulüpler, kaliteli arkadaşlar vesaire. yoksa Harvarddaki Python dersi ile bogazicindeki Python dersijin çok farklı olduğunu kimse iddia etmiyordur bence

Muhhajaja, abi çok komiksiniz ya. Heisenberg’in sadece 1 karavanla özel laboratuvarı olan profesörlerden kat kat daha iyi meth yaptığından haberin yok galiba. Boş yapma burada, karavan alacak paran yoksa da ev boş kaldığında 31 çekmek yerine ocakta deney yapsan laboratuvar eksikliği falan da hissetmezsin.

Sen bilkentin yeni spor salonunu gormemissin anlasilan. Giren kasli yakisikli 190 olarak cikiyo salondan ve f12 berlinettalarina binip ee binasında derse giriyorlar

Ege f*tness gibi f🤢kir seyleri bilkentte izlenemez, izlersek fen fakultesinin onundeki havuza kusuyoruz zaten. M🤮tivasyon f*kirlerin kendisini kandirmasi masmalesef 

• Haftalık üni önemsiz udemy var moruQ konusu sonunda geldi

• Tamam sen seçme ben giderim yerine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 7 Ağustos 2021; 1:39:32 >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Killing Road

Haftalık üni önemsiz udemy var moruQ konusu sonunda geldi

Evet arkadaşlar bakalım anlatsın bu arkadaş: 1 yol boyunca bilkentte özel olan neyi öğrenmiş? Hadi desin ki “10 yıldır aynı şekilde ilerleyen bir müfredatın dayattığı klasik bilgileri değil de özel şeyler öğrendim, kendime çok şey kattım, bilkentteki hocalarım olmasa asla bunları öğrenemezdim”. Hadi bekliyoruz bakalım, udemy’de coursera’da HATTA youtube’da olmayan neyi öğrendin hadi aydınlat bizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiroDiMarzio -- 7 Ağustos 2021; 1:36:56 >

• CiroDiMarzio C kullanıcısına yanıt

Sınavdan önce ayna yerleştirmeyi öğrendim söyle bakim hangi udemy coursera kursundan öğreniyorsun bunuTop Tier Universitelerde İyi Eğitim Alacağını Sanmak 

Özel bi bilgi öğrenmeye gerek yok . özel bilgi öğrenmene yardımcı olacak okul sana. İleride y.l doktoraya giderken. Ya da staj ararken. Müfredat zaten her yerde aynı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    top-tier üniversite şart mı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Sınavdan önce ayna yerleştirmeyi öğrendim söyle bakim hangi udemy coursera kursundan öğreniyorsun bunu 

İşte böyle yazacak bir şey bulamayınca espri yapmaya çalışırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiroDiMarzio -- 7 Ağustos 2021; 1:48:52 >
  • dersler konusunda tamamen haklı yazılımı cenge gitmeden de öğrenebiliyosunuz üniversitenin tek farkı siz tamamen yazılım odaklısınız sürekli ödevler vesaire staj çalışma imkanı gibi bir sürü imkan çıkıyor karşınıza bence üninin etkisi bu bide belki marka onun dışında ceng okumayıp yazılım işiyle uğraşan tonlarca adam vardır piyasada her şey kişide bitiyor eminim boğaziçinden mezun vasıfısz adamlarda vardır düzinelerce, bence biri bu yazılım işine kafayı taksın isterse üniden daha iyi eğitebilir kendini ücretsiz olanaklardan, sadece kişide bitiyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ya oyle deme aglicam simdiTop Tier Universitelerde İyi Eğitim Alacağını Sanmak Okulu birakmam lazim ama aglamaktan onumu goremiyorum nasil kaydimi sildirip udemy hesabi acacagim simdiTop Tier Universitelerde İyi Eğitim Alacağını Sanmak 

• quote:

Ya oyle deme aglicam simdi Okulu birakmam lazim ama aglamaktan onumu goremiyorum nasil kaydimi sildirip udemy hesabi acacagim simdi 

Senin ilk önce bakış açını değiştirmen lazım, kalbin temiz ve ön yargısız bir şekilde kaydolmadığın sürece bir şey öğrenemezsin udemy’den. Sen git bilkentte 5698 tane integral sorusu çözerek dereceye giren kankalarınla goy goy yap, biz amerikadan el sallarız size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiroDiMarzio -- 7 Ağustos 2021; 3:14:7 >

E bilkente girerken dediler ki 4 sene sonra stanforddasin yalan miydi buTop Tier Universitelerde İyi Eğitim Alacağını Sanmak 

• quote:

E bilkente girerken dediler ki 4 sene sonra stanforddasin yalan miydi bu 

Udemy ≥ Stanford Top Tier Universitelerde İyi Eğitim Alacağını Sanmak 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi White Death -- 7 Ağustos 2021; 2:0:14 >
  • Udemy kurucuları odtü mezunu o ne olacak

• Killingroad naber

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DC210C7A

Bu mesaj silindi.

Kardeşim youtube en güzel hocadır. Git YouTube’a “roadmap for xx” yaz, tecrübeli mühendislerin anlattığı bir sürü video çıkıyor zaten. İnsan ilgi ister, var olmak için çalışır. İnternet sayesinde 2-3 beğeniyle mutlu olup bu dünyada var olduğunu hisseden mühendislerin videoları kaynıyor artık ortalık. Ben ne yapayım ortalama ve altı öğrencileri eğitmek için hazırlanmış müfredatı uygulayan 2-3 tane zombi hocanın nasihatını. Programlamaya giriş dersinde haftalık 3-4 ödev verilirdi, 15dakikada yapar kendi eğitimime devam ederdim. Okul müfredatına bağlı kalanlar da iç içe for döngüsüyle şekil çizen hocaya “voaaaa nasıl oldu yhaaa” tepkisi veriyordu. Hoca da hala çocuklar anlıyor mu anlamıyor mu korkusu yaşayıp yalvara yalvara “lütfen anlamadığınız yeri sorun” diyordu. Daha hoca bile öğrencisinin bu imkanlar varken çalışmadığını, bir şey öğrenmek için 1 hafta dersin başlamasını beklediklerini düşünüyor. Bu hoca sana da her average öğrenciye vereceği tavsiyeyi verir. Bu imkan bolluğu varken hala dersi öğrenmek için hocanın ders saatini bekleyen öğrenciden olsa olsa vasat programcı olur, mühendis falan olmaz.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.